Vänstern sviker sekularismen!

Daniel Suhonen är socialdemokrat och chefredaktör för SSU:s tidskrift Tvärdrag. I en mycket viktig artikel i Aftonbladet kritiserar han vänsterns islamistkramande. Man har övergett sekularismen till förmån för islamismen.

Självklart har Suhonen helt rätt vad gäller vänsterns islamistkramande. Dom har för länge sen övergett sina sekulära ideal och värnar istället det ”mångkulturella samhället” , kosta vad det kosta vill! Och det kostar, vår sekularism! Hur kan vi ta emot miljoner muslimer utan att islam stärks och sekularismen får stryka på foten? Muslimer är ju mycket mindre sekulära än oss!

Suhonen har inte fattat att han har öppnat Pandoras ask! Den logiska slutsatsen måste bli att massinvandring av icke sekulära bör stoppas! Dit hör muslimer.

Så visst har han rätt, men han har missat konsekvenserna.

Vänsterprassel med islam

Den tysta vänstern

Kampen är gränslös

Debatt om islamism: Daniel Suhonen (S) vs Andreas Malm

b g v
Advertisements

22 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Josefina Bergfast
  Feb 26, 2011 @ 21:51:45

  KLATEXTEN sa: ” Hur som helst så tolkar jag detta som att ”islam minsann inte alls är så dåligt som det påstås och våra samhällen är betydligt sämre än vad vi tror”.
  Jag får väl skylla på min otydlighet ….för vad jag ville förmedla var inte någon ”propaganda” för islam (eller mena att ”islam minsann inte alls är så dåligt”!), utan mer att också kunna fokusera på fel och brister som finns i (också) i ”västvärlden”. Kriser, svårigheter, krig, massdöd och problem, som västvärldens människor och samhällen alldeles själva, utan islam som den ”skyldige”, har ”lyckats” skapa….?
  Och att också de västerländska samhällena, utan att nödvändigtvis dra in en jämförelse med muslimska länder hela tiden och säga: ”Ja, men titta på de länderna då” Är inte de i alla fall sämre! Och det är islams fel, så det så”, inte är minsann perfekta…?
  Jag menar bara att någon ”fullkomlighet eller perfektion” verkligen inte har funnits, och inte heller finns, i det ”västerländska” (materiella ”lyckoriket”), om man tittar närmare på saken, och skrapar lite under ytan …
  Och att man kan lätt kan ”falla i fällan” och verkligen vilja fokusera ”på alla fel och brister” (i ”den andres öga”…et cetera?), kanske också för att vilja blunda för de egna västerländska problemen, och bristerna…..?
  Alltså, ungefär: ”Visst vi(i väst) har också problem, med det är INGENTING i jämförelse med vilka problem de muslimska länderna har….enbart på grund av islam, så det så!…
  Jasså, är det så säkert?
  Tydligen lyckas människor ”skapa problem” lite varstans….lite när som helst (alltid?)……och lite med absolut vilken ideologi, eller religion, som helst….. om man tittar närmare på saken….

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 26, 2011 @ 22:18:28

   Now ur talking! Strålande! Nu skriver du klart och tydligt, fattade med en gång vad du menade! Fortsätt så!

   Jag inbillar mig inte alls att våra västerländska samhällen är perfekta, långt därifrån! Demokrati har en tendens att skapa en viss irrationalitet och kaos! Men det är ett pris vi måste betala för friheten! Västerländsk demokrati är inget perfekt system, men det bästa möjliga, såvitt vi vet idag!

   Jag tycker det är smart att låta folken välja. Både muslimer och icke muslimer dömer uppenbarligen ut dom muslimska samhällena! Flyktingströmmarna är ett klart bevis!

   Varken i teori eller praktik kan islam på något sätt jämföra sig med vårt samhällssystem. Priset för vår relativa individuella frihet är ett visst kaos och en viss dekadens. Du kan kalla det för moraliskt förfall om du vill. Alternativet är dock att införa förbud och då är demokratin förlorad. Vi har att välja mellan frihet och ”moraliskt förfall”! Men friheten har en potential att skapa harmoni även i förfallet så småningiom och slipa bort de värsta avarterna.

   Så vårt system är det bästa av alla kända system. Men visst, det kan göras mycket bättre! Men alternativa samhällssystem är usla! Demokratin kan förbättras, men inte bytas ut! För islam är dock demokrati något onaturligt,, en styggelse, dessvärre. Så verklig demokrati är möjlig endast i helt sekulära muslimska samhällen och jag känner inte till något muslimskt sådant!

   Svara

   • Josefina Bergfast
    Feb 27, 2011 @ 00:46:29

    Verklig demokrati finns inte, liksom verklig frihet inte heller finns.
    De fraserna som västvärlden hyllar, är mycket tomma fraser, som människor borde kasta över bord för de skapar endast frustration och förvirring.
    Människor inbillar sig dessa begrepp och inbillar sig att de lever i frihet, i demokrati, i yttrandefrihet, med mänskliga rättigheter och med allas lika värde. Om de lyckas tro på dessa frasers verklighet kan man kanske beskriva dem som ”lyckade”, men det är endast precis som i sagan om kejsarens nya kläder; alla går omkring och pratar och hyllar och försvarar och beundrar och säger sig vilja försvara, någonting som absolut inte finns i verkligheten. Det är en parodi.
    Det är bara dumt.
    Man kan leva ändå, och kanske strunta i att dessa fraser inte är i överensstämmelse med någon verklighet av något slag, och acceptera att alla måste låtsas hålla med, för annars brister konsensus.
    Men att det är ett bedrägeri, det förstår ju var och en som vill förstå det.
    Men, å andra sidan, kanske det är som KLARTEXTEN säger, människor och mänskliga samhällen, förmår kanske inte skapa så någonting bättre….
    Lögnen är kanske bättre än sanningen…(om människor)…
    Men det var dumt att man skulle ta till dessa lögnaktiga fraser…..de skapar så mycket dumma förväntningar och inbillningar….
    Det är ett sådant gigantiskt bedrägeri… så det är kanske omöjligt att kunna förändra…
    Människor väljer ”av fri vilja”…att tro på lögnen….
    Ja….så länge det håller, så håller det…
    Men det är samtidigt sorgligt….

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 27, 2011 @ 01:07:19

     Bottom line är ifall du vill bo i ett annat samhälle än vårt västerländska! Vill du så flyttar du! Vill du inte flytta så erkänner du att vårt samhälle är bäst!

     Kalla vårt samhälle förljuget, dekadent, förfallet, men det blir resultatet när miljoner viljor skall kompromissa. Och återigen, det finns inget vettigt alternativ! Demokratin har utvecklingspotential! Alternativet till kompromissen är diktaturen. Du är säkert välkommen till Iran. Risken är att du sen uppskattar vårt samhälle. Du är bortskämd!

     Jovisst är det förljuget, men frihet är att kunna säga det och kunna kritisera våra makthavarare utan risk för repressalier. Då finns det ju hopp om bättring. Du har inte den friheten i dom muslimska länderna.

     Svara

     • Josefina Bergfast
      Feb 27, 2011 @ 02:07:22

      Människor kan babbla på bäst de vill.
      Frihet, pyttsan.
      KLARTEXTEN säger: ”men frihet är att kunna säga det och kunna kritisera våra makthavarare utan risk för repressalier.”

      Det är nästan skrattretande.
      Babbla på bäst ni vill, tro att det betyder någonting…jo,jo…
      Frihet…skulle det vara frihet? Det är ju enbart löjligt att deklarera denna ”värdefulla frihet”, som om den verkligen vore värd något…
      Det är ett löjligt bedrägeri, ett löjligt uttalande, ett löjligt påstående…
      Bättre med aristokrati, med ett mer sanningsenligt samhälle…
      Bättre förmodligen, med klansamhälle…
      Än dessa ”demokratifånerier, frihetsfånerier, yttrandefriehtsfånerier, jämlikhetsfånerier, alla människors-lika-värde-fånerier…
      Kanske skulle västvärlden behöva lite diktatur, lite verklighet, lite sanning… vem vet…

     • KLARTEXTEN!
      Feb 27, 2011 @ 09:50:22

      Varför flyttar du inte till ett ”fritt” land istället?

   • Josefina Bergfast
    Feb 27, 2011 @ 10:09:22

    Därför att frihet inte tilltalar mig….så klart.
    Trivs förmodligen bättre i det västerländska slavsamhället, där ofrihet råder, där diktatur råder, där lögn råder….man är tillvand….sorgligt nog.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 27, 2011 @ 10:59:47

     Kan du förklara logiken? Varför tilltalar frihet inte dig? Du beklagar dig som fan men trivs bäst här? Kanske du borde sluta klaga? Du hävdar att vårt samhälle är förljuget men själv är du fullständigt ologisk! Är inte du förljugen?

     Svara

     • Josefina Bergfast
      Feb 27, 2011 @ 12:26:42

      Vad kär det som KLARTEXTEN tycker är ologiskt?
      Det där ordet ”frihet”?
      Den beskrivning som KLARTEXTEN har givit av ”vår värdefulla frihet”, skulle den vara någonting att ”hänga i julgranen”, eller (någonting logiskt?) att ”upphöja” som ”värdefull”, menar KLARTEXTEN?….

      hÖJ ”lögnen till skyarna bara”….? Hur logiskt är det?

     • KLARTEXTEN!
      Feb 27, 2011 @ 13:19:35

      Du är ologisk! Du klagar på vårt system, men föredrar att stanna och har inget bättre alternativ! Vet du något samhälle som är bättre än vårt? Vilket i så fall? Och du skriver att ”frihet inte tilltalar mig”! Är inte det ologiskt, förljuget? .

   • Josefina Bergfast
    Feb 27, 2011 @ 13:43:58

    Ursäkta textfel i mitt förra inlägg…
    Och kanske oklarheter och ologiskheter i vad jag försöker säga….
    Den ”frihet”, som KLARTEXTEN beskriver, och höjer till skyarna, och som jag klagar på, och logiskt då skulle kunna leda till att jag vill lämna ”västerlandet”, för ”östelandet”…..och där då kanske kan se eller finna något ”bättre” alternativ vad gäller ”samhällssystem”…. (eftersom jag klagat på ”det västerländska”)….
    Ja, alltså den ”frihet” som ”västerlandet” talar sig så varm för, och menar sig ha, (som jag menar är bedräglig), den ”friheten” (som jag inte ”tycker om”) finns ju kanske i österlandet ockskså……precis som i ”västvärlden”? Kanske sådär jättestor skillnad, i praktiken, ….egentligen…..fast i lite annorlunda skepnad kanske…..där man alltså inte är så ”fri att skita i andra” t ex, utan där ”alla skall lägga sig i”, , osv…..
    Men”frihet som frihet”, ”slaveri som slaveri”? Det är kanske inte så stor skillnad mellan ”öst och väst”- världarna som vi tror…?
    Jag var lite dum när jag sa att ”därför att jag inte tycker om frihet”, därför att den ”frihet”, som vi ”talar om”, och ”refererar” till här, är ”samma gamla ”frihetsbegrepp” (de tjatiga ”fraserna”…. osv..)…..
    Jag tror att verklig frihet är någonting mycket svårt, och därför lite skrämmande, och lite någonting som man kanske ”inte tycker om”, och som man kanske gärna vill ”fly ifrån”, istället för ”till”, därför att det kan vara ”för jobbigt”….för ”jobbigt”. Precis som många andra väljer man ”slaveri” (i öst som i väst)…
    Det är bara ”ljugandet” och ”lögnen” och ”bedrägligheten” i väst, som jag kan känna en sorg inför….
    En ”bedräglig diktatur”, istället för en ”ärlig diktatur”, däri finns väl en skillnad kanske….
    Den ”västerländska bedrägligheten diktatur”, det är väl den som kan göra en ledsen….

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 27, 2011 @ 14:33:33

     Jag har bett dig nämna något samhälle som är bättre än våra västerländska demokratier. Det vill (kan) du inte göra! Du vill inte heller flytta härifrån! Vem är förljugen? Jag anser att du är det!

     Du är uppenbarligen en människa som har svårt för friheten. Många nazister delar den läggningen med dig. Många islamister också. Vissa behöver fasta regler som förhindrar kaos. Jag beklagar att du är en sådan människa! Jag är det inte! Du hör hemma i ett totalitärt samhälle! Det säger mer om dig än om vårt samhälle!

     Det verkar som att du är nazist! Stämmer det? En ärlig diktatur för dig! Om du inte är nazist, tala om vilken ideologi som står dig närmast! Var ärlig, inte förljugen!

     Svara

     • Josefina Bergfast
      Feb 27, 2011 @ 15:27:40

      Nordkorea då, kanske skulle passa mig….vad vet jag….
      Eller Iran, eller Kina, eller alla de ”fula diktaturerna”, som västvärlden ondgör sig över och menar huserar en ”ondskefull och frihetsberövande dikatur”,(samtidigt som västvärlden inte vill se sina egna brister och tillkortakommanden, sin egen förljugenhet och sitt eget bedrägliga beteende, sin egen milda, förförande och bedrägliga diktatur? Hela samhället uppbyggt på lögner kring vad som är sanning kring det mänskliga?)
      De flesta människor fungerar i olika typer av hierarkier, de formerar sig efter ”ledare” och ”föregångare”, som kliver fram och säger: ”Följ mig”. Jag skall leda er rätt, jag skall leda samhället åt rätt håll. Jag är en god ledare. Mig kan ni lita på”, osv., samtidigt som hela det offentliga, och massmediala, ”ledarskiktet” förleder, lurar, bedrar och förvirrar, fördummar och sviker”, under ”De milda, goda, men bedrägliga och samtidigt diktatoriska, parollerna, som ingen kan slingra sig undan”?
      Va? Är du emot frihet då?(om du menar att diktaturer är bättre?)
      Va? Är du emot alla människors lika värde då?(om du menar att kvinnor och män är olika?)
      VA? Är du för diskriminering då?
      Va? Är du för ojämlikhet då (om du är emot alla människors lika värde?)
      Va? Är du för censur då? (om du är mot yttrandefrihet?)
      Va? Du är alltså för diktatur då? (om du är emot demokrati?)
      Nej.
      Men ingenstans finns all denna jämlikhet, all denna frihet, all denna demokrati, all denna yttrandefrihet i praktiken. Varken i öst eller i väst. Det är bara ord.
      Det är ”förförelse” och självbedrägerier båda ”världarna”, menar jag. Båda slår sig nog själva för bröstet, inför sig själva, men båda kan uppvisa lika stora brister, om man skrapar lite under ytorna…
      Frihet är nog ett ganska så relativt begrepp, och självbedrägeri, förljugenhet, finns kanske hos mig, liksom andra tillkortakommanden….
      Men människor är ju komplicerade varelser, och att veta vad som leder till lyckliga samhällen där så många som möjligt kan ha någorlunda meningsfulla liv, familjevänliga samhällen, ja, samhällen som då kan anses vara ”kulturellt högtstående samhällen”, ”livskraftiga samhällen”, ja, ”konstruktiva” samhällen, som tar hänsyn till hur människan är konstruerad och hur hon fungerar…… ja, det är ju inte någonting enkelt, som vi sett genom historien…
      Kanske de ”lyckligaste” samhällena, de mest funktionella de mest familjevänliga, de mest produktiva, de mest livskraftiga och mest harmoniska, var de feodala? De klanvänliga? De ättvänliga? Som skapade sammanhang för klanerna, ätterna och de stora familjerna. …
      Det massproducerande samhället, den rationella rovdriften, födde revolutionerna…. med en massa förförande ord… men hur lyckliga, och fria, är människor i ”den moderniserade, fria, västvärlden”, det är frågan…. de väljer kanske slaveriet till det materiella, och så länge de kan ”handla”, ja, kanske finns en viss ”lycka”….men, men….någonstans är det mycket som förmodligen behöver ändras riktning på…..då en slags råhet, en slag själsdöd, en slags mekaniskhet, smyger sig på, alltmer och alltfler, i det ”fria, demokratiska, upplysta, jämställda, toleranta och kultiverade västerländska samhället, som lever alltmer i inbillningarnas värld, lyckliga och fria från sig själva och varandra”?….
      Förmodligen passar jag bättre in i något annat århundrade kanske…

     • KLARTEXTEN!
      Feb 27, 2011 @ 17:45:39

      Jag har sett några program om Nordkorea och jag kände sympati för landet, skulle vilja resa dit! Jo jag förstår dig på ett sätt!

      Emellertid måste samhället ge oss följande för att vi inte inte skall vara missnöjda och kanske göra uppror:
      mat i tillräcklig mängd
      anständiga fysiska levnadsförhållanden
      yttrandefrihet
      fria val

      De två första punkterna är helt nödvändiga även för dig! Nordkorea förmår inte ge sina invånare något av dessa! Folket svälter. Alla kommuniststater lider av fattigdom. Det är inbyggt i systemet och således ofrånkomligt. Kina är dock inte kommunistiskt!

      Om du våldtas i Iran riskerar du att stenas! Du kan inte anklaga mannen ifråga utan att riskera ditt eget liv. Säger han att du hade frivillig sex och du är gift med en annan har du begått äktenskapsbrott för hans vittnesmål är värt dubbelt så mycket som ditt! Iran är svårt för en kvinna! Lagarna saknar rättssäkerhet. Du kan bli hängd om du har otur. Det krävs inga bevis. Det är nackdelen. Dina anhöriga kan råka illa ut, vad gör du?

      Kina är en helt annan sak! Där har vi intelligenta människor med en gammal fin kultur och sekulära makthavare. Hårda, men inte tokiga som i Iran!Ett klart alternativ, särkilt om du är företagare.

      Men att tro att friheten är större i Nordkorea, Iran och Kina är verkligen att lura sig själv! Du har inte upplevt deras ”frihet”! Allt talar för att Nordkoreas och Irans frihet är mycket mindre än vår. Hur kan du hävda att den är större där? Kina är inte lika självklar, det har så många andra fördelar som dom andra länderna saknar.

     • Virginia
      Mar 02, 2011 @ 13:10:15

      Det är också ett feltänk att avkräva perfektion av de västerländska demokratierna.
      I en demokrati uppger man sig inte ha förverkligat Utopia men strävan att förbättra samhället finns.
      I en diktatur är själva påståendet att förhållandena inte är idealiska dissidentiskt.

     • Virginia
      Mar 02, 2011 @ 13:28:04

      En parentes bara btw apropå Nordkorea.
      Jag vill minnas en dokumentär i SVT om en amerikansk avhoppare ifrån Koreakriget som sedan dess hålls kvar i folkrepubliken och lever i vad det verkar som försupenhet.
      Han kommer aldrig att få återvända.
      Men den som önskar söka lyckan i Nordkorea och Iran kan på sin höjd kritiseras på en website men inte förhindras av staten.

 2. Björn
  Feb 26, 2011 @ 18:55:37

  Jag har frågat tusen gånger efter exempel på vänstern ”islamistkramande” och aldrig fått något konkret exempel på när detta skulle ha skett.

  Jag har aldrig nåerngonsin under alla mina år i vänst stött på någon på den här kanten som inte tar tydligt ställning för sekularism.

  En lögn blir inte sann bara för att den upprepas in i oändlighet.

  De flesta muslimska stater är för övrigt sekulära. Islam har en mycket längre tradition av sekularism än vad kristendomen har. De medeltida kalifaten var samtliga sekulära så vitt jag vet. Lika så det ottomanska riket.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 26, 2011 @ 19:03:08

   Vänstern talar aldrig om sekularism i samband med islam! Jag har aldrig sett det! Jag ställer några enkla frågor till dig. Ni tar aldrig inititativ mot islamism eller islam! Andra politiska grupper får kämpa för sekularisering i samhället, för er har man ingen jävla nytta av i det avseendet!
   Vad anser du om:
   Talibanerna?
   Islamistisk terrorism?
   Lars Vilks rätt att ”kränka islam”?
   Har vänstern någonsin öppet och tydligt stöttat Lars Vilks?
   att islam växer sig allt starkare i Sverige med den muslimska massinvandringen?
   kvinnoförtyck inom islam, barnäktenskap, deras syn på homosexuella?
   att bygga fler moskéer, om burkaförbud?
   om skilda pojk- och tjejgrupper i simning och gymnastik i skolan och annan anpassning till islam?
   att vi har islamister bland våra politiker och i Sveriges Riksdag (moderaten Waberi)?
   Och vad skulle du tycka ifall arabländerna (som gör uppror) väljer islamistiska regimer och inför sharia?
   om Hamas och Hizbollah

   Om ni i något avseende är kritiska mot islam, varför hör och läser vi aldrig den ”kritiken”?

   Svara

 3. Observer
  Feb 26, 2011 @ 17:33:39

  När man dödar sin vackra styvdotter med 48 knivhugg och lämnar en tvååring moderlös, och detta för att upprätthålla hedern inom sin släkt, så kan man nog kanske hållas varifrån man kom – sådan ”kultur” kan nog säkert Skandinavien gå miste om!

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2345002/jian-21-dodades-med-48-knivhugg

  Svara

 4. Josefina Bergfast
  Feb 26, 2011 @ 12:17:50

  Jag tror ärligt talat inte riktigt på att ”västs problem” började med Islam.
  De västerländska samhällenas ”förfall” och självförstörelse har böjrat långt innan islam och muslimer har kommit hit.
  De argument som framförs att de som hotas mest är homosexuella, kvinnor och judar, och att väst skulle förlora friheter för först och främst dessa grupper, om islam, inklusive sharia lagar inte minst, fick större inflytande i det västerländska samhället, innehåller vissa briser.
  Den kvinnofrigörelse som startade i slutet av 1800-talet och tog fart i början av 1900-talet, och som sedan dess har fortsatt att slåss för kvinnors likvärdiga (med männen) mänskliga rättigheter, dvs. att ha rösträtt, att kunna vara en fullvärdig samhällsmedborgare och att ha friheten att själv bestämma över sina liv och sina kroppar, samt att kunna få likvärdiga löner för likvärdiga arbetsuppgifter (som männen), har i sig själv blivit lite betänksam och den har i sig själv ”spårat ur” och ”tappat balansen” när den i vissa fall har blivit någonting självdestruerande och någonting i praktiken negativt, istället för positivt.
  Extremister kan uppstå överallt, och alla religioner, alla ismer och alla idéer och läror av olika slag som tänks ut som teoretiska ideal, och kan löpa risker att spåra ur, som vi har sett av historien.
  Frågor man kan ställa sig då är om det är lärornas fel, eller om felen ligger hos människan själv.
  Jag tror på det sistnämnda.
  Människor är ofullkomliga, och förändras, och därför kan alla dessa goda idéer som tänks ut, gå fel, förirra sig själva, och ”ramla ned i diket”.
  Den uppsättning tankesystem som många i väst har i sitt bagage innehåller inte sällan ordet frihet.
  Men den frihet som oftast menas är friheten att få göra vad man själv vill, leva hur man själv vill, tänka och tycka vad man själv vill, och i princip strunta i alla andra. Detta som väst har fått lära sig är frihet, innehåller en dos av betydelsen frihet från (alla andras åsikter och viljor), och friheten att ”få vara ifred”, och ”sköta sig själv och skita i andra”.
  Den österländska kulturen, inklusive islam, framstår som en ofrihetskultur, (för det västerländska samhällets ideal kring frihet), dels därför att där verkar alla ha så mycket mer med varandra att göra, och där verkar alla kräva att alla lägger sig i och har åsikter och tyckanden och tänkanden kring hur varje enskild människa väljer att leva sitt liv. Ja, där verkar man inte ha en kultur som tillåter att ”man sköter sig själv och skiter i andra”.
  Och det kan ju upplevas som inkräktande på den individuella friheten, som västerlandet har lärt sig att hylla, och anse vara högstående kultur, på gott och ont.
  Men frågan är om det är en sådan högtstående kultur, när det kommer till kritan, eller om den i sig själv innehåller självförstörande och självnedbrytande tänkanden. Att den innehåller familjenedbrytande konsekvenser, med sina ideal, där kvinnor stressar sig halvt fördärvade när de skall göra karriär, och där många avstår från att skaffa barn, eller skaffar sig endast ett barn, och där människor skiljer sig i epidemiska antal, det har vi kunnat iaktta. Att där också har funnits religiösa motsättningar samt s.k. klassmotsättningar, som urartat i inbördeskrig, samt också världskrig, det har väst lyckats åstadkomma alldeles på egen hand, (dvs. utan hjälp från islam).
  Inte för att jag för den sakens skulle vara förespråkare för islam, men bara som en kommentar och ett inlägg kring hur olika västerlandet och österlandet ser på livet och levandet, och vad man anser vara ”gott”, och också vad som anses vara ”frihet”, eller kunna leda till ”frihet”, eller vad som skulle kunna vara ”högstående, civiliserade och livskraftiga” ”kulturer”.
  Uppenbarligen har inte västerländska samhällen lyckats reproducera sig själv så särskilt bra.
  Frågan är då om islam är lösningen på de västerländska samhällenas problem, eller om islam är någonting som västerlandets misslyckanden och (inbyggda?) självförstörelse kan skyllas på?
  Om man kan hota, alternativt skylla på islam, så slipper man se sina egna fel, brister och tillkortakommanden vad gäller livskänsla och livskvalité, samt förmåga (oförmåga?) att reproducera och försvara sig själva?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 26, 2011 @ 20:00:16

   Dina kommentarer är väldigt jobbiga för du uttrycker dig så vagt och otydligt att man sällan vet riktigt vad du menar. Jag uppmanar dig nu en sista gång: korta ner dom här kommentarerna och skriv det väsentliga. Mitt råd: skriv först vad du tänker skriva. Stryk 2/3! Och var tydlig! Så kan det bli både läsbart och kanske intressant! Vet vad du vill och framför det! Ohc förankra till verkligheten! Det gör du sällan!

   Hur som helst så tolkar jag detta som att ”slam minsann inte alls är så dåligt som det påstås och våra samhällen är betydligt sämre än vad vi tror”Först och främst är det uppenbart att du inte kan islam, för då hade du inte skrivit så (om du inte är tokig förstås). Förnekar du att de västerländska samhällena är bättre än dom muslimska?

   Kan du förklara varför muslimerna flyr hit som lämmlar och aldrig vill tillbaks när dom väl kommit, ifall muslimska samhällen är bättre än våra? Och varför massemigrerar inte västerlänningar till muslimska länder? Varför är muslimska samhällen skitfattiga oroshärdarom dom inte hittat olja)? Varför har muslimerna inte gjort en enda viktig upptäckt eller uppfinning, trots att dom utgör 25% av jordens befolkning? Utan oss skulle dom fortfarande leva i medeltiden! Kort sagt, dom är helt misslyckade! Olyckliga människor som lever i misär och bara vill därifrån!
   Dina snurriga teorier saknar alla verklighetsförankring! Du år så totalt ute och cyklar att man tar sig för pannan!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: