Förespråkar Koranen våld?

Många undrar säkert ifall jihad föreskrivs i Koranen. Läs då sura 9:29 i Koranen:

Fight those from among the People of the Book who believe not in Allah, nor in the Last Day,

 nor hold as unlawful what Allah and His Messenger have declared to be unlawful,

nor follow the true religion, until they pay the tax with their own hand and acknowledge their subjection.

Jag skall ”översätta” detta till begriplig svenska:

Bekämpa skriftens folk (kristna och judar) som inte tror på Allah eller på den yttersta dagen och

som inte anser det olagligt vad Allah och hans profet har förklarat olagligt och

som inte anammar sanningens religion (konverterar), kämpa tills dom frivilligt betalar jizyah (straffskatt) och underordnar sig

 

Islam svarar översätter det så här:

’’Kämpa mot dem som, trots att de (förr) fick ta emot en uppenbarad Skrift, varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen och som inte anser som förbjudet det som Gud och Hans sändebud har förbjudit och inte iakttar den sanna religionens bud – (kämpa mot dem) till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten.’’

 

Alltså:

Bekämpa judar och kristna, som inte respekterar Koranens förbud och som vägrar konvertera,  tills dom betalar jizyah och underordnar sig

Ännu enklare:

Otrogna bekämpas och erbjuds att konvertera. Vägrar dom, så måste dom betala jiziya och underordna sig.

För mig kan sura 9:29 mycket väl tolkas som en uppmaning att fysiskt bekämpa dom otrogna. Med ett sådant påbud i Koranen, är våldet förvånande? Vi skall minnas att vartenda ord i Koranen anses vara Guds eget.

”Terrordåden har blottat ett djupt splittrat Norge” Åkesson om hur Norgeattentaten påverkat honom.  ”Ett långt försvarstal.”  ”Hur ska vi identifiera de ensamma farliga männen?” ”Vi måste hjälpas åt att tolka verkligheten på nytt” ”Ett öppet samhälle kräver ansvar för det egna ordet” ”Medierna bör avstå från Breiviks förskönande bilder” ”Det här ska vi göra för att förebygga extremismen” ”Vår nordiska gemenskap står upp mot extremismen” Hemliga budskap kan ha gömts.  Med te får hon norrmän att le attitydskifte Läs artikeln. ”Vit makt-våld lika stort hot som islamisk extremism”.   ”Kommer att gå under jorden”. Inspirerade Behring Breivik.  idningar med bilder bojkottas Mejlkampanj. Varnade redan 2006.   Jägare fick licens för Utøyavapnet. Breiviks omöjliga krav.   Tragedin i bilder. De dödades i terrordåden Hela listan.  Tårfyllt minnestal av Brundtland.

r .   .   e n  t a r . : n .   . a t 7 e e r t l r   s n s r e a   s x   o e t t i a n e g g l v g n p     r r m g d l d n s   r a n o n t d r n t n n o a t t a t e g r n a e n s d a n m p n k m k n a a t t a n   r n a d k t d r e   D d n p e a t   r s t s i r n   r k n o e n i r n d r a r n e a n n t e d n e a d r a n n r n r       m . t   n m t r n a   o a r g r e i a
Advertisements

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Axel Welton
  Sep 15, 2011 @ 23:15:24

  Hahaha blev det för svårt att debattera utan glåpord och lögner? När jag pluggade (i England) hade vi några grundläggande principer för såna här debatter. Den som inte kunde presentera sin poäng utan cirkelresonemang, glåpord eller intellektuell oärlighet, den människan har ingen poäng och har därmed förlorat debatten. Det är en fantastiskt princip, för om du är uppmärksam kan du se att den gäller överallt. De med fulast språk brukar vara de med tommast skallar.

  Med detta inlägg visade du vilken grupp du tillhör, du gjorde självmål och förlorade debatten. Adjö.

  P.s. Säg aldrig mer till folk att de borde ”ta debatten”. Du kan ju bevisligen inte debattera.

  Svara

  • Atheism - the only way
   Sep 21, 2011 @ 18:40:42

   Personligen tycker jag att ”Klartexten” vinner med hästlängder över dina motargument, samt din vilseledda ”klarsynhet”.

   Svara

 2. Axel Welton
  Sep 14, 2011 @ 01:43:15

  Följande lärs ut på de flesta koranskolor idag:

  ”Den sanna religionen” – Judendom, Kristendom, Islam och diverse föregreningar av dessa.

  ”Profeterna” – inkluderar alla judiska och kristna profeter och Muhammed.

  ”Bekämpa de otrogna” – föregå med gott exempel inför trolösa människor.

  ”Underkasta sig” – innebär alltid att underkasta sig gud, aldrig någon annan människa.

  Personligen tyckte jag att även dessa tolkningar sög när jag besökte vissa av dessa koranskolor i Yemen, ännu mer när jag fick veta att detta är standarden för de flesta koranskolor i den muslimska världen. Det suger fortfarande, men det är ljusår från din galna tolkning.

  Om din tolkning hade stämt så hade 2 miljarder muslimer befunnit sig i krig idag, vi vet att sanningen ligger närmare hundra tusen, alltså lika många som Halmstads befolkning. Du väljer avsiktligen att stirra in dig på fundamentalister och diverse stolpskott inom islam, och varför inte? Det funkar när man vill få med sig stolpskott härifrån.

  Du kan stirra dig blind på dessa videos från kanaler som ”Jihad Watch” och inbilla dig att det är verklighet. Du kan till och med få med dig några lättlurade människor eller inspirera nya Breivik-kopior. Men med sån här spektakulär oärlighet (eller är det verkligen okunnighet?) lär du aldrig få med dig de där 94% som vägrade rösta på Sd.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 14, 2011 @ 12:26:47

   Du vet inte vad du snackar om!
   1. Den sanna religionen” – Judendom, Kristendom, Islam och diverse föregreningar av dessa. : Länka till källa! Muslimerna anser naturligtvis INTE att judendom och kristendom är sanna religioner. Däremot anses de vara förvanskade versioner av islam ”bokens folk”, vilket ger dom en särställning. Fortfarande är vi otrogna!

   2. Islam anser att samtliga kristna/judiska profeter egentligen var muslimska profeter! Alla (även Jesus) predikade islam. Budskapet förvanskades dock. Den första muslimska profeten var Adam och hundratals har efterträtt honom tex: Moses, David, Abraham, Jesus mfl

   3. ”Bekämpa de otrogna” : Har du svårt att förstå skriven text? Det står BEKÄMPA! Inte ”föregå med gott exempel”. Skärp dig!

   4. Precis, dom otrogna skall underkasta sig Allah! Precis vad jag säger.

   Min är det naturligaste tolkningen! Jag gör en naturlig och logisk tolkning, medan du skriver om texten!

   Alla muslimer bryr sig inte om allt som står i Koranen! Det har jag heller aldrig påstått. Dom som bryr sig om Koranen tenderar att bli fundamentalister och t om radikala. När man tolkar koranen skall man först och främst tolka texten så ordagrant som möjligt. Annars blir det istället en omskrivning av texten. Sen skall du lyssna på kunniga muslimers motiverade tolkningar. Dvs dom måste motivera logiskt varför en viss tolkning gäller. Te x med hänvisning till haditherna. Dina påståenden saknar helt logik.

   Alla muslimska terrorister håller helt med mig. Varför begår massor med muslimer i hela världen massmord och självmord i islams namn, om det saknas stöd i Koranen? Förklara det! Allt du skrivit visar bara på stor okunskap!

   Ta istället en öppen debatt med radikala islamister. Fråga varför dom tolka koranen som jag! Varför gör du inte det?

   Svara

   • Axel Welton
    Sep 15, 2011 @ 01:37:23

    Jag gör ingen tolkning, jag bara berättar vad jag såg i koranskolor under några resor. Din tolkning är definitivt mer ordagrann och korrekt, men vad spelar det för roll när den breda majoriteten muslimer tolkar den annorlunda? De vet att denna text är över 1400 år gammal, de vet att den som tolkar den bokstavligt måste vara komplett galen.

    Det här är vanligt i alla stora religioner: de som kallar sig muslimer brukar inte tolka koranen ordagrant. Inga konstigheter där, de som kallar sig kristna brukar inte heller tolka bibeln ordagrant. ”Bekämpa” är således inte ”bekämpa med våld” hos vanliga muslimer, bara hos fundamentalister och hos dig förstås. (Varför tror du förresten att ”bekämpa” måste automatiskt innebära våld?)

    Du frågar ”varför begår massor med muslimer i hela världen massmord och självmord i islams namn om det saknas stöd i Koranen?”. Det saknas inte stöd i Koranen, det saknas stöd bland de där 2 miljarder vanliga muslimerna som du avsiktligen ignorerar. Ett hundra tusen blir inte heller massor när man jämför det med 2 miljarder, det blir mindre än en hundradels promille. Det är en droppe i havet och på denna droppe har du byggt hela denna blogg.

    Det är som att någon muslim skulle sitta i Egypten och stirra in sig på nynazister och skrika ”Ser ni?! Det här är vad européer är för folk!” och sen driva en blogg där han tolkar allting till sin fördel med bevis från nynazistiska videoklipp. Förstår att den som inser det kommer att se denna blogg som ett skämt?

    Jag kan även nämna att under mina resor i Mellanöstern (som nationalekonom hos Sida) gjorde jag många observationer om varför arabiska länder är underutvecklade. Jag trodde, precis som du, att det måste bero på islam, och precis som du kommer att förstå har islam inget med saken att göra. Det beror egentligen på en rad olika destruktiva kulturella beteenden hos vanliga araber.

    Jag kände mig som en idiot efteråt, att jag hade trott att de gick runt och förde ett heligt krig mot oss. När du inser att de fullkomligt struntar i oss kommer du att känna likadant. Då kommer du att se tillbaks på denna blogg och skämmas obeskrivligt mycket. När skammen har lagt sig kommer du förhoppningsvis att få många goda skratt.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 15, 2011 @ 10:20:33

     Om Koranen förespråkar våld mot icke muslimer, då är islam en problem-religion! Du har dels dom som följer budskapet (terroristerna), dels har du ytterligare 1,5 miljarder potentiella jihadister. Hur kraftfullt fördömer ”vanliga” muslimer terrordåd mot väst? Jämför det med hur kraftfullt dom fördömer väst i övrigt, Muhammedteckningarna, Irak, Afghanistan. Med 9:29 har du ett kroniskt problem med islam. Kombinera detta med massinvandringen av muslimer och Islams anspråk på värdsligt globalt herravälde och du har BIG problems! Det bästa sättet för väst att hantera detta stora problem med islam är att inte släppa in dessa potentiella 5:e kolonnare!

     Låt dom stanna i sina muslimska länder. Dom gillar islam, då bör dom leva i ett muslimskt samhälle! Inte parasitera på vårt system! Problemet är förstås att muslimska samhällen inte inom dom närmaste 200 åren kan blir sekulära, vilket är en förutsättning för demokrati, yttrandefrihet och därmed välfärd.

     Problemet är också att vanliga ”moderata” muslimer är långt mer religiösa än ”vanliga” kristna. Dom vet att dom inte följer Koranen och tenderar att följa fundamentalisterna, snarare än oss kuffars. Hur förklarar du annars att så många muslimska länder med fria val har gett makten åt islamisterna? T ex i Gaza, Turkiet, Algeriet (1992) osv. Sen har vi dilemmat för mulsimerna: Dessa stater tenderar att bli antingen religiösa eller sekulära diktaturer. Du har inte en enda muslimsk demokratiskt välfärdsstat! Islam är oförenlig med yttrandefrihet, jämlikhet och demokrati.

     Vi skall döma muslimerna för deras gärningar! Då bör vi se hur deras hemländer ser ut. Mord och massmord är normen i många av dessa länder. Demokratiska välfärdsstater existerar inte och jämlikhet och yttrandefrihet är helt uteslutet! Det är mycket naivt av dig att hävda att muslimerna inte bryr sig om förödande avsnitt i koranen, avsnitt som utesluter det goda samhället!

     Svara

     • Axel Welton
      Sep 15, 2011 @ 17:40:39

      Jag köper att islam är en problemreligion och att vanliga muslimer brukar vara något mer religiösa än vanliga kristna. Jag köper däremot inte att de är potentiella jihadister och speciellt inte mot oss. Anledningen till att islamistiska partier ibland vinner röster är enkel, islamistiska partier vet hur man knyter an till den ilska som muslimer känner över hur Israel behandlar palestinier. Därför är också dessa extrema partier starkast i Palestina.

      Islamistiska partier är den muslimska världens Sverigedemokrater. De är missnöjespartier som tilltalar okunniga människor som söker enkla lösningar på komplicerade problem. Varför har vi integrationsproblem? ”Invandring!” säger Sd. Varför har vi ockupationsproblem? ”Judar!” säger islamister. Svenskar som röstade på Sd tror inte nödvändigtvis på Sd:s ideologi (vad den nu må vara) lika lite som muslimer som röstar på islamister tror på islamism. Dessa partier är bara ett sätt att visa missnöje och bidra till obstruktion av den politiska processen.

      Angående varför vanliga muslimer fördömer terror så lite: de har ju ingen röst. Är det inte korrupta tyranner som tystar dem så är det lika korrupta kungafamiljer. När de äntligen fick göra sig åtminstone lite hörda genom sociala medier bröt revolutioner ut. Det kommer förmodligen dröja ytterligare några år, men efter det kommer vi kanske få muslimska länder som för sitt folks talan. Då kommer du att se massor av kraftiga fördömanden av terror och annat ont. Då kan du döma muslimer för deras gärningar, inte deras tyranners eller terroristers gärningar.

      När du sen skriver att deras religion utesluter god samhällsbyggnad överhuvudtaget har jag egentligen bara en fråga. När det gäller BNP per capita, barnadödlighet, utbildning, konsumtion och alla de andra måtten som används för ett lands välmående, varför intar arabiska länder en mellanposition? Borde de inte ha en bottenposition om din teori stämmer? Alla de arabiska ländernas HDI svävar omkring 110:e plats (förutom de rika gulfstaterna). Hur kom de upp dit? Alla har inte olja. (Kom ihåg när du svarar att jag är nationalekonom och mycket mindre lättlurad om ekonomisk utveckling än dina vanliga läsare.)

     • KLARTEXTEN!
      Sep 15, 2011 @ 22:19:46

      Du är patetisk som gör dig till talesman och uttolkare av den muslimska folkvilljan. Du hävdar att muslimerna inte bryr sig om Koranen, att dom inte röstar på islamister av religiösa skäl. Du säger att islamister är den muslimska världens socialdemokrater. Muslimerna saknar stora sekulära partier, dom största partierna är istället islamistiska. I sanning en tragedi!

      Sen hävdar du att dom som röstade inte tror på SD:s ideologi, vilken den nu är. Jag kan informera om att kärnan i deras ideologi är invandringskritiken. Och kan också informera dig om att alla som röstade på SD alla är invandringskritiska! Sen kan du ju inbilla dig annat.

      När det gäller muslimernas svaga/obefintlig kritik av islamisternas terror: ”de har ingen röst” skriver du. JO dom har en jävligt hög röst, men den ger sig tillkänna bara i form av judehat, hat mot väst och när vi tecknar Muhammed. Då ekar den över hela världen!

      Jo vi får se vad som blir resultatet av den arabiska våren. Jag HOPPAS innerligt på verklig demokrati, men jag säger, glöm det! Möjligen i Tunisien, en knackig demokrati. Resten lär sluta i besvikelser, tillbakagång av kvinnors och bögars rättigheter. Islamisterna har uppenbarligen varit mycket drivande under dessa revolutioner. Jag hoppas men är skeptisk. Ni är naiva, oförmögna att nyktert bedöma dessa länder. Ni gör ständigt misstaget att utgå från att muslimerna delar våra grundläggande värderingar och att dom ”egentligen” är sekulära! Kallas projicering på psykologspråk.

      Vad gäller samhällsbyggnaden så gäller kritiken den bristande jämlikheten särskilt för bögar, kvinnor och minoritetsreligioner. Alla dessa grupper har det svårt i muslimska länder. Dom har det oändligt mycket bättre än i väst! Det finns skäl till varför vi har enorma flyktingströmmar från muslimska länder till väst, men inte tvärtom. Sen kan du babbla på bäst du vill. Flyktingströmmarna säger allt! Muslimerna har röstat på väst och underkänt hemländerna med fötterna! Sen tillkommer allt politiskt förtyck, oroligheter, våld, terrorism och bristande mänskliga rättigheter, religiöst förtryck etc.

      Muslimska länder utgör 25 % av jordens befolkning, men har inte bidragit med något väsentligt till mänsklighetens utveckling, bara parasiterat på väst! Inte ett enda muslimskt land når upp till västländerna när det gäller demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet och välfärd. Dom är dåliga ekonomiskt, men ännu värre när det gäller övriga faktorer. Ingen vetenskap av betydelse. Dom skulle leva i medeltiden om det inte var för väst! Och HDI är ett mycket tveksamt mått på välfärd enligt wikipedia: Det finns dock invändningar mot detta index. Kritikerna menar att sammanvägningen lätt går att manipulera och att det är lätt hänt att beställarens intressen präglar undersökningens utfall.Beställarens intressen kan alltså dels påverka vilka faktorer som ska vägas samman och vilka vikter respektive faktor ska ha. Framförallt har vi enorma flyktingströmmar till väst från dessa länder! Den muslimska världen skulle kollapsa totalt om det inte vore för väst, men väst skulle blomstra om man slapp försörja dessa och slapp allt elände som kommer därifrån (invandrare, terrorister)! Dom utgör en nettobörda, ingen tillgång! Uppenbart är att dom saknar innovativt tänkande pga islam, som hämmar vetenskaplig kreativitet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: