Donald Trump for president!

 

Jag måste säga att jag gillar Donald Trump! Mycket rak och ärlig, dvs motsatsen till de flesta politiker. En handlingskraftig och tuff person, van vid snabba och svåra beslut. Han är klippt och skuren som amerikansk president i terroristtider.

Jag tror han skulle vara rätt man att ta han om både den amerikanska sargade ekonomin och islamisterna!

Jag tror att Obama är för vek och mjäkig för att införa det nödvändiga stålbadet i USA och krossa islamisterna!

Bara att han öppet uppmanar president Obama att visa sitt födelsecertifikat vittnar om stort mod. Han är förstås väl medveten om risken att Obama visar det (vilket han gjorde). Men han gjorde det enda raka, var beredd att dra på sig en prestigeförlust för att nå en viktig sanning. Problemet och spekulationerna undanröjdes. Tufft och bra!

”The Donald” hånades av Obama

http://youtu.be/n9mzJhvC-8E

Trump överväger presidentposten

Donald Trump toppkandidat

Debatten om Obamas födelseort

Barack Obama visade upp sin födelseattest

 r r                                        t e r 8 2 9 4 0 6 3 3 0
Advertisements

33 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lövet
  Maj 17, 2011 @ 14:56:41

  Donald Trump for President – not. 😉

  Trump Not Running for President: ‘Decision Does Not Come Easily Or Without Regret’

  ABC News’ Michael Falcone, Jennifer Wlach, Sara Just and Devin Dwyer report:

  After a roller-coaster flirtation with a presidential bid, Donald Trump bowed out of the 2012 contest in true Trump fashion on Monday, saying that while he would not be a candidate this year, if he had run, he would have been able to win the primary and the general election too.

  ”I maintain the strong conviction that if I were to run, I would be able to win the primary and ultimately, the general election,” Trump said in a statement on Monday. ”I have spent the past several months unofficially campaigning and recognize that running for public office cannot be done half heartedly. Ultimately, however, business is my greatest passion and I am not ready to leave the private sector.”

  http://blogs.abcnews.com/thenote/2011/05/trump-not-runninng-for-president.html

  Translation: I am too chicken to run now when my campaign went down in flames with Obamas BC and all i have left is name recognition and an awful comb-over, the polling is showing that I had a smaller chance than the famous snowball in the much renown hell even before Obama got Bin Laden.

  Svara

 2. Kalle
  Maj 05, 2011 @ 08:33:12

  Skarp dig Klartexten ! Inte ar du val sosse !!! Det verkar inte sa pa Klartexten ! Skram inte bort oss som latt far sossfeber ! En forklaring vore fint !

  Kalle
  trogen lasare fd moderat (utkastad)

  Svara

  • Micke
   Maj 05, 2011 @ 09:49:07

   Han är inte sosse, det är bara i vissa ekonomiska frågor han är lite sossig

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 05, 2011 @ 10:10:33

   Nej jag är inte sosse! Jag är SD. I alla väsentliga frågor delar jag deras uppfattning. Dock har jag sympati med sossarnas fördelningspolitik, men är stenhård kapitalist. Ogillar Reinfeldt som person men gillar Juholt som person. Men det gör mig inte till sosse. Men om Juholt talar sig varm för massinvandringen så lär den sympatin snabbt falna. I övrigt läs mitt svar till Micke.

   Svara

   • Lövet
    Maj 05, 2011 @ 10:50:40

    ”Dock har jag sympati med sossarnas fördelningspolitik, men är stenhård kapitalist.”
    De här två ståndpunkterna går enl. mitt tycke stick i stäv med varandra. Kan du förtydliga?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 05, 2011 @ 16:37:18

     Kapitalism är en metod för att producera kapital. Fördelningpolitik är metoder för att fördela det.

     Svara

     • Lövet
      Maj 05, 2011 @ 20:28:16

      Jojust det. Ehuru en stenhård kapitalist sympatiserar ju inte normalt med sossarnas fördelningspolitik, eller hur?

     • KLARTEXTEN!
      Maj 06, 2011 @ 06:30:26

      Jag förstår inte hur det skulle vara en konflikt! Kan du förklara det? Fast mer korrekt sympatiserar jag med idén om en god fördelningspolitik! Jag har inte studerat vare sig sossarnas eller SD partiprogram vad gäller fördelningspolitiken. Kanske SD:s tilltalar mig mer? Jag vet inte. Jag tror inte deras syn i det avseendet skiljer sig så mycket åt.

     • KLARTEXTEN!
      Maj 06, 2011 @ 07:52:13

      Jag är medveten om att en del jag skriver verkar motsägelsefullt, så jag skall försöka sammanfatta min samhällssyn så klarnar det förhoppningsvis:

      Samhällets mål bör vara demokrati, välstånd och rättvisa. Yttrandefrihet är en förutsättning för demokratin, så alla invandrare som är emot fullständig yttrandefrihet skall hindras att komma hit! Kapitalismen är en förutsättning för välstånd. Fördelningspolitiken är en förutsättning för rättvisa!

      Alla invandrare med odemokratiska farliga ideologier måste hindras att komma hit. Det finns knäppa ideologier som inte är farliga pga att dom har få anhängare. Men en ideologi som islam har miljarder anhängare och är därför potentiellt mycket farlig! Det utgör ett hot mot hela vårt system ovan.

      Skall vi hjälpa dom svaga och utsatta? Absolut ingen självklarhet! Vår demokrati byggs upp av demokrater som kan liknas vid tegelstenar, medan icke demokrater är luft. Demokratibygget blir svagare ju mer hål vi har i byggnaden! Icke demokrater skall ej hit, oavsett deras behov!

     • Lövet
      Maj 06, 2011 @ 08:29:54

      Med andra ord: På min fråga hur han kan få ihop fördelningspolitik à la sossarna och stenhård kapitalism är svaret att klartexten vill ha blandekonomi (samt helt otippat och på något obskyrt sätt relaterat till sammanhanget som jag är säker på att han kommer att försöka förklara: segregering av invandrare p.g.a. religion). Hur en person kan beteckna sig såsom stenhård kapitalist (marknadsekonomi) när denne vill ha genomgripande regleringar (bostäder, elpris, persilja(?)) är säkerligen för det fåtal som kan tänkas läsa den här bloggen en outgrundlig gåta.

     • KLARTEXTEN!
      Maj 08, 2011 @ 09:55:53

      Med ”stenhård” syftar jag t ex på att jag ställer högre krav på konkurrens än vad Alliansen gör. Dvs oligopol skall förbjudas och konkurrensbegränsanden åtgärder straffas hårt, med fängelse, som i USA. Och inga konkurrensbegränsningar i form av skyddstullar, så EU är skit! Det gynnar producenterna från billig utländsk konkurrens, men missgynnar konsumenterna!

      Fördelningspolitiken är en annan sak. Regleringar vill jag bara ha vad gäller livsnödvändiga saker, som bostad, el etc. Särskilt när konkurrensen inte fungerar, vilket den inte gör inom dessa områden. Massinvandringen skapar en permanent bostadsbrist vilket så i dessa områden skulle marknadshyror få absurda konsekvenser. Politikerna har skapat bostadsbristen genom massinvandringen, så det är deras ansvar att lösa den! Elmarknaden fungerar inte alls! Dessutom är vattenfallen svenska folkets egendom och skall komma denna tillgodo, inte privata profitörer.

      Jag är extrem kapitalist när det gäller privata företag. Alliansen är nöjda även när konkurrensen inte fungerar inom det privata. offentligt ägande när det gäller livsnödvändiga produkter, när konkurrensen inte fungerar. Man privatiserar vare sig resultatet är bra eller dåligt. Jag ser endast på resultatet. Privata skolor och sjukhus, men offentligt finansierade. Ett jävla skämt!

      Kort sagt, kapitalism där konkurrensen fungerar bra. Jag vill ha offentligt ägande när konkurrensen inte fungerar! Ganska självklart. Jovisst är det blandekonomi. Jag borde väl skrivit privatkapitalist istället för kapitalist.

      Livsnödvändigheter måste garanteras alla medborgare, till rimliga priser! I ett kyligt klimat gäller det t ex bostad och el! Det är livsnödvändigt! Matmarkaden fungerar bra, annars borde även den regleras.

      Är något oklart fortfarande?

      Vad gäller invandring generellt så har Sverige ingen skyldighet att husera andra länders medborgare! Varje land måste åläggas ansvare att ta hand om sina egna invånare! Med nuvarande politik tvingas inte hemländerna att ta itu med problemet. Folk som väljer islam, väljer fattigdom och intolerans. Dom får fan skylla sig själva. Vi skall inte överta problemet! Ett land kan aldrig bli en demokratisk välfärdsstat så länge islam har ett stort inflytande! Då är dom dömda. Dom måste lösa problemet via sekularisering ”or suffer the consequenses”!

      Vad gäller muslimer kan det bara skada vårt land att importera miljoner med en totalitär ideologi! Islam har inte fört något gott med sig någonstans! Bara elände! Deras hemländer är fattiga, krigiska skitländer som ingen vill bo i!

     • Lövet
      Maj 09, 2011 @ 08:58:42

      ”Matmarkaden fungerar bra”

      Varför tror du det? Axel Johnsson gruppen resp Coop Norden har en ställning i livsmedelsmarknaden liknande Vattanfalls och Eons i Elkraftmarknaden. De äger hela produktkedjan från produktion till konsument. Skillnaden mellan elkraftmarknaden och livsmedelsmarknaden är att den svenska livsmedelsmarknaden är en av de dyraste i Europa, i elkraftmarknaden däremot ligger priserna i Europeiskt perspektiv lågt.

     • KLARTEXTEN!
      Maj 09, 2011 @ 11:07:18

      Du kan mycket väl ha rätt! I vart fall är priserna överkomliga upplever jag det som. Fungerar inte konkurrensen måste det åtgärdas! Men se , Alliansen är inte intresserade av en fungerande kapitalism!

     • Lövet
      Maj 09, 2011 @ 09:00:36

      Vattanfalls och Eons i Elkraftmarknaden.

      Fortums ska det ju vara…

 3. Lövet
  Maj 04, 2011 @ 17:19:51

  ”Han är förstås väl medveten om risken att Obama visar det (vilket han gjorde). Men han gjorde det enda raka, var beredd att dra på sig en prestigeförlust för att nå en viktig sanning.”
  ”Födelsecertifikatet” har visats tidigare, nämligen första gången då Clintonmaskinen frågade efter det i primärvalen. Att Donald Trump har rest den här frågan nu kan säkert ha en del med att Jerome Corsis nya bok
  ”Where’s the Birth Certificate?: The Case that Barack Obama is not Eligible to be President” http://www.amazon.com/Wheres-Birth-Certificate-Eligible-President/dp/1936488299/ref=pd_sim_b_1
  kommer ut på Norges nationaldag (en händelse som låter som en tanke) och Trumpen har låtit Corsi tota ihop Trumpens nu i stort sett obefintliga valprogram.

  ”Problemet och spekulationerna undanröjdes. Tufft och bra!”
  Du tror att Corsi ger upp? Corsi är den bakom Swiftboat svineriet. Han ger aldrig upp. He has no character.

  ”Jag tror att Obama är för vek och mjäkig för att införa det nödvändiga stålbadet i USA och krossa islamisterna!”
  Obama har just bevisat att han är man nog att genomföra det den mest neokonservativa regeringen på bra länge före honom komplett misslyckats med: att få tag i Bin Laden.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 05, 2011 @ 09:50:00

   Obama är nog bra på att genomdriva populära åtgärder, som attentatet mot Bin Ladin. Men säkert sämre att att genomdriva allmänt impopulära åtgärder som att ge USA ett stålbad. Trump har visat att han vågar ta risker för sanningen. Det är jätteviktigt! Hur många med hög status, skulle våga utmana presidenten så öppet som han? Mod är en viktig egenskap hos politiker. Men modet måste kombineras med en stark drive. Annars händer inget. Obama kanske har ett visst mod, men saknar Trumps drive.

   Obama har tidigare visat ett liknande dokument, men aldrig en födelseattest! Du förväxlar nog dessa dokument.

   Svara

   • Lövet
    Maj 05, 2011 @ 11:12:29

    ”Obama har tidigare visat ett liknande dokument, men aldrig en födelseattest! Du förväxlar nog dessa dokument.”

    http://www.factcheck.org/elections-2008/print_born_in_the_usa.html

    http://factcheck.org/2011/04/indeed-born-in-the-u-s-a/

    http://factcheck.org/2011/04/donald-youre-fired/

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 05, 2011 @ 16:49:03

     Birth certificate (födelseattest) utfärdas av sjukhuset när barnet föds och undertecknas av förlossningsläkare samt föräldrar. Man kan begära en kopia av denna. ”Certificate of live birth” är ingen kopia av födelseattesten, utan ett papper med vissa uppgifter från födelseattesten. Naturligtvis vill man se originalhandlingen, vilket Trump åsyftade!
     http://wiki.answers.com/Q/Is_a_certificate_of_live_birth_the_same_as_a_birth_certificate_in_Florida_A_friend_may_be_adopted

     Såvitt jag förstår visade Obama först i april 2011 upp detta dokument: ”Long version” av ”certificate of live birth” utfärdades 4 dagar efter Obama fötts och verkar undertecknad av hans mamma och ”attendant”. Den verkar innehålla de väsentliga uppgifter som födelseattesten innehåller. Är det normalt att det utfärdas 4 dagar efter födseln? Är det samma sak som birth certificate? Det är frågan! Det väsentliga är rimligen att det är originaldokumentet som utfärdades vid födseln.

     Jag tror aldrig Trump skulle gapa om detta i nationell TV om han inte hade på fötterna.

     Svara

     • Lövet
      Maj 05, 2011 @ 19:57:05

      Läs på och upphör att göra dig löjlig. ”Certificate of live birth” äro, i både den vanliga versionen och den långa, enligt Amerikans lag Birth Certificate.

      Faktum är att Trump gapar om detta i nationell TV utan att ha på fötterna. Anledningen till detta är att han låter stolpskott som Jerome Corsi sköta valprogrammet.

     • KLARTEXTEN!
      Maj 06, 2011 @ 06:25:02

      Trump ville se originaldokumentet undertecknad av vittnen till förlossningen. Inte någon avskrift! Det är hela poängen! Obama har inte visat det förrän i april 2011!

   • Lövet
    Maj 05, 2011 @ 12:01:04

    ”On 05 maj 2011 at 9:50 KLARTEXTEN! said:
    Obama är nog bra på att genomdriva populära åtgärder, som attentatet mot Bin Ladin.”

    Vad han är bra på är att infria sina vallöften.

    The Obameter
    http://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/obameter/promise/901/we-will-kill-bin-laden/

    Share this:
    We will kill bin Laden

    “What I have said is we’re going encourage democracy in Pakistan, expand our non-military aid to Pakistan so that they have more of a stake in working with us, but insisting that they go after these militants. And if we have Osama bin Laden in our sights and the Pakistani government is unable or unwilling to take them out, then I think that we have to act, and we will take them out. We will kill bin Laden. We will crush al-Qaida. That has to be our biggest national security priority.”

    Sources:

    Second presidential debate: foreign policy, Oct. 7, 2008

    Subjects: Terrorism

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 05, 2011 @ 16:59:30

     Det är befängt att tro att man kan införa demokrati i vare sig Afghanistan, Irak eller Pakistan. Du kan lika gärna gå till en djurpark och försöka införa demokrati bland djuren. Det är meningslöst! Islam förhindrar det effektivt! På sin höjd kan man tygla dom, temporärt.

     Det är ett av skälen till att vi bör lämna muslimska länder ifred! Med reservationen att vi måste agera ifall terror mot väst bedrivs från dessa länder. Då måste terroristerna utrotas.

     Svara

     • Lövet
      Maj 05, 2011 @ 20:02:24

      1) Att uppmuntra är väl ändå inte samma sak som att införa, eller hur?

      2) Varför inte hänga upp sig på ett ord i texten som inte har ett skit med faktumet att göra att Obama har hållit 135 vallöften för att byta ämne och snacka om något helt annat? Tjockt pannben?

 4. Lövet
  Maj 04, 2011 @ 15:41:49

  Svara

 5. Micke
  Maj 04, 2011 @ 14:32:00

  Trump skulle kunna bli en av de stora presidenterna tillsammans med Lincoln, Washington och Franklin.

  Kul att du som är sosse i grunden kan uppskatta en sann pragmatiker som Donald Trump

  Svara

  • Lövet
   Maj 05, 2011 @ 08:18:11

   Trump’s Top Ten

   http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2068227_2068229_2068223,00.html

   ”I don’t like the B word,” Donald Trump said in 2010 while testifying in a New Jersey bankruptcy courtroom about his gambling company, Trump Entertainment Resorts Inc., which had filed for bankruptcy for the third time. Given the number of times Trump has flirted with bankruptcy, you’d think he’d be used to that word by now.
   In 1990, the banking institutions that backed his real estate investments had to bail him out with a $65 million ”rescue package” that contained new loans and credit. But it wasn’t enough, and nine months later the famous developer was nearly $4 billion in debt. He didn’t declare personal bankruptcy, although his famous Taj Mahal casino in Atlantic City, N.J., did have to file for it (bondholders ended up taking a 50% stake in the investment). Trump’s economic troubles continued through the early ’90s, while he was personally leveraged to nearly $1 billion. In 2004, Trump Hotels & Casino Resorts also filed for bankruptcy. The company was only a small portion of Trump’s real estate empire, but he did still have to personally cough up $72 million to keep it afloat. In 2009, the same company (by then renamed Trump Entertainment Resorts Inc.) filed for bankruptcy again. Yet during all of this, no one ever told Trump, ”You’re fired!” Probably because no one could.

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 05, 2011 @ 09:44:38

   Ha ha! Jag är inte sosse och det vet du!

   Svara

   • Micke
    Maj 05, 2011 @ 09:46:38

    Jag vet att du inte är sosse men du sympatiserar med sosse värderingar i ekonomiska frågor 🙂

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 05, 2011 @ 10:01:09

     Nej, jag är inte sosse, men en fd sosse. Dock en omedveten sosse, utan vare sig kunskaper eller övertygelse. Jag sympatiserar med sossarnas fördelningspolitik rent allmänt. Dock är jag stenhård kapitalist när det gäller den ekonomiska politiken i övrigt. Jag tror på kapitalismen, men det måste vara verklig kapitalism med välfungerande konkurrens utan protektionism. Reinfeldt sviker kapitalismen! Han är en privatiserings-Taliban! En fanatiker som vill privatisera för dess egen skull, utan hänsyn till funktionen och resultaten. Jag fokuserar på metoder som löser problemen på bästa sätt, oavsett ägandeform!

     EU är ett protektionistiskt projekt som gynnar våra producenter, men missgynnar konsumenterna. Det minskar drastiskt medlemsländernas sjävbestämmande. En katastrof!

     Jag kan konstatera att privatiseringen av skolorna gått åt helvete! Enorma allmänna tillgångar har skänkts bort och man har inte fattat att god utbildning inte nödvändigtvis är förenligt med snålhet! Alliansen har korrumperat det allmänna, gett till vänner och bekanta. Dom borde ställas mot en mur och arkebuseras!

     Jag anser att Reinfeldt är skit som politiker och som person! Jag ogillar Reinfeldts personlighet men gillar Juholts personlighet. Att jag vill att Juholt skall krossa Reinfeldt gör mig inte till sosse.

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: