Varför är invandringens orsaker till bostadsbristen tabu?

Skälet är naturligtvis att detta är en BOMB! Säg att 1/3 av Sveriges befolkning bor i storstädernas hyresrätter. Dom är förlorarna när bopriserna 50- dubblats! Likaså alla som saknar bostad, dvs många ungdomar, studenter, inflyttade etc. Alla dessa är SD:s potentiella väljare!

Utan massinvandringen hade bopriserna varit en bråkdel av dagens priser. Alla skulle ha råd att köpa en bostadsrätt och våra ungdomar skulle lätt få egen bostad. Studenter och arbetstagare kunde bosätta sig var de ville och veta att de skulle få tak över huvudet.

De senaste 25 åren har över en miljon invandrat till Sverige. Trolla bort dessa och du har trollat bort bostadsbristen!

När allmänheten inser att massinvandringen drivit upp bopriserna till vansinnesnivåer, skuldsatt generationer upp över öronen, skapat enorm oro, ja då kommer kritiken mot massinvandringen att öka radikalt. Vårt skuldberg beror på just massinvandringen!

Detta innebär, att SD:s potentiella väljartal är minst 33 %!

Spread the word!

Sannfinländare som ”kränkts” dansar ej Alla finländare vill inte vara Finländare. 

 

Advertisements

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Folkvett
  Nov 18, 2011 @ 10:07:14

  Hyresrätternas pris sätts väl genom bruksvärdessystemet? De påverkas alltså inte av hur efterfrågad en lägenhet är. Så priset påverkas alltså inte av detta. Däremot tillgängligheten, så det skulle kunna stämma.

  Men vi behöver arbetskraftsinvandring vettu, 40 miljoner invandrare minst! 🙂

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 18, 2011 @ 12:51:38

   Så länge vi saknar bostadsbrist i storstäderna så kan alla ta en hyreslägenhet istället för en bostadsrätt. Då är bostadsrätter mycket billiga! När hyresrätterna är slut MÅSTE dom köpa bostadsrätter istället, vilket driver upp priserna. Ju större bostadsbrist, desto dyrare bostadsrätter. Elementär ekonomi. Allt enligt lagen om tillgång (antalet bostäder) och efterfrågan (antalet som vill bo i det aktuella området). Fler invånare (invandring) ger ökad efterfrågan, men i stort sett oförändrat antal bostäder.

   Förklara varför vi behöver 40 miljoner invandrare! Tror du det saknar betydelse ifall vi tar hit välutbildat folk som delar våra värderingar eller om vi tar hit outbildade som inte delar våra grundläggande värderingar om jämlikhet och yttrandefrihet?

   Svara

   • Folkvett
    Nov 18, 2011 @ 20:56:11

    Det där om invandring var ett skämt. Det var väl Maud Olofsson som sa att vi skulle ta in 40 miljoner tror jag?

    Jag är medveten om hur prissättning fungerar, min poäng var att vi inte har marknadshyror och att utbud och efterfrågan därmed inte fungerar som den skulle gjort annars.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Hyresregleringar_i_Sverige

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Nov 19, 2011 @ 10:19:32

     OK. Vi har inte marknadshyror sant. Vad blir resultatet om marknadshyror införs, med massinvandring utan att vi bygger bostäder åt dom? Jo, bostadsbrist och drastiskt höjda hyror! Med marknadshyror skulle vi få hyreshöjningar, dels pga inflation, dels pga 50.000 nya invandrare årligen. Varför skall hyresgästerna drabbas av en ansvarslös invandringspolitik?

     Det är alltså orimligt att införa marknadshyror i ett läge av massinvandring. Det drabbar hyresgästerna mycket brutalt. Det är trots allt regeringens ansvar att bygga bostäder åt invandrarna! Bostadsägarna gynnas av massinvandringen genom att det driver upp priserna på deras bostäder. Men införs ett ”miljonprogram” så sjunker priserna som en sten!

     Dessutom bör dom som äger sina bostäder förlora alla ränteavdrag, rotavdrag och alla andra avdrag förknippade med bostaden. RUT-avdrag bör också avskaffas. Varför skall hyresgästerna betala bostadsägarnas räntor etc?

     Svara

   • Folkvett
    Nov 18, 2011 @ 20:58:43

    Jaha, nu förstod jag. Du menade bostadsrätter naturligtvis. Ja, detta hör också ihop med att vi inte har marknadshyror. Frånvaron av marknadshyror gör det mycket attraktivt att ombilda till bostadsrätter, varför mängden hyresrätter minskat kraftigt.

    Visst, tänkt så så borde en ökad mängd invandrare skapa bostadsbrist ja.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Nov 19, 2011 @ 10:28:52

     Frånvaron av marknadshyror gör det MINDRE attraktivt att ombilda till bostadsrätt! Införs marknadshyror så tjänar man än mer på att skaffa bostadsrätt! Det enda som idag gör det verkligt attraktivt att skaffa bostadsrätt är massinvandringen, med åtföljande bostadsbrist och förväntat höjda priser.

     Hyres- och bostadsrättsmarknaden hänger intimt ihop. Bostadsbrist på hyresmarknaden driver upp priserna på bostadsrättsmarknaden (det enda alternativet).

     Varför skulle folk betala miljoner för en liten lägenhet ifall man kan hyra till rimlig månadskostnad? Massinvandringen förverkligar minst två av alliansens mål: marknadshyror och arbetskraftsöverskott (med åtföljande lönedumpning).

     Svara

     • Josefina Bergfast
      Nov 19, 2011 @ 22:07:55

      Tror kanske att det finns fler bakomliggande intressesfärer som har ”planerat” för, och sett och gjort olika slags ”konsekvensanalyser” av olika samhällsföreteelser. (Konsekvensanalyserare kan kanske göra mycket långsiktiga analyser, baserade på olika slags data, inte minst kanske demografiska data? T ex har ju läkarkåren förmodligen gjort långsiktiga analyser, när de för ett antal år sedan skar ned på utbildningsplatser för läkare, med påföljden av dagens läkarbrist, som i sin tur gör att läkare idag kan tjäna mycket, mycket pengar, genom olika slags anställnings, och inhyrningsavtal, därför att de är så pass eftersökta?)

      Inom bankindustrin är man ju naturligtvis intresserad av att så många människor som möjligt lånar pengar som ger bankerna ränteinkomster. Helst bör pengarna vara bundna till fasta egendomar som bostäder.

      Hur skapar man då en ökad efterfrågan på köp av bostäder? Just det…..precis kanske genom de stegvisa demografiska förändringarna….

      Kanske kommer en misär liknande den som fanns på 1800-talet tillbaka? Trångboddhet, fattigdom, slum, smuts och misär?

      Ganska många människor fick på den tiden tydligen tränga ihop sig en hel del, på ganska så små bostadsytor, med inte så särskilt hög bostadsstandard. Om hyrorna blir dyrare, vilket de förmodligen blir, så kommer allt fler att få samsas om en och samma bostad. Många barn kommer förmodligen att i större utsträckning tvingas att bo kvar i föräldrahemmet, innan de har råd att skaffa egna bostäder, och kanske där också bidra till hyra och mat.

      Vem vet vad framtiden har i beredskap…..

      Glöm heller inte att nationella gränser för bankindustri, samt för näringslivsindustri, av olika slag, är borta. Alla olika former av industrier vill ju se till att öka sina omsättningar, vare sig det är bankindustri, eller omvårdnadsindustri, utbildningsindustri eller livsmedelsindustri osv., och har då kanske olika lobbygrupper, inom t ex tankesmedjor, men också direkt till den politiska sfären, som lägger fram sina förslag, tankar och idéer kring vad de tror och anser är ekonomiskt fördelaktig politik, alltså en politik som kan gynna deras möjligheter att öka sina omsättningar.

     • KLARTEXTEN!
      Nov 20, 2011 @ 06:33:52

      Och hur ansvarsfullt är det att skapa denna bostadsbrist? Smart av alliansen, men idiotiskt av vänstern. Ett överskott av löntagare sänker lönerna och leder till marknadshyror. Två flugor i en smäll!

 2. Stig Palm
  Nov 17, 2011 @ 18:51:21

  Sanningen gör ont. Katrineholm? Är det inte förre statsministern, Göran Perssons, hemkommun?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: