Västs dubbelmoral om Libyen!

Vi bör inte lägga oss i Libyens inbördeskrig! Det är deras sak! Annars bör vi lägga oss i alla inbördeskrig! Att Khadaffi och motståndarna tar kål på varandra är absolut inget skäl! Det är normalt i alla krig! Att den ena sidan får övertaget och mosar motståndarna är alla krigs normala utveckling och inget skäl för intervention!

Skall väst även intervenera i Iran och övriga arabvärlden, ifall upproren där tar fart? Dom är alla diktaturer precis som Khadaffis regim! Även dom upprorsmännen vill att väst agerar, men väst skiter i dom! Är principen att hjälpa alla upprorsmakare som råkar illa ut?

Ifall jag visste att upprorsmännen ville införa verklig demokrati, ja då skulle jag tycka att intevention är OK. Men vi vet inte det! Mycket pekar istället på att dom vill införa en islamistisk diktatur (se länk längst ner)! Ur askan i elden! Compliments of the west!

Så interventionen är både moraliskt och realpolitiskt oförsvarbar!

Inte ens Khadaffi ägnar sig åt folkmord! Han gör som alla regeringar, bekämpar dom som försöker störta regimen!

Missförstå mig rätt: Khadaffi är ett svin! Men även svin måste behandlas med en viss konsekvens! Det känns väldigt populistiskt att attackera just Khadaffi, mannen alla älskar att hata!

Väst lyfte inte ett finger när 500.000 människor slaktades i Rwanda! Där var det inte ens ett krig, utan ren slakt av icke krigförande civila! Varför då intervenera när två parter krigar? Väst agerar när krigförande parter dödas, men inte när civila slaktas!

Jag kunde respektera västs agerande om man var konsekvent! Men västs inkonsekvens är häpnadsväckande! Jag kan inte klandra någon för att känna hat mot västs dubbelmoral!

Det är bra att kämpa för demokrati och rättvisa! Kanske dags att börja nån gång?

Är Libyens uppror islamistiskt?

       e       r : s r n r e n s t v       n     t h       g      ”            ”    b  t s n k t n r n .          i .   
Advertisements

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lövet
  Apr 04, 2011 @ 13:02:51

  ”Väst lyfte inte ett finger när 500.000 människor slaktades i Rwanda! Där var det inte ens ett krig, utan ren slakt av icke krigförande civila! Varför då intervenera när två parter krigar? Väst agerar när krigförande parter dödas, men inte när civila slaktas!”

  HRW räknar med 800.000 döda. Vilka djävla barbarer. Vilken är den dominerande religionen i Rwanda nu igen?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Apr 05, 2011 @ 11:18:36

   Jag kritiserar massmord oavsett religiöst ursprung! Poängen är att väst tolererade folkmord men lägger sig i ett regelrätt inbördeskrig! Du verkar helt ha missat den poängen! Om vi lägger oss i Libyens inbördeskrig, vilka skall vi inte lägga oss i? Kan du ange någon lämplig princip?

   Svara

 2. Kurd
  Apr 01, 2011 @ 00:30:03

  hejsan 😀

  Svara

 3. Josefina Bergfast
  Mar 30, 2011 @ 17:18:04

  Här är en mycket intressant artikel kring Libyen.

  LIBYA’S BLOOD FOR OIL: THE VAMPIRE WAR
  March 28th, 2011

  By Susan Lindauer, former U.S. Asset who covered Libya at the United Nations from 1995 to 2003

  http://kevboyle.blogspot.com/

  Svara

 4. Nollställd
  Mar 30, 2011 @ 11:04:57

  Förvånansvärt att inte fler ser huvudet på ormen bakom hela den sk. folkliga resningen i arabvärlden och att Sveriges inhopp endast är ett narrspel.Som du säger, avhöll man sig från bistånd vid ett vida större folkmord är förljugenheten total vid en inblandning i Libyen där helt andra krafter ligger bakom.Med tanke på att muslimerna förkastar det vi kallar för mänskliga rättigheter och agerar utifrån Kairofördraget är hela FN ett rent skämt när man hänvisar till detta.

  Svara

 5. Leif Nilsson
  Mar 30, 2011 @ 09:53:49

  Vilket nonsens. FN agerade när Gadaffi själv sa att han skulle slakta hela Benghazi och stod på gränsen till staden. Resolutionen innebär skydd för civila, den ger inegt stöd till att störta Gadaffi. Du verkar vilja att världen ska stå och titta på när civila slaktas och förtrycks. Pinsamt. Dessutom borde du ta reda på vad FNs resolution innebär. Den stöds dessutom av 40 länder, inte bara väst.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Mar 30, 2011 @ 10:09:31

   Om man bekämpar Khadaffi militärt och därmed hjälper upprorsmännen, så medverkar man till at störta honom. Eller hur? Visa mig talet där Khadaffi säger att han skall ”slakta hela Benghazi”! Vad då skydd för civila? Räknar du upprorsmännen som civila? Menar du att Khadaffis bekämpande av upprorsmännen är onormalt för en regent?

   Vi bör inte agera förrän vi vet vad upprorsmännen vill ha för samhälle! Skall väst medverka till att bilda en islamistisk diktatur i Libyen?

   Väst älskar att hata Khadaffi. Övriga arabdiktaturers godkännande är halvhjärtat! Att 40 länder står bakom resolutionen säger inte så mycket.

   Varför agera i Libyen men inte i Rwanda?

   Svara

  • profanum_vulgus
   Mar 30, 2011 @ 11:57:51

   Khaddaffi sa aldrig att han skulle slakta hela Benghazi. Inte ens i de västerländska översättningarna som skiljer sig markant från de i andra delar av världen så säger han så.

   Vad Khaddafi sa var att han utlös vapenvila på torsdagen och att alla som slagits mot regimen som la ner sina vapen innan söndagen skulle få amnesti. Men att upproret sedan skulle slås ner skoningslöst.
   Detta kan inte alls tolkas som att det skulle ske någon massaker.
   Inte mer än NATO:s löften om skoningslöshet mot folkets armé kan tolkas som att NATO tänker massakrera det Libyska folket.

   Resolutionen är ju bara en ursäkt. Det FÖRSTA NATO gjorde var ju att bomba marktrupper inbegripna i strid med rebeller. (den absolut första bomben verkar ha träffat en stridsvagn tillhörig rebellerna).

   Bomberna har dessutom dödat fler civila Libyer än det antal som motiverade bombningarna.

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Mar 30, 2011 @ 12:24:17

    Precis, det finns väl ingen regim med självbevarelsedrift som inte hårt skulle slå ner dom som försöker störta regimen! Särskilt om upprorsmännen är islamister och dessförinnan utlovats amnesti, ifall de lägger ner vapnen. Det räcker inte med att klappa dom på huvudet!

    Jag har inte sett något i Khadaffis agerande under kriget som skulle vara onormalt.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: