Guillou vill åsiktsregistrera politiska motståndare!

Jan Guillou har skrivit en artikel i Aftonbladet där han föreslår inskränkningar att yttrandefriheten: ”Bättre vore att kräva att var och en skrev inlägg i sitt eget namn.”

Visst är det ironiskt! Jan Guillou satt i fängelse för att han inte accepterade IB:s åsiktsregistering. Nu föreslår han själv åsiktsregistrering! Den skall utföras av tidningarna, invandringskritikernas fiende. Vore intressant om Jan kunde förklara ”logiken”.

Syftet, enligt honom själv, är att färre skulle våga kommentera i tidningarna. Det är säkert en korrekt bedömning. Få skulle våga vara öppet invandringskritiska ifall det resulterar i att dom inte får sökta jobb,  sparkas från jobbet, nekas medlemskap i fackföreningar, smutskastas, hotas, misshandlas och diskrimineras i största allmänhet av hätska och aggressiva motståndare!

Hans marxistiska bakgrund gör sig påmind. Ingen respekt för yttrandefriheten.

Guillous dumhet och ondska i all sin prakt! Han är idag en tragisk figur som överlevt sig själv. Jag är övertygad om att jag lätt skulle krossa honom i en debatt om massinvandringen!

Notera att ingenstans i artikeln försöker han ens försvara massinvandringen. Inga argument varför massimport av arbetslösa från auktoritära länder skulle vara bra för Sverige.

Det enda han ägnar sig år är smutskastning av budbäraren: SD. Han tar i, men allt han lyckas prestera är en brakskit!

Jan: ifall massinvandringen inte kan försvaras så innebär det att Sverigedemokraterna har rätt! Sen kan du pipa bäst fan du vill!

Klarar du inte ens av att försvara massinvandringen, så ge upp! Du är tragikomisk!

Jimmie Åkesson har faktiskt rätt

”Ett öppet samhälle kräver ansvar för det egna ordet”

Kommentarerna sprider giftet

Försvar för yttrandefriheten

”Därför är det så farligt med självcensur”

Svensk demokrati är hotad!

Övrigt:

S framåt efter terrordåden ”Vår nordiska gemenskap står upp mot extremismen”  ”Det här ska vi göra för att förebygga extremismen” ”Vit makt-våld ett lika stort hot som islamisk extremism” ”Oacceptabelt att Sida nedrustar vattenbiståndet” ”Medierna bör avstå från Breiviks förskönande bilder” Breivik vallad i 8 timmar på ön Breivik tillbakapå Utøya igen Stänga av nätet – taktik som upprör Breivik vallades av polis. Misstänktes ha svalt utlösare till bomb. Breivik misstänktes ha svalt utlösare till bomb Ingens främling ”Liknande misstag händer i Sverige” Norsk kommission utreder terror 17-åring greps med Breivik på Utøya Breivik ringde polisen – ville ”kapitulera” Vaket vittne tipsade om Breivik Advokat: Breivik kan vara fri om 15 år Slut med slagordet Hellre död än röd Anzor, 17, greps ihop med Breivik Ringde – för att kapitulera Jurist ska utreda terrordådet i Norge 17-åring greps med Breivik på Utøya Breivik ringde polisen från offers mobil – ville ”kapitulera” Ringde polisen tio gånger.  Utredare söker Breiviks egen film.   Polisen valde omväg till Utøya.  Norsk kommission utreder terrorism Åkesson om hur Norgeattentaten påverkat honom.  ”Ett långt försvarstal.” Terrordåden har blottat ett djupt splittrat Norge” Så levde norske massmördaren tiden förre terrorattentaten  32 unga förda till sista vilan Så är Breiviks liv i cellen ”Hemliga koder i manifestet”  Breivik trodde han hade stöd för sina handlingar  De tror på vår tids undergångsvision Kristna vita lever mitt ibland oss ”Hur ska vi identifiera de ensamma farliga männen?” ”Vi måste hjälpas åt att tolka verkligheten på nytt” ”Medierna bör avstå från Breiviks förskönande bilder” ”Det här ska vi göra för att förebygga extremismen”

. e .   . .      .   . .   n .  .   a g k n  n t t .   .   e n  t a r . : n .   . a t 7 e e r t l r   s n s r e a   s x   o e t t i a n e g g l v g n p     r r m g d l d n s   r a n o n t d r n t n n o a t t a t e g r n a e n s d a n m p n k m k n a a t t a n   r n a d k t d r e   D d n p e a t   r s t s i r n   r k n o e n i r n d r a r n e a n n t e d n e a d r a n n r n r       m . t   n m t r n a   o a r g r e i a
Advertisements

53 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Wahlgryffen
  Sep 06, 2011 @ 08:54:32

  Att påstå att Breivik hade medhjälpare som polisen ej berättat om (de har ju snarare sagt att ingenting pekar på det) är lika konspiratoriskt som att påstå att Säpo går islams ärenden när de jagar pusselbitar I datorn tillhörande en politisk mördares frände. Breivik hålls isolerad,och det är inget konstigt I mordfall, och det betyder inte automatiskt att polisen är medhjälpare på spåren. Säpo vill ha koll på Fjordmans dator. Heller inget konstigt I en mordutredning av den här kalibern. Tror att man säkert skulle gjort samma sak om Anna Lindhs mördare haft motsvarande åsiktsvänner, eller Palmes osv. Sluta nu se spöken och lita på att polisen faktiskt försöker lösa detta på polisiärt utredande vis tills annat framkommer.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 07, 2011 @ 20:23:59

   Jag förmodar att du riktar dig till mig. Jo jag tror polisen helt enkelt gör sitt jobb, varken mer eller mindre. Det betyder inte att jag tror att alla med 100 % är justa. Jag utgår från att polisen är som polisen är mest, dvs huvudsakligen ärliga, med en del rötägg. Rötäggens motiv litar jag inte på. Det är dumt att utgå från att alla poliser är helt justa. Korkat helt enkelt.

   Svara

 2. Erik
  Aug 31, 2011 @ 23:49:46

  Herr Klartexten skrev ”Vad gnäller du om. Har inte Fjordman lämnat in datorn? ” Fjordman lämnade inte in datorn frivilligt. Men norska SÄPO (med synen av de mördade barnen i färskt minne) hotade honom med rättsliga åtgärder och han vek sig och avslöjade var datorn fanns.

  Fjordman kan inte veta om några av hans nätkontakter är terrorister med vapen och bomber redo att angripa Norge igen. Han påstår ju att han inget visste om Breviks planer, så hur skulle han kunna veta att de inte fanns fler? Så när SÄPO på terroristjakt efter massmord på barn vill titta i din dator för att stoppa fler sådana terrorattentat så gömmer du inte den.

  Jag tror inte att norrmännen håller Brevik isolerad för skojs skull utan att de faktiskt misstänker att det finns ett nätverk. Fjordman är en Quisling som inte kan ha ett uns fosterlandskärlek, hade han haft det så hade han gett SÄPO all hjälp de ville ha för att stoppa terrorismen!

  Vidare skrev herr Klartexten till”Lövet” ”En annan relaterad fråga: är du för nuvarande massinvandring eller inte?”. På vilket sätt är det en relaterad fråga? Du påstår ju att Brevik är en ensam galning och att man inte ska se det som ett politiskt dåd av ”islamkritiker”. Själv är jag emot massinvandringen oavsett hur det definieras, om det nu hör till denna diskussion

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 01, 2011 @ 08:25:41

   Jo jag instämmer i ditt resonemang i början. Jag skulle självklart kasta hårddisken om det skulle aktualiseras! Inte för att jag har något terrrorrelaterat i den, utan för att skydda mitt privatliv. Fast datorn i övrig fick dom gärna! Förmodligen är det så att norska SÄPO jobbar seriöst. Man kan dock inte utesluta att dessa husrannsakningar och förhör syftar till att skapa oro hos invandringskritikerna (dvs oseriöst).

   Fjordman och hans meningsfränder är en hjältar! Landsförrädarna är dom som vill skänka bort landet åt muslimerna!

   Svara

   • Lövet
    Sep 01, 2011 @ 09:54:47

    ”On 01 september 2011 at 8:25 KLARTEXTEN! said:
    Jo jag instämmer i ditt resonemang i början. Jag skulle självklart kasta hårddisken om det skulle aktualiseras! ”

    Med andra ord: du skulle hindra utredningen hellre än att hjälpa SÄPO i just terrorsammanhang. Klockrent. Tack, det är allt jag behöver veta.

    ”Fjordman och hans meningsfränder är en hjältar!”

    Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me. Is there anyone home?

    Svara

    • Erik
     Sep 01, 2011 @ 23:51:19

     Bra magstarkt att kalla en person som försökt förhindra utredningen av Nordens värsta terrorattentat någonsin för hjälte! Vi pratar om kallblodig avrättning av barn och du försvarar den som gömmer bevis för polisen!

     Herr Klartexten skrev ”Man kan dock inte utesluta att dessa husrannsakningar och förhör syftar till att skapa oro hos invandringskritikerna (dvs oseriöst).”

     Varför skulle man göra det? Är SÄPO och poliskåren måhända islamister hela bunten? Vad säger Bat Yeórs och Robert Spencer om det hela?

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Sep 02, 2011 @ 04:00:29

      Fjordman har inte mördat någon! Han är heller ingen terrorist! Fjordman vet om någon skrivit kriminellt eller inte till honom. Han kom fram till att ingen gjort det. Med tanke på förföljelsen mot invandringskritiker så vill han ändå skydda sina kontakter. Inte konstigt!

      Jag tror att SÄPO är helt OK, men det finns enskilda idioter även där! Jag utesluter inte att man försöker skrämma invandringskritiker! Falska och kriminella poliser med politiska motiv finns överallt! Vi vet heller inte vad politikerna sagt till dom.

    • KLARTEXTEN!
     Sep 02, 2011 @ 03:43:21

     Självklart skulle jag ”hindra utredningen”! Självklart om innehållet i hårddisken inte ens var invandringsrelaterat (utan på ett privat plan). Skulle något vara invandringsrelaterat och och inget pekar på att människan tänkte utöva våld, då skulle jag skydda honom. Kul att du fått veta vad du behöver. Du skulle förstås bete dig som en kärring! Klär du dig även i kjol och högklackat?

     Berätta för mig vad det är för fel på Fjordmans åsikter!

     Svara

     • Lövet
      Sep 02, 2011 @ 15:09:14

      ”On 02 september 2011 at 3:43 KLARTEXTEN! said:
      Självklart skulle jag ”hindra utredningen”!”

      Det är din djävla skyldighet som medborgare att inte sätta käppar i hjulet på en mordutredning. Den moraliska aspekten som du har haft som käpphäst under hela din förbannade bloggvistelse kan du själv knappast undgå att se, för att inte tala om den juridiska. Var går gränsen för antal lik som skulle motivera din att samarbeta?

      Vilka andra massmordsutredningar skulle du motarbeta? Handlar det kategoroskt om främlingfientligt motiverat våld, eller har du fler varianter som du skulle sabotera?

      ”Självklart om innehållet i hårddisken inte ens var invandringsrelaterat (utan på ett privat plan). Skulle något vara invandringsrelaterat och och inget pekar på att människan tänkte utöva våld, då skulle jag skydda honom.”

      Jaså, du är människa att bedöma relevansen av material i en utredning utan att ha mer än en liten del av den för ögonen? Hur går det till? Som när du kommer med än det ena och än det andra verklighetsbefriade påståendet här i bloggen, kanske?

      ”Kul att du fått veta vad du behöver. Du skulle förstås bete dig som en kärring! Klär du dig även i kjol och högklackat?”

      Har herr Klartexten en för liten penis?

      ”Berätta för mig vad det är för fel på Fjordmans åsikter!”

      Antingen tror han att han kan bedöma relevansen av material i en utredning utan att ha mer än en liten del av den för ögonen, eller så skyddar han avsiktligt presomtiva terrorister.

     • Anonym
      Sep 05, 2011 @ 22:42:46

      Jag ska berätta för dig vad som är fel med Fjordmans åsikter och handlande. Han förhindrar utredningen av terrorism. Hade han själv haft kompetens att bedöma om hans kontakter är terrorister eller ej så hade han väl avslöjat Brevik, eller?

      I övrigt vet jag inte så mycket om Fjordman. Det behövs inte, att han försöker sätta käppar i hjulet för utredningen av massmorden på barnen räcker för mig för att förstå att det rör sig om ett KRÄK, en falsk patriot och Quisling. Jag tror att majoriteten av Norge håller med mig där.

 3. Anonym
  Aug 29, 2011 @ 16:11:27

  Ok jag måste vara övertydlig! Frågan är följande herr Klartexten, skulle eller skulle inte norska SÄPO haft betydligt större möjlighet att förhindra Breviks terrordåd om man haft ”islamkritiker” under luppen?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Aug 29, 2011 @ 16:34:02

   Högst sannolikt NEJ! Skälet är att han var en ensam galning! SÄPO skulle kunna få nys om honom ifall han var involverad i ett terrornätverk. Då skulle dom kunna nysta upp detta närverk och även kunna fånga Breivik. Men i avsaknad av ett terrornätverk så vore uppgiften helt omöjlig! Dom kan inte hoppas på att finna en minimal nål i en höstack! Polisen kanske har stött på Brevik och Fjordman men konstaterat att inget pekade på våldstendenser. Han höll ju sina planer för sig själv. Om hans föräldrar och politiska vänner inte anade något, varför skulle SÄPO göra det? Han var ju inte dum heller.

   Man måste använda polisresurserna effektivt. Då är det bäst att nysta upp de terrornätverk man stötet på. Ger mycket större utdelning än att famla i blindo. INGET pekar på att det existerar några invandringskritiska terrornätverk! Hela din ide´ är fallerad! Ett sådanat här dåd inträffar inte ens vart 50e år! Det är omöjligt att stoppa ensamma smarta galningar!

   Resurserna används mycket bättre mot islamister som ju är inblandade i internationella terrornätverk. Vidare bör man gå på våldsvänstern som ju hindrar demokratins gång. Ger mycket bättre utdelning!

   Svara

   • Lövet
    Aug 29, 2011 @ 19:19:18

    ”On 29 augusti 2011 at 16:34 KLARTEXTEN! said:
    Högst sannolikt NEJ! Skälet är att han var en ensam galning! SÄPO skulle kunna få nys om honom ifall han var involverad i ett terrornätverk. Då skulle dom kunna nysta upp detta närverk och även kunna fånga Breivik. Men i avsaknad av ett terrornätverk så vore uppgiften helt omöjlig!”

    Hmm, om rasterspaningen varit inskränkt till ”islamkritiker”, tillgång till vapen och ammunition samt köp av stora mängder konstgödsel, hade man då, enl Klartexten! kunnat stoppa massmördaren och terroristen innan han utfört sitt dåd? (eller hade även detta varit en omöjligt uppgift, eftersom norrbaggen inte var muslim och således inte en del av ett terrornätverk och alltså omöjlig att upptäcka eftersom polisen bara kan spana på nätverk av någon outgrundlig anledning? )

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Aug 30, 2011 @ 03:07:41

     Väldigt många har vapenlicens i Norge. Att hitta en ensam galning är som att hitta en nål i en höstack! Det är praktiskt taget omöjligt utan oerhörd tur. Det skulle kräva oerhörda polisresurser att leta efter nålar i höstackar. Polisarbetet vore oerhört ineffektivt och skulle ytterst sällan resultera i något. Om ett sådant dåd inträffar vart 60e år av en ensam galning så är ett sådant polisarbete oerhört resursslöseri.

     Svara

     • Lövet
      Aug 30, 2011 @ 09:44:41

      Tack för ditt icke-svar.

     • Anonym
      Aug 30, 2011 @ 18:17:09

      Brevik hålls isolerad med motivationen att han inte skall kunna kommunicera med MEDHJÄLPARE! Norska SÄPO är alltså inte lika övertygade som herr Klartexten om att det rör sig om en ensam galning.

      Hur du kan försvara kräket Fjordman som försöker förhindra utredningen av nordens värsta terrordåd någonsin är ytterst smaklöst.

      Tror du att SÄPO letar bevis och utreder för skojs skull som lite kuriosa?

      SÄPO letar nog inte i datorn hos terroristens kontakter för att utesluta folk från facket eller arbetsplatser. De letar efter fler terrorister och ev planer för fler attentat.

     • KLARTEXTEN!
      Aug 31, 2011 @ 10:28:59

      Du vet väl för fan inte varför Fjordman ville skydda sina kontakter! Förmodligen var det helt fredliga människor som skulle skadas ifall informationen kom ut. Många skulle skadas om det blev offentligt att dom är islam-/invandringskritiska! Inte konstigt om Fjordman ville skydda dessa. Skulle han mot förmodan velat skydda terrorister så tar jag naturligtvis avstånd. Men inget pekar på det!

      Även om SÄPO inte vill sabotera folks liv, så vet vi alla att polisen läcker! Och det är obehagligt även för oskyldiga att kallas till polisförhör och utsättas för husrannsakningar inför fru och barn.

     • Lövet
      Aug 31, 2011 @ 11:02:47

      Lägg ner, Klartexten. Det är väl klart att säkerhetspolisen måste ta sitt antiterrorarbete på allvar, även om terroristerna heter Anders och pratar norska. Det minsta man kan begära är att alla inblandade samarbetar. Hade fjollman(sic?) varit muslim och ”skyddat” sina kontakter för att det ”kan vara obehagligt” att bli förhörd ”även om man är oskydig” (frapperande logik, man kommer osökt in på de personer CIA snappat i olika länder och flugit till mer tortyrvänliga nejder för att månader senare konstatera att man fått tag i fel gubbe. Du vet, grundade misstankar!) hade du varit den som skrikit högst om hans huvud på ett fat!

      Försök även att sluta tänka i ditt evinnerliga ”vi vs dom” terminologi.

     • KLARTEXTEN!
      Aug 31, 2011 @ 13:03:10

      Vad gnäller du om. Har inte Fjordman lämnat in datorn? En annan relaterad fråga: är du för nuvarande massinvandring eller inte? Häng inte upp dig på definitionen av massinvandring! Du vet mycket väl vad som kan hända med en islam-/invandringskritiker om identiteten kommer ut. Spela inte dum!

      Signaturen ”Lövet” är upptagen. Byt till en annan!

     • Lövet
      Aug 31, 2011 @ 11:51:05

      ”On 31 augusti 2011 at 10:28 KLARTEXTEN! said:
      Du vet väl för fan inte varför Fjordman ville skydda sina kontakter! Förmodligen var det helt fredliga människor som skulle skadas ifall informationen kom ut.”

      The road to Hell is paved with good intentions. . .

     • KLARTEXTEN!
      Aug 31, 2011 @ 13:03:57

      So is the road to heaven!

     • Lövet
      Sep 06, 2011 @ 09:25:15

      ”On 29 augusti 2011 at 19:19 Lövet said:

      Hmm, om rasterspaningen varit inskränkt till ”islamkritiker”, tillgång till vapen och ammunition samt köp av stora mängder konstgödsel, hade man då, enl Klartexten! kunnat stoppa massmördaren och terroristen innan han utfört sitt dåd?”

      ”30 augusti 2011 at 3:07 KLARTEXTEN! said:
      Att hitta en ensam galning är som att hitta en nål i en höstack! Det är praktiskt taget omöjligt utan oerhörd tur. Det skulle kräva oerhörda polisresurser att leta efter nålar i höstackar. Polisarbetet vore oerhört ineffektivt och skulle ytterst sällan resultera i något.”

      Här är den celebra nålen i den famösa höstacken.
      http://www.dn.se/nyheter/varlden/norska-sapo-tipsades-om-breivik

      ”Norska Säpo tipsades om Breivik
      Publicerad 2011-08-26 06:02

      En internationell operation med mål att avslöja möjliga terrorbombare uppmärksammade i mars norska säkerhetspolisen (PST) på Anders Behring Breivik.
      Men eftersom han inte var registrerad hos PST sedan tidigare gjordes inga ytterligare undersökningar.”

      http://www.dn.se/nyheter/varlden/polsk-foretagare-gripen-for-inblandning

      ”Norska Säpo kände till kemikalieköp
      Uppdaterad 2011-07-25 19:14. Publicerad 2011-07-25 13:38

      Norges motsvarighet till Säpo, PST, meddelar att Anders Behring Breivik finns på en lista över folk som handlat kemikalier i Polen.”

      Alseep at the wheel?

     • KLARTEXTEN!
      Sep 07, 2011 @ 20:28:31

      Detta var ju ett tips. Kanske polisen brast i rutinerna när dom inte följde upp tipset bättre. Men det är en annan sak än att dammsuga invandringskritiker.

 4. katinka glahd
  Aug 25, 2011 @ 14:26:14

  A pro pos Jan Guillou,s utspel om siktsregistrering kan man inte komma ifrån det gamla ordspråket som lyder
  ”När fan blir gammal blir han religiös”!

  Svara

 5. Anonym
  Aug 23, 2011 @ 12:23:49

  Även om man kan tycka att krav på att ”var och en skrev inlägg i sitt eget namn” inte motsvarar åsiktsregistrering, är det intressant att ta en titt på vad Jimmie Åkesson sa i en debatt i Januari.

  http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=101&dok_id=GY0948&bet=2010/11:48

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Aug 24, 2011 @ 16:52:56

   En lång debatt. Åsyftar du något särskilt uttalande så hänvisa till det avsnittet. Om alla som uttrycker åsikter registreras av tidningarna så är det väl åsiktsregistrering, eller hur? Dom registrerar ju åsikter och namn på alla! Hur fan kan du hävda att det inte är åsiktsregistrering?

   Svara

   • Anonym
    Aug 24, 2011 @ 20:06:03

    ”On 24 augusti 2011 at 16:52 KLARTEXTEN! said:
    En lång debatt. Åsyftar du något särskilt uttalande så hänvisa till det avsnittet”
    Du kan ju koncentrera dig på den biten som handlar om att Sverigedemokraterna vill avskaffa skyddet mot åsiktsregistrering.

    Om Karl Jönsson skriver i ett kommentarfält i en privat blogg att han vill ha bort momsen på dill och är tvingad att skriva under med sitt namn för att kunna ge denna kommentar, är det knappast fråga om åsiktsregistrering. Anser du att så är fallet har du inte förstått vad åsiktsregistrering handlar om.

    Åsiktsregistrering är anteckning om medborgare i allmänt register utan dennes samtycke grundat enbart på hans politiska åskådning.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Aug 25, 2011 @ 04:26:38

     Du får tala om exakt var det står.

     Med åsiktsregistrering menas att man registrerar folks politiska åsikter. . Förslaget går ut på¨att man måste acceptera åsiktsregistrering för att få delta i kommentatorsdebatten. Eller hur? Alternativet är att man inte deltar i den politiska debatten. Hur bra är det för yttrandefriheten och demokratin? Detta är just vad tillskyndarna åsyftar: att tysta invandringskritiken!

     Svara

    • Anonym
     Aug 25, 2011 @ 08:40:38

     On 25 augusti 2011 at 4:26 KLARTEXTEN! said:
     Du får tala om exakt var det står.

     Jimmie Åkesson sa i en debatt i Januari.

     http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=101&dok_id=GY0948&bet=2010/11:48

     ”Terror är inget isolerat hot. Det är i första hand en form av islamistisk taktik, och det är därför i första hand islamismen som politisk ideologi som måste bekämpas och kartläggas. Jag hoppas som sagt att regeringen är beredd att ta sådana initiativ”.

     ”Det nämndes statistik kring terror generellt i Europa. Jag nämnde i min inledning att det säkert är intressant att se på det. Men jag sade också att den separatistiska terrorism som finns runt om i Europa inte är något som berör Sverige och svenska intressen och inte är relevant för den svenska debatten. Det är också en terrorism som är geografiskt begränsad, till skillnad från den islamistiska terrorn, som kan dyka upp precis var som helst och när som helst och som dessutom är just urskillningslös: Man riktar sig mot allmänheten, att döda så många som möjligt. Det är en väsentlig skillnad mellan det och att spränga bankomater, papperskorgar eller vad det kan vara i Baskien, även om man inte – jag vill betona det – ska förringa den typen av terrorism. Men den är inte relevant för den här debatten.
     Vi behöver skärpt lagstiftning, vi behöver en nationell handlingsplan, och vi behöver inte minst kartlägga islamistiska attityder i det svenska samhället. Det tror jag är viktigt, och det vill jag skicka med till regeringen i den här debatten”.

     Det där med att ”kartlägga attityder” betyder åsiktsregistrering på bonnsvenska och inte bara i form av ett namn som i de flesta fall är långt från unikt, utan med personnummer, bilder, adress och skonummer.

     Förutom detta vill SD vill även avskaffa skyddet mot diskriminering och diskrimineringsombudsmannen. Det skulle innebära att människor på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, funktionsnedsättningar, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder och ålder inte längre har det skydd de har idag mot diskriminering.

     Med andra ord, i SD:s Sverige ska man varken skydda människors politiska uppfattningar (om det inte är SD vänliga, dvs. Då skriker man om ”åsiktsregistrering” när en av de många Jan Nilsson måste skriva en bloggkommentar i sitt eget namn för att kunna få kommentera på en privat blogg drivet av ett företag om företaget så önskar. Huga!) eller människors lika värde.

     ”Med åsiktsregistrering menas att man registrerar folks politiska åsikter”. Fel. Åsiktsregistrering är anteckning om medborgare i allmänt register utan dennes samtycke grundat enbart på dennes politiska åskådning.

     Svara

     • Anonym
      Aug 28, 2011 @ 01:08:08

      Islamistisk terror har inte varit det stora problemet och därför borde det inte vara främst islamistiska attityder som registreras. Ingen (inte ens herr klartexten) kan neka till att om norsk säkerhetspolis gjort sitt jobb och haft ”islamkritiker” under luppen så hade Brevik gripits när han tillverkat sin bomb och inte efter att han genomfört massakern på de stackars barnen!

      Men sent skall syndaren vakna, de har nog börjat nu. Tack och lov så har terroristens förebild Fjordman förhörts och trots försök från Fjordman att gömma bevis om ”islamkrititiska” nätverk så fick norska SÄPO tag på hans dator.

      Hade denna Fjordman varit så oskyldig som han påstår så hade han inte försökt gömma bevis från norsk säkerhetspolis. Vi kan alla sova lite tryggare.

     • KLARTEXTEN!
      Aug 28, 2011 @ 15:15:37

      Du är dum i huvudet! Fjordman kan vilja skydda sina kontakter även om allt varit lagligt. Det kan vara känsligt för arbetsgivare etc.

      Du är en jävla åsna om du drar generella slutsatser av en ensam galnings förehavanden! Du är dummare än tåget! Vad skall du lära dig av Breivik? Att det med 50 års mellanrum dyker upp en galen massmördare som mördar så pass irrationellt? Saknas ett nätverk av terrorister så är han ensam! Man kan dela hans åsikter fullt ut utan att vara våldsbenägen. där går gränsen!

      Jag anklagar inte dig för terrorism trots att du vill ha hit fler muslimska terrorister!

      När du skriver att ”Islamistisk terror har inte varit det stora problemet” så inser jag hur jävla dum du är! Du står fan inte på marken! Skillnaden är att islamisterna bevisligen ÄR organiserade i terrornätverk och dessutom har stöd av en ansenlig mängd muslimer och vänsteridioter! Breviks våld har inget stöd alls, möjligen undantaget någon enstaka galning.

     • KLARTEXTEN!
      Aug 28, 2011 @ 14:54:09

      Lär dig svenska! Åsiktsregistrering innebär att åsikter registreras (till person)! Det borde vara självklart även för dig! Sen finns det naturligtvis även olaglig åsiktsregistrering men det har jag aldrig snackat om!

      Vad gäller skydd mot diskriminering: Det kan utnyttjas av samtliga minoriteter. Jag fick inte jobbet för att jag är svart/muslim/kvinna osv. Jag tror det finns starka skäl att minska på skyddet. Det missbrukas alldeles för mycket!

      Varje land har en skyldighet att ha koll på hot mot rikets säkerhet. Då är det viktigt att kartlägga militanta attityder hos vänsterfolket, islamisterna etc. Alla som kan utgöra ett hot mot demokratin. Det är en helt annan sak än ätt bara åsiktsregistrera åsikter som inte är våldsinriktade. Utan enbart en politisk debatt.

     • Anonym
      Aug 28, 2011 @ 19:25:21

      ”On 28 augusti 2011 at 14:54 KLARTEXTEN! said:
      Lär dig svenska! Åsiktsregistrering innebär att åsikter registreras (till person)! Det borde vara självklart även för dig! Sen finns det naturligtvis även olaglig åsiktsregistrering men det har jag aldrig snackat om!”

      Åsiktsregistrering har varit olagligt sedan 1969 års grundlagsreform.

      ”Varje land har en skyldighet att ha koll på hot mot rikets säkerhet. Då är det viktigt att kartlägga militanta attityder hos vänsterfolket, islamisterna etc. Alla som kan utgöra ett hot mot demokratin.”

      Tycker du att typer som Breivik utgör ett hot mot rikets säkerhet? Motivera.

     • KLARTEXTEN!
      Aug 29, 2011 @ 15:46:56

      Typer som Brevik? Du menar besinningslösa mördare? Jo självklart bör man ha koll på dom! Men knappast på alla som delar hans politiska uppfattning; att islam inte hör hemma här och att massinvandringen måste upphöra!

 6. proleten
  Aug 20, 2011 @ 11:41:41

  Om Internet hade funnits under den tid då JG var ung, aspirerande journalist hade inte heller han hållit sig för god att utnyttja ” nymedia”.

  Det här handlar dock inte om äsiktsflrtyck, utan om den etablerade mediaelitens förakt för ett konkurrerande medium.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Aug 24, 2011 @ 16:47:37

   Internet är det enda mediet där vi kan göra oss hörda. Nu vill dom följaktligen tysta det mediet också!

   Svara

 7. Nazridin Kahn
  Aug 19, 2011 @ 23:21:42

  Blä för Åkesson och Jan Guillou! Nedrans rasister!

  Svara

 8. Anonym
  Aug 18, 2011 @ 23:43:57

  Måste man vara för massinvandring bara för att man är kritisk till SD? Jan G`s artikel handlade inte om invandring utan om SD (konstaterande utan att jag är något fan av Jan G, tvärt om) Jag är starkt kritisk till den vansinniga massinvandringen men kan pga alla skruvade konspirations teorier inte tänka mig rösta på SD. Jag hoppas och tror att ett seriöst invandringskritiskt alt inom snar framtid dyker upp i svensk politik.

  Ett parti som inte bjuder in Eurabia föreläsare till Almedalen (eller föreläsare om att månlandningen ej ägt rum eller att USA`s regering låg bakom 9/11 eller andra fabler). Sådana partier är nog tom skadligare för landet än massinvandringen. Jag menar bjuder man in föreläsare eller publicerar artiklar om att EU är skapat med baktanken att bli en islamisk stat på sikt så kan man ej vara vid sunda vätskor!

  Kanske tar ett redan etablerat parti upp frågan på ett seriöst sätt.

  Svara

  • Anonym
   Aug 19, 2011 @ 08:18:33

   ”Kanske tar ett redan etablerat parti upp frågan på ett seriöst sätt”.

   Det är det som kommer att hända, däremot kommer inte ”[insert minority here] är inkompatibla med våra värden”-argumentet att användas.

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Aug 24, 2011 @ 16:31:15

   Vilka konspirationsteorier? Jag har aldrig hört något sådant från SD. Det är nog dina egna fantasier! Dom tror nog som mig, att muslimerna ökar kraftigt. Med eller utan konspiration! Däremot är jag fullständigt övertygad om att det finns muslimska enskilda och organisationer som tänker konspiratoriskt. Men definitivt gör inte muslimer i allmänhet det! Det är ju en korkad tanke! Det räcker ju att dom vill få bättre ekonomi! Men det är inte vår skyldighet att ge dom det!

   Svara

 9. Lövet
  Aug 17, 2011 @ 11:47:17

  ”Guillous dumhet och ondska i all sin prakt! Han är idag en tragisk figur som överlevt sig själv. Jag är övertygad om att jag lätt skulle krossa honom i en debatt om massinvandringen!

  Visst. Alternativet är att du skulle du tro att du vunnit en seger, inte speciellt olikt det som händer här varje dag när mäniskor ger upp eftersom du inte vet vad du skrev sist, tyckte för fem minuter sen eller förstår vad andra skriver. Declare victory and go home. Mission accomplished.

  ”Notera att ingenstans i artikeln försöker han ens försvara massinvandringen”.
  Man kan notera att han bemöter argumentationsbegreppen ”massinvandring” och ”smygislamisering”.
  Har du läst artikeln, eller snarare har du läst och förstått artikeln?

  Svara

 10. Blodsven
  Aug 17, 2011 @ 05:39:02

  Har inte den lille fan storhetsvansinne, då finns isåfall ingen sådan term…

  Svara

 11. VoP
  Aug 16, 2011 @ 20:42:20

  Vi har ju som bekant hemliga val i Sverige, varför då kan man fråga sig? Skulle vi inte kunna ha öppna val, där man går fram till valförrättaren och berättar vem man är och hur man vill rösta? Priset skulle vara ett valdeltagande på 10-15%. Det finns ju en poäng med att man får vara anonym ,speciellt om man förväntar sig repressalier. Namnen på den sk. stasilistan ska ju som bekant vara anonyma, varför då? Borde inte det vara någonting att börja rota i istället för att jaga människor som vill uttrycka sin åsikt fritt?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Aug 17, 2011 @ 00:28:41

   Precis. Om folks politiska åsikter avslöjas av tidningarna, så existerar inte valhemligheten för dessa. Varför avslöjas inte Stasilistan? Förmodligen för att en massa prominenta personer och journalister skulle avslöjas. Man borde avslöja dessa förrädare!

   Svara

  • Observer
   Aug 17, 2011 @ 11:26:51

   Jasså, ni har också en Stasilista – det har vi också i Finland, som ännu inte offentliggjorts. Många likheter mellan dessa kommunistregimer!

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Aug 17, 2011 @ 21:55:48

    Svinen bör avslöjas. Det är säkert samma grisar som idag förordar inskränkning av yttrandefriheten!

    Svara

    • Observer
     Aug 18, 2011 @ 21:53:45

     Enligt journalisten Björn Cederberg, som forskat i Stasiarkiven, hade Säpo en lista på cirka 900 svenskar som Stasi använde eller ville använda som informatörer.

     I Finland så fanns det drygt 185 Stasi informatörer under perioden 1961-1988.

     Att dessa har övertagit nya ”uppgifter” men då som övervakare av att den politiska korrektheten efterföljs med åtföljande censur av yttrandefriheten kan väl stämma. Sedan ser man när jästunnan exploderar, som den gjorde i Norge, där oskyldiga ungdomar fick sätta livet till i ett vansinnesdåd.

     Svara

 12. svenskasvensson
  Aug 16, 2011 @ 09:50:05

  Jan Guillou var ju själv hemlig när han spionerade åt Sovjet, borde inte han ha gått ut med sitt namn då, enkelt att påstå att andra ska göra saker när man inte själv gör det.
  Jan Guillou

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: