Egypten på väg mot diktatur?

Många muslimska länders öde är att dom får välja mellan religiös eller sekulär diktatur. Skälet är att ifall dom genomför fria val så är det lätt hänt att islamisterna vinner valet och kanske inför religiös diktatur. Islamisterna har vunnit val i Algeriet (1992), Gaza, Turkiet osv. För att hindra detta inför militären en sekulär diktatur och förbjuder islamistpartierna. Så har det varit tills nyligen i många arabstater.

Vi vet att dom islamistiska krafterna i Egypten är starka. Militären är säkert oroade över vad resultatet av ett val kan bli. Gör Muslimska Brödraskapet ett bra val kan det bli en smygande övergång till en islamistisk stat. Om jag vore en mäktiv general skulle jag ALDRIG acceptera en sådan utveckling. Under inga omständigheter!

jag applåderar Mubarak! För att jag föredrar sekulär diktatur framför religiös! Han gjorde sin plikt! Han dög förbannat bra åt väst tills han störtades. Då blev han paria. Samma sak med Khadaffi.

Vad vill då vi Sverigedemokrater? Många tror att vi vill ”ha rätt” och önskar att alla arabstater blev islamistiska stater? Dom har inte fattat något alls!

Om vi vill minska den muslimska massinvandringen så är den bästa möjliga utvecklingen att dom blir fina demokratier! Då vill dom i mycket högre utsträckning stanna i hemländerna. Och invandringen skulle minska. Det är självklart vi önskar den utvecklingen!

Nu tror jag inte att en sådan utveckling är möjligt i dom muslimska samhällena. Dom är inte mogna för demokrati enligt västerländskt snitt. Den sannolikaste utvecklingen är att islamisterna blir starka, särskilt i Egypten och att kvinnors och bögars rättigheter beskärs ytterligare. Egypten har goda möjligheter att utvecklas till ett nytt Iran. Alternativt tar militären definitivt över landet för att hindra detta. Det kan vara vad som pågår just nu. Stormningen av den Israeliska ambassaden påminner om vad som hände den amerikanska ambassaden i Iran 1979.

Muslimska samhällena kommer inte att bli demokratiska välfärdsstater förrän dom helt sekulariserats, vilket ligger hundratals år framåt i tiden, om någonsin. Så allt talar för att massinvandringen fortsätter under överskådlig tid.

Islamiseringen har ÖKAT de senaste decennierna, inte minskat! Många tycks inte fatta detta. För islamisterna är demokrati bara ett medel att islamisera landet och i förlängningen sannolikt införa diktatur. Hur skulle islamisterna agera ifall dom vann detta val, men var på väg att förlora nästa? Det vore ett brott mot Gud att tillåta ett Gudlöst styre! Jag personligen anser att muslimerna gärna får leva under diktatur, om dom vill. Dessvärre får väst ta konsekvenserna, i form av massinvandring! Islam blir starkt här också med i förlängningen samma utveckling som i muslimska länder!

Khaddafi i nytt tal i syrisk radio.  Tidsfristen löpte ut.  Fängslad libyer:  Kongress i Jönköping. Egyptier stormade Israels ambassad.  Diplomatisk kris efter dö Terrorskräck bra för
vaktbolag
 Ny yrkesgrupp. ”Det nya terrorhotet al-Qaidas” Hillary Clinton bekräftar.  ”Alla piloterna har blivit knivhuggna” Inspelningar från 11 september-dåden släppta.  Här flyger de in i tornen.  Här rasar tvillingtornen.   dsattacker.  USA ville ha ”mer balanserad” bild av kriget i Irak.

Advertisements

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kurt Lundström
  Sep 10, 2011 @ 21:06:16

  Rubriken borde egentligen vara
  Egypten på väg mot sharia !!!

  MVH

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 10, 2011 @ 21:19:15

   Jo det är ju oron! Men jag ser hellre att militären tar makten dessförinnan. Så jag lämnar öppet vilken form av diktatur det blir, religiös eller sekulär.

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 06, 2012 @ 09:29:32

   Ifall militären gör samma bedömning som du, så lär dom aldrig tillåta den utvecklingen! Korkade vore dom annars!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: