Massinvandringen ökar bostadsbristen och driver upp priserna!

Väldigt få människor tycks fatta att det är massinvandringen som skapat bostadsbristen och drivit upp priserna. Artikel efter artikel blundar för detta självklara faktum. Man låtsas att det regnar!

Ifall vi trollar bort de senaste 20 årens massinvandring så har vi även trollat bort bostadsbristen!

Naturligtvis kommer det att bara bli värre och värre, så framtiden är mörk för ungdomar och studenter. För nästan inget byggs. Hur vettig är massinvandringen när vi inte ens bygger bostäder åt dom invandrade?

Boprisboom de senaste fem åren

Här är vinnarna i bostadsdjungeln

Oron gör nybyggda bostäder svårsålda ”Detta  är vi redo att samtala med regeringen om” Höghusen vid Liljeholmskajen får 24 våningar Amoz Oz: Kärlek och underverk Stefan Einhorn: Barnen fanns till på föräldrarnas villkor Håkan Östlundh: Inte unikt för Gotland Stor bostadsbrist i Sverige Göteborg sämst på boende för unga Stockholm en av de hetaste affärsstäderna Efterlyses:
Hus som kan bli studentlyor
 Juholt vill satsa på Stockholm Ministern backar om studentbostäder

Advertisements

15 kommentarer (+lägga till din?)

 1. KLARTEXTEN!
  Sep 05, 2011 @ 14:21:48

  Yono:
  Ditt påstående att vi inte har någon bostadsbrist är bisarrt! Jag syftar förstås på storstäderna, där jobben finn! I glesbygden finns ingen bostadsbrist, för ingen vill bo där! Om vi inte har bostadsbrist i storstäderna, varför finns det inga lediga lägenheter? Varför bor ungdomarna hemma och studenterna i tält? Och varför är priserna vansinniga? Varför klagar du om vi inte har någon bostadsbrist? Det ÄR ett storstadsfenomen.

  Bostadspriserna styrs helt av marknadskrafterna, vilket dom alltid gjort. Prisökningen beror således helt på maknadskrafterna, vilka främst utgörs av tillgång (antalet bostäder) och efterfrågan (antalet invånare).

  Tillgången på bostäder har inte minskat utan det är EFTERFRÅGAN som ökat, pga invandringen. Så invandringen förklarar hela prisökningen! Det blir bara värre för varje år, eftersom massinvandringen bara fortsätter och det knappt byggs något. Den enda realistiska lösningen är att massinvandringen stoppas.

  Ombildningarna har inte så stor betydelse. Hade inga bostäder ombildats, så hade vi haft exakt lika stor bostadsbrist! Finns det inga lediga bostäder så leder detta till att priserna drivs upp. Ju fler som saknar egen bostads, desto kraftigare ökar priserna. Ta Malmö som exempel: bostadsrätter som förr kostade 10.000 kostar idag 600.000. Det beror på att så många är desperata efter bostad. Ju fler som bjuder på en lägenhet desto högre blir priset!

  Jag håller med om att bostad är en rättighet. Men om antalet hyresgäster varje år ökar med 50.000, hur tror du det påverkar bostadsbristen och priserna?

  Det är hela förklaringen. Elementär ekonomi.

  Svara

 2. YoNo
  Sep 03, 2011 @ 22:18:20

  Eh, det är ju ingen bostadsbrist. Om du har pengar finns det ett överflöd att välja på. Problemet är ju att allt fler hyreshus omvandlas till bostadsrättsföreningar.
  Sen finns ju en hel del mindre kommuner där man har tvingats riva hyreshus pga att det saknas hyresgäster.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 04, 2011 @ 08:26:46

   Bostäderna måste finnas där jobben och utbildningen finns, dvs i storstäderna! Självklart har vi där en bostadsbrist, som förvärras för varje år!

   Problemet är inte att fler bostäder ombildas, utan att dom ombildas för så höga priser (i storstäderna). De höga priserna är ett direkt resultat av den svåra bostadsbristen! Så priserna är problemet.

   Hur fan kan du säga att vi inte har bostadsbrist när det saknas bostäder åt studenterna och ungdomarna? Skärp dig! Naturligtvis kan man köpa en bostad, om man är beredd att betala miljoner.

   Svara

   • YoNo
    Sep 05, 2011 @ 09:43:50

    Givetvis ska det byggas billigare bostäder så att vem som helst har råd att hyra dem.
    Min poäng är att allt för många billiga hyresrätter i storstädernas innerstadsområden har tillåtits att omvandlas till bostadsrätter, som ingen med lägre inkomster har råd med. Det måste du väl ändå hålla med om?
    Sen önskar jag att du kunde vårda ditt språk och behandla mitt inlägg med respekt.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 05, 2011 @ 11:07:38

     OK ursäkta! Problemet kan åtgärdas på två sätt:
     Bygga bostäder åt alla invandrade eller
     att minska på invandringen så att invandringen matchar bostadsbyggandet!

     Ditt förslag (att bygga billigt) är bra! Men du kan glömma att det genomförs! Under alla år har politikerna inte byggt trots enormt behov. Det kommer inte att inträffa!

     Det enda raka är att minska på invandringen av fejk-flyktingar. Då kommer:
     1. samhället att spara pengar på minskade utgifter för dessa
     2. byggbehovet reduceras betydligt

     Således två positiva ekonomiska effekter

     Ditt förslag innebär:
     1. fortsatt höga kostnader för invandringen
     2. ökade byggkostnader

     Dvs ingen besparing alls! Det är nackdelen med förslaget och gör det svårt att genomföra. Men å andra sidan, hur lätt är det att få igenom invandringsstopp? Invandringen har skapat hela bostadsbristen i vart fall.

     Svara

     • YoNo
      Sep 05, 2011 @ 13:03:12

      Mitt förslag är:
      Stoppa omvandlingen av billiga hyresrätter till dyra bostadsrätter. Bostäder ska inte vara föremål för ekonomiska spekulationer. Att ha en bostad är en rättighet.

      Det räcker med att ta en titt i DN:s bostadsbilaga eller på hemnet.se för att se att det finns hur många lägenheter som helst till salu, dessvärre till kraftigt överdrivna priser.
      Vad jag vet så är det inte flyktingar som drivit upp dessa priser, utan det handlar om att nationalstaten, regering och riksdag, har givit upp och lagt allt ansvar på något som man diffust kallar ”marknaden”.

 3. Lars
  Sep 03, 2011 @ 01:38:20

  Det är bra att landets befolkning växer, även om man alltid kan diskutera storleken och kompositionen på invandringen. En ökande befolkning ger framtidstro och tillväxt. Huvudproblemet finns nog i bostadsmarknaden och byggsektorn i första hand.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 03, 2011 @ 09:20:23

   Vi skall förstås bara ta in så många vi bygger bostäder åt, eller hur? Det måste vara ett grundkrav! Sen finns det inget skäll till att ta hit så många muslimer. Islam är världens mest problematiska religion. Vi bör istället ta hit icke muslimer, tex kineser, indier etc. Och vi skall bara ta hit dom yrkeskategorier som svenska företag behöver!

   Svara

 4. Anonym
  Sep 02, 2011 @ 15:33:34

  Och så var det ”idiot” igen. Kan du inte lära dig att argumentera sakligt istället för att använda personangrepp etc? Nej just ja, då måste man ju ha något vettigt att säga först…

  Svara

 5. Anonym
  Sep 02, 2011 @ 13:49:16

  Om vi skulle tvångssterilisera alla galna sverigedemokrater skulle bostadsproblemet lösa sig, gör en insats för ert älskade land nu!

  Svara

 6. kalle41
  Sep 02, 2011 @ 09:38:51

  Man kunde ju t ex bygga bostäder först och skaffa arbetsplatser innan man tog in nya invandrare.

  Svara

  • -45
   Sep 02, 2011 @ 11:22:02

   Ja men till detta krävs tankeverksamhet, en bristvara bland våra politiker idag….kan själv inte se det på annat sätt än att kaos och ännu mer kaos är det eftertraktade som ju faller under konspirationsteorin….för någon godtagbar/överskådlig förklaring har ännu ingen politiker bjudit på.

   Svara

   • Anonym
    Sep 02, 2011 @ 14:22:32

    Jag gillar inte direkt våra politiker men det är iaf en väldans tur att de inte, likt er konspirerande sverigedemokratsidioter, fått för sig att allt ont i världen bara har med islam att göra!!

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 02, 2011 @ 15:21:12

     Allt ont beror inte på islam, idiot! Vem har påstått det? Däremot tillför islam inget gott till vårt samhälle, tvärtom ! Den mest problematiska religionen! I särklass! Islam innebär mycket mycket problem för vårt samhälle! När muslimerna är starka har vi ingen yttrandefrihet, jämlikhet och demokratin är kraftigt urholkad!

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: