Militärkupp i Egypten?

Militären är högt respekterade av både anhängare och motståndare till Mubarak. Frågan är ifall militären kan acceptera sharia, som ju blir följden ifall Muslimska Brödraskapet vinner valet. Efter 30 år under Mubarak tvivlar jag på att dom vill ha sharia.

Slutsatsen blir att dom rimligen begår en militärkupp i ett läge där islamisterna kan ta över. Endast ifall det står klart att islamisterna inte vinner valet kan dom låta bli. Möjligen kan man vänta tills valresultatet är klart som i Algeriet 1992.

Demonstranternas främsta villkor, att gamla regimen skall bort, skulle uppfyllas. Det borde funka som en smäck. Om militären inte önskar sharia är scenariot inte en möjlighet, utan en självklarhet!

Skall inte folket få välja sharia om dom vill? NEJ! Lika lite som vi bör låta en vän begå självmord!

D:  ”  å   t.    s   .   s   o  r n  n n r  g s  r        n  ”  ”        s  .  r n  s  n  n  s.    g  s t  r  n   s  g   e.   e n n    e  t n .  o      a         A:  n  a   r  t   a     e  r  r      n    r   . ?   n   g”  t t a  s a  r k  o   n    r  t   a t  e  r  r     r  a    r  .  ?  n     :     s e     r  t  n t  o !   t  p  3  n n o r     l  d  t s s  n   Sg  d n  a l t .   t  g d  n  a  l       t .   t r   t  o   0  r e t .  En t t r ?3 o s a s  r n n n m e r e    r l r m n t t r  u l r m  n t t t r r a t n d l s o     ?  k    m     n  a       o  p n n  n n ? s s r n d  g r g  t r

Advertisements

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Magnus
  Feb 11, 2011 @ 09:43:49

  Två frågor:
  1. Du menar att egyptierna inte borde få bestämma vem som ska sitta vid makten. Kan ett samhälle erbjuda yttrandefrihet men samtidigt neka medborgarna rätten att rösta – eller är det lika bra att folket nöjer sig med diktatur?

  2. Tycker du en människa som är född i ett annat land är mindre värd än dig?

  Tacksam för svar!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 11, 2011 @ 21:45:18

   Här får du svaret:
   Dom skall få rösta ja! Men ifall islamisterna vinner måste militären gripa in och ta makten! Annars får vi en religiös diktatur som i Iran.

   Demokrati innebär att man vill behålla demokratin! Inte att man vill nyttja demokratin för att införa diktatur! Odemokratiska partier som Muslimska Brödraskapet borde helt förbjudas! Så kommer det också att bli ifall islamisterna ser ut att vinna valet och om militären inte vill ha islamisterna vid makten.

   Svara

   • Magnus
    Feb 12, 2011 @ 09:28:14

    Men sett ur ett historiskt perspektiv är väl inte heller militärdiktaturer någon garant för mänskliga rättigheter… 🙂 MB har varit en förbjuden rörelse i många år, men det tycks snarare stärkt den. Kanske beror det delvis på att religiösa krafter fått verka i landet men inte politiska?

    Du glömde att svara på min andra fråga.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 12, 2011 @ 09:49:19

     Jag föredrar alla gånger en sekulär diktatur framför en religiös! Hellre Mubarak än sharia! Eller föredrar du sharia?
     Det är de muslimska ländernas öde att välja mellan pest och kolera! Islam hindrar verklig demokrati, för att i dessa länder tenderar islamisterna att bli starka och måste därför stoppas av militären!

     Väst har inga såna problem, därför har vi riktiga demokratier!

     Jag tycker inte att människans värde avgörs av ras eller nationellt urspung! Istället avgörs det av människans åsikter och värderingar! . Jag kan tycka om dom! Men samtidigt gillar jag inte deras ideologi för att den utgör ett hot mot vår demokrati! Då föredrar jag invandring av dom som inte bekänner sig till odemokratiska ideologier!

     Men OBS! Jag ser inte problemet på individnivå, utan på gruppnivå! Dvs individen är inget problem, men gruppen är det, i framtiden! Så jag kan mycket väl t om gilla islamister och självklart även vanliga muslimer! Ungefär som att ett glas vatten är helt OK, men jag vill inte ha en tsunami!
     Odemokratiska ideologier får inte ges möjlighet att tillväxa för att det på sikt hotar vår demokrati! Jag talar om kanske 70 år i framtiden. Fast Sverige får jätteproblem låååångt innan muslimerna fått majoritet. Bara att dom är många utgör ett jätteproblem! Se bara på hur mycket problem vi har idag med dom! Annars ett nytt Iran. I vart fall innebär det en risk för att islamister tar makten här. Inte under vår livstid, men under våra barnbarns! Vill du ge dom den framtiden? Eller bör vi strunta i det för att det inte drabbar oss?

     Anser du alla människor vara lika mycket värda för dig, oavsett deras ideologi?

     Svara

 2. Nikodemus Pictorius
  Feb 05, 2011 @ 21:32:49

  Klartextens analys är som alltid helt kristallklar. Man undrar bara hur alla andra kan analysera allt annorlunda. Kanske klartexten i sina klarsyntaste stunder kan försöka förmedla sina upptäckter på ett ännu klarare sätt?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 06, 2011 @ 00:12:39

   ”Oklart sagt-oklart tänkt” heter det ju! Förvänta dig inga vettiga analyser i svensk media, mer än undantagsvis. Den politiska korrektheten ligger som en våt filt över media. I allt väsentligt är det önsketänkande dom ägnar sig åt. ”Kanske MB inte vinner valet och kanske dom vill behålla demokratin”. Bara idioter ägnar sig åt önsketänkande! Samma dumskallar som talar sig varma för massinvandringen!

   Jag säger inte att jag säkert har rätt, men jag har försökt göra en objektiv analys, med kända faktorer i bedömningen. Hur ofta ser du något sådant i media? Nej det handlar nästan bara om revolutionsromantik! Frånvaron av objektiva analyser präglar i än högre grad ”debatten” om islam och massinvandringen. Dvs analys om sannolikheten för att MB vinner valet och framförallt vad som händer med demokratin om de vinner. Endast en idiot kan tvivla på att dom vill inför sharia och avskaffa demokratin. Där är analyserna i bästa fall väldigt tunna! Vad som händer före valet är tämligen ointressant. Frågan är vad som händer efteråt. Något media överlag skiter i, trots de potentiellt katastrofala konsekvenserna för landet och internationellt . Lika ansvarslöst som den massinvandring dom bedriver. Dom skiter även i massinvandringens långsiktiga konsekvenser.

   Skriver man i tidningar bör man göra en objektiv och nykter analys innan man förespråkar det ena eller andra scenariot. I synnerhet när konsekvenserna blir enorma för hela regionen! Jag säger, stackars egyptier ifall MB vinner valet!

   Och vi vet ju att tänkandet inte är våra motståndares styrka! För skojs skull skulle du kunna plocka fram den bästa artikeln eller inlägget med annan mening så kan vi dissikera den. Huruvida militären tar över eller ej lär hänga på hur pass islamistiska dom själv är.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: