Flykting-tsunami?

Dom misslyckade arabländerna orsakar konstanta flyktingströmmar även i fredstid. När läget försämras ökar flyktingströmmarna exponentiellt! Nu förväntas 750.000 flyktingar enbart från Libyen!

Finns det någon naturlag som säger att muslimer måste fly till andra sidan jordklotet? Att dom inte kan fly till grannländerna? Dom får plats där, inga problem! Om dom flyr stridigheterna så handlar det ju bara att fly till närmaste grannland, eller hur?Eller är det fråga om ekonomiska flyktingar, lycksökare?

Hur många av dessa har verklig flyktingsstatus? De som har bör på sin höjd få temporärt tillstånd att stanna här.  Resten får dra!  Flyktingarna skall hem igen när läget stabiliserats! Många passar ju på att ”fly”! Sverige är ingen socialbyrå! Oroligheterna i arabländerna är av tillfällig natur. Efter ett tag normaliseras länderna.

Islam är en misslyckad formel för att styra ett land, ungefär som kommunismen. Ekonomiska problem och social oro blir resultatet, precis vad vi ser nu. Så dom har sig själv att skylla! Klamrar dom sig fast vid islam skall dom, inte vi, ta konsekvenserna! Dessutom importerar vi problemet, till skada för oss själva.

Vi vet inte om islamister tar över eller om dom inför verklig demokrati. Verklig demokrati tror jag inte på i något av dessa länder. Bäst chans verkar Tunisien ha. Men även där finns oroande tecken. Islamister krävde att bordellkvarteren skulle stängas och brände även ner några bordeller. Egypten har för första gången på 30 år tillåtit iranska krigsfartyg att passera Suez-kanalen på väg till medelhavet och Israel. En klar fingervisning om Egyptens nya pro-Iranska och anti-Israeliska hållning!  Både Iran och Al Qaida är nöjda med utvecklingen. Så ingen av dom räknar heller med en demokratisk utveckling. 

Så jag måste hålla med Carl Bildt; ingen vet ifall demokrati blir resultatet. Blir länderna shariastater, så är det ju inget annat än en ren jävla katastrof! Då blir det kris!

Jag har inte sett något av substans som pekar på en vilja till verklig och varaktig demokrati. Bara en massa tomma ord hittills. ”Talk is cheap”!

I bästa fall kan man vara försiktigt optimistisk. Idioterna avslöjar sig genom att ta en demokratisk utveckling för given!

Två sekulära diktatorer har störtats och en tredje är på väg ut, Khadaffi. Ingen religiös diktatur har störtats!  Det känns inte betryggande att araberna hellre störtar sekulära än islamistiska regimer.

Även om jag inte tror det så kan det inte helt uteslutas att upproren har styrts av Muslimska Brödraskapet! Dvs man har handplockat sekulära länder och lämnat islamisterna ifred. Varför ser vi inget kraftigt folkligt uppror i Iran, i Saudiarabien?  Dom rika oljestaterna har ju ävem möjligheten att lugna folket genom att dela ut massor med pengar. Muslimska Brödraskapet har som mål ett återupprätta kalifatet, ett internationell muslimsk stat, vars främsta mål är att vinna hela planeten åt Allah.

Jag är inte försiktigt optimistisk, utan försiktigt pessimistisk! Vi har dessvärre större skäl till oro än optimism! Men jag kommer att vara en av dom som jublar högst för varje arabland som inför verklig demokrati.

EU fruktar flyktingvåg  

”Överdriven oro för flyktingströmmar”

EU väntar flyktingvåg från Nordafrika

Iranska flottan i Medelhavet

å v .   k t . a n e  td  n        v  t  n n t t a e i n 5 i a n   r a b b b r  t b a :  a e t n n t s a s t  s t e i s e g n                    t n g k t a  ?  n r a d  : 
Advertisements

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. expat
  Feb 24, 2011 @ 09:56:46

  Jag har noterat att du resonerar en del om muslimska brodraskapet och dess olika skepnader.

  Vad tror du om denna lilla notis?
  //
  Al Qaeda’s North African wing has condemned Libyan leader Muammar Gaddafi and expressed solidarity with protesters revolting against his rule, the SITE Intelligence Group quoted it as saying on Thursday.
  //

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4033388,00.html

  Utveckla garna dina tankar kring detta i en egen post. Min gissning ar att det snart dyker upp tidningsartiklar, som du kan lanka till, dar man vill sopa problemet med MB under mattan.

  Svara

 2. Danial
  Feb 23, 2011 @ 22:49:28

  Ja för helvetet. Stoppa alla flyktingarna. Vi ville bara tjäna på diktaturerna. Det var därför västländerna höll de under armarna. Inte fan vill vi ta ansvar för att en del vill fly undan de mördare vi tillsatt eller hjälpt kvar vid makten i årtionden. Hur dumma är inte dessa Araber. Men Saud Arabien diktatur får inte störtas. Vi vill ha den billiga olian därifrån så de får vara kvar.

  Stillhet i Iran??? Skämtar ni eller??? Det är demonstrationer och krig på gatorna där varje dag med en massa avrättningar. Men Sverige gör en massa affärer med Iran och vill inte rapportera om det. Det gagnar inte Sveriges intressen. Mullorna i Iran använder Sverige som exampel på att de är internationellt legitima. Varför tror ni Carl Bildh trycker på EU om att INTE införa saktioner mot Iran? och föredrar ”dialog” med dessa mördar mullor? Herre gud, läs lite utlänska medier så ni inte blir så insnöade här i norden.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 24, 2011 @ 08:36:15

   Jag skrev inte ”stoppa alla flyktingarna”. Dom med asylskäl bör få temporärt uppehållstillstånd tills förhållandenan lugnat ner sig i hemlandet! Resten får vända! Är det fel? Dessutom inser varje klartänkt person att islam orsakar arabländernas problem. Är inte det uppenbart? Således självförvållat och problemt, islam, importerar vi. Vi kommer att drabbas av samma problem ifall islam växer sig starkare här.

   Jag skrev att upproren inte tagit fart i Iran, regimen har inte skakats. Att inte införa sanktioner mot Iran är förstås åt helvete fel! Själv tycker jag man skall vidta maximala åtgärder mot regimen, inkl bombning av kärnvapenanläggningarna! Om du inte visste det så kan jag tala om att intentationell politik är något av det mest cyniska som finns. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.

   Svara

 3. Jempa
  Feb 23, 2011 @ 15:41:04

  Om det nu blir så att många kommer hit så kan vi ju inte ta hit alla, det fattar ju regeringen själva. de irakiska flyktingarna fick ju åka hem t.ex.

  Svara

 4. Kadawerhielm
  Feb 23, 2011 @ 13:34:09

  Det är oroväckande,att inte en enda proteströrelse har hörts av i Saudi, som är den verkliga diktaturen stödd av Muslimska Brödraskapet. De andra länderna är ju konstant opålitliga, så det förvånar kanske inte så mycket. Men stillheten och lugnet i Iran och Saudi är, som du säger, mycket oroväckande.
  Inte minst för Isrels del som ligger som en demokratiskt ö mitt i havet av oroligheter.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 23, 2011 @ 16:25:14

   Ja det luktar misstänkt när inte någon islamistisk regim störtats. Bara sekulära. Upproren i shariastaterna tar inte fart. Klart oroligt att vara Israel idag!

   Svara

 5. Lövet
  Feb 23, 2011 @ 11:43:35

  wait a minute…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: