Neutrinos borde ankomma innan dom startat!

Mycket pekar på att neutrinos faktiskt kan färdas snabbare än ljuset, med mycket spännande konsekvenser. Enligt Einstein färdas dom tillbaks i tiden (ifall dom reser i överljushastighet). Om dom färdas tillräckligt snabbt så är dom framme innan dom startat! Troligen kan man inte mäta det, för sannolikt är varje tidsresa en resa in i ett annat universum. Man kan aldrig kontrollera tidsresor. Dom bara försvinner! Inget kan någonsin resa in i framtiden. För inget kan resa långsammare än att vara helt stilla.

Parallella universa är enda sättet att slippa alla bisarra konsekvenser som tidsresor innebär. T ex att man kan resa tillbaks och mörda sin mamma innan man föds. Då borde man ju inte existera och borde då alltså inte kunna färdas tillbaks i tiden. Parallella universa löser dessa problem. Dock måste det finna oändligt många parallella universa, minst lika många som antalet tidsresor. Och tänk hur många tidsresor alla neutrinos redan gjort!

Mitt dilemma:

Allt som färdas i exakt ljusets hastighet står stilla i tiden. Det innebär att det är framme exakt vid startögonblicket. Det ser ut att inte ha rört sig alls. Åker det något långsammare än ljuset så kommer det fram efter starttiden. Men åker det snabbare än ljuset måste det komma fram före startögonblicket. Varför anlände inte neutrinos innan dom startade? En förklaring skulle kunna vara att dom accelereras upp till överljus-hastigheten och den accelerationstiden är tillräcklig för att dom skall komma fram efter starttiden. Den rimligaste skulle väl vara att man endast kan mäta de neutrinos som genomsnittligt färdas under ljusets hastighet, dvs att de endast under en del av sträckan färdas i överljushastighet. Vad säger du?

nytt-forsok-utfort-neutriner-fardas-visst-fortare-an-ljuset snabbare-an-ljuset-fran-cern-till-rom

Advertisements

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. MN
  Apr 01, 2012 @ 19:32:05

  Vilka konstiga resonemang!
  Nu är det ju visat att det var ett fel i apparaturen som förorsakade mätfelet. Neutriner färdas i ljushastigheten, inte fortare!

  Svara

 2. Observer
  Nov 23, 2011 @ 01:29:26

  Som sagt, fastän man skulle få Finlandsbåten att röra sig med en hastighet på ett och ett halv gånger ljusets så betvivlar jag ändå att faserna i ens Kossu-Cola drink skulle spontant separera till utgångsläget – termodynamikens andra huvudlag. Läs mera om värmedöden och vad livet och tiden egentligen handlar om på http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_death_of_the_universe.

  Svara

 3. Inga Magnusson
  Nov 19, 2011 @ 19:39:28

  Det är ju fantastiskt! Det öppnar upp för att resa i tiden. Eller också behöver vi inte det. Kanske alla tid och rum egentligen existerar parallellt och samtidigt, bara vi kunde se dem. Kan förstås vara så att vi saknar ett sinne för det. Känns som om man i Cern är inne på gudomliga tassemarker. Kanske har vi inte där att göra, kanske är det kunskap vi inte ska ha. Gud vet vad vi kommer att använda den till- Det är ju inte precis de förståndshandikappade som har orsakat några krig och katastrofer. Vår brightness är nog en miss från skaparens sida, vem det nu kan vara.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: