Mannen rättslös i våldtäktsmål!

Assange kommer nu med största säkerhet att utlämnas till Sverige. Sverige lär följa sina lagar, till punkt och pricka. Men vad hjälper det när det inte krävs några bevis för att fällas i våldtäktsmål? Det innebär ju att en oskyldig lätt kan fällas! Det räcker ju med att rättens ledamöter tror på kvinnan! Så en god skådespelartalang räcker långt!

Vi har två problem med den svenska sexbrottslagstiftningen:

1.Gärningar som är tillåtna i normala länder är brottsliga i Sverige (”sex by surprise”).

2.Inga beviskrav

Det hjälper inte att lagarna följs, om dessa är vansinniga!

Sverige är inte ett dugg bättre än Iran i dessa hänseenden! Assange kommer att utsättas för en feministisk sexbrottslagstiftning och det är inget annat än ett lotteri ifall han fälls eller ej.

Man har inte ens skrivit ner vad kvinnorna sagt under polisförhören! Hur vansinnigt är inte detta? Åklagaren som ansvarar för polisutredningen, har misskött sin uppgift!

Vidare skall även våldtäktsmål vara helt öppna för allmänheten, inte hemliga! Det är nödvändigt för att garantera rättssäkerheten! Rättssäkerheten måste gå före alla andra hänsyn!

Bevis på att kvinnorna ljuger!

Assange kritiserar domstolen

Assange: Sverige måste växa upp

Assange lämnas ut till Sverige

s e n e )  1
Advertisements

46 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Jempa
  Feb 25, 2011 @ 22:27:11

  Just det här fallet ja, och tyvärr är det sånt som händer. dock är han ju en ‘hot shot’ så han kommer säkert inte fällas oavsett om han är skyldig eller ej.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 26, 2011 @ 08:07:51

   Problemet är större än Assange. Det är ett lotteri huruvida han fälls oskyldig eller ej. Frias han har svenskt rättsväsende skämt ut sig. Fälls han så kommer svensk sexualbrottslagstiftning att förlöjligas i hela världen, som feministisk och rättsosäker!
   Massor med svenska män kommer att dömas oskyldiga. T ex var Tito Beltran sannolikt oskyldig. Men det är bra att Assange sätter fingret på problemet.

   Svara

   • Jempa
    Feb 26, 2011 @ 12:31:36

    det är taskigt av dej att dra alla över en kam. kvinnor kommer inte anklaga folk för våldtäkt till häger och vänster bara för att dem kan. de flesta har faktiskt en moral i kroppen. du framställer ju kvinnor som manshatande och hämndlystna. det är väldigt orättvist och väldigt sjukt att tänka så!

    Svara

    • Ludde
     Feb 26, 2011 @ 13:00:04

     Offerrollen är redan intagen ser jag. Nej det rör sig bara om en liten exklusiv klick. Är du också en modern curlingfeminist som till skillnad från sina äldre och klokare föregångare inte klarar av att stå upp för sig själv? eller inser du bara inte att detta är ett stort hån mot riktiga våldtäktsoffer? Det behövs varken nya lagar eller jurister i sovrummen.

     Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 26, 2011 @ 14:08:08

     Jag har aldrig påstått att dom kommer att anklaga ”till höger och vänster”! Lagarna behövs mot dom som saknar moral! Vi stiftar inte lagar mot dom skötsamma! Vem som helst kan bli anklagad för och fällas för våldtäkt! Helt utan bevis! Så bör det naturligtvis inte vara i ett rättssamhälle! Saknas bevis måste man frias, självklart!

     Svara

  • Ludde
   Feb 26, 2011 @ 14:39:24

   Jempa: Nej det spelar ingen roll vad man tycker om honom som person. All fakta som framkommit och som ligger ute på nätet pekar på ett rent skolexempel på falsk anmälan om våldtäkt och därför borde han heller inte fällas för det. Ändå hanteras fallet medvetet så att han gång på gång hängs ut i världspressen som just våldtäktsman fast han inte är dömd. Men bara för att många intressen är inblandade i Assangecirkusen och några vill ”prata om det” för att rädda ansiktet så behöver vi inte stifta idiotiska lagar som bara leder till att det sätts i system.

   Svara

   • Jempa
    Feb 26, 2011 @ 15:31:12

    okej så här ligger det till: jag har aldrig påstått att assange är oskyldig. jag skiter faktiskt i dessa jävla kärringar som har anklagat honom för våldtäkt och tönten som är anklagad för det, JAG BRYR MEJ INTE om det fallet. du verkar tro att jag står på kvinnornas sida, det gör jag inte eftersom jag är totalt ointresserad av fallet i fråga. jag snackar om lagstiftningen. Jag vill inte att människor (män som kvinnor) ska bli utnyttjade bara för att de kanske inte är kapabla till att säga nej eller göra motstånd på annat sätt, t.ex. i sömnen.

    Svara

    • Ludde
     Feb 26, 2011 @ 16:25:32

     Okej du må vara ett undantag och en frisk fläkt men kampanjen och diskussionerna som förs i olika media utgår från Assangefallet även om man försöker ge sken av motsatsen. För det du beskriver behövs inga nya lagar eftersom otillbörligt utnyttjande av en annan person som befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd redan är reglerat. Det går säkert att förbättra lagarna också men det behövs inga nya lagar som fråntar individers personlig ansvar. Det ska alltså inte vara möjligt att gå med på någonting och sedan ångra sina misstag i efterhand (och det händer ju att det inträffar) och få den andre dömd för tex våldtäkt.

     Svara

 2. Jempa
  Feb 25, 2011 @ 18:52:29

  Det är väl synd om dem och dej isåfall, men tyvärr krävs det bevis för att döma någon, är man oskyldig har man väl knappast nåt att oroa sej över.
  bra att du dessutom drar alla oss kvinnor över en kam, det är ju precis det vi behöver….not!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 25, 2011 @ 20:16:17

   Du har helt fel! Det krävs inga bevis för att bli dömd våldtäkt!

   Svara

   • Lövet
    Feb 26, 2011 @ 12:54:41

    ”On 25 februari 2011 at 20:16 KLARTEXTEN! said:
    Du har helt fel! Det krävs inga bevis för att bli dömd våldtäkt!

    Självklart krävs bevis för att bli dömd för våldtäkt. Däremot är bevisvärderingen i svensk rätt en oreglerad process. Intedestomindre ligger bevisbördan på målsägande och åligger specifika rekvisit.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 26, 2011 @ 14:11:08

     Det krävs inga bevis i våldtäktsmål! Ifall parterna haft samlag så krävs inga bevis alls för att att fälla honom för våldtäkt. Informera dig!

     Svara

     • Lövet
      Feb 26, 2011 @ 15:15:13

      Falsarier blir inte sannare för att du upprepar dom. Det borde du veta vid det här laget.

   • Jempa
    Feb 26, 2011 @ 14:06:39

    okej, konstigt att så många åtal läggs ned då och att offren många gånger blir ifrågasatt i domstol!

    Svara

  • Ludde
   Feb 26, 2011 @ 11:38:58

   Nej tvärtom drar du själv alla över en kam när du säger att det krävs lagstiftning. Många kvinnor och män har inga som helst problem att stå upp för sig själva och aktivt säga ifrån antingen verbalt eller med kroppsspråk. Det är bara en liten exklusiv klick som vill frånsäga sig det ansvaret och man tappar lätt hakan när man ser inom vilka ideologiska led fenomenet uppenbarar sig.

   Svara

 3. Jempa
  Feb 25, 2011 @ 15:38:52

  ”Jag menar att det kan vara OK även om kvinnan inte ber om det!”
  När är det inte ok då? såklart att det är ok om man märker att kvinnan gillar det, man behöver ju dessutom inte ”köra in den” på en gång utan kanske börja lite försiktigt i form av kyssar smek osv. det är inte svårare än vad det låter!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 25, 2011 @ 16:01:53

   Självklart! Men min poäng är att man inte behöver uttryckligt verbalt tillstånd, kroppsspråket räcker mer än väl!

   Svara

   • Jempa
    Feb 25, 2011 @ 16:22:26

    Tyvärr är långt ifrån alla funtade så, därför är det bra med en lagstiftning som säger att bara för att en person inte säger nej med ord eller kroppsligt så är det okej att utnyttja.

    Svara

    • Ludde
     Feb 25, 2011 @ 16:34:34

     Jempa,
     Det är alltid smickrande att kvinnor (för oftast är det kvinnor det handlar om) har så höga tankar om män att de förutsätter att män är tankeläsare. Å andra sidan är det ganska höga krav att försöka leva upp till =)

     Svara

     • Jempa
      Feb 25, 2011 @ 17:22:12

      Jag vet inte vilka kvinnor du snackar om men för mej har detta aldrig varit ett problem. Om en tjej är kåt och vill ha sex märker jag det, det behövs knappast tankeläsning för att veta det. som jag sa så kan man, istället för att bara ”köra in den”, väcka kvinnan försiktigt med kyssar och dyl.och sen när man har fått klartecken är det bara att fortsätta. det har funkat för mej och jag har aldrig blivit anklagad för våldtäkt :p

     • KLARTEXTEN!
      Feb 25, 2011 @ 20:21:57

      Det handlar om dessa kvinnor som gillade att knulla med Assange, men ångrade sig efteråt.

     • Ludde
      Feb 25, 2011 @ 18:24:41

      Kul att det funkar för dig även om du säger emot dig själv. Men det är dina tokiga idéer om lagstiftning jag ifrågasätter. De gynnar bara de som i efterhand ångrar sig och vill göra falsk anklagan om våldtäkt. Man kan dra paralleller med Assangefallet faktiskt.

    • Ludde
     Feb 25, 2011 @ 16:37:17

     Men visst kan vi stifta lagar att man ska kunna ändra sig i efterhand så det blir våldtäkt. Vi kan stifta alla möjliga konstiga lagar.

     Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 25, 2011 @ 20:10:56

     Jag tycker det är fullständigt åt helvete! Nu får Assange kanske lida för att han inte studerade våra lagar innan han hade sex här. Vår sexlagstiftning går åt det iranska hållet. Varför inte stena för äktenskapsbrott? Dessutom behövs inga bevis! Helt jävla absurt att det räcker med skåderspelartalang (och vilken kvinna har inte det?) för att bli dömd när ord står mot ord!

     Svara

     • Jempa
      Feb 26, 2011 @ 15:33:45

      ha ha det där skulle knappast funka i iran, det fattar du väl själv?

     • KLARTEXTEN!
      Feb 26, 2011 @ 17:09:59

      Vad skulle inte funka i Iran? En kvinna är rökt i den muslimska rättvisan. Hennes vittnesmål är bara värt hälften mot en mans. Vad jag menade var förstås den tokiga lagstiftningen, att inga bevis krävs och att rättegångarna är hemliga. Det finns knappast något värre i ett muslimskt samhälle än att vara kvinna och homosexuell. Ni är värda noll.

 4. maria
  Feb 25, 2011 @ 14:49:28

  Oavsett vad som är sant eller inte så har Sverige dragit på sig ett löjets skimmer. Utanför Sveriges gränser är det ingen som tycker synd om dessa två kvinnor som verkat veta mycket väl vad de gjorde. Största risken som anges i australiensisk press är för Assange att bli utlämnad som terrorist till USA och man litar helt enkelt inte längre på Sverige.Tråkigt att ett sådant här mål får sådan uppståndelse. Finns det inte viktigare brottslighet att jaga?

  Svara

 5. Ludde
  Feb 25, 2011 @ 14:38:03

  Assange stannade tydligen i Sverige och ställde sig till förfogande för förhör under väldigt lång tid. Men först när Assange lämnat landet blev det intressant och aktuellt för åklagaren med förhör så han kunde efterlysas internationellt och ånyo hängas ut i media som våldtäktsman innan han är dömd. Så långt är allt glasklart. Men nu påstås att Ny vid flera tillfällen försökt få till stånd ett förhör genom Björn Hurtig. Hur är det möjligt? Kan någon förklara det? På vilket sätt har åklagaren försökt med det? Vad hade Assange egentligen för möjligheter/skyldigheter eller inte att lämna landet?

  Svara

  • Ludde
   Feb 25, 2011 @ 14:45:03

   Lägger till frågorna När försökte åklagaren få till stånd dessa förhör och var någonstans befann sig Assange då?

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 25, 2011 @ 15:19:39

   Såvitt jag vet så fick Assange tillåtelse att lämna landet. Åklagaren har ställt till det genom att inte ens notera vad kvinnorna sagt i polisförhören! Nu har dom haft månader på sig att snacka ihop sig och frisera sina berättelser. Även fram till Assange begärdes utlämnad gav mycket tid för detta! Kanske någon annan vet hur åklagaren gick tillväga för att få till stånd förhör med Assange?

   Det jävliga är att man vill få hit Assange för att knäcka honom via häktning, mjuka upp honom inför rättegången, som lär vara hemlig (lyckta dörrar). Dom jävla dörrarna borde öppnas för alla!

   Svara

   • Ludde
    Feb 25, 2011 @ 16:21:23

    Ja det är sjukt hur fallet hanterats på alla plan.

    Jag uppfattade det också som att han fått tillåtelse att lämna landet. Men det verkar som om meningarna går isär och det öppnar ju upp för scenariot du beskriver.

    Har Hurtig klantat sig och/eller inte fått tag på Assange, samt spelat åklagaren rakt i händerna. Någon måste gnuggat dessa av ren förtjusning som ett litet barn på julafton när alla planerade önskningar går i uppfyllelse.

    Svara

 6. Jempa
  Feb 25, 2011 @ 11:12:27

  Nu är det ju inte alla som gillar ”överraskningssex” och kanske känner sej kränkta av att ”bli pillad” på eller få nåt uppkört medans de sover. om det händer ändå, bör inte de då ha lagen på sin sida?

  Svara

  • Greta
   Feb 25, 2011 @ 11:47:20

   Men det förutsätter ju att du ”sover med fienden”.Bjuder man in en man till sin säng så ska man vara så pass vuxen att man vet vad man ger sig in i. Detta är två helt urspårade feministiska ”kattor” som väcker avsmak hos övriga kvinnor. Nå om det nu är så enkelt att lagföra en våldtäktsman ställer jag mig frågande till hur lätt man tar på överfall begångna av en eller flera invandrare varav de flesta,om nu ens polisen bryr sig, kommer mycket lindrigt undan.

   Svara

   • Jempa
    Feb 25, 2011 @ 11:54:10

    okej så man ska alltså anta att alla män är våldtäktsmän? isåfall ska ju det gälla alla. Om t.ex. en man bjuder hem en kvinna som sedan drogar honom och tar alla hans dyrbarheter, ja då får han skylla sej själv, den som ger sig in i leken får leken tåla. eller?

    Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 25, 2011 @ 12:10:25

   Om det händer åndå, så bryter man relationen, ordnar inte en fest för ”förgriparen”! Vi kan inte kriminalisera allt beteende som inte uppskattas! Varje relation innehåller gråzoner av övertramp! Fängelserna skulle fyllas av vanliga medborgare!

   Vi bör bara kriminalisera grova övertramp! Inget annat! Och slampan gillade uppenbarligen överraskningssex tilräckligt mycket för att acceptera det, efter att Assange överraskat henne!

   Om jag tar en tjej med milt våld, och hon älskar det, har jag då våldtagit henne? Borde jag buras in? Bör det bestraffas?

   Svara

   • Jempa
    Feb 25, 2011 @ 12:22:10

    Jag tänker inte yttra mej om enskilda fall som det om assange, vad jag har hört om det så verkar det mysko, och visst händer det ju att kvinnor anmäler män för våldtäkt p.g.a. hämnd och liknande.
    för att återgå till det jag pratade om:
    Om någon utför en sexuell handling på dej medans du sover, det kan vara samlag eller någon annan sexuell handling,om du nu skulle känna dej kränkt över det och känner att du vill anmäla så är det upp till dej. igen annan bör ju ifrågasätta det isåfall, oavsett om du har haft sex med kvinnan eller ev. mannen förut.
    hårt sex har inget samband till ovanstående, för om du tar en tjej hårt för att hon bad om det, ja då är det såklart inte våldtäkt.

    Svara

    • Danial
     Feb 25, 2011 @ 12:49:30

     Visst har man rätt att anmäla. Problemet med dessa två kvinnor är deras betende före och efter den påstådda våldtäkten. Alla turer om hur de pratade ihop sig, gick till en polisstation där en av de hade en bekant, den enes bloggande om hur härligt allt var (även efter våldtäkten) till hon upptäkte den andra kvinnan, hennes sjustegsmodel för hämnd, alla felaktigheter under förhören, de tre åklagarnas olika beslut, en stsminister som har sagt att de ”våldtagna” kvinnorna förtjänar rättvisa (dömd på förhand). Om jag var Assange skulle jag vara rädd.

     Svara

     • Jempa
      Feb 25, 2011 @ 12:56:22

      Ja men om vi inte hade den lagstiftning vi har så skulle vem som helst kunna bli utnyttjad sovande utan att det skulle leda någonstans. Det händer hela tiden, och det är inte bara folk som offren har haft en kärleksrelation med utan ”vanliga” närstående som vänner etc.

     • KLARTEXTEN!
      Feb 25, 2011 @ 13:30:41

      Ifall mannen bedömer att kvinnar gillar det (t ex för att hon gjort det tidigare) så är det förstås ok. Annars är det OK att han anmäls.

     • Observer
      Feb 25, 2011 @ 13:25:10

      Tycker du Jempa att det skall finnas någon skillnad om ”offret” tidigare under natten accepterat sin ”förövare” med att le av vällust då han ”bangat” upp henne? Skall han några timmar senare jämställas med en vilt främmande ”förövare” som under knivhot nattetid tilltvingat sig sex av henne i en ödslig parkomgivning? Att notera är att för att få en person utlämnad via en European Arrest Warrant så krävs det att handligen har ett straffvärde på minst 3 år ovillkorligt? Tycker du exempelvis att Medel-Svensson på semester på Kanarieöarna också skulle bli efterlyst via Interpol för samma ”hemska brott” som Ja gjort sig skyldig till? Mitt svar är: Knappast! Det stinker således politik så in i Norden kring den här soppan!

     • Observer
      Feb 25, 2011 @ 13:56:55

      Skrev fel: ”ett maximum straff om 1 år ovillkorligt” skulle det vara – inte 3 år.

    • KLARTEXTEN!
     Feb 25, 2011 @ 13:26:15

     Frågan är om det är våldtäkt om man gillar det? Hon gillade ju det, för hon fortsatte med samlaget, eller hur? Ordnade en fest till honom efteråt!

     Du måste skilja på situationer där kvinnan gillar överraskningssex och där dom inte gör det! Eller är det rätt att anmäla någon för våldtäkt trots att man gillade det? Om killen bedömer att tjejen gillar att bli tagen hårt, så frågar han inte först, såklart! Han gör det bara, och får skylla sig själv ifall han gjort en felaktig bedömning av henne. Har han bedömt henne rätt, dsv att hon gillar det, så skall förstås inget hända!

     Svara

     • Jempa
      Feb 25, 2011 @ 13:40:53

      vem har sagt att jag inte fattar skillnaden? det är ju du som inte gör det. det är ju inte första gången som du inte förstår mej, bara att ta vår förra ”diskussion” som exempel där jag fick upprepa samma saker gång på gång för att du till slut skulle förstå vad jag menade. samma sak nu. Var det inte jag som sa att det inte är våldtäkt om kvinnan bett om att bli påsatt hårt? det finns brister i allt, och så även rättsystemet. det finns dem som anklagas utan att ha gjort nåt och det finns även dem som slipper undan fast de faktiskt har begått brott, det sistnämnda händer förmodligen oftare än det förstnämnda. skulle vara kul att se hur du argumenterade mot det!

     • KLARTEXTEN!
      Feb 25, 2011 @ 13:56:30

      Jag menar att det kan vara OK även om kvinnan inte ber om det! Det är tydligen skillnaden mellan din och min inställning! Det är ju fullständigt jävla självklart att man inte skall dömas för något man blivit ombedd att göra i sängen! Så det diskuterar jag inte ens! Frågan är hur vi bedömer situationer där man inte blivit ombedd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: