Egyptierna vill inte ha demokrati!

Naiva svenska journalister är entusiastiska över att Egypten ”äntligen kan bli en demokrati”! En enda person har skrivit en utmärkt artikel som bekräftar mina farhågor, säkerhetspolitiske forskare Magnus Norell. Nu är det så att Egypten har ett starkt islamistiskt parti, Muslimska Brödraskapet, men saknar ett motsvarande demokratiskt.

Trots att Egypten saknar ett demokratiskt parti, förväntas det vinna valet!

Och kom inte och säg att partier är förbjudna! Kunde Mubarak tolerera ett islamistiskt parti, så kunde han förstås tolerera ett demokratiskt! Inget parti har motarbetats så hårt som Muslimska Brödraskapet! Ändå saknas ett demokratiskt alternativ! 

År 2007 frågade Gallup 1000 personer om sin syn på sharia. Minst 2/3 önskar sharia! Endast 3 % önskar ett sekulärt samhälle!

Den som inbillar sig att folket på en vecka helt plötsligt vill ha demokrati bör undersöka skallen! Muslimska Brödraskapet står för sharia, inte demokrati! Eftersom dom vill avskaffa demokratin så är dom inget demokratiskt parti.

Så en nykter bedömning måste ge vid handen att folket inte alls demonstrerar för demokrati! Fria val är en annan sak! Alla kan delta i fria val, Hitler gjorde det. Om folket vill att Muslimska Brödraskapet inför sharia, så har detta inget med demokrati att göra! Vill dom något annat? Vad i så fall? Någon som vet, inte bara önsketänker? Endast om dom vill ha fria val och behålla demokratin, är dom demokrater! Jag tänker inte applådera fria val följt av sharia.

Låt er inte luras av att MB hållit en låg profil under demonstrationerna. Syftet kan mycket väl vara att lura i väst att demonstrationerna är en verklig demokratirörelse, i förhoppningen att väst skall pressa Mubarak att avgå. Ifall väst tror att MB ligger bakom upproren föredrar man Mubarak!

Vi vet att iranierna störtade shahen och lyfte fram Khomeiny till makten. Dom brydde sig inte om att införa demokrati.Vi gav Afghanerna chansen att skapa demokrati. Har dom demokrati nu? Vi gav Irakierna chansen. Har dom demokrati? Uppenbarligen är entusiasmen för demokrati mycket liten. Jag tror inte Egypten är ett undantag!

Jag säger inte att folket absolut inte vill ha demokrati! Jag säger att inga väsentliga fakta pekar på att dom önskar demokrati!

Det är inte så att det finns en risk att sharia införs. Det är snarare så att inget talar för ett annat förlopp!

Om demonstranterna inte vill ha demokrati så skall dom heller inte kallas demokratiaktivister!

Muslimska Brödraskapet det tydligaste alternativet

”Muslimska brödraskapet är en del av problemet” 

Main opposition

Badies brödraskap måste tas på allvar

Brödraskapet möter vicepresidenten

3 o s a s  r n n n m e r e  r l r m n t t r  u l r m  n t t t r r a t n d l s o     ?  k    m     n  a       o  p n n  n n ? s s r n d  g r g  t r o   0  r e t . En t t r ? e  r  r      n    r   . ?   n   g”  t t a  s a  r k  o   n    r  t   a t  e  r  r     r  a   r  .  ? n     :     s e     r  t  n t  o !   t  p  3  n n o r     l  d  t s s  n g d n  a l t .   t g d n a     t .  t r   t       s  e r p  n  k e d r n  l    t    r t n s g   ”  å   t.    s   .   s   o  r n  n n r  g s  r        n  ”  ”        s  .  r n  s  n  n  s.    g  s t  r  n   s  g   e.   e n n    e  t n .  o      a        n  a   r  t   a      e n d b  n s n  e           s n     a    t       t  k r t s  .     r g m n b
Advertisements

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anders Ahlström
  Feb 12, 2011 @ 15:54:28

  Jag nämner bara Indonesien som ett land där revolutionen ledde till att det blev demokrati trots att landet är muslimskt, så det finns goda exempel. Jag tror även att Iran kommer att bli en demokrati inom kort då befolkningen inte vill ha prästerskapet och visade detta senast 2009.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 13, 2011 @ 00:09:46

   Iran vill inte ha det nuvarande prästerskapet i Iran, ja! Men vad vill de ha istället? Det enda vi vet är att de vill att en annan islamist skall få makten! Folket vill ha en islamist i ledningen dvs fortsätta med samma system, bara byta ut prästen! Deras färg var grön, islams färg. Du drar för långa växlar på demonstrationerna. INGET talar för att iranierna vill ha verklig demokrati och vill ha annat än sharia! Tänk efter!

   Indonesien och Malaysia är ett demokratiskt land, men INTE sekulärt! Det är fattigt med allvarliga religiösa oroligheter, stora problem med islamister. Islam är inskrivet i grundlagen så det kan aldrig bli en verkligt demokratisk välfärdsstat!

   Svara

 2. ebbe olsson
  Feb 08, 2011 @ 00:25:55

  Nazismen, kommunismen och islamismen är samma sjuka ism de står varandra så nära att, de går inte att, skilja åt. Nu samarbetar de två sistnämnda i Sverige
  med de styrandes och majoriteten av folkets goda minne. De får inte bara moraliskt stöd utan även financiellt av dumsvensken. Man lugnt säga att, dumsvensken – dumsvenskan sågar av den gren han – hon sitter på. Men är trots allt lika lada, glada som flada ändå.

  Svara

 3. Jerry
  Feb 06, 2011 @ 19:55:10

  ALLA pratar om att störta diktatorerna i MÖ och ge folket äntligen en demokrati.

  ALLA påpekar att nu sprider sig kampen för demokrati (revolutionen) i alla muslimska länder.

  VARFÖR sprider sig inte kampen till Iran?
  Varför INGEN kräver att Irans diktatoriska regim skall störtas?

  Kanske verkligheten är att det är Iran som stor bakom ..”Islamic awakening created by the victory of the great Revolution of the Iranian nation..”
  http://www.presstv.com/detail/163526.html

  VEM vågar sätta igång demokratisering av Iran?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 06, 2011 @ 20:38:36

   Bra! Tänkte själv på den saken. Varför inspireras inte iranierna? För dom har redan vad Egypten eftersträvar. Shariastatet är alltid diktaturer. I en diktatur missbrukas alltid makten med följd att folk blir missnöjda! Det finns ingen mekanism att komma tillrätta med detta. Vi har mekanismen val. Så jag är rädd att Iranierna eftersträvade knappast demokrati, snarare ett regimskifte, andra präster! Dvs bara byta diktator. Kanske dom ville ha verklig demokrat? Men vilka objektiva belägg har vi för det? Finns det någon stark demokratirörelse i Iran, dvs en rörelse som vill införa sekulär demokrati? Underjordisk, utomlands etc? Jag tror på att dom vill ha verklig demokrati när jag finner någon form av belägg för det. Dock större chans att dom vill ha demokrati, men fortfarande låg. Rörelsens färg var grön, dvs islams färg.

   Svara

   • Webmaster
    Feb 06, 2011 @ 21:23:53

    En sak som många ofta glömmer är teknikens inverkan på samhället. Nätets inverkan på diktaturer kommer långsamt att medföra en upplättning av förtrycket. Det går helt enkelt inte att lura folket längre.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 06, 2011 @ 22:26:00

     Det är nog sant. Dock kvarstår faktum, att det saknas ett demokratiskt parti av betydelse. Internet är ett tveeggat svärd! Kan även öka islamiseringen och radikaliseringen. Många islamister använder sig av internet. Även Al Qaida. Dom är mer engagerade än oss! Islam is alive and well! Tro inget annat!

     Dessvärre är demokrati och jämlikhet oförenligt med den islamska läran! Jag tror verkligen att väldigt många muslimer inte värderar demokratin som oss. För i så fall hade dom haft en stark under- eller överjordisk demokratirörelse. Dvs rörelser som vill ha verklig sekulär demokrati!. Vi måste alltid bedöma andra efter fakta, aldrig önsketänkande! Att dom säger sig önska demokrati betyde inte ett skit! För dom betyder demokrati något helt annat än för oss!Många anser Iran vara en demokrati, för dom har val.
     Vi kan påverka muslimerna och muslimerna kan påverka oss! Islamiseringen har ökat inte minskat sen internet kom!

     Antingen blir dom sekulära som oss, eller så får dom fortsätta leva under diktatur.

     Svara

    • Jerry
     Feb 07, 2011 @ 16:18:42

     Tyvärr verkligheten är HELT annat i IRAN.

     ”En sak som många ofta glömmer är teknikens inverkan på samhället.” Det har regimen i Iran INTE GLÖMT!
     I Iran är det dessutom FÖRBJUDET att ha tillgång till UTLÄNDSK media.

     Trots detta finns det en del som lyckas skaffa satellitantenner tillverkade i HEMLIGHET.
     Regimen har faktiskt en speciell polisiär enhet som jaga dessa ”förbrytare”!

     Läs;
     http://www.arte.tv/de/woche/244,broadcastingNum=1077753,day=4,week=7,year=2010.html
     ”Satellit-tv är förbjudna i Iran, medan den hemliga drug till den nation, som nu har smugit sig in i alla aspekter av iranska liv. Överallt ser det förbjudna parabolantenner på lägenhet hustak, lister fönster, även sandstorm skyddade i tältet byarna i öknen nomader. Men den iranska moralen polisen tränger i ett försök att skydda allmänheten från förkastligt yttre påverkan, med avbitare och släggor kraft i privata hus och lägenheter för att få ett slut på det roliga. Imponerande dokumentation full av svart humor, som genomförs av den iranska filmaren Mohammad Rasoulof.
     Fernsehen per Satellitenschüssel steht im Iran auf dem Index. Aber worin besteht das Problem beim Satellitenfernsehen? ”Negativer Inhalt”, so lautet der offizielle Kommentar, außerdem ”unmoralische Szenen” und ”schlechter Einfluss”. Aber in einem Land, in dem Schwarzmarkthändler..”

     Svara

    • Jerry
     Feb 07, 2011 @ 16:59:37

     ”En sak som många ofta glömmer är teknikens inverkan på samhället.”

     Verkligheten är helt annat i Iran!

     Den 2009.03.06 kl 19.00 sändes på kanal ARTE dokumentären med intressanta titeln ”Iran – Im Reich der Schüssel” – Iran – i riket av parabolen ((Storbritannien, 2008, 43 min).

     Svenskmedia vågar inte stråla sådant program…

     Satellitenfernsehen ist im Iran verboten, gleichzeitig aber die geheime Droge der Nation… (Satellit-tv är förbjudna i Iran, medan den hemliga drog nationen …)

     Läs här;
     http://www.arte.tv/de/woche/244,broadcastingNum=1077753,day=4,week=7,year=2010.html

     Svara

    • Jerry
     Feb 07, 2011 @ 20:26:51

     I Iran är verkligheten är annorlunda trots teknikens inverkan på samhället.

     Den 2009.03.06 kl 19.00 sändes på ARTE TV dokumentären med intressanta titeln ”Iran – Im Reich der Schüssel”
     Iran – i riket av TV-parabolen satellit-TV är förbjudna i Iran, medan den hemliga drog nationen …
     http://www.arte.tv/de/woche/24

     ”Welche Gründe auch immer die Regierung für ihre Razzien hat, bei denen Sicherheitskräfte gewaltsam in Häuser eindringen und Satellitenschüsseln sowie Fernseher zerstören, sie bewirken echte Verstimmung bei den leiderprobten Iranern.”

     Med tanke på att satellit-TV är förbjudna i Iran så kan man fråga;
     VEM vågar sätta igång demokratisering av Iran?

     Svara

 4. -45
  Feb 06, 2011 @ 12:31:37

  Ja där fick man sig en tankeställare!

  Tack för intressant läsning under veckan, att följa olika tankebanor har i sanning berikat mitt liv sedan jag av en ren slump hittade in på PI för endast fem månader sedan och därifrån ut till olika skribenter.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: