Hedersmord är billigt!

Tio års fängelse och livstids utvisning blev domen för Raoof Ataei och Leyla Ataei  47 och 45 (bilden nedan), som mördade Abbas Rezai (ovan) som ville gifta sig med deras dotter. Självklart borde dom fått livstid! Nu lär dom vara fria efter 6.5 år!

Detta var ett synnerligen lömskt och grymt mord! Man lurade i det unga paret att dom fått familjens välsignelse att gifta sig. Dom lurades hem till föräldrarna och Abbas var misstänksam, men hans vilja att försonas tog överhanden.

Mordet planerades såvitt jag förstår, i veckor och utfördes på ett synnerligen bestialiskt sätt, med kokande olja och otaliga knivhugg. Vidare pressades den nu 23 årige, sonen att medverka,  att ta på sig skulden och avtjäna straffet.

 (mördarna)

Maximistraffet för grov våldtäkt, resp. misshandel är 10 år! Att döma detta bestialiska mord som för grov våldtäkt är ett skämt!  Hovrätten motiverade den lindriga domen med att dom skall utvisas! Medan svenska mördare får sitta av kanske 25 år, så slipper dessa undan med 6,5, enbart för att dom är utlänningar! 16 års straffrabatt för utlänningar! Med Hovrättens resonemang, kan den som utvisas aldrig dömas till livstid! En oerhörd strafflindring! Detta är svinaktigt! Ett helt felaktigt domslut!

Uppenbarligen har utvisning stor avskräckande effekt, så det detta bör vara obligatoriskt vid allt hedersvåld! Vi behöver inte såna människor här!

Föräldrarna döms till tio års fängelse Sonen har burit skulden ensam Sonen lever under dödshot Föräldrarna kan dömas till livstid ”Min mamma lugnade mig”  Rättsväsendet kan för lite om hedersvåld  Granne: ”Hade kanske kunnat rädda Abbas”  Mamman: ”Jag försökte sära på dem”   Hedersmotiv bakom mordet Hovrätten: Det är ett hedersmord  Sonen lever under dödshot Föräldrar väntar på domen i häktet  Mamman och pappan kvar i häktet  Livstid krävs i Högsbyfallet  Dottern vittnade om mordet i Högsby  Omsvängning av bror i mordmål  Starka vittnesberättelser i mordmål  Förnekar delaktighet i hedermord  Hotad son pekade ut sina föräldrar  Föräldrar anklagas för hedersmord  Hedersmål prövas för tredje gången  Föräldrarna häktas för Högsbymordet  HD beviljar resning i Högsbymordet  Nya uppgifter om mordet på Abbas Rezai  Hovrätten: Sonen ensam skyldig till Högsbymord  Dödad, torterad och skändad  d t

 
 
Advertisements

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nisse
  Jul 12, 2011 @ 23:20:11

  Läste samma dag i tidningen att någon hade fått 14 år och livstids utvisning för smuggling av förmodligen en större mängd cannabis och amfetamin Alltså ett betydligt strängare straff en för ett synnerligen bestialiskt och välplanerat hederrelaterat mord Bedöms hedermord som förmildrande omständighet!!

  Svara

 2. svenskasvensson
  Jul 07, 2011 @ 17:28:28

  Ut med hela släkten, NU.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

  Svara

 3. Kalle
  Jul 06, 2011 @ 02:31:02

  Nedanstående blev det visst, men ändå.
  Ut direkt!

  Svara

 4. Kalle
  Jul 06, 2011 @ 02:30:00

  Håller givetvis med ovanstående.
  Vem gör inte det?

  Svara

 5. Roger Sahlstrom
  Jul 05, 2011 @ 23:41:58

  De skulle självklart få omedelbar utvisning. Placeras på en anstalt i hemlandet. HELA familjen ska ut…

  Svara

 6. Stig Palm
  Jul 05, 2011 @ 19:33:15

  Nr det gäller den typ av familjerelaterat mord borde Sverige införa en speciell lagstiftning?
  Hela familjen utvisas för EVIGT och, borde detta ge en markering, att sådana tilltag kan de ägna sig åt i sin egen kuktur men inte hos oss.
  Skäms Sverige för denna flathet!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: