Bankerna får socialhjälp!

Protestaktionerna som började med ”occupy Wall Street” har spridits över världen. Det är en mycket sund reaktion. Folk fattar äntligen orimligheten i att bankerna är giriga kapitalister i medgång och socialhjälpstagare i motgång!

Medan bankerna fick 1000-tals miljarder i bidrag, fick vanliga amerikaner lämna hus och hem! Bankerna sparkade ut dom, utan hänsyn! Det är fullständigt åt helvete!

Många banker har lånat ut till dåliga kunder t ex Grekland. Nu när det blir uppenbart att man måste skriva ner Greklands skulder så är det lika uppenbart att bankerna gör stora kreditförluster. Återigen betalas bankernas förluster av skattebetalarna.

Ifall lånen inte hade skrivits ned, så hade bankerna istället gjort en stor vinst. Vi hade inte fått något av dom pengarna! Då är dom kapitalister. Men när deras vårdslösa affärer misslyckas, ja då får vi betala!

Vilket annat företag kan göra så? Samma spelregler skall gälla för bankerna som för övriga privata företag! Kapitalismen är helt OK, men att ge socialhjälp åt slarviga banker, har inget med kapitalism att göra!

Sen snackas det om att förtroendet för marknaden måste uppträtthållas. Har marknaden förtjänat vårt förtroende? Knappast! Marknaden förtjänar förtroende först när dom ruttna äpplena avlägsnats! Det som återstår, förtjänar vårt förtroende! Att pumpa in pengar skjuter bara konkursen framåt.  Detta skapar ett förtroende för att bankerna inte kollapsar inom den närmaste tiden. Det är ett konstlat förtroende som bara funkar så länge nya pengar pumpas in.

Låt bankerna gå i konkurs! Länder också! Övertar staten bankerna så säljer vi dom till högstbjudande. Att skjuta till pengar är det mest vansinniga vi kan göra! Visst kommer en del blod att flyta i början, men sen kommer folk att placera sitt sparande i sunda, trygga, transparenta banker, medan övriga går under. Så skall det vara! Låt kapitalismen fungera!

manga-raddningsbojar-ska-halla-euroekonomierna-flytande slovakien-avgor-eurostod euron-ett-experiment-i-trovardighet alla-fruktar-dominoeffekt-bland-bankerna skulderna-tynger-europadiskutera-hur-ser-eurons-framtid-ut chattrum2 Tystad protest article13759830.ab 1.2585810

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: