Fastighetsprofessorn vill inte lösa bostadsbristen!

Hans Lind, professor i Fastighetsekonomi föreslår att bostadsrättsinnehavare ännu lättare skall få hyra ut i andra hand. Han erkänner dock att han har noll koll på hur många tomma bostadsrätter vi har. Om förslaget genomfördes skulle det sannolikt inte göra någon som helst skillnad! För visst finns det några bostadsrätter som står tomma längre tid. Men de är förstås mycket få, ungefär lika få som antalet idioter. Varje människa med sunt förnuft hyr ut svart eller vitt!

Dessutom är det redan idag betydligt lättare att hyra ut bostadsrätt än hyresrätt i andra hand! Nu skall dom få det ännu lättare. Resultatet skulle i bästa fall bli att ett antal människor med flera lägenheter skulle använda dessa som inkomstkälla. De utan lägenhetskontrakt skulle få hyra i andra hand på obestämd tid. Är det en bra modell? Ett patetiskt förslag som inte ens löser problemet!

Först och främst ökar inte antalet bostäder! Grundproblemet är just bostadsbristen i storstäderna! Det kan endast lösas genom att bygga bort bostadsbristen eller avskjutning av hyresgäster. Det är nog lättast att få politiskt stöd för den första varianten.

Utöver befintlig bostadsbrist finns ett ännu värre problem! Bostadsbristen ökar för varje år, pga massinvandringen! Över 70.000 nya hyresgäster invandrar årligen (netto)! Antingen bygger vi bostäder åt alla nyinvandrare eller så blir bostadsbristen än värre för varje år!

En professor i Fastighetsekonomi som inte förmår visa på en långsiktig lösning på bostadsbristen borde få sparken! Han kan inte nöja sig med att politikerna inte bygger mer eller vill fortsätta med massinvandringen! Hans uppgift är att peka på nödvändiga åtgärder! Då har han gjort sin plikt! Sen är det upp till politikerna att göra sin! 

Annars väntar en framtida bostadskatastrof!

Bostadsbristens orsaker negligeras!

”Så här kan vi skapa en fungerande bostadsmarknad”

Riksbanken: Ingen bobubbla

Rädda hyresrätten

 

 

Advertisements

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Stig Palm
  Apr 06, 2011 @ 14:18:55

  Muslims kvinna oavsett kulör gör 4 st barn när 1 vit ursprungskvinna (skandinav) gör 1 st barn.
  Ta fram miniräknaren och projicera detta ca 20 år framåt och vi ser hur många lägenhetssökande fler vi har då än idag? Under tiden fyller vi på underlaget med massinvandring! Detta är något för S nye ledare Juholt att vinna röster på till 2014 års val om han har fattat saken rätt?

  Svara

 2. Stig Palm
  Apr 06, 2011 @ 12:13:23

  VEM ska betala bostäderna för massinvandringen?
  Var ska massinvandrarnas bostäder finnas?
  Många intressanta frågor som Bostadsprofessorn har att besvara. Det går tydligen att få akademisk titel i vad som helst numera? Vi betalar den apans lön!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Apr 06, 2011 @ 14:01:19

   I en hård men rättvis värld skulle han släpas ut på gården och arkebuseras! Sen tillsätter man någon som är intresserad av att finna en lösning på problemet istället för att skriva imbecillt skit som professorn gör!

   Svara

 3. Micke
  Apr 06, 2011 @ 12:00:24

  Du har helt rätt i detta, detta skulle få de vansinniga priserna i närförort på lgheter att åtminstone stagnera om man ökade byggtakten.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Apr 06, 2011 @ 14:06:08

   Stopp på massinvandringen skulle på lång sikt ensamt sannolikt lösa bostadsbristen. Nu importerar vi hyresgäster med hög avynglingstakt. Det kommer att bli en fullständigt katastrof i framtiden om massinvandringen fortsätter. Ingen lösning i sikte, allt bara förvärras!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: