Straffa ansvariga politiker!

Utsläppsrätterna tycks vara det främsta skälet till att elpriserna mer än fördubblats sen marknaden avreglerades. Dessa leder till ett elpriset sätts efter priset på den dyrast producerade elen!

Vi hörde det gamla vanliga snacket före avregleringen 1996: ”Priserna sjunker!” Istället har dom fördubblats.

Enligt Maud Olofsson är allt frid och fröjd. Den jävla sopan har helt misskött sitt jobb som energiminister. Dags att svinaktiga politiker får stå till svars för att dom lurar svenska folket! I Kina hade hon troligen fått ett nackskott. Ett system som främjar låga elpriser!

Sverige har världens näst sämsta kärnkraftverk, driftsmässigt. Idag står sex reaktorer stilla och vi kan räkna med att någon eller några gör det även i vinter. Så länge priserna skjuter i höjden när kärnkraftsverken står stilla, så kommer kärnkraftsverken ständigt att” dras” med ”problem”! Det luktar sabotage och korruption! Vi måste införa ett system där ansvariga debiteras fulla kostnaden för stillestånden! Konsumenterna skall inte betala för andras slarv! För det är (medvetet) dåliga skötsel och underhålls-slarv som orsakar problemen!

Sverige producerar billig el, inte minst tack vare våra vattenfall, som tillhör svenska folktet. Svenskarna bör alltså åtnjuta låga elpriser. Istället får vi betala de höga elpriser som råder i övriga Europa. Vinsterna går rakt ner i elbolagens fickor! Varför går vinsterna till elbolagen och inte till folket? Är det inte våra vattenfall? Överskottsel bör vi däremot sälja till högre Europa-priser.

 politiker-bakom-hoga-elpriser

Utsläppsrätter har kostat elkunder 100 miljarder

Nedstängt när det är som minst lämpligt

maud-olofsson-litar-pa-karnkraftsbolagen ringhals-star-helt-stilla elskolan reaktorerna-i-full-gang-i-vinter avregleringen-av-elmarknaden-utreds vad-tycker-du-om-avregleringen marknaden-raknar-med-karnkraftsproblem-i-vinter sajterna-som-hjalper-dig-med-elpriset centerpartiet-vill-sanka-elskatten-for-konsumenter dyrare-el-i-soder-med-nya-elomraden sa-satts-ditt-elpris storre-risker-bakom-hoga-tillsvidarepriser tillsvidarepriser-pa-el-utreds inaktiva-elkunder-far-dubbelt-sa-dyr-elrakning sajterna-som-hjalper-dig-med-elpriset global elavtal elbolagens-argument-klingar- haligt article13599635.ab article13531807.ab article13495965.ab article13192693.ab 1.2571619 1.2412914 1.2397768 1.2390881 1.2390881 1.2361180

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. svenskasvensson
  Sep 30, 2011 @ 20:10:04

  Ja man kan undra hur mycket Maud har fått av el-bolagen vid sidan om, hon måste ha blivit mutad av dom, väck åtal.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

  Svara

 2. Blodsven
  Sep 29, 2011 @ 20:27:55

  Det handlar endast om korruption. Så länge kraftbolagen tillåts hålla nere underhållskostnaderna, så har äcklen tillåtelse att dela enorma bonusar med korrupta politikersvin. Att minst 80% av stamnätet är byggt mellan ca 1950-1985 betyder att skiten behöver underhåll och tillsyn för att inte rasa ihop. Men sånt tär på bonusen…

  Svara

 3. Diablo
  Sep 29, 2011 @ 11:17:52

  Dödstraff för kriminella politiker och styrelsen som inte arbetar för allmänhetens goda nytta. Statlig verksamhet är till skada för samhället.
  Avsätt Regering med åter-krav på Arvoden!

  Svara

 4. Galmin Tireantvs
  Sep 28, 2011 @ 21:05:00

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: