Tandröntgen, tillförlitligt för åldersbestämning!

Vi känner alla till det. Ensamkommande flykting-”barn” och ”flyktingar” som alla kastat sina pass. Dom hoppas att svenskarna är fullständiga idioter som släpper in dom ändå! Tyvärr har dom många gånger rätt!

Nu har norrmännen via tandröntgen av ett ”barn” konstaterat att denne är i 25-års åldern och inte alls 17 som han påstår. Hade han inte kastat sitt pass så hade vi vetat hur gammal han är. Nu får han skylla sig själv om vi måste använda osäkrare metoder. Han har skapat denna siutation! För det är aldrig flickor, alltid pojkar!

Och när dom väl fått uppehållstillstånd så hör strax en massa anhöriga av sig och vill också komma hit! Så mycket för ”ensamkommande”. En stor jävla bluff!

Den mediciniska tidskriften ”world journal of Medical Sciences” skriver år 2006 (första stycket): ” Tooth development shows less variability than other developmental features and also low variability in relation to chronological age [2].”

Det betyder att åldersbestämning med tandröntgen avviker endast lite från den verkliga åldern. Att det skulle slå fel på 8 år är således fullständigt befängt!

vidare skriver dom: ” The study of morphological parameters of teeth on dental x-ray of children is more reliable than most other methods for age estimation and is most commonly used to determine age in living humans.”

Vidare finns det även olika metoder även för tandröntgen, men dom förefaller inte skilja sig så mycket åt vad gäller träffsäkerhet. ”Finally, the most accurate method was Williams followed by Haavikko, Cameriere, Nolla and lastly Demirijian.”

Hade dom varit 17 eller yngre så hade dom naturligtvis inte kastat passet!

World Journal of Medical Sciences 1 (2): 130-132, 2006

Migrationsverket kritiseras av Socialstyrelsen

Norska immigrationsmyndigheten om åldersbestämning

UK assessing age

Advertisements

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. kim
  Jun 23, 2016 @ 16:45:20

  Bara för att jag säger att jag är 15 innebär det ju inte att det är sanning. Jag kan säga att himlen är grön men en enda blick uppåt visar att jag ljuger. Så det är dags att våra anställa på mig och polisen blickar upp från pappret och gör sitt ajobb. Dvs studerar personen framför sig. om denna har skäggväxt och är tunnhårig kan man ju ganska lätt säga att de ljuger.
  FIFA gör ju ålderbedömningar inför matcher, och de är de ingen som ifrågasätter någon felmarginal av. Så varför skulle inte vi göra det.
  Om en person ljuger om sin ålder borde det vara omedelbart skäl till avslag på asyl. Direkt tillbaka till hemlandet och börja om. Då skulle nog ärlighetens ord klinga bland dessa ensamma ”barn” lite oftare.

  Svara

 2. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Dec 23, 2015 @ 00:30:34

  Det verkar som om tandläkarna är emot metoden pga. vetenskaplig osäkerhet att bestämma ålder vid just 18 år. Metoden verkar avpassad för yngre barn. Vetenskapsmän i England rekommenderar sociala undersökningar av mognad i stället som metod. Eventuellt kan man sänka definitionen av barn till 15 år och då kommer metoden sannolikt fungera bättre.

  Svara

 3. Therese Johansson
  Maj 13, 2012 @ 13:00:47

  Alla är naturligtvis fria att dra sina egna slutsatser utifrån den refererade undersökningen om åldersestimering utifrån tandröntgen. Att tänka på är dock, att undersökningarna som jämförs i rapporten alla utförts på barn i åldrarna 5-14 år, med friska tänder. Relevansen kan därmed tänkas vara begränsad för diskussionen av äldre ungdomar från regioner med dålig eller obefintlig tillgång till modern tandvård.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 13, 2012 @ 21:59:08

   Hundar går heller inte så ofta till tandläkaren, men har likförbannat bra tänder! Jag tror att våra tänder är sämre än ensamskäggens! För dom käkar inte godis, dricker inte läsk etc. Så du har sannolikt helt fel! Det är ju ”barn” vi pratar om, inte gamla gubbar!

   Svara

   • Sakupplysaren
    Jun 25, 2013 @ 01:14:33

    Jag tror? Menar du att tandhygienen på 1800-talet slut för merparten av Sveriges befolkning var bättre än dagens? Bara därför svenskarna idag konsumerar en stor mängd läsk och cola så innebär det inte per automatik att de har dålig tandhygien om de samtidigt regelbundet borstar tänderna två ggr varje dag, använder tandpetare/tandtråd och har fri tandvård upp till 19 års ålder. Tonåringarna och de unga vuxna som kommer från Afghanistan har under 16 – 27 år inte haft tillgång till fri tandvård och har säkerligen inte haft den regelbundna tandvården (tandborstar mm. har ju knappast varit en allmän konsumtionsvara i det dåligt utvecklade landet) som i Västeuropa. I övrigt har jag ingen åsikt kring Migrationsverkets ålderbestämning mer än att man borde göra allomfattande ålderbestämningar genom att professionella får göra bedömning genom tandundersökning, mätning av handled m.m.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jun 25, 2013 @ 23:08:01

     Så du tror att afghanerna ”säkerligen” inte borstar tänderna? Var har du fått det ifrån? Så du tror att Afghanska ungdomar har ruttna tänder? Ber att få upplysa om att tandborstning inte är vare sig högteknologiskt eller dyrbart.

     Och tandläkarna ser förstås om tänderna är dåliga eller inte. Tror knappast hål i tänderna påverkar åldersbestämningen. Man räknar inte hålen. Det är inte så det går till.

     Men håller med dig om att åldersbestämning genom vetenskapliga metoder är oerhört mycket bättre än godtycke.

     Svara

 4. Jane Doe
  Jul 17, 2011 @ 19:20:50

  Jag blir så förbannad. Jag har egna erfarenheter av ensamkommande flyktingar som påstår sig vara yngre än mig, när de i själva verket är 20-30 år gamla.
  Vi måste börja ta reda på vilka vi tar in i det här jävla landet.

  Svara

 5. Josefina Bergfast
  Jul 16, 2011 @ 12:20:39

  Den press som uppenbarligen svenska politiker, inklusive massmedia, har på sig att ”följa konsensus”, (för annars åker de ut med mängder av stämplar över sig av än det ena än det andra epitetet), kanske kan betecknas som ”endast idiotiska politiker och journalister”, men frågan är om det ändå inte är ren ”överlevnadsstrategi” från deras håll?
  Alternativet vad är det? Att kanske att sälla sig till SD, med medföljande ”rasist och främlingsfientlig”-epitet över sig, samt automatisk utstötning från de etablerade och de ”goda”, partierna, är kanske inte så lockande för de flesta?
  Därför kan, och kanske måste man i ärlighetens namn, undersöka hur, vilka, varför, på vilket sätt och med vilket syfte, denna press sätts på det svenska politiska, och massmediala, etablissemanget?
  Man behöver då försöka vara så ärlig som möjligt, och inte hafsig, eller snar till att fördöma utan att först grundligt ha försökt söka de längre och vidare, de större och de bredare orsakssammanhangen och påverkansfaktorerna.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jul 18, 2011 @ 08:25:09

   Väl skrivet! Om alla var ärliga så hade vi inte så stora problem! Problemet är att invandrings- och islamförespråkare ljuger och stigmatiserar dom som talar sanning! Dom har inte en chans i debatten!

   Svara

 6. Karl-Otto Hultström
  Jul 15, 2011 @ 09:35:54

  Såg ett inlägg mågonstans här på nätet från Mariennelund. Det var så gulligt med fotbollspelande barn som kände sig förenade genom spelet.

  Men saken var den att de såg ut som mellan 30 och 50 (!) år. Och alla påstod sig vara under 17.
  Det är deras rätt att hävda vilken ålder de vill, men vilka idioter de måste vara på förläggningen, som inte upptäcker bluffen.

  Hade de varit under 17 år hade de inte behövt slänga sina pass.Vi gör ju faktiskt allt vi kan för att framstå som idioter.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: