SOS Alarm – med rätt att döda!

En ung kille, Emil Linell, ringer och vädjar upprepade gånger till SOS Alarm-sköterskan om en ambulans, men han vägrar. Det bör jämställas med mord eller i vart fall dråp, i moraliskt hänseende. Skandalöst att han går fri! Då vet vi att om du är dödssjuk, så kan dom neka dig en ambulans oavsett hur sjuk du är och slippa straff. Fler kommer att dö helt i onödan, så länge dom kan göra hur fan dom vill! Bra av åklagaren att publicera namnet! Någon som har namnet? Så publicerar jag det.

Alla avtal med SOS Alarm bör sägas upp! Och ingen bör ringa dom ifall man har alternativ. Nästa gång kan ditt barn nekas ambulans! Vid upprepade tillfällen har svenska domstolar visat att den vanliga människan inte har några rättigheter gentemot dom som är satta att hjälpa oss!

sos-sjukskoterskan friad

skoterska-hangdes-ut-av-aklagare regeringen-utreder-alarmeringstjanst friad-men-anda-falld emil-linnells-mamma-om-domen/

Advertisements

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Sherlock
  Dec 08, 2011 @ 19:05:08

  Men varför ringde han inte sina kära föräldrar? Det skulle vara min första tanke! De verkar ju ha en nära relation?

  Svara

 2. susanne
  Dec 06, 2011 @ 18:27:20

  Man ska vara medveten om att liknande fel händer varje dag i vården, men få har så bra bevismaterial som detta. Jag är ändå inte helt säker på att jag anser det rätt att sköerskan ska dömas för straffbar oaktsamhet som det heter, vilket nämns i domen.
  Han har inte varit likgiltig för hur det går för Emil.
  Han har missbedömt situationen.
  Han tar hjälp av en mer erfaren kollega.
  Han sänder en läkare till platsen, som dock aldrig får kontakt emd Emil och därför inte åker dit.
  När läkaren ringer åter till SOS och meddelar att han inte fick kontakt, informeras sköterskan inte om det utan en annan sköterska beslutar att det inte finns ngt att göra i så fall.
  De här omständigheterna verkar trilla bort i all mediabevakning.

  Många gånger görs trots att det finns mer tid att tänka efter gör riktigt grova misstag, ibland väl medveten om att patienten kommer att avlida om man inte bistår med hjälp. Ofta är det läkare som är nonchalanta men aldrig tas det upp för bedömning.
  En läkare kan nämligen aldirg göra fel eller vara nonchalant.
  men en sköterska kan det.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 12, 2011 @ 14:46:33

   En dödsjuk kille bönar och ber upprepade gånger om att få sig tillsänt en ambulans, men sköterskan nekar! Först och främst kan vi konstatera att mannen uppenbarligen är inkompetent för sin uppgift! Sen skall han inte ställa diagnos, för det saknar han kompetens för! Egentligen måste man veta hur regelverket ser ut. Men om han inte döms, så blir det fritt fram att döda oss, genom att neka ambulans. Om han inte gjort sig skyldig till brott, så får det katastrofala konsekvenser.

   Om läkaren ringer och meddelar att killen inte svarar i telefon, så borde alla varningsklockor ringt i skallen !

   Svara

   • mac-attack
    Maj 08, 2013 @ 23:28:06

    Gud så klok du låter med facit i hand. Du verkar ha föga kolla alt. ingen aning om vilket jävla jobb de där sjuksköterskorna på SOS Alarm har. Lyssna själv på den första videon där Linell försöker få ambulans hemskickat till sig själv. Att han hade en så pass lugn röst och inte en antydan till dyspne (det där ordet kan du googla fram) tolkas inte som en högprioriterad patient. Tyvärr så kan man i efterhand bara förundra att Linells röst var så pass ”normal”, något som dessvärre inte hjälpte honom i slutändan.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 17, 2013 @ 18:05:57

     Sköterskorna skall göra en medicinisk och inte en psykologisk bedömning av ett mediciniskt tillstånd. Vid osäkerhet måste dom förstås tillfråga mer kunniga. Uppenbarligen drog sköterskan irrelevanta slutsatser av patientens tonläge, eftersom patienten dog.

     Svara

 3. Josefina Bergfast
  Dec 04, 2011 @ 17:09:17

  Borde det inte heta ”Det fria marknadskrafternas dynamiska rätt att döda”?

  Har inte de fria nationernas majoriteter politiskt valt ”det fria konkurrens-systemet”, och ”det fria dynamiska marknadssystemet”, framför det ”ofria kommunistiska och totalitära ”proletariatets diktatur”-systemet”, (som i och för sig var ett liknande mördande system, men med den skillnaden att där var det ”eliterna” som skulle dö)?

  Och de ”människor”, dvs. de ”arbetsenheter”, som inte bidrar till ”vinsten”, (i det enskilda företaget, eller i ”företaget staten”, eller till och med kanske i ”företaget jorden”(?), vad skall man göra med dem?

  Heter det inte: ….- ”You are fired”? Och heter det inte:…. – ”Den svagaste länken skall bort”? Och heter det inte:…..- ”Shit happens”? Det är ”vinsten” som skall dyrkas?

  Och heter det inte:… ”Bli smartare, bli duktigare, bli snabbare, hoppa högre, spring fortare, bli vackrare, bli intelligentare, bli yngre, bli friskare, bli mer perfekt, och framför allt bli inte äldre, bli inte sjuk och bli absolut inte dum, för då vill ”vi” absolut inte ha dig?

  Detta är vad ”vi”, ”majoriteterna” väljer, vill och då förmodligen önskar oss, vare sig ”vi”, vet om det eller inte?

  Kanske är den ”frihet” som längtas efter? ”OM bara” alla dumma, sjuka, gamla, fula, idiotiska, tjocka, korta och alla med en IQ under 120, faktiskt försvann från jordens yta, så skulle den ”lyckan” som dröms om, vara gjord?

  ”OM bara” alla dessa improduktiva, och ”icke vinstgivande enheter” försvann…. så skulle ”lyckan” för ”oss andra” kunna säkras?….

  Vinster och framgångar är nog bra, men inte till vilka pris som helst kan man tycka. Och skattepengarna, som tas ut från medborgarna, för att samhället ska kunna sörja för vården, skolan och omsorgen, är nog inte så bra om just de går till de ekonomiska ”vinsterna”.

  Det finns uppenbarligen destruktiva risker och mycket negativa sociologiska cirklar och spiraler, som följer med en sådan policy, där enskilda befattningshavare endast blir som kuggar i ett stort maskineri, och där de inte kan sätta så mycket emot ”maskineriet”, utan måste, som enskild ”kugge”, följa med ”strömmen”, för att vara en bra ”medspelare”, och kunna passa in i ”mallen”?

  Svara

 4. Olli Rein
  Dec 04, 2011 @ 14:35:45

  You have got a Mail!

  Svara

 5. Sherlock
  Dec 03, 2011 @ 13:08:08

  Betänk då samtidigt att vårdpersonal har ett personligt ansvar enligt lag, vilket inte tjänstemän på myndigheterna har. … Det är ännu märkligare att tjänstemän tillåts fatta dåliga beslut som i sin tur har lett till att medborgare i många år lidit av dåliga beslut. Det finns de som tagit sina liv pga dåliga beslut, och också sina barns liv. Jag skulle gärna se att även tjänstemän fick gå igenom samma granskning som sjuksköterskan fick göra. Nu friades ju SSK, av ngn märklig anledning. Jag hoppas i alla fall att SSK inte får jobba kvar på SOS alarm? Han har inget där att göra. Bättre att han jobbar på nåt apotek där han inte kan göra mer skada.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 03, 2011 @ 17:05:23

   Dessutom ger domen en signal att allmänheten inte kan förvänta sig domstolsstöd (annat än vid sällsynta undantag) när myndigheter (eller dess entreprenörer) mördar dom: Poliser, väktare, SOS Alarm. Sen är iofs tingsrättens domar inte prejudicerande.

   Svara

 6. Stig Olsson
  Dec 02, 2011 @ 13:18:27

  Det är skrämmande hur nonchalant det svenska rättssystemet beter sig mot sina egna medborgare!!!

  Jag har själv barn och skulle jag tvingas gå igenom samma sak som Emils föräldrar skulle jag troligen leta upp sjuksköterskan och låta honom genomgå samma behandling som han låtit, ja hur många då, genomlida!!!

  När jag lyssnar på bägge intervjuerna så känns verkligen deras smärta och förtvivlan. Samtidigt är jag tacksam över att de varit så starka som kunnat dra hela den här skiten genom vårt s k rättssystem… Det är ju rena skämtet!!!

  Bra att du skriver om det här!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: