Somalia, vem bryr sig?

Återigen, för femtioelfte gången är det svält i Afrika. Vad beror nu detta på? Skall vi analysera?

Varför läser vi aldrig om köldkatastrofer i Norden, Ryssland eller Sibirien eller torka i Las Vegas? Därför att vi är civilicerade, demokratiska samhällen! Vi har ett system som samverkar för invånarnas bästa. Religiösa dogmer påverkar inte våra politiska beslut, vår uppbyggnad av infrastruktur och välfärd.

Vad är då det grundläggande problemet i Somalia. Är det torkan? Lika lite som kylan för oss! Torkan är ett välkänt återkommande fenomen i regionen! För ett demokratiskt välfungerande land, hade det inte varit något problem!

Som bekant råder det i princip inbördeskrig i Somalian. Den EU-stödda övergångsregeringen mot Al shabaab. Båda vill införa sharia.  Hur fan kan EU stötta sharia? Vi vet alla vad som händer ifall övergångsregeringen i bästa fall kör bort Al Shabaab: vi måste pumpa in bidrag och när dessa miljardbidrag upphör så återkommer Al Shabaab. Jag tycker att vi inte skall stötta något annat än en sekulär demokratisk regim.

Nästan 100% av somalierna är muslimer. Det grundläggande problemet är ISLAM! Idag är det väl som att svära i kyrkan, men det är den enkla sanningen för varje klartänkande människa! Utan religösa strider skulle svältkatastrofen aldrig inträffat, inte heller dom långvariga problemen i Afghanistan, Irak, Iran och alla andra arabländer. Vi hade aldrig haft någon demokratisk vår! Länderna hade varit demokratiska sen länge!

Sen tycker man dom kunde sluta upp med att skaffa 10 barn som dom ändå inte kan försörja!

Njut av följande lektion i hur pirater skall hanteras:

Allmänheten vet att islam är problemet och orkar inte ständigt tycka synd om länder som tycker att religion är så jävla viktigt! Islamister och pirater härskar i landet. Islam har omöjliggjort en stark demokrati kapabel att ta hand om sitt folk!

Dessa länder har endast en väg ur eländet! Sekulära demokratier måste dom bli! Därmed inte sagt att vi inte bör hjälpa i den akuta situationen, för femtioelfte gången! Men vi måste inse att svälten är självförvållad!

Vad kan vi då göra för att införa demokrati? Vi kan invadera, som i Irak och Afghanistan, men då skulle alla muslimer och vänsterfolk ställa sig upp och anklaga oss för imperialism. Terrorismen skulle nå nya höjder. Dessutom tror jag inte på att påtvinga ett land demokrati! Däremot, ifall det finns starka sekulära och demokratiska krafter i landet, då kan man hjälpa dom till makten. Men annars är det meningslöst! Vi får ett nytt Afghanistan! Jag tror inte det finns några starka sekulära krafter i Somalia. Så dom lär leva kvar i sin skit.

Så vad vi bör göra är: låt dom ta hand om sin egen skit, lämna dom åt sitt öde, tills folket självt fattar att dom måste starta ett inbördeskrig för att införa demokrati! Vinner då islamisterna, ja då blir det muslimernas öde. En stark islamistisk regim är bättre för invånarna än kaos. En islamistisk regim håller kvar dom i fattigdom, även om de värsta svältkatastroferna nog kan undvikas.

Hur som helst blir resultatet stora flyktingströmmar till kristna länder!

Har du något bättre förslag till långsiktig lösning?

Miljoner kan dö av torkan

Sverige ökar biståndet till Afrikas horn

Tiotusentals flyr strider i Somalia  Somalias premiärminister avgår  al-Qaida-ledare för Östafrika dödad  Somalisk minister dödad i terrordåd  Svenska ”fixare” hjälper al-Shabab  Somalisk regering godkänd  USA-fiasko i Somalia 1992-93  Borgmästare dödad i bombdåd Mat på väg till hungerns Somalia  Landförvärv i Afrika förvärrar svält  FN fick inte flyga mat till Somalia  ”Man ser betydligt fler svagare personer”  Förbud mot bistånd i Somalia består  FN: Hungersnöd i södra Somalia  Flyktingkatastrof i torkans spår  Så kan du hjälpa de svältande i östra Afrika  Under hungerflykten dör barnen  FN åter i Somalia  Katastrofen stämmer bra överens med väderforskarnas farhågor  Svältande flyr från rekordtorkan  Bildspel: Svältkatastrofen i Östafrika  ”Mycket lidande på Afrikas horn hade kunnat undvikas”  Cecilia Malmström och António Guterres: Europa måste stå fast vid 1951 års flyktingkonvention. Flyktingar fast i ökenläger BRÄNNPUNKTKristna villebråd i Mellanöstern Världen sviker Irakflyktingar Flyktingkonvention Mattransporter på väg till Somalia Låt det aldrig ske igen Fartyg med dansk gisslan flyttat FN fick inte flyga mat till Somalia Krismöte om svälten i Somalia FN-hjälp till Somalia på tisdag Terrorn ger VM i empati på Twitter ICRC delar ut mat i Somalia Två miljoner svältande utom räckhåll 7 1 7 4 8 7 0 8 9 3 4 1 8 u

Advertisements

22 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Sol
  Aug 22, 2012 @ 20:11:41

  Jag vill bara påpeka en viktig sak som många i Sverige inte är medvetna om; Sverige är inte ett kristet land. Sverige har ingen statsreligion. Punkt slut.

  Svara

 2. klartext är en liten baxus
  Feb 29, 2012 @ 22:27:06

  klartext om jag bara hittar dig jag ska vissa vad islam e din lilla baxus

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Mar 01, 2012 @ 16:06:08

   Idiot, vet du varför du bor i ett kristet land? Jo därför att islam inte kan skapa bra samhällen! Annars hade du bott i ett muslimskt land, eller hur? Aphjärna! Du är muslim och bor i ett kristet land, IDIOTJÄVEL! Och du vet att det är skit att bo i ett muslimskt land. Om du hellre bor i ett kristet än muslimskt land, så gillar du knappast islam, din förbannade hycklare! IDIOT! Hälsa Bert förresten!

   Svara

 3. Peter
  Jul 29, 2011 @ 15:51:55

  Det är bara att beväpna alla fartyg och skjuta på allt som närmar sig i syfte att kapa fartygen.

  Svara

 4. Anonym
  Jul 29, 2011 @ 01:20:26

  Om ni tittar lite noggrannare så ser ni att inte EN av de svarta stackare var beväpnad. Båten var full av obeväpnade halvnakna flyktingar. Riktiga pirater är inte så dumma att de kommer i närheten av en krigsskep mitt på dagen, speciellt inte i närheten av en fullutrustad jägare. de opererar på nätterna och har jättesnabba små båtar med skitstarka motorer så ryssarna skulle inte ens se röken av dem.
  Det förvånar mig att ni inte fattar det, eller spelar ni bara dumma???

  Återigen problemet är INTE islam utan västerländsk imperialism.

  Invasion av Afghanistan beror på att amerikanerna odlar knark där vilket talibanerna stoppade. Knark som de säljer till sina egna i USA.
  Invasion av Irak beror på olja, det vet nu alla.

  Varje gång man ser att västerlänningar sprider skräck i ett land beror det på att det är pengar bakom.
  Inte fan krigade jänkarna med södern på grund av svarta slavar, utan på grund av söderns rikedomar.
  Världen styrs av pengar.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jul 29, 2011 @ 09:11:50

   Ditt budskap är tydligt: alla problem i musimska länder beror på väst! Ändå vill ni bara bor i väst! Förklara!

   Tror du på fullt allvar att ryssarna skulle filma och sprida på youtube om det inte var ett piratskepp? Det har hänt många gånger att piraterna trott att det var ett vanligt handelsfartyg men försent upptäckt att det var krigsfartyg. På avstånd ser skeppen ganska lika ut. Däremot har krigsskeppen mycket bättre kikare etc. Så dom ser att det är beväpnade pirater tidigt. Att du försvarar pirater visar att du saknar känsla för rätt och fel!

   Tycker du att det är bättre att Talibanerna styr Afghanistan? Skall vi sen släppa in alla flyktingar till Sverige? Varför skall vi ta emot afghanerna om det är bäst för dom med Talibaner?

   Svara

  • Anonym
   Jul 29, 2011 @ 12:55:24

   ”Ditt budskap är tydligt: alla problem i musimska länder beror på väst! Ändå vill ni bara bor i väst! Förklara!”

   vilka ni? Ja vi ateister från södra europa vill så gärna vo i väst 😀

   Jag tycker inte om pirater. Tycker att de borde stoppas men gillar inte faktum att det var väst som startade konflikten som utlöste pirater i Somalia. Och gillar inte att väst exploaterar Somalia utan att betala något tillbaka.
   Piraterna ses då som någon form av moståndrörelsen och det är inte bra heller. Man kan inte bagatellisera de genom att förklara att de är simpla banditer och att det de gör beror på islam.
   Det funkar inte så!

   När jag ser en snattare åkt fast på affären då säger jag inte: usch de där kristna och deras jävla tron…
   Det jag vill säga är att ni har lätt att koppla varje kriminell verksamhet i världen med islam.
   Ja, förövarna är etniska muslimer men har de handlat i enlighet med islam, tycker de själva att det de gör har att göra med islam…

   Om du tittar på en video på YT om pirater i Somalia så kan du se vad muslimska präster ( Imam) säger om pirater. De fördömer det trots att det är lukrativ business. Men det är just det islam är emot.
   Och jag är självklart emot det.

   Men man måste vara säker att det är verkligen pirater man skjuter och inte flyktingar eller fiskare.

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Jul 29, 2011 @ 13:58:28

    Du missar poängen med inlägget! Somalias kaos (pirater och islamister) beror på islam! Jämför Afghanistan, Irak, revolutionerna i arabländerna, Iran osv. Jo jo jag vet att folk ”missbrukar islam”! Då får vi väl konstatera att islam är väldens mest ”missbrukade” religion. Då är det ett problem som islam inte lyckats lösa och som förknippas med islam. Problem, problem som har den gemensamma nämnaren: islam. Dess invånvare försöker flytta ifrån muslimska länder. Röstar med fötterna.

    Islam har en dålig förmåga att skapa stabila och trygga välfärdssamhällen som folk trivs i och vill bo kvar i! Istället flyr dom till våra västerländska samhällen. Att skylla på väst hela tiden är inte trovärdigt! Var det bra i Afghanistan med Talibanerna, I irak under Hussein, är det bra i Iran och är det västs fel att landet suger?

    Det är bara ett nyktert konstaterande!

    Svara

   • KLARTEXTEN!
    Jul 29, 2011 @ 20:58:46

    Sanningen är att ni muslimer gärna vill bo i väst, ateister eller inte.
    I din värld beror muslimernas problem på väst, inte på muslimerna. Den retoriken känner jag igen från dom flesta muslimer! Trots att folk flyr som lämlar från muslimska länder till väst så fattar du inte att det är något problem med islam! Jag säger som Kipling: väst är väst och öst är öst och aldrig förenas de två! Då är islam öst.

    Att tala med dig är som att hälla vatten på en gås, allt bara rinner av. Du säger att du är ateist, ändå försvarar du islam med näbbar och klor! Oemottaglig för överväldigande bevis.

    Svara

    • Anonym
     Jul 29, 2011 @ 23:49:58

     Inte helt riktigt.
     Jag har aldrig sagt att ALLA problem muslimer har beror på väst,
     men du säger själv att de flesta muslimer säger så och påståendet är inte helt ny.
     Har du tänkt att det kanske finns något i det???

     Jag säger inte heller att islam är fläckfri, men även solen har fläckar.
     Om bara hälften av alla muslimer skulle leva enligt Koranen och inte Haditerna i första hand då skulle allting vara mycket annorlunda ( till det bättre).
     Men du vill gärna få alla att tro att allting i Islam är bara skit och alla muslimer är skitstövlar. Vilket är inte sant, utan en del radikala muslimer är det fel på och den Islam som tolkas på det viset med hjälp av haditer och annat skit som de hittar på.

     Sedan tycker jag att väst hjälper till med att invadera dessa länder,
     starta krig och provocera. Då får fundamentalisterna stöd hos vanliga människor. De säger bara: titta vad de gör med oss, och alla tänder till.
     Det är inte lika lätt som i Sverige där du kan få tillgång till alternativa källor och höra andra versioner.
     Där är folk outbildade, de är tvungna att acceptera det de säger till dem, deras radio och TV hjärntvättar de.
     Här kan du läsa nyheterna på ett annat språk, alla kan engelska.
     Där finns det så många outbildade så de kan knappt sitt eget språk.
     Du måste använda hjärnan och fundera först varför är det så, vad kan det bero på, kan man ändra på något, hur….Innan du dömer alla ut.

     Låt oss säga att du har en bil som har gått sönder ett antal gånger. Du vill gärna säga: ”skrotta skiten, det är bara en dålig bil”!!!
     Men jag vill titta först vad är orsaken att den pajjade, går det att laga, är det något som du har gjort fel med den? Kan man rostbehandla? Byta tändstift?
     .
     Angående min ateism och min kritik till dig/er:
     Det är samma för dig min vän. Du är också ateist, vilket jag inte tvivlar på, men försvarar kristendomen med näbbar och klor.

     Jag försvarar inte Islam i sig eller muslimer. Jag tycker bara att vi ska inte dra alla över samma kant. Det finns bra saker i kristendom
     och bra saker i islam, men egentligen båda religion har tendens att
     skapa galningar. Är det fel på religion eller galningar?

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jul 30, 2011 @ 07:57:09

      Jag har analyserat situationen och era argument. Men när ni hävdar att alla flyktingströmmar från muslimska länder till väst beror på västs problem, ja då blir det skrattretande och absurt! Allt talar emot att ni har fel!

      Du säger att även solen har sina fläckar. Varför flyr alla från solen till mörkret? Löjligt!

      Det stämmer inte att radikala muslimer är problemet. Det är vanliga muslimer som röstat fram islamisterna till makten i Gaza, Turkiet och Algeriet! Det är vanliga muslimer som är så pass religiösa att muslimska samhällena har så svårt att resa sig ur fattigdom.

      Om en bil aldrig vill fungera bra, så säger jag inte att den är dålig! Jag säger bara att den inte fungerar bra! Så säger jag om islam! Det är er sak att byta tändstift, vad du vill och visa upp en välfungerande bil. Säg inte att bilen är bra förrän dom flesta bilarna fungerar bra.

      Jag säger. Något är fel med bilen. Jag vill inte ha hit delar från den bilen. Om vi använder dom delarna till våra bilar så lär våra bilar också fungera dåligt, när dom flesta delarna kommer från er.

      Lösningen för muslimska länder är att inte använda dom gamla delarna längre! Skippa religionen, bli sekulära som väst! Först då har muslimska länder en framtid.

      Jag säger att islam är en vacker religion (och det vet du), men den fungerar inte för att skapa en demokratisk välfärdsstat! Jag tror det inte förrän jag ser det!

 5. Stig Palm
  Jul 28, 2011 @ 13:22:33

  Ja inte bara det? Våra enfaldiga politiker med undantag av SD partiet då, har IMPORTERAT eländet hit till Sverige och Europa i någon slags tro att göra gott?

  Svara

 6. svenskasvensson
  Jul 28, 2011 @ 11:46:17

  Reinfeldt och Borg klagade på grekland när dom tvingades ta ett lån från EU. När ska Borg och Reinfeldt börja kriticera Somalia, Grekland har ju ändåpm en mycket bättre ekonomi än vad somalia har.
  Islam är den nya Nazismen, gillar man en våldfixerad relegion, då står man upp för Islam :p
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

  Svara

 7. profanum_vulgus
  Jul 28, 2011 @ 09:03:20

  Hur kommer det sig att det inte var någon svält där innan kristna började föra krig i Somalia? Var de mindre muslimska då? Hur kommer det sig att torkan som var när islamistiska domstolarna styrde inte ledde till svält men att första torkan efter den kristna ockupationen leder till svält? Är de kristna mer muslimska än muslimerna?

  När det gäller piraterna så undrar man hur det kommer sig att det inte fanns några pirater där innan kristna fiskeflottor fiskade slut på fisken? Var de mindre muslimska då? Hur kommer det sig att islamistiska domstolarna stoppade sjöröveriet när de tog över kuststäder, var de mindre muslimska än de som styrde innan?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jul 28, 2011 @ 11:11:17

   Som ett undantag och visande av god vilja så godkänner jag denna kommentar. Men vill du ha fler publicerade så får du först antingen bevisa dina påståenden om den ””fullkomliga logiken” som leder från Fremskrittspartiet till terrorism eller ta tillbaks uttalandet. Jag har själv ändrat mig flera gånger när jag haft fel, Borde inte vara någon omöjlighet. Du har förmåga att skriva fina kommentarer, men ibland kommer grova beskyllningar som du inte kan verifiera. Det kan inte accepteras. Du måste styrka sådana påståenden eller i vart fall göra dom sannolika.

   Som jag skrev i inlägget så är en islamistisk regim bättre än dagens kaos! I vart fall på kort sikt. På lång sikt försvårar den chanserna till demokratisk utveckling (som är små i ett land med nästan 100 % muslimer). På lång sikt ger dessvärre svält ett skäl för folklig resning! Dvs bättre chans till förbättring. Jag tror inte att islamisterna gillar piraterna. Men båda är ett resultat av den instabilitet som islam skapat.

   Min poäng är att islam omöjliggör sekulär demokrati och välstånd! Islam ökar också risken för konflikter. Men en stark islamistisk regim leder sannolikt till att man slipper den värsta svälten, men folket förblir fattiga så länge landet inte sekulariseras och demokratiseras! Detta är ett lågintensivt elände som leder till stora flyktingströmmar till kristna länder.

   Svara

  • Observer
   Jul 28, 2011 @ 22:05:25

   Det är roligt också att se hur bl.a. utländska företag som Lundin Oil rövar ett ”fattigt” land som Somalia på dess naturtillgångar medan folket svälter. De rika länderna tar med en hand och ger med den andra. Obegripligt!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: