N..ja till homo-adoptioner!

Uppdatering: Många kloka inlägg har kritiserat nedanstående text. Så jag har alltmer känt att jag inte haft tillräckligt på fötterna för att vara negativ till homoadoptioner. Så jag förkunnar härmed min nya ståndpunkt i frågan:

Jag är helt övertygad om att många homosexuella är utmärkta föräldrar! Jag anser mig nu istället försiktigt optimistisk. Dock slår jag fast att adoptioner bara skall göras med barnens bästa i ögonen! Oavsett om dom adopterande är hetero- eller homosexuella. Det är INGENS rättighet att adoptera! Det är en rättighet att bli adopterad!

Jag låter nedanstående text vara kvar, som exempel på hur man kan ändra uppfattning. Sen tackar jag kritiska kommentatorer för att ha öppnat mina ögon!

Jag är helt emot att homosexuella får adoptera barn. Adoptionen skall ske för barnens skull, inte för adoptivföräldrarnas skull. Därför skall också barnets bästa styra!

Tänk dig att du själv var ett litet föräldrarlöst barn. Skulle du då vilja adopteras till en familj som utgörs av en man och en kvinna? Eller skulle du föredra att adopteras till två bögar?
Låt det svaret vara styrande för din åsikt i frågan!

Homosexuella har all rätt att leva ut sin sexualitet och leva i homosex-förhållanden etc. Men de har INGEN rätt till andra människor!

Barnets intresse måste sättas främst! Barnet mår självklart bäst i att växa upp i en normal kärnfamilj. Minimerar riskerna för att barnet blir mobbat etc pga adoptivföräldrarnas läggning. Det är en REALITET att barnet hos homosexuella par dels ej växer upp i en normal familj, dels riskerara mobbing, dålig självkänsla etc.

Faktum är, hur frigjorda vi än vill vara, att homosexualitet EJ är normalt! Jag har inget emot homosexuella alls. De homosexuella jag bekantat mig med har varit väldigt trevliga, kan inte säga något negativt alls. Men det är inte frågan om det. Det är INGEN jämlikhetsfråga alls! Det är endast en fråga om BARNETS BÄSTA!

Vill homosexuella få barn så går det att skaffa barn som alla andra, tex via insemination. Passar inte det, jag då får dom väl vara utan barn!

Beträffande mitt ordval (bögar) så föredrar jag alltid att vara tydlig, gärna konkret. Dessutom använder dessa själv uttrycket såvitt jag förstått. Det är också det ordet adoptivbarnet skulle få höra från mobbare etc. Dom får höra att föräldrarna är ”bögar”(inte ”homosexuella män”).

Klargörande: Om jag VISSTE att barnet inte skulle ta skada av att växa upp hos homosexuella, så skulle det vara helt OK. Så motståndet är inte principiellt.  Och jag tror absolut att homosexuella kan vara precis lika kärleksfulla och fina mot barnet som övriga. Det är förmodligen OMGIVNINGEN som är det stora problemet, dessvärre.  Huvudsaken är att barnets bästa avgör, inget annat! Så när barnets bästa är förenligt med homoadoptioner, så måste dessa få ske!

”Sverige kan visa vägen”

”Homosexuella bör få möjlighet att adoptera”

Advertisements

114 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nora
  Aug 18, 2013 @ 14:57:52

  Shit , jag är ett adoptivbarn från Nicaragua och har sätt riktigt mycket fattigdom . En väg till ett bättre liv för 1000000000 tals barn kan bli verklighet .från min synvinkel hade jag verkligen inte haft ngt emot att ha två mammor eller två pappor ? So what ?
  Bättre de en att bo på barnhem i flera år. Man ska vara riktigt glad över att det finns kärleksfulla människor för det är de vi är , där ute som vill och verkligen längtar till att få hämta dessa barn .

  Svara

 2. Anonym
  Mar 13, 2013 @ 13:58:03

  FYFAN FÖR DIG

  Svara

 3. Anonym
  Jan 30, 2013 @ 18:00:46

  Människor med såna värderingar som du borde inte få adoptera.

  Svara

 4. Anonym
  Jan 07, 2013 @ 16:12:41

  FEL FEL FEL FEL FEL!

  OMG VA ÄRE MED DIG? HOPPAS DU FAN INTE ÄR SERIÖS, HOMOSEXUELLA ÄR FAN MÄNNISKOR SOM PRECIS ALLA ANDRA.. VAD ÄR DET FÖR FEL MED DOM? INGET!!!!! DOM HAR LIKA MYCKET RÄTT ATT ADOPTERA SOM HETROSEXUELLA.

  shit asså. palla trångsynta människor som du! :S
  Vadå för barnens bästa?

  Ett homosexuellt par kan vara BÄTTRE än ett hetrosexuellt, sådeså. fattar inte vad du tänker med..

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 07, 2013 @ 17:10:44

   Jag måste nog förtydliga. Min kritik gäller inte homosexuellas förmåga som föräldrar, utan omgivningens stigmatisering som ju drabbar barnet! Samtidigt är det frågan hur bra barnet mår av att växa upp med homosexuella förebilder. Att barnet drabbas får inte ignoreras! Adoption görs för BARNETS skull! Det är barnets rätt, inte adoptivförälderns rätt! Men som sagt, om det visar sig att barnet verkligen mår lika bra av homosexuell adoption, så är det OK för mig. Jag skiter alltså fullständigt i de presumtiva adoptivföräldrarnas ”rättigheter”!

   Svara

   • Anonym
    Jan 08, 2013 @ 16:41:18

    Hur drabbas barnet?
    Vrf kan inte homosexuella vara bra förebilder?!

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jan 10, 2013 @ 12:04:29

     Svaret på dina frågor är: Barnet riskerar dels att mobbas av klasskompisar etc för att föräldrarna är homosexuella. Dels tror jag det bästa för barnet är att naturliga förebilder, man-kvinna som föräldrar. Men ingetdera argumenten känns tunga.

     Jag börjar faktiskt känna att jag har för tunt på fötterna i denna fråga. Lär strax skriva om inlägget. Det är lite svårt att försvara med tanke på det oklara läget. Många kloka kommentarer har tvingat mig att omvärdera min uppfattning i fråga. I hjärtat stödjer jag homosexuellas aborter, men samtidigt prioriterar jag barnen, inte de homosexuella. Allt hänger på hur barnen mår. Läget är för oklart för att uttrycka mig som jag gjort i inlägget. Jag vet så väl att det finns många homosexuella som skulle vara jättebra föräldrar att jag inte kan vidhålla ståndpunkten längre!

     Svara

     • pierreafb
      Maj 18, 2013 @ 15:59:33

      Jag tycker att risken för att barnet ska bli mobbad är ett dåligt argument. Ett relevant argument är dock att barnet med stor sannolikhet riskerar att få problem med sin egen identietet och sin sexualitet när det lever i en familj byggd på en perverterad sexuell relation. Föräldrar med andra psykiska åkommor får troligtvis också avslag på adoptionsansökan. Det finns säkert fall där barnen mått jättebra i homosexuella ”familjer”, men det är inte värt att chansa.

     • KLARTEXTEN!
      Maj 18, 2013 @ 19:04:23

      Det är dom argumenten jag också kände vägde tungt, utan att formulera dom lika bra som du! Jo det är ett problem. Samtidigt kan jag föreställa mig att homosexuella kan bjuda till extra mycket, men jag kanske bara är fördomsfull.

   • Anonym
    Jan 08, 2013 @ 22:15:39

    Och varför skulle inte homosexuella kunna vara bra förebilder?
    Barnen som adopteras lever ofta under fruktansvärda förhållanden. Att säga att barnen då inte skulle få det bättre hos två homosexuella föräldrar är ju helt sjukt.

    Det hela handlar om att samhället fortfarande ser ner på homosexuella.
    Med tiden kommer det inte vara någon grej av det hela, för att sätts det väl i system är det inget ”konstigt” med det.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jan 10, 2013 @ 12:14:21

     Om du läser föregående kommentar så ser du att jag börjat svikta betänkligt i denna fråga. Känner att jag har alltför tunt på fötterna för att hävda vad jag skrivit. Överväger därför att ta bort inlägget, ev. skriva om det. Bör nog skriva om, så det framgår att jag ändrat åsikt. Annars verkar det som att jag bar duckar frågan.

     Svara

 5. Annie
  Nov 23, 2012 @ 16:07:52

  För helvete nog är väl den viktigaste faktorn att föräldrarna kan ÄLSKA barnet och ge ungen den uppväxt han/hon förtjänar?
  Tänk dig att du får som uppgift att placera ett barn i en familj och du har att välja mellan två familjer. Det ena paret är ett heterosexuellt par som har dålig ekonomi, slarvar, kan knappt ta hand om sig själva och gillar att dricka mycket (också på vardagar) och barnet själv hatar dem. Det andra är ett homosexuellt par som båda har jobb, sköter sig och tar väl hand om sig själva och varandra och skulle inte tänka på någonting annat än barnets bästa och barnet själv älskar dem. Vilket par skulle du välja?!
  Och kanske om homosexuella skulle få adoptera så skulle allt flera barn få se att det är inget farligt med att folk har en annan läggning än heterosexualitet och vi kanske äntligen skulle bli av med fördomsfulla människor som du!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 24, 2012 @ 01:00:27

   Du har ett överdrivet exempel. Den är en no-brainer, självfallet skall bögarna få adoptera! Jag vill bara inte att barnen används som bönder i ett jämlikhetsspel. Där man skänker bönder för att tillfredsställa vissa grupper och skaffa gillandepoäng. Det är fel perspektiv. Barnperspektivet skall ALLTID gälla. Men jag måste erkänna att jag är nära att vippa över åt andra hållet. För jag tror också att bögar kan vara särskilt omhändertagande. Vill poängtera att det nog mest är omgivningens brister som känns besvärlig. Och jag kan tänka mig otaliga situationer där adoption till bögar vore bra! Dom skall inte behöva vara bättre än hetero-föräldrar för att få adoptera, så länge barnperspektivet behålls.

   Svara

 6. A
  Nov 22, 2012 @ 00:46:00

  Om jag VISSTE att barnet inte skulle ta skada av att växa upp hos homosexuella, så skulle det vara helt OK.,…. Du säger det? Isf antar jag att DU har blivit uppväxt hos homosexuella o har blivit så skadad o idiotiskt som du ger sken av? För hur kan du annars veta sånt?Antar att du skriver sånt här för att få uppmärksamhet för nn kärlek kan du knappast ha fått när du känner sånt hat o översittarhet mot andra människor. Sorgligt

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 22, 2012 @ 01:07:21

   Om du har läst inlägget så vet du varför jag har denna inställning. Läs! Skälet är att det högst sannolikt är mer välgörande för barnet att växa upp i en normal familj. Dels vad gäller sexuella förebilder, dels att dom då slipper mobbing som lätt blir resultatet av att växa upp i en homosexuell familj. Har du växt upp hos homosexuella? Däremot tror jag INTE att homosexuella är sämre som föräldrar. Men situationen är sämre för barnet! Jag sätter barnets bästa i främsta rummet, något vi alla bör göra. Vi bör inte sätta vuxnas bästa i främsta rummet och låta barnet ta vad som ges och hoppas på det bästa!

   Svara

 7. David
  Nov 13, 2012 @ 14:18:27

  Förstår inte riktigt problemet,? Du tycks tro att det skulle finnas något ”problem” som skulle skada ungarna att ha homoföräldrar… Det har nu varit ganska många sådana redan, och trots att många mycket penningstilla organisationer som är emot homoäktenskap försökt, har ingen lyckats hitta något katastrofalt, inte ens när de försökt kreativt tolka statistik (ljuga) har de lyckats hitta något speciellt hemskt..(säg, när de jämför adopterade ungar till homoföräldrar med biologiska barn till hetrosexuella föräldrar istället för till adopterade barn till hetrosexuella)

  Och det verkar nte varesig som ungarna är speciellt ogillande av sina föräldrars förhållande, eller ens ungarna blivit ”mer homosexuella” (om det nu skulle varit so hemskt?) än ungar till hetrosexuella förhållanden heller (det smittar inte), ej heller blir de mer utsatta för övegrepp (lesbiska är faktiskt den grupp föräldrar som har lägst fall av dylikt)

  Visst kan ungarna bli lite mer mobbade än barn till hetrosexuella av folk (precis som, säg ungar till ”blandrasiga” ungar varit/är) men lika lite som att vara emot äktenskap mellan folk av olika hudfärg för det, så är det inte en bra orsak att vara mot att samkönade par skaffar barn.för att de kan bli mobbade av inskränkta ungar (eller vuxna)
  Och det blir mindre och mindre problem när homoföräldrar blir mer accepterat i samhället.

  Det som barn behöver är föräldrar som älskar dom, könet är ganska oväsentligt…

  Svara

 8. Malin
  Okt 01, 2012 @ 17:44:25

  Wow. Jag är själv homosexuell.

  1. Det är ingenting jag valt. Jag föddes lesbisk.
  2. Jag vill ha barn någon gång i mitt liv, trots min läggning.

  Och att du ens har mage och skriva ”Man måste se till barnets bästa!”

  Är du dum i huvudet eller? Du menar alltså att två kvinnor i ett förhållande INTE skulle kunna ge ett barn MINST lika mycket kärlek som ett hetrosexuellt par kan?

  Vi lever på 2000 talet för fan. Öppna ögonen lite.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Okt 13, 2012 @ 01:44:29

   Är det fel att se till barnets bästa? Du verkar inte ha läst hela inlägget. Gör det och kom igen sen! Jag orkar inte repetera vad som redan står i inlägget. LÄS!

   Barn är inga leksaker som delas ut till alla för att visa hur jämlika vi är! Barn ”delas ut” till dom som kan skapa en psykiskt och fysiskt fin miljö! Nu råkar jag anse att två homosexuella kvinnar i lägre grad än två män riskerar att leda till att ett adoptivbarn mobbas. Kan man (som sagt) visa att barn mår lika bra i homosexuella som heterosexuella familjer, så är det förstås ok med homoadoptioner, för mig. Inte annars! Ursäkta, men jag sätter barnets bästa före de vuxnas. Som faktiskt KAN skaffa barn på egen hand, om dom vill.

   Svara

  • Dai
   Okt 13, 2012 @ 18:00:52

   Man kan inte födas som lesbisk eller bög. Det där är skitsnack rent ut sagt, för det går bara inte att kunna tänka att man är lesbisk vid födseln? Du var bebis då och inte kan ta beslut, att du senare har valt , genom att kontrolera dina känslor , (VILKET BARN INTE KAN) då kan jag säga minsann att det är din egen vilja och endast dina handlingar, Men att skylla på att man föds som en bög eller lesbisk är TEORETISKT omöjligt. Håller du inte med om detta då föredrar jag dig att du går mer på fakta och sluta komentera.

   Jag sa det tydligt att: Är du Homosexuell låt bli att läsa, Samma med känsliga läsare. Men du kunde visst inte låta bli kunde du!

   Svara

   • Galmin Tireantvs
    Okt 13, 2012 @ 18:48:11

    ”Dai skriver:
    13 oktober 2012 kl. 18:00
    Man kan inte födas som lesbisk eller bög. Det där är skitsnack rent ut sagt, för det går bara inte att kunna tänka att man är lesbisk vid födseln? Du var bebis då och inte kan ta beslut”

    En specifik sexuell läggning är inget man helt sonika beslutar sig för att ha, lika lite som man beslutar sig för anlag, kynne, karaktär eller mental kapacitet.

    Svara

 9. Henke
  Jun 04, 2012 @ 15:10:33

  Jag säger nej till homoadoptioner. Jag tycker även att heterosexuella föräldrar som uppfostrar sina barn utan att de får någon vetskap om sina kön har något allvarligt fel. Det är väl inte särskilt ovanligt i HBT-världen att man är ”förvirrad” om sitt eget kön och vill efterlikna det andra, så det är väl en aning naivt att tro att denna sortens uppfostran inte skulle öka om HBT-personer tilläts adoptera och vara legala föräldrar.

  Det här tramset om ”könsneutralitet/hen” måste få ett stopp någon gång. När man går så långt att man applicerar det på barn så anser jag att måttet är rågat.

  Svara

 10. Anonym
  Maj 28, 2012 @ 13:32:13

  Jag tycker att homosexuella ska få adoptera. Jag förstår att du inte tycker det. Men allt om att man ska tänka på barnet (vilket man bör göra, men det borde inte spela någon roll vad föräldrarna har för kön)

  Du skrev:
  ”Barnets intresse måste sättas främst! Barnet mår självklart bäst i att växa upp i en normal kärnfamilj. Minimerar riskerna för att barnet blir mobbat etc pga adoptivföräldrarnas läggning. Det är en REALITET att barnet hos homosexuella par dels ej växer upp i en normal familj, dels riskerara mobbing, dålig självkänsla etc.”

  Alla har olika syner på vad en ”normal kärnfamilj” är, och det måstes accepteras. Vissa kanske tycker att ett homosexuellt par med barn är ”normalt”
  Sedan det med att dom riskerar att bli mobbad, dålig självkänsla och allt det. Det kan du bli även om du inte har föräldrar som är homosexuella.
  Hittade även detta på Aftonbladets hemsida om just homosexuella och deras barn.

  ”Homosexuellas barn har det bra. Det finns inget som tyder på att barnen till homosexuella mår sämre eller blir annorlunda än heterosexuellas barn. Det visar ett flertal undersökningar.”

  du hade skrivit i en kommentar
  ”Däremot anser jag att det är helt fel att diskriminera homosexuella!”

  Det blir ju att du gör det när du säger att dom inte borde få adoptera. blir lite motsägande.

  Svara

 11. Anonym
  Apr 11, 2012 @ 21:21:17

  Väx upp! BÖNDER, det är inte 80- tal och definitvt inte Jesus tider längre!

  Svara

 12. frnkopplad
  Feb 29, 2012 @ 13:46:03

  Nu diskuteras det ju huruvida ensamstående kvinnor ska få rätt till inseminering. Och kopplar då ihop det med parens oavsett kön eller läggning, och deras rätt till att få vara föräldrar. Jag är själv ensamstående förälder, heterosexuell. Oavsett vem det handlar om så kommer jag aldrig tycka att barn skall vara en rättighet. oavsett ”lämplighet”. Att vara ensam uppfostrare och att ha helt ansvar för ett barn är så svårt att det är omöjligt att inse hur svårt det är. Det är inte meningen att en enda person ska älska det, upffostra det, jobba och ge det allt materiella det behöver. Har kvinnan skitmycket pengar och skulle kunna jobba lite och ändå ta hand om det eller inte jobba alls, så skulle hon å andra sidan inte behöva statens hjälp för att få inseminera?

  Och ja, mark levengood och han vad han nu heter- skulle säkert vara skitgoa föräldrar. Men det är inte meningen att det ska vara så.

  Barn ÄR INTE EN RÄTTIGHET. Mycket kan man ändra på och BÖR ändra på, men när man börjar jiddra med naturen, av vilka goa skäl de än må vara- så är vi ILLA ute. Det anser jag åtminstone.

  Svara

  • Sanity
   Mar 03, 2012 @ 13:24:24

   ”Men det är inte meningen att det ska vara så” – Enligt vem då? Vi människor kan gå emot naturen. Vi har lärt oss det så enligt vem kan inte homosexuella inte bli föräldrar.

   Svara

   • frnkopplad
    Mar 03, 2012 @ 20:05:30

    Det ”känns” som att de avgörande första levnads-veckorna och månaderna där mamman och bebisen knyter an förringas och tillintetgörs? Allt detta som forskare och annat ”trams”? enligt er som förespråkar att barn lika väl kan vara vemsomhelsts?

    TRor ni allvarligt talat att ett barns första levnadsår inte har någon betydelse?

    Ja, jag märker att det är flest män som förespråkar detta. Kvinnor har en rikare empatisk förmåga än så. Självklart har även bebisar en själ.

    Men denna själ tycker ju ni int ehar någon betydelse alls, utan tror på allvar att någon annan kan köpa den själen? Javisst har heteropar haft den förmånen förut. Men det är inte någon självklarhet heller. Jag tycker att det i dag är ett jäkligt snett fokus på adoption som rättighet/insemination som rättighet, som faktiskt leder till att barn ÄR en ALLMÄNMÄNSKLIG rättighet.

    BARN ÄR INGEN MÄNSKLIG RÄTTIGHET. Barn är något som två stycken av motsatta könet får av kärlek för att det innebär att de med själen och allt vad det innebär, får ett barn. DEt är nästa steg till att mogna i sin relation till varandra. Jag är ingen forskare,men jag slår vad om en miljon (som jag självklart inte har men ändå) att detta innebär ett själsigt mognande bland väldigt många heteropar.

    Jag kommer aldrig att tycka att denna process är något som STATEN någonsin BÖR lägga sig i. Liksom surrogatmödrar och allt annat vidrigt som alla dessa infertila kroppar hittar på som ursäkt. Vissa är infertila, vissa är bögar. Men BARN KOMMER ALDRIG ATT VARA EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET: BARN ÄR EN FÖRLÄNGNING AV ER EGEN KROPP.

    Svara

    • SlightlyBatty
     Mar 03, 2012 @ 20:11:09

     Men fortfarande råder frågorna: Varför skulle det bli svårare för ett barn bara för att denna växer upp med homo-föräldrar? Varför skulle det bli värre än i ett hetero-familj? Varför ska hetero-par få adoptera men det ska förbjudas för homosexuella? Vad i uppforstran skulle bli annorlunda för barnet?

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Mar 04, 2012 @ 12:51:27

      Fråga ett stort antal barn om de skulle vilja adopteras av hetersexuella eller homosexuella. Fast du skiter väl i vad barnen tycker! Vi får ju ständigt höra av homosexuella hur dom diskrimineras. Det bör logiskt även drabba barnen. Barnen bör adopteras till familjer med minimal risk för diskriminering.

     • SlightlyBatty
      Mar 04, 2012 @ 14:08:31

      Är det inte du som skiter i vad hela samhället tycker om du säger att homosexuella inte får adoptera? Varifrån får du tanken att dessa barn inte vill bli adopterade av homosexuella? Är det någon känsla du har? ”Det är vad hela världen tycker!”- Är det lite så du tänker?

     • KLARTEXTEN!
      Mar 04, 2012 @ 14:10:26

      Fråga runt bland ett antal barn så får du veta vad dom tycker! Jag anser att man bör fråga barnen. Är det fel? Problemet är att du skiter i vad barnen tycker och även i vad som är bäst för barnen. Du är bara intresserad av vad som är bra för dom homosexuella.

     • SlightlyBatty
      Mar 05, 2012 @ 15:12:27

      Och om då barnet kommer från ett barnhem och svälter om dagarna får väl det barnet bättre, vare sig det är hos homosexuella eller heterosexuella? Barnet vill ha omvårdnad och mat och detta kan den få hos alla människor, vare sig man är homo eller stright. Det finns inget i ditt anförande som säger varför barnet kommer att lida hos homosexuella.

      – ”För att vissa barn mobbar” – Lär dem inga ord som ger dem rätt till att trycka ner andra människor då!

    • SlightlyBatty
     Mar 04, 2012 @ 14:17:09

     Det beror väl också på hur man ställer frågan i enkäten?

     Skulle du acceptera att bli uppfostrad av ett homosexuellt par eller väljer du att svälta ihjäl på ett barnhem i ett u-land? – Eller hur?

     Har du alltså gjort en sådan här enkät? Eller kan du visa på en sådan? Det låter som att du har det.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Mar 04, 2012 @ 18:28:13

      Du ställer följande fråga: Skulle du vilja adopteras av ett heterosexuellt par eller av ett homosexuellt par? Är det så jävla svårt, idiot?

     • SlightlyBatty
      Mar 04, 2012 @ 18:36:34

      Bra där. Men vad svarar då ett barn som inte har en aning om sexuallitet på den frågan? Barnen ser ju inte kvinnnor och män. Barn ser sig själva och lär någon som du ut att homosexuallitet inte tillhör ”det normala” – Då härmar dem dig och säger samma sak. Så vad ska samhället då fråga detta barn? För samhället säger ju att män får gifta sig med män och kvinnor får gifta sig med kvinnor. Då borde de väl få adoptera också?

     • KLARTEXTEN!
      Mar 05, 2012 @ 14:12:15

      Man bör förklara sexualiteten för barnen såklart. För alla som är mogna att förstå detta, kanske vid 6 års ålder. Det är inte så märkvärdigt. Bara att visa bilder på könsorganen och förklara att när snoppen blir hård och förs in i slidan så kan spermier överföras till kvinnans ägg och ett barn födas. Då förstår barnen naturens syfte med våra könsorgan. Så gör hetersexuella.

      Sen skall man även förklara att c:a 10 % av befolkningen är homosexuella, dvs mannen vill ha sex med en annan man och kvinnan med en annan kvinna. Det finns inte minsta anledning att dölja dessa fakta för barn! Sen kan man även beskriva alla problem homosexuella anser sig uppleva. Därefter lär barnen förstå problemet och kan fatta ett moget beslut. ÄRLIGHET är nyckeln!

      Min viktigaste poäng: om bra undersökningar (studier) visar att barn uppväxta med homosexuella föräldrar inte lider av detta mer än andra barn, så är jag för homosexuell adoption! Så jag är inte emot det av princip, utan endast för barnens skull! Ett annat problem är att många länder som lämnar ifrån sig adoptionsbarn inte godtar homosexuella föräldrar.

      Barnens bästa måste gå först!

     • Sara
      Maj 24, 2012 @ 20:16:11

      Barn som vuxit upp med två mammor klarar sig bättre i livet.

      Det hävdar en brittisk forskare….http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6142407.ab

   • frnkopplad
    Mar 03, 2012 @ 20:18:42

    Nej, kan man inte få barn finns det en naturlag. En naturlag där kroppen inte stämmer överens med hjärnan. Måste man verkligen kunna råda över allt här i livet? Är det även en mänsklig rättighet att få råda över vädrets makter?

    Varför inte alla kan få barn? Av samma anledning som alltid: Moder natur är listig. Bra mycket listigare än dig och dina gelikar. Och kommer så alltid att förbli. Tills du blir lika listig och ödmjuk inför moder natur.

    Du har mycket att lära dig av buddisterna. Åk dit och lär!

    Svara

    • SlightlyBatty
     Mar 03, 2012 @ 20:38:40

     Men heterosexuella som inte kan få barn får ju adoptera, trots att naturen gjort dem inkompetibla till detta. Varför inte homosexuella?

     Bär en buddistisk vajra som halsband. Men över internet verkar den inte hjälpa.

     Svara

 13. dalle
  Feb 28, 2012 @ 20:15:03

  Kan känna att det här känns lite småsint och förlegat. Föräldrar som adopterar är vanligtvis mer redo för att ta hand om ett barn än folk som skaffar egna, oavsett om de är homosexuella eller heterosexuella, eftersom det är en så stor process och det är inget som händer bara av farten. Vet att du håller med om detta, det jag dock inte förstår är varför barnen skulle bli retade i skolan osv. Har två stycken kompisar som den ena växt upp med två mammor och två pappor, och den ena med två pappor och är adopterad. Båda två är är väldigt sociala, normala och har en väldigt sund och öppen syn på livet och har inte blivit retade i skolan. Sen om du säger att de inte har någonting att jämföra med och att man ska fråga barn med hetero-föräldrar om de vill ha homo-föräldrar, så skulle de såklart säga nej. Men skulle barn med homo-föräldrar vilja byta ut dom mot hetero-föräldrar, svar nej. Föräldrar som föräldrar, kärlek som kärlek.
  (Förstår heller inte vad det skulle vara för skillnad på att adoptera och att skaffa egna barn med ett annat par? Barnen skulle väl ändå bli ”retade i skolan” även om det är adopterade eller inte?)

  Sen är det väl självklart att man ska lära barn att det är fullkomligt normalt med homosexualitet i skolan. Tänk vad skönt för alla tonåringar som är homosexuella att känna att det är okej att komma ut, utan att det ska bli en stor grej.

  Nej, det här känns väldigt förlegat. Gå vidare, det här är 2012, inte 1944.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 29, 2012 @ 11:59:54

   Först och främst är förstås homosexualitet inte ”fullkomligt normalt”. Det är ett idiotiskt påstående! Heterosexualitet är fullkomligt normalt! Däremot anser jag att det är helt fel att diskriminera homosexuella! Det är alltid fel att diskriminera för något man inte kan hjälpa! Likadant om någon blivit handikappad i en bilolycka. Han är inte normal, men får naturligtvis inte diskrimineras!

   Nu är den liknelsen inte helt korrekt! Handikapp efter bilolycka är ingen normalvariation, vilket däremot homosexualitet är. Jag tror vi måste definiera ordet ”normalt” innan vi kan gå vidare. Normalt innebär rimligen ”normen”, dvs det som allmänt anses vara normen, vilket nästan alltid är det vanligaste. Och utan tvekan är det heterosexualitet. Att hävda att homosexualitet är normen, gränsar till idioti! För givetvis är det inte normen!

   Jag kan hålla med om att det är en normalvariation i betydelsen att det förmodligen alltid funnits (och kommer att finnas) en viss % homosexuella. Men om homosexualitet var normen, så skulle även män ha livmoder och kvinnor snopp.

   Vad gäller adoption så är jag beredd att vika mig ifall väl utförda studier kan konstatera att jag har fel. Jag vill bara barnens bästa. De exempel du kommer med fyller på inget sätt några vetenskapliga kriterier.

   Svara

   • Sanity
    Feb 29, 2012 @ 12:49:58

    Homosexualitet finns bland flera djurarter och anses därmed helt normalt beteende i djurvärlden ja, hos alla förrutom böghatare, de vill ju klanka ner på detta också.

    Men du tänker endast på avel förstår jag. Ja, där är det svårt att få till att homosexuallitet ska råda och ge oss fler barn men. Men människor vill inte bara avla sig, man vill ha tillgivenhet också. Och vem är då du att sätta stopp för att 2 homosexuella inte kan ge tillgvienhet och omvårdnad till ett barn?

    Är jag nu både muslim-älskare och bög-fanatiker enligt din skola?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Mar 01, 2012 @ 15:46:42

     Wikipedia har en definition på normal som verkar vettig: något som ”inte är avvikande”. http://sv.wikipedia.org/wiki/Normal Så du påstår att homosexualitet inte är avvikande? Naturen har utrustat män med snopp och spermier och kvinnor med livmoder och ägg. Det är själva poängen med sex: att alstra barn. Grunden för allt liv och evolutionen. Homosexualitet är helt i strid med dessa fundamentala biologiska principer. Så att säga att det är normalt är idioti!

     Därmed inte sagt att det på något sätt är förkastligt! Det avviker från det normala ja! Men ingen homosexuell får diskrimineras, för dom har inte valt sin läggning!

     Det är lätt att sjunka till din idiotnivå, vara PK och hävda att det är ”normalt”, men det är lögn och förbannad dikt!

     Svara

   • dalle
    Feb 29, 2012 @ 13:54:07

    Hur många homosexuella tonåringar mår inte dåligt av att hålla inne sin läggning p.g.a att sånna som du anser det som onormalt? Det är normalt, snälla.. 5-10 % av världens befolkning är homosexuella, det är mer än vad det finns folk med blåa ögon. Känns lite som det ligger en liten småfientlig undertryckt mening i ditt resonemang här.. Bara en känsla.

    Svara

    • Sanity
     Feb 29, 2012 @ 14:00:50

     Nej, det är du som har det enligt Klartextens sätt att resonera. Nu är du en ”rasist”.

     Svara

     • Sanity
      Mar 02, 2012 @ 19:48:27

      Och jag läser precis varje ord. Så vem är du är säga att någon annan inte har rätten att vara annorlunda? Och därmed säga att du uppfyller det ”normala”. Det har du sjävt som drar ut de orden. Det uppfyller ju inte andras ”normala”.

    • KLARTEXTEN!
     Mar 01, 2012 @ 15:55:44

     Jag ljuger inte för att folk skall må bra! Debattera istället på en idiot-blogg (PK) för dom ljuger för att glädja folk. Här får ni höra sanningen, även om den svider.

     Fattar du inte att heterosexualitet är det normala så är du en jävla idiot! Jag kan sträcka mig till att homosexualitet är en normalvariation, i betydelsen att den förekommer i alla tider och alla kulturer (troligen runt 10 %). Skall vi anse att allt är normalt för att glädja så många som möjligt? Suck it up!

     Svara

     • Sanity
      Mar 01, 2012 @ 17:14:08

      ”Debattera istället på en idiot-blogg” – Jag letade och letade och till slut så fann jag den.

      Ja, heterosexualitet är normalt likt att homosexualitet är det. I det gamla grekland och romarriket var det ett vardagligt sysselsättning – Att ”böga” lite med andra män.

      Så vad är det du vill förbjuda? Allt det som inte är normalt? Alla måste ställa sig till din ”normalitet” – Annars fungerar det inte, eller vad menar du. Du ger ju bara efter att detta är något du inte heller kan anpassa dig till. Då är det du som är onormal – alla andra kan anpassa sig.

      Hur blir vi av med din onormalitet?

     • KLARTEXTEN!
      Mar 02, 2012 @ 12:08:53

      Jag vill självklart inte förbjuda homosexualitet. Inte heller att homosexualla diskrimineras. Var och en har rätt att fritt utöva sin läggning! Jag vill heller inte förbjuda handikappade i samhället, fast det är onormalt. Läs vad jag skrivit idiot!

     • Sanity
      Mar 03, 2012 @ 10:41:43

      Och då måste vi väl frångå det tänkandet att göra homosexualitet som någon ”onormalt”? Så länge vi behandlar det som något som inte ska få existera så kommer barnen att säga samma sak. Sluta med det och låt dessa människor få vara människor på samma grund som heterosexuella. Behandla inte dessa som onormala och inkompetenta till att uppfostra barn. Om heterosexualla kan uppfosta barn så kan homosexuella också göra det! Det skiljer inte på uppfostran hos dessa.

      Gör det inte till någon skillnad för då kan jag lika gärna göra dig till en ”skillnad” som inte får råda i samhället.

     • KLARTEXTEN!
      Mar 03, 2012 @ 15:39:40

      Vem fan har sagt att homosexualitet inte får existera? Hur många gånger måste jag upprepa? Homosexualitet är inte det normala, men ingen homosexuell får diskrimineras och självklart måste alla sexuella avvikelser accepteras (så länge man inte skadar sina medmänniskor)! Jag har heller aldrig påstått att homosexuella är inkompetenta att uppfostra barn! Jag skrev klart och tydligt att inget pekar på att dom är sämre föräldrar än oss andra. Men samhällets attityder skapar problem!

      Muslimer i allmänhet vill förbjuda och även avrätta homosexuella. En jävla skillnad!

      Kan du definiera ”normalt” för jag tror inte du fattar ordets betydelse!

     • Sanity
      Mar 03, 2012 @ 16:14:58

      Vad är det som ska få avgöra att homosexuella inte ska ha rätten att adoptera? För att homosexuallitet inte är normalt. Det enda som ska få vara normalt är den klassiska kärnfamiljen med mamma, pappa barn. Det finns massor av barn som kommer att få det väldigt bra tack vare att fler kan adoptera.

      Det är här du inte kan förklara dig. Vad är det som gör att just homosexuella par ska fråntas rätten att få adoptera när heterosexuella par får göra det? För att du anser att homosexuella inte tillhör ”normaliteten”? Samhället tillåter homoäktenskap. Varför ska då inte få finnas homo-familjer?

    • Sanity
     Mar 02, 2012 @ 19:54:17

     Och jag läser precis varje ord. Så vem är du är säga att någon annan inte har rätten att vara annorlunda? Och därmed säga att du uppfyller det “normala”. Det har du sjävt som drar ut de orden. Det uppfyller ju inte andras “normala”.

     Svara

     • frnkopplad
      Mar 03, 2012 @ 09:49:19

      Det här handlar inte om någons LÄGGNING. Det handlar om BARN och barnens rättigheter. Ofrivillig barnlöshet finns även bland heteropar, ensamstående kvinnor. Att få barn är en gåva -ingen självklar rättighet. Sedan finns åtskillig fakta som att adopterade får problem som vuxna. Massiva problem. De har vuxit upp bland heteropar. Men det är en annan diskussion. För alla som inte kan få barn är det självklart tråkigt, men som sagt var- samhället SKA inte ge barn till alla som vill ha det. För att BARN är INGEN mänsklig rättighet. Tillåter man adoption och insemination så är nästa steg surrogatmammor, vilket är en helt vidrig företeelse där fertila kvinnor som saknar pengar lånar ut sin livmoder till någon som har pengar.

      Ska vi tillåta att fattiga säljer sina organ också?

     • Sanity
      Mar 03, 2012 @ 10:52:54

      Säg aldrig att en heterossexuell kan uppfostra ett barn bättre än en homosexuell. Det är din yuppforstran som gör ett barn. Inte att den kommer att fara illa bara för att den blir uppfostrad av homosexuella. Det är det bara böghatare som trycker på om att det barnet ligger i farozonen mer än hos ett heterosexualla. Det är där ert hat lyser igenom. Det handlar inte om att stå för barnen för er. Det hanldar om att få trycka ner bögar. Ni törs inte ens stå för ert hat. Ni måste hitta på ”fakta” som talar om hur hårt adopoterade barn har det. Ja, det har de hos både homosexuella och heterosexuellla. Det blir inte värre bara för att de uppfostras hos homosexuella – som ni vill göra det till.

     • KLARTEXTEN!
      Mar 03, 2012 @ 15:42:27

      Du måste börja med att läsa igenom mitt inlägg ordentligt! När påstod jag att heterosexuella kan uppfostra barn bättre än homosexuella? Jävla idiot!

      Du är en jävla aphjärna! Såna idioter som dig borde inte skaffa barn alls! Hellre ser jag bögar adoptera barn!

     • Sanity
      Mar 03, 2012 @ 16:21:07

      Jag replikerade frnkopplad som menade på att det är fel att ge folk barn bara för att man inte själva kan få barn – det råkade bara hamna på fel plats – Ett samhälle ska inte tillåta homoäktenskap för att sedan säga nej till att just dessa ska få adoptera. Alla par ska väl ha den rätten och inte bli ifrågasatta för att de väljer leva med någon av samma kön?

     • frnkopplad
      Mar 05, 2012 @ 12:32:38

      Och dessutom: Om du för en enda sekund är så DUM (vilket du bevisat många ggr om vid det här laget att du ÄR) att du tror att en riktig ”rasse” ens en gång hade brytt sig om att svara på dina idiotfrågor så är det nåt riktigt knas i ditt huvud. Jag påstår inte att jag är någon einstein, jag ser bara att du är mycket mer inkonsekvent än jag i ditt resonemang. Du HAR bara bestämt att vad jag än skriver och vad klartexten skriver, så påstår du att vi tänker så pga att vi är rasister.

      Hehe. Jag sökte jobb hos SD liksom jag gjort till nästintill alla fasta jobben som annonserats och icke annonserats. Jag har tom kommit med förslag på jobb jag kan göra och som skulle behövas. Jag hade önskat att jag VORE en klockren rasist. För då hade man åtminstone varit välkommen någonstans. Det är inte särskilt gångbart nuförtiden att bara vara sig själv och göra sig en egen uppfattning. Nej, jag vet att vare sig klartexten eller jag är rasister.

      En riktig rasist hade som sagt var, inte ens svarat på dina frågor. Jag är här för att uttrycka min frustration över det jag vet händer med sverige. Invandrare och Reinfeldts marknadsekonomi är en fatal kombination, inte bara för mig själv och mitt barn, utan även för hela sverige. Jag vill få sveriges medborgare att vakna. Jag håller inte alls med SD och alla dess motioner. Jag håller på Sverige.

     • frnkopplad
      Mar 05, 2012 @ 17:45:35

      INsanity: Ja du har faktiskt HELT rätt: UTAN STATENS inblandning hade ju redan haft ett jobb för länge sedan. Ett fast statiligt arbete. Det är ju tack VARE att staten (AMS) lagt sig i som jag INTE har ett fast jobb. Så visst- du har RÄTT i det!

   • frnkopplad
    Feb 29, 2012 @ 23:30:57

    Om män vore utrustade med livmoder hade abort varit en självklar rättighet. Och vi hade inte suttit här och skrivit en massa strunt på datorn. Alla hade istället knullat sig själva och varit i full fart med att göra abort på sig själva… (uuuuohh- sorry för denna sinnesbild)

    Svara

    • frnkopplad
     Mar 05, 2012 @ 12:21:03

     (Kan inte låta bli att skriva vidare fast jag sitter på bussen). Det finns intressant info om detta med adoption. Ett heterosexuellt par som åker iväg tillsammans för att få träffa sitt kommande barn i ett annat land, bor på hotell där och tjejen blir GRAVID… En del skiter i adoptionen och åker hem igen. En del andra står fast vid adoptionen och får ett mindre syskon efter 9 månader. Jag menar att detta med att en del par är infertila kan bero på att de jobbar för mycket och stressar för mycket. De stressar för att få barn. Det går inte kropparna med på. Har man inte kontakt med sin själ- fungerar inte kontakten mellan huvud och kroppen så kan både man som kvinna bli infertila. Tills dess att man slutar jäkta och hittar sig själva och varandra.

     Att staten ska blanda sig i vilka som ska få barn eller ej, tycker jag är skit. Jag tycker faktiskt inte heller att heteroparen ska få adoptera barn. Som svar på din fråga. Statens ansvar (i ALLA länder) borde istället vara att undvika adoption, att stödja de föräldrar som blivit det av religiösa anledningar (får ej använda preventivmedel) eller av att de blivit våldtagna och blivit med barn, eller återigen av alltför många pappor som våldfört sig på sina döttrar (vilket jag inte har ngn lösning på eftersom dessa barn troligtvis också är utvecklingsstörda och ingen VILL adoptera de).

     Den största anledningen till varför många barn blir över ÄR och FÖRBLIR däremot justFATTIGDOMEN. Det är denna FATTIGDOM, som statens ansvar bör vara fokuserat på att LÖSA så att inga barn blir adopterade pga FATTIGDOMEN som deras föräldrar drabbats av. Det är INTE en lösning på problemen att adoptera bort barnen. BARN MÅR BÄST AV ATT FÅ VARA med sina föräldrar, SÅTILLVIDA att föräldrarna är grova missbrukare eller psykiskt instabila efter många års fattigdom.

     Bögar ska inte få adoptera för att barn ÄR ingen mänsklig RÄTTIGHET! JOBB OCH BOSTAD bör däremot vara en mänsklig RÄTT- hade detta funnit svärlden över så hade det inte FUNNITS några barn för bögar att adoptera!

     Svara

  • frnkopplad
   Feb 29, 2012 @ 23:13:35

   Jaha? Och 2031 kommer det inte finnas några killar eller tjejer längre. Mammor och pappor ser exakt likadana ut beroende på vilka kläder de tar på sig (de byter varannan dag för att det ska vara exakt jämlikt). Tonåringarna sitter på olagliga fik och sörplar virtuella latte (riktiga blir man ju tjock av och kommer snart avslöja vilka gener du bär på) och fantiserar vi nästnästa generationens ”skype” där vi slipper använda händerna eller headset. Nu är det ”brainsetet” som gäller som också är uppkopplade till statens intelligenshjärna som detekterar direkt om du tänker fel sorts tankar…

   Jaa- du DET är ju ett MODERNT samhälle åtminstone? Inget Stenålders sådant som alla vi som bara har förstått att människor är skapta på ett visst sätt av en anledning.

   Svara

 14. jempa
  Feb 10, 2012 @ 17:17:15

  då kan man ju vrida på det lite: vad skulle DU välja av följande: en bra och kärleksfull uppväxt med två pappor/två mammor eller en uppväxt med en mamma och en pappa som totalt skiter i dej, kanske dricker de och ger dej men för livet?
  adoption är för övrigt något som gynnar både barn och de blivande föräldrarna, oavsett om det är ett heterosexuellt par eller ett homopar. tänk dej att ett barn växer upp i ett fattigt land i asien eller afrika, utan vare sej föräldrar eller goda framtidsutsikter, är det inte då barnets bästa att de får komma till en kärleksfull familj i ett land där det faktiskt finns stora chanser till en bra framtid?
  du säger även att det finns risk att barnet blir mobbat. barn blir mobbade ändå, för allt möjligt. man kan inte förbjuda något för att man TROR att barnet ska bli mobbat för det, det känns så förlegat.sen så förändras ju samhället och även normerna hela tiden, om fler homopar skaffar barn blir det dessutom mer och mer accepterat. jag har t.ex. aldrig mött några fördomar i och med min läggning, tvärtom så har folk behandlat mej som vilken människa som helst, t.o.m. vissa muslimer.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 10, 2012 @ 17:44:58

   Du kan inte förutsätta att heterosexuella föräldrar inte sköter sig! Jag har hela tiden förutsatt att homosexuella inte är sämre än andra. Men även då får barnen sämre förutsättningar! Då kontrar jag: är det inte bättre att barnen växer upp hos skötsamma heterosexuella än hos homosexuella som super? Fullständigt självklart att jag föredrar skötsamma homosexuella framför misskötsamma hetero!

   Ingen adoptionsmyndighet skulle ens överväga att låta misskötsamma adoptera! Jag ifrågasätter inte adoption i sig! Bara vem som får adoptera.

   Å ena sidan klagar alla homosexuella på att dom diskrimineras. Men vid adoptionsdiskussion, sker helt plötsligt ingen diskriminering? Jag tycker ni måste fundera på om bögar diskrimeras eller inte! Jag har liksom förutsatt att det är som bögarna själv hävdar, att dom diskrimineras! Och då lär ju barnen komma i kläm!

   Och ja, det är INTE bögarnas fel! Men likväl måste man sätta barnets bästa främst! Om någon eldar upp min bostad, så kan ett barn inte bo där, trots att jag är oskyldig! Same same! Tyvärr är det så att homo drabbas trots att dom är oskyldiga. Bekräftar endast att världen inte är rättvis.

   Nu är detta ingen helig ko för mig. Det handlar bara om barnets bästa. Om objektiva och representativa undersökningar skulle visa att det inte gör någon skillnad, fine! Då skulle jag ändra mig. Och sen finns det självklart många fall där man kan konstatera att förutsättningarna är väldigt goda, pga t ex att nackdelen kompenseras av fördelar.Jag är helt övertygad om att jag själv skulle bifalla homoadoption i dom enskilda fallen. Mitt resonemang är utifrån ett tänkt snitt och allt annat lika. Men tyvärr gäller alla eller ingen! För annars har man en diskrimineringsdebatt som bara kan sluta med att alla måste godkännas, som regel. Och i så fall lär främmande länder inte skicka hit några barn.

   Ang muslimer så är det stora flertalet mycket negativa till homosexuella. Men alla visar det inte.

   Svara

   • jempa
    Feb 11, 2012 @ 13:57:45

    du gör ju hela tiden samma sak, så varför ska inte jag då få köra med ”pest eller kolera”-spelet? grejen med dej är ju liksom att du precis som andra icke PK-människor inte har något egentligt argument till varför homosexuella inte ska få adoptera. du har inga vetenskapliga rapporter eller någonting till varför homosexuella skulle vara sämre föräldrar eller att det skulle vara skadligt för barnet. du har endast teorier. teorier som inte ens är logiska i dagens samhälle. som jag sa så utvecklas samhället hela tiden och ju mer man upplyser folk om ämnet, desto mer tolerans får det.
    jag klagar dock inte, jag tycker vi har det otroligt bra här i sverige, så jag känner mej väldigt lyckligt lottad att jag har fått chansen att få vara gay i ett land där de flesta ändå accepterar sådana som mej och att min läggning inte har begränsat mina möjligheter att få skaffa barn eller gifta mej med vem jag vill. det är en av anledningarna till varför jag älskar sverige så mycket!
    förresten, med homosexuella, menar du då både flator och bögar eller endast bögar? ena stunden skriver du homosexuella andra endast bögar, räknas inte vi flator in i grupperingen homosexuella? isåfall har jag något till dej här som kan vara ganska intressant för dej att läsa: http://www.dn.se/nyheter/varlden/barn-till-lesbiska-mar-battre

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 11, 2012 @ 16:21:33

     Det är lättare att skriva bögar än homosexuella, så ofta menar jag homosexuella. Men i detta sammanhang anser jag (som bekant) att bögar utgör ett större problem, varför jag på ett sätt markerar detta genom att skriva bögar. Men det är OK att tolka det som homosexuella. Inte helt konsekvent, men bekvämt.

     Vi får ständigt höra hur bögar diskrimineras och att detta är ett stort problem. Då vill jag inte utsätta barnen för denna diskriminering, som faktiskt även drabbar dom. Var brister logiken?

     Sen förstår jag att homos inte göra skillnad på bögar och lesbiska. Men det är skillnad! Jag tror att dom flesta uppfattar två bögar som mer stigmatiserat än två lesbiska. T ex har bögarna själv berättat om hög grad av promiskuitet och otrohet. Detta ökar ju Aids-risken dramatiskt. Hur många rent lesbiska kvinnor har AIDS? Inte så många tror jag. Så bögarnas relationer tycks vara mer osunda och konfliktfyllda. Detta ökar stigmatiseringen.

     Jag vill understryka att jag personligen träffat (ett fåtal visserligen) underbara bögar och transsexuella! Gillar dom personligen. Men den människa som inte kan tänka logiskt pga vänskapsrelationer bör överhuvudtaget inte debattera.

     Svara

     • jempa
      Feb 11, 2012 @ 16:57:43

      just därför bör vi inte förbjuda det eftersom det leder till en fortsatt diskriminering. jag vet att det är värre att vara bög även i sverige, jag har ju trots allt mer koll än dej när det kommer till homofrågor, men ett fortsatt förbud är inte rätt väg att gå, det skapar bara ännu fler fördomar, skolorna borde istället ta upp ämnet homosexualitet så att barnen lär sej redan när de är små att det inte är några konstigheter.
      heterosexuella singelmän får adoptera från andra länder. ska vi förbjuda det också tycker du? de kan ju trots allt vara pedofiler, och vi måste ju tänka på barnets bästa eller hur? (sarkasm)

     • KLARTEXTEN!
      Feb 11, 2012 @ 17:11:59

      Skall vi lära barnen att det inte är några konstigheter att köra upp kuken i röven på en annan kille? Vill du ha det i undervisningen? Jag säger att det är onaturligt. Men det hindrar inte mig från att respektera homosexuella fullt ut. Men för att jag respekterar dom, tänker jag inte ljuga! Och det skall skolan heller inte göra!

      Homosexualitet är däremot varken fel eller förkastligt! Ingen kan hjälpa sin läggning och får därför aldrig bestraffas för den! Jag är kanske fördomsfull, men jag ser kvinnlig homosexualitet som naturligare. Jag visste inte att heterosexuella singelmän får adoptera. Är du säker? Har du källa du kan länka till?

      Barn får aldrig bli ett medel för att försöka avskaffa fördomar mot homosexuella. Barn bör först adopteras när man vetenskapligt visat att det är lika säkert för deras mentala hälsa.

      Fick jag bestämma så skulle man utan minsta tvekan redan idag godkänna ett antal homoadoptioner, t ex till långvariga förhållanden, efter individuell prövning. Man behöver inte ha ett idiotstopp! För som sagt, jag är övertygad om att det finns en hel del bögpar som är lämpliga och som uppväger den ev. risk man utsätter barnet för. Man måste se till helheten. Som sagt, vad gäller omsorg, tror jag homosexuella är lika bra. Men kanske jag bara är fördomsfull pga mina positiva erfarenheter av homosexuella!

  • frnkopplad
   Feb 29, 2012 @ 23:41:31

   Adoption är en helt annan grej än att ha rätt till att inseminera. Vilket barn som helst i vuxen ålder, adopterat ifrån låt oss säg colombia vilket är det landet de flesta har adopterats ifrån i sverige- hade brustit ut i att säga ” jag hade skitit fullständigt i om mina päron varit 2 tjejer eller 2 killar, faktum är ändå att jag hade varit DÖD omjag inte fått komma hit”.

   Men då tänker jag så här: VARFÖR GÖR inte vi övriga länder då något åt den jävla miserabla situationen i colombia som tvingar föräldrar i colombia att skita i sina avkommor?

   Tror då vi att föräldrar i andra länder inte har några känslor? ATT adoption FÖREKOMMER är ju faktiskt ett SYMPTOM på en sjukdom. DEn sjukdomen heter fattigdom som kommer av ett sjukt samhälle.

   Varför vill vi så gärna ge dessa BARN ett hem här?

   Jag ser att ju starkare kapitalet får sitt fäste här i sverige, ju närmare kommer vi att adoptera svenska barn. Svenska barn adopteras inte än så länge på grund av det välfärdssamhälle vi haft tills för 5 år sedan. DEt samhälle som monteras ner. Snart finns inte jag heller längre. Jag kommer att bli crack-hora och somnen bortadopterad. Eller så skjuter jag mig i skallen och sonen blir bortadopterad.

   Utveckling eller bakåtsträvan? NI VÄLJER!

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Mar 01, 2012 @ 16:05:34

    Till dig och övriga meningsfränder! Jag uppskattar att ni ligger i! Nu måste jag ta en paus! Ha det bra!

    Svara

 15. Mickaela
  Feb 09, 2012 @ 11:22:20

  Två tankar kom upp i mitt huvud när jag läste detta.
  1. Hur skulle ett homosexuellt par inte kunna vara barnets bästa?
  2. Du uttrycker dig på ett sådant sätt att Bögar inte bör få adoptera osv. Men homosexualitet är inte bara förhållande mellan man och man, utan även kvinna och kvinna, right? Varför nämns då inte homosexuella kvinnor i din text?
  Har du två män mindre rätt och värdighet än två kvinnor?

  Och jag tycker det är fel att benämna homosexualitet som onormalt. Jag undrar då Vad är normalt? Homosexualitet är inget påhitt, det är verklighet, man avgör inte själv vilket kön man ska älska. Jag, som är bisexuell, anser att man blir kär i personen, inte könet. Ska man gå emot sina känslor för en person för att den har samma kön som en själv?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 09, 2012 @ 20:20:15

   Självklart är heterosexualitet det normala. Människan är skapt för ett hetersexuellt sexualliv. Annars skulle även män ha livmoder och kvinnor sperma! Eller hur? Det borde inte vara svårt att förstå.

   När barn adopteras skall vi ENDAST se till barnets bästa! Att adoptera är ingen mänsklig rättighet. Det handlar bara om att barnet skall växa upp i en sådan familj som bäst främjar hans mentala och emotionella utveckling! Och att växa upp med två bögar är inte optimalt!

   Man får räkna med risken att han/hon blir retad av skolkompisar, grannkompisar etc. Dom problemen slipper den som växer upp i en heterosexuell familj om allt annat är lika!Vi skall överhuvudtaget inte eftersträva ”jämlikhet” vad gäller adoption! Barnets bästa är det enda vi skall bry oss om!

   Sen tror jag iofs att det inte är lika stigmatiserat att växa upp med två kvinnor. Vem man blir kär i har inte med saken att göra.

   Men jag har inte något emot homosexuella. Barn är människor, inga ägodelar! Vore dom ägodelar skulle ni självklart har rätt att äga dom.

   Fråga runt bland barnen om dom skulle föredra att växa upp med heterosexuella föräldar eller homosexuella. Du kan också fråga vilket dom föredrar: att växa upp med två manliga bögar, eller två lesbiska kvinnor. Låt deras svar styra dig. Men förmodligen är du egoist och skiter i vad barnen tycker!

   Svara

   • Mickaela
    Feb 10, 2012 @ 13:59:09

    Du tror väldigt mycket. Och tycker inte du ska komma med personliga påhopp mot mig!

    Jag undersöker detta med homosexuell adoptionsrätt just nu, och efter vad jag har läst och hört av barn och ungdomar som har levt med föräldrar som är homosexuella har detta inte påverkat vilka de blivit, hur de blivit behandlade av vänner osv. Däremot har lärare och vänners föräldrar ifrågasatt dom pga deras föräldrars läggning. De vuxna, som bör veta bättre. Gissar att gamla vanor ligger i.
    Ett barns välmående och uppfostran betor inte på föräldrarnas sexuella läggning, utvandras förmåga att ge barnen en kärleksfull och bra uppväxt.
    Jag vet inte med andra, men jag tror inte att en människas kompatibilitet att ge ett barn kärlek och omsorg har med personens sexuella läggning att göra.

    That’s all I have to say.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 10, 2012 @ 14:45:51

     DU tror väldigt mycket och är väldigt fördomsfull!

     Du kan fan inte nöja dig med att fråga dom som växt upp med homosexuella föräldrar om dom fått psykiska men! Vad fan skall dom jämföra med? Du måste naturligtvis fråga ett genomsnitt av barn vilka dom skulle vilja växa upp med. Men ditt problem är att du är en egoist och skiter i vad barnen tycker!

     Jag har aldrig hävdat att homosexuella är sämre föräldrar! Bara att det innebär större risker för barnets mentala hälsa, pga av omgivningens negativa reaktioner! Du kan inte ignorera detta! Jag ger inte ett skit för dina ovetenskapliga undersökningar! Varför skulle ett barn föredra att växa upp med två bögar? Kan du förklara det för mig?

     Återigen, jag tror att homosexuella nog kan ge lika mycket kärlek som andra. Men det är ju inte det som är stötestenen.

     Dessutom kan homosexuella skaffa egna barn! Varför inte göra det? Lesbiska kan skaffa barn med bögar och vips, så har vi löst problemet för båda, med fördelen att dom blir riktiga biologiska föräldrar!

     Att begränsa adoption till heterosexuella fyller två funktioner: barnet växer upp i en normal familj, vilket säkert är bäst för denne. Och dom som verkligen inte kan skaffa barn, får ett.

     Svara

     • Mickaela
      Feb 10, 2012 @ 17:12:52

      Du vet då verkligen inte hur man diskuterar och argumenterar. Att göra personliga påhopp är verkligen inte rätt sätt.

      Det är väl dom man ska fråga? Det är väl trots allt dom man ska tänka på, barnen, eller var det inte det du sa?

      Som jag läste i en annan kommentar här ifrån ‘sanna’: är det inte bättre att jobba på att förändra samhällets syn istället för att böja sig för den?

     • KLARTEXTEN!
      Feb 10, 2012 @ 17:36:51

      Hur skall du veta vad barnen vill utan att fråga dom? Jo, men det har jobbats som satan med att förändra samhällets syn. Men under tiden får inte barnen offras! Ni kan faktiskt skaffa egna barn!

 16. Mm bop
  Sep 12, 2011 @ 15:02:36

  Jag håller inte med dig.
  Jag är själv homosexuell, med växte upp med mamma och pappa.
  Iallafall tills jag blev 7 och min pappa var otrogen och lät mig bevittna alltihop. Jag hade svåra identitetsproblem och sexuella komplex osv. Fast att båda mina föräldrar är så heterosexuella som det går att bli. Jag hade mycket hellre växt upp med två pappor, eller två mammor som accepterade mig, och inte ifrågasatte min sexualitet till den nivån att jag skämdes för att jag inte var, vad dom ansåg var normalt. Min storebror är också homosexuell, och även om vi inte har samma pappa och han är 8 år äldre än mig, var det fortfarande svårare för mig att komma ut än för min bror. Då min mamma vägrade inse att jag var homosexuell och berättade för mig i flera år att jag bara var förvirrad, och att jag inte visste vem jag var, och att jag absolut max var bisexuell.
  Min homosexuella bror var den enda jag hade under denna jobbiga tid i mitt liv, som jag ringde och pratade massor med, flera timmar varje kväll. Eftersom att jag ansåg att ens föräldrar har rätt, började jag ifrågasätta mig själv och undrade om jag faktiskt bara var bisexuell. Min bror kontrade då med att jag kommer att upptäcka det allt eftersom att tiden går, och att det inte är något som man måste veta omedelbart.
  Jag var mobbad under hela lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet, det var inte förrän andra året i gymnasiet, när jag hade kommit ut som homosexuell, som jag visste vem jag var, och struntade fullständigt i vad folk sa, för jag var då så pass säker i mig själv att det inte rörde mig i ryggen vad dom hade att säga.
  Jag anser att det är samma sak i adoptionsfrågan.
  Jag hade hellre växt upp med två mammor, eller två pappor som faktiskt visste att dom älskade varandra, som alltid fanns där för mig, som inte ifrågasatte min sexualitet, utan lät mig vara som jag är.
  Än att växa upp med en mamma som är totalt supertrångsynt, trycker ner mig i skiten när jag redan ligger ner, och en pappa som är otrogen mot sin fru, när hans 7-åriga dotter står och tittar på medans han trycker ner tungan i en annan kvinnas hals.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 12, 2011 @ 15:34:49

   Det är verkligen en gripande berättelse du delar med dig! Jag beklagar att du haft det så jobbigt! Jovisst har du rätt i att det är bättre att växa upp med homosexuella föräldrar än med två dåliga heterosexuella föräldrar. Jag håller helt med!

   Men vi kan inte förutsätta att alla hetersosexuella föräldrar är dåliga och att alla homosexuella föräldrar är bra! Min poäng är mycket att homosexuella KAN skaffa egna barn! En bög kan skaffa barn med en lesbisk t ex. En möjlighet som sterila saknar.

   Den rimliga utgångspunkten är att dom som vill adoptera är seriösa. Och att dom är normala föräldrar. Jag tror inte alls att homosexuella är sämre föräldrar. Bara att dom är jobbigare som förebilder (för ett heterosexuellt barn). Det är en negativ faktor ytterligare att brottas med för ett redan utsatt barn. Som du själv inser, så kan barnet lätt utsättas för mobbing om det kommer ut att föräldrarna är homosexuella. Det är ju i sig problemskapande.

   Jag tycker att man alltid måste prioritera barnets bästa. Dom homosexuella kan ju faktiskt skaffa egna barn.
   Det låter nog som att jag ogillar homosexuella, vilket absolut inte är fallet! Men det är viktigt att vi inte skapar ytterligare problem för redan utsatta barn. Men självklart är det bättre att homosexuella får adoptera än att dåliga föräldrar får göra det! Denna fråga är dock ingen hjärtefråga för mig. Det viktigaste är vad som faktiskt är bäst för barnet.
   Frågan är om det finns bra objektiv forskning på området. För då kan man ju styras av det.

   Svara

  • frnkopplad
   Mar 05, 2012 @ 13:52:01

   Missbruket tar ingen hänsyn till kön. Uppenbarligen. Och din fråga var…?

   Till skillnad från dig tycker jag att alla människor ska bedömas lika. Det finns heteropar som suger på att vara föräldrar. Och det finns homopar. Men den statistiken finns ju inte att tillgå. Ännu.

   Boys will be boys. Girls will be girls. Gay people will be gay.

   So What? Blanda inte in rättigheten till att få barn i kärleksgnabbet. Tack. Själv har jag alltid varit avundsjuk på flator och att de INTE behöver bekymra sig om konsekvenserna av att njuta av sexet.

   Varför är aldrig folk nöjda?

   För att det är en del av mänsklighetens natur.

   Svara

   • Sanity
    Mar 05, 2012 @ 14:12:02

    Varför ska endast heterosexuella par få adoptera och inte homosexuella par? Ingen av dem har rätt enligt naturen – men enligt samhället så har de heterosexuella rätten – så varför inte homosexuella också?

    Fortfarande inget svar på detta från varken Klartexten! eller frnkopplad. Vågar ni inte avslöja era åsikter? Trycker PK-media på för mycket att ni inte ”vågar säga det alla tänker”? (Som det brukar heta från SD-anhängare).

    Svara

    • frnkopplad
     Mar 05, 2012 @ 14:29:34

     Vare sig intellektet, själen eller kroppen har svar på dina frågor. Det har inte Buddha heller. Du hittar endast svaren på dessa frågor inom dig själv. Vilket allför få människor får. Tyvärr.

     Svara

     • SlightlyBatty
      Mar 05, 2012 @ 15:31:41

      ”Vare sig intellektet, själen eller kroppen har svar på dina frågor” – Du menar att varken din själ, kropp eller intellekt klarar av att bära en sådan sanning?

    • frnkopplad
     Mar 05, 2012 @ 17:40:09

     Mina åsikter har deu redan som i en liten ask. Klartextens likaså. DEt är dags att du traskar vidare till en riktig rasse-sight om du ska göra ngn nytta-eller skadeglädje.

     Svara

   • Galmin Tireantvs
    Mar 05, 2012 @ 14:17:04

    ”Varför är aldrig folk nöjda?

    För att det är en del av mänsklighetens natur”.

    Nu är det inpräntat i våra gener att generna vill överleva kroppens frånfälle. Dawkins har lagt ut den tesen rätt bra i ”The Selfish Gene”.
    http://books.google.de/books/about/The_selfish_gene.html?hl=de&id=EJeHTt8hW7UC

    T.o.m Claes Eriksson från Galenskaparna här lagt fram tesen att ”meningen med livet” är ”reproduktion”.

    Detta gäller alla genom oberoende av sexuell läggning hos det djur/den människa vi talar om i varje enskilt fall.

    Svara

    • frnkopplad
     Mar 05, 2012 @ 14:34:31

     Elementary, Dr Watson.

     Svara

    • SlightlyBatty
     Mar 05, 2012 @ 15:21:20

     Men så klart så knullar vi runt och så föder människor barn fram och tillbaka – Men vissa av dem hamnar på ett barnhem och far illa redan från födseln. Är det då inte bra att det finns folk som vill ta hand om detta barn? – som inte är dess föräldrar? Varför ska man tvungen behöva vara en kvinna och en man för att kunna adoptera? Barnet kommer att träffa båda könen hur är eller hur i livet? Men det finns då ett specifikt par som vill uppfostra det – Är det då skillnad om det paret råkar vara av samma kön? Det jag säger är mer elementärt för vad människor vill – ni trycker på att man inte får adoptera för att ”så har naturen bestämt” – Men vi människor är också av naturen och kan då göra vad vi vill i detta. Det finns det ingen att sätta stopp för – för vad tror ni händer annars? Djävulen kommer att komma fram och Gud kommer att straffa oss? (Hittar på för jag vet inte hur ni tänker).

     – Vilka är ni att säga att man inte får göra så?

     Svara

     • frnkopplad
      Mar 05, 2012 @ 15:47:47

      Ja, uppenbarligen får inte DU tiilräckligt med sex. ”Knullar runt”? Ja, det vore härligt . Och gjorde jag det igen skulle jag fatta och fått ta konsekvenserna. För den jag knullar runt med har jag ju ändå velat knulla med. Även om hjärnan inte riktigt hängt med. Om du vill knulla med en annan människa av samma kön, så är det väl bara skithäftigt om ni inte blir med barn, någon av er?Jag förstår inte riktigt vad frågan är här? Eftersom du uppenbarligen skiter i de ensamföräldrar och som nekas jobb pga AMS regler,så har jag liiite svårt för att förstå varför du tycker att 2 föräldrar av samma kön, måste åtnjuta statens beskydd? Du tyckte ju för en timme sedan, att alla fick sköta sitt? Du sa väl att STATEN INTE SKULLE LÄGGA SIG I VEM SOM SKULLLE HARÄTTEN TILL JOBB? NU tycker du minsann att staten ska lägga sig i frågan om VEM som ska ha rätt att få skaffa BARN?

     • SlightlyBatty
      Mar 05, 2012 @ 15:52:21

      De behöver statens hjälp till att kunna adoptera från ett annat land. Du vill ju bara gå och gnälla att du inte får något och säger att andra får det. Mden du kan ju gå till vilken arbetsgivare som helst för att skaffa dig ett arbete. Du behöver inte statens inblandning i detta – där har du skillnaden.

     • frnkopplad
      Mar 05, 2012 @ 17:37:53

      Men KAN du LÄSA? Jag säger ju att jag redan gått till varenda arbetsgivare som finns? VAD VILL DU ATT JAG SKA GÖRA? Du är ju tamigfasen utvecklingsstörd?

     • SlightlyBatty
      Mar 05, 2012 @ 18:49:28

      Och fortfarande gnäller du för andra människor hur miserabelt ditt liv är och att du inte får några rättigheter – Gör något åt det då. Sitt inte hemma och gnäll. Andra människor sätter igång och påpekar detta till rätt människor så att saken förändras. Du sitter i ett forum med dina likgiltiga och söker tröst – Har Klartexten! någit svar åt dig? ”Förbjud muslimer” – gör det någon skillnad i ditt liv alltså. Nej, du sitter och gör ditt lv mer miserabelt bara. Men lycka till med det då.

 17. Dai
  Sep 04, 2011 @ 18:06:47

  (OBS!!! Detta ett mycket känsligt ämne och uppmuntrar dig som homosexuell att låta bli läsa detta) . (Vill du stå upp och argumentera gör du det på din egen frivilja).

  Observera att detta är inget rasistiskt Hot och att allt som sägs är baserad på fakta och inte hur jag känner mig jag tar inte ansvar för andras kommentarer under texten.

  Homosexuella har inte rätt till att vara homosexuella detta inser man som ett hot mot vår naturliga tillgångar : BARN , utav barn får vi så kallad glädje och nytt hopp om livet . Naturen är fin och så kom första bögarna . Jag antar att de var nyfikna på deras privata delar. Mer och mer blev intresset för deras privata delar större. Men hur kunde detta hända ? Hjärnan kan kollapsa och när den gör det tänker man inte naturligt något mer , det vill säga : Jag vet att jag är en man jag vet att män inte kan föda barn , jag vet att om man har sex med en annan man finns 70% risk att jag får en svår sjukdom , men jag törst inte leva ett liv en kvinna ? Detta är en fråga som ingen av dom flesta homosexuella människor skulle vilja svara på. Man vill ju dock testa nya saker och komma på nya saker , så som gravida män och så vidare . Men när katastrof tillkommer har man inga utvägar kvar. Hur skulle man känna sig om man levde oroligt resten av sitt liv bara för man har bestämt sig att nu ska man vara bög för att jag kände mig attraherad mer till män än till kvinnor.

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! umh ursäkta där , jag kan inte låta bli att uttrycka mig på det sättet för alla barnen som lever med Homosexuella par. För barnen är detta jätte vanligt , eftersom föräldrarna har en stor makt över barnen som vi alla vet , och dom förstår ingenting av livet förutom när föräldrarna förklarar saker och ting. Det var samma som när Hitler hjärntvättade tyska barn om att polska och judiska barn hade det hur bra som helst åt god mat hade fina parker men när de i själva verket svälte i ett läger där man torterade och tvingade människor till att döda sina egna barn. Homosexuella människor med surrogat mammor har oftast barn med ett handikappat sjukdom eller icke friska överhuvudtaget och risk för att dö .De har sjukdomar som bevisligt dokumenterat av läkarna att det är en HIV smittad homosexuell man som fick sjukdomen första gången genom att ha samlag med en annan man.Det där med att homosexuella före 1400-talet hade stor frihets vilja köper jag INTE, visst fanns dom men de sågs oftast som odygliga och smutsiga människor, så , det är bara en tidsfråga innan hela planeten kollapsar. Men USA är det största hotet mot vår planet när det gäller att vara homosexuell . Inte alls konstigt att det är USA är landet som ligger bakom den här tragedin. Homosexuell och Pedofil var två gemensamma ord som oftast kom i samma konversationer . Det är strängt att vara pedofil men helt okej att vara homosexuell?

  ,

  Svara

 18. M Babinski
  Jun 26, 2011 @ 02:25:00

  Svara

 19. Sanna
  Apr 25, 2011 @ 17:30:56

  Alltså det är faktiskt himla intressant hur du med bestämdhet hävdar att det är helt okej att vara homosexuell etc etc men absolut inte okej för dem att adoptera barn? Och hänvisar detta till barnets bästa, eftersom det kommer bli mobbat för det? Snälla, väx upp. Barn blir mobbade för allt, de har fel kläder, fel märken, fel frisyr, de tycker om skolan, de tycker inte om skolan, de bor på fel ställe, de har för mycket pengar, de har för lite pengar osv. Du fattar. Visst, ungen kanske kan få några gliringar för att hon har två pappor som bor ihop, men det hade så enkelt kunnat vara något annat som var fel istället. Du ska inte utgå från att ungen kommer få ett perfekt liv bara för att den har hetero-föräldrar, det är nämligen väldigt få som får det.
  Om du inte har något emot bögar och att de får barn, varför inte jobba för att förändra synen som samhället har istället för att böja sig för den? Genom ditt förslag så visar vi bara att vi tycker det är okej att ungar blir mobbade för att de har homosexuella föräldrar, är det det du vill eller?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Apr 25, 2011 @ 18:40:06

   Vid adoption skall vi bara se till barnets bästa, inte adoptivföräldrarnas intressen! Det handlar bara om barnets rättigheter! Inga andra skall ha några rättigheter här! Skulle du själv föredra att adopteras till en straighta eller homosexuella? Dom homosexuella har sina rättigheter och barnet sina! Förutom mobbing, får barnet sannolikt onödgia psykologiska sexuella funderingar.

   Jag accepterar allas rätt, såvida de inte inkräktar på någon annans!
   Vill bögarna ha barn kan dom skaffa egna! Heterosexuella som adopterar gör det normalt för att dom inte kan få barn! Homosexuella som inte har defekter i fortplantningsorganen kan få barn. Dom skall inte adoptera! Däremot kan man möjligen överväga det i fall där dom inte kan få barn, av mediciniska skäl! Bögar kan via enkel insemination i hemmet, få barn med lesbiska. Vi skall inte utsätta barn för onödiga problem! Barnets bästa är viktigare än homosexuellas önskemål!

   Svara

   • Lövet
    Apr 25, 2011 @ 19:28:27

    ”Vid adoption skall vi bara se till barnets bästa, inte adoptivföräldrarnas intressen! Det handlar bara om barnets rättigheter!”
    Statistikst sett så har homosexuela par det bättre ställt ekonomiskt. Varför vill du ta bort adoptivbarns möjlighet till en säkerställt grundtrygghet? 😉

    ”Förutom mobbing, får barnet sannolikt onödgia psykologiska sexuella funderingar.”
    Näe. Sannoligt inte, Jolin. Har du mer flumpsykologiska teser på lager?

    ”Jag accepterar allas rätt, såvida de inte inkräktar på någon annans!
    Vill bögarna ha barn kan dom skaffa egna!”
    Haha! Du motsäger dig själv så snabbt att det inte är någon idé med debatt.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Apr 25, 2011 @ 21:14:09

     Jag prioritetar menalt välbefinnande framför ekonomiskt! Skulle du själv föredra att adopteras av bögar, framför ett straight par? Enkelt sunt förnuft. Pröva det någon gång! Att respektera bögarnas rätt såvida de inte går ut över anda: är det fel?

     Svara

     • Lövet
      Apr 26, 2011 @ 08:15:15

      För all det liberala tankegods du påstår dig företräda är din reaktionära hållning en aldeles lysande underhållning. Vet du hur adoptivbarn från homosexuella par har det mentalt? Nähä. Hur kan du då över huvud taget tro att de skulle lida mentalt? Det förefaller som det mesta mentala lidandet i sammanhanget kommer från dig när du nödgas utforma dina teser klädda i liberala kamouflagekläder.

     • KLARTEXTEN!
      Apr 28, 2011 @ 04:26:54

      Min slutsats är logisk och rimlig. Skulle du föredra att adopteras av homosexuella framför heterosexuella? Vi skall inte göra barnen som instrument för vår tolerans! Den som vill slå ett slag för bögarna bör göra det på egen bekostnad, inte på barnets!

 20. Antijantelagen
  Apr 11, 2011 @ 17:25:00

  Jag är själv homosexuell och lever med min kille och vi har en 7 årig dotter. Hon växer upp med bra förebilder och lär sig att inte döma folk och fä för sina läggningar….
  Du verkar vara en mycket småsint individ, jag tycker synd om dig verkligen…

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Apr 12, 2011 @ 00:33:20

   Kalla mig gärna småsint, men om du visar att jag har fel, ja tar jag åt mig! Grattis förresten! Har hon adopterats, eller är det ditt/hans eget barn? Jag ser inget som helst fel med att homosexuella skaffar egna barn! Tror inte för ett ögonblick att homosexuella är sämre föräldrar!

   Jag menar att vid adoption (där man har valmöjlighet) utsätter man barnet för en onödig risk! Jag tror helt klart att det är lättare för en tjej att växa upp med två män, än för en kille (med tanke på mobbing). Har du hört att hon haft problem med kompisarna för er relation, att hon retats etc?
   Jag dömer inte alls homosexuella för deras läggning! Jag säger att problemet vad gäller adoptioner, ligger i omgivningens reaktioner, som naturligtvis är felaktig! Även om reaktionen är felaktig, så är den en realitet för barnet, och får därför inte negligeras! Jag kan även tänka mig att särskilt pojkar, kan få identifikationsproblem. Jag har även utvecklat min syn på homosexuella under ett inlägg som bl a innehåller namnet ”Bengt Held”. Sök på det i bloggen. Längst ner hittad du min syn som jag publicerade på hans blogg, varefter jag portades, efter jag inte fattade att islam ställer sig positivt till bögar!

   Svara

 21. dias leti
  Apr 11, 2011 @ 10:10:45

  jag ska hålla ett förädrag i skola om två veckor tema ”Homosexuella bör få möjlighet att adoptera” kan du hänvissa mig till bra källa eller ge mig bra exempel som jag kan basera mig till

  Svara

 22. dias leti
  Apr 11, 2011 @ 10:01:39

  jag håller inte med dig, din argument låter ganska sjukt

  Svara

 23. dias leti
  Apr 11, 2011 @ 10:00:40

  hj

  Svara

 24. Mattias K
  Mar 15, 2011 @ 22:07:41

  Läser din blogg nästan varje dag och sympatiserar med mycket av det du skriver. Men i detta fall kan jag inte hålla med.
  Så länge det finns ”white Trash” familjer som skaffar barn in i ett liv fullt med alkohol, droger och våld (detta är inte islams fel.. hehe) så anser jag att så länge barnet har föräldrar som älskar dom, respekterar dom och ger dom värme och omtanke så skiter jag totalt om dom är bögar eller flator.
  Det finns så många barn i Sverige som far illa och kan vi rädda ett barn till en bättre förutsättning så har vi räddat världen. Naivt?
  Möjligt… men har vi råd att våga chansa?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Mar 15, 2011 @ 22:37:07

   När du länkar så citera det viktigaste samtidigt som du anger var i texten jag hittar citatet. Jag kan ju inte läsa igenom alla möjliga citat i jakt på det du åsyftar! Tänk på det i fortsättningen. Kan du ange var det står?

   Återigen, vad någon ev tycker i Israel påverkar inte oss! Muslimerna gör det! Och påverkan ökar för varje år!

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Mar 15, 2011 @ 22:43:52

   Kul att du följer bloggen! Min grundläggande inställning är att alla som vill ha barn skaffar barn, om dom kan! Bögar, flator och alla andra som vägra det får skylla sig själva! Samhället skall inte agera alls! Och naturligtvis skall vi inte förbjuda någon att skaffa egna barn! Adoption kan däremot selektera.

   Som jag skrev så är jag emot homo-adoptioner för att barnet mår bäst i en heterofamilj! Dvs en normal uppväxt! Du kan inte förutsätta att heteroföräldrar är dåliga och homoföräldrar bra! Jag utgår från att båda kategorierna är lika bra! Så inte för ett ögonblick inbillar jag mig att homosexuella skulle vara sämre föräldrar, det är inte frågan om det!

   Så allt annat lika så slipper barnet mobbing, sexuella identitetsproblem etc i heterofamiljer. Det handlar inte om ifall hetero eller homo har mest rätt till barnet! Det handlar bara om barnets bästa. Thats it!

   Att se adoption som en homosexuell rättighet är helt fel! Det handlar bara om barnets rätt, inga andras!

   Jag erkänner att en del av min invändning grundar sig i en orättvis behandling av homosexuella, mobbing! Men barnet skall inte komma i kläm för det! Mobbing är en realitet och måste därför beaktas!

   Det är alltså barnets bästa det gäller, så ifall seriös forskning visar att barnet mår lika bra med homoföräldrar så skulle jag ändra inställning.

   Svara

 25. Demokratbloggen
  Jun 21, 2010 @ 07:58:48

  Jag tycker inte att homosexuella ska ha barn över huvud taget.

  Det är inte lätt att vara barn och gå och skämmas under hela sin uppväxt. Barn har oerhört lätt för att känna starka skamkänslor, de kan ju skämmas över helt normala föräldrar, bara misstanken finns att föräldrarna inte är precis som alla andras föräldrar.

  Tänk att aldrig kunna bjuda hem kompisar för att föräldrarna är onormala. Det kan leda till ett hat mot föräldrarna.

  Att känna hat mot de allra närmaste är ett mycket svårt trauma i livet och kan skada barnet mycket svårt.

  I det fall det homosexuella paret bestämmer sig för en insemination har de bevisat sin perversitet och sin oduglighet, för då går deras egna böjelser ut över tredje person.

  Homosexualitet behöver inte vara perverst om de håller det för sig själva eller inom samboförhållandet, men så fort tredje person drabbas på något sätt är det en perversitet och måste stoppas av myndigheterna!

  Svara

 26. Maja
  Dec 03, 2009 @ 13:23:44

  hej
  jag har ett fotoarbete i skolan och undrar om jag kan få använda den här bilden? i så fall kommer den synas på världskulturmuseet i göteborg

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 03, 2009 @ 15:25:46

   Hej!
   Det är inte min bild, så jag har inga rättigheter till den. Har bara hämtat den via google. För mig går det förstås bra!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: