Därför stiger bopriserna!

Som jag skrivit många gånger förr så är svaret uppenbart:

Massinvandringen orsakar bostadsbristen, som driver upp bopriserna! Ett oerhört svek mot den egna befolkningen och i synnerhet ungdomarna.

statistik:

1980 – 1989: Antal invandrare: 211 472 Nya hyresrätter: 122 496.

1990 – 1999: Antal invandrare: 429 887. Nya hyresrätter: 167 256.

2000 – 2008: Antal invandrare: 516 661 Nya hyresrätter: 53 971.

Så håller det på varje år!

Invandring bidrar till bostadsbrist

Den förbjudna sanningen 

brist-pa-bostader-okar

de-vill-inte-bygga-bostader ministern-kommunerna-maste-bli-betydligt-tuffare ncc-bristen-pa-mark-ar-stor experter-osakra-pa-svajig-bomarknad nedgraderingen-ingen-overraskning flera-lander-far-sankta-kreditbetyg spanska-banker-nedgraderas e24 islamofobi-myten-ar-en-samhallsfara/ terrorlarm-i-thailand rad-till-svenskar-under-terrorlarmet attacker-kopplas-till-gripen-svensk-libanes/

Advertisements

41 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anonym
  Feb 29, 2012 @ 11:59:18

  Men när jag tittar på Hemnet så är det rekordutbud av bostäder, hur går det ihop?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 29, 2012 @ 12:18:58

   Antalet hushåll överstiger vida antalet bostäder i storstäderna (där jobben finns). Det kallas bostadsbrist. Har du hört talas om det? Varje år invandrar 50.000 nya hyresgäster. Tacka fan för att bostadsbristen ökar för varje år.

   Sen saknar det förstås betydelse hur många som vill sälja sina bostäder för miljoner. Vi har likförbannat ett bostadsunderskott. Skärp dig!

   Svara

   • Sanity
    Feb 29, 2012 @ 13:27:08

    SÅ det är invandringen som bestämmer över bostads-branschen? Nog tror jag att bostadsbolag kan bygga bostäder till alla om de vill. Men de väljer att hålla priset uppe genom att se till att det finns färre lägenheter än antalet sökande.

    http://www.e24.se/pengar/bostad/bostadsmarknaden/bostadsmarknaden-seb-varnar-for-prisbubbla-i-sverige_1949229.e24

    Men det är klart. Det är nog inget som någon inom SD har någon som helst kunskap om – om det hade funnits hade den personen stuckit illa kvickt. För att vill ju prata om muslimerna – inte om bostadsmarknad.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Mar 01, 2012 @ 15:48:30

     Faktum kvarstår, massinvandringen har skapat bostadsbristen!

     Svara

    • kalle
     Apr 30, 2016 @ 22:36:51

     De invandrare som kommer hit och orsakar bostadsbristen har inte så mycket pengar så bara för att efterfrågan ökat så innebär inte det att marknaden för bostadsrätter ökat om inte köpkraften också gjort det i motsvarande grad.

     Eftersom invandringen är en rätt rejält nettoförlust för Sverige så har den orsakat både ökad efterfrågan och minskad köpkraft så det finns inga ekonomiska incitament för att bygga bort bostadsbristen för privata aktörer.

     Skulle staten bygga bort bostadsbristen skulle vi bli tvugna att ta så stora utlandslån att de skulle sänka vår ekonomi för lång tid det med.

     Svara

  • Josefina Bergfast
   Feb 29, 2012 @ 14:08:58

   Det slog mig nyss att den ”extrema folkomflyttningspolitikens högt uppskruvade hastighet” har att göra med EU bygget. Och också det multinationella näringslivets vilja, (och behov?), av att skapa ett låglöneproletariat i Europa? Detta låglöneproletariat, som då kanske skall fungera som hjälp till ökad konkurrenskraft mot den låglönearbetskraft som finns i Kina t ex?

   Det slog mig också att det kan finnas intressen inom bilindustrin som ser till att tåg ”går sönder”, eller ”får driftsstopp”, av än den ena, än den andra anledningen? Därför att då kanske det ökar denna bilindustris möjligheter att sälja bilar? Därmed kan de öka sin omsättning och sin vinst?

   Likaså vad gäller bristen på hyresbostäder. Kanske den globaliserade bankindustrin har påverkat bostadsmarknadens uppskruvade prislägen? Där alltså bankindustrin kanske har haft sina lobbyister med på ett politiskt hörn i förespråkandet av en minskning av antalet nybyggda bostäder? Allt för att kunna skruva upp viljorna och behoven att köpa sin bostad, istället för att hyra?(Hyresmarknaden skapar ju inte behov av banklån till boendet.)

   Politiska beslut har väl bidragit till en enorm ökning av ränteinkomster för den multinationella bankindustrin genom den enorma ökningen av bostadslån i Sverige?

   Det är ju kanske i och för sig inget olagligt att försöka påverka eller skapa markader för sin industri, vare sig det är tillverkningsindustri, eller bankindustri, för att därmed försöka öka sina vinster, som då tillfaller alla aktieägare….

   Men, men…. ”Den som är satt i skuld är inte fri”..……

   Svara

  • Stig Palm
   Feb 29, 2012 @ 14:37:25

   Enkelt? Folk som vill byta bostad men redan har en samt lite nybyggt då. Hyresrätterna tar kommunen hand om och fyller upp med, t ex Somalier som ska öka med ytterligare ca 60.000 nästkommande säsong!

   Svara

 2. Sherlock
  Feb 18, 2012 @ 17:55:43

  Vi får komma ihåg också detta med URBANISERING eller vfn det nu kallas. Centralisering kanske? Att alltmedan citykärnan blir alltmer befolkad blir det desto färre som bor och jobbar längre ut i landet. Hur man löser det vet inte jag. Men miljövänligt är det ju INTE. Fol med skrivbordsjobb borde få jobba hemifrån och folk med golvjobben borde få jobba nära. Då skulle ju landsbygdens restauraunger och affärer, post och bibbla behövas!

  Det verkar sannerligen omodernt att alla satar ska åka till stan för att uträtta sina ärenden och jobba medan det mest verkar vara pensionärer och politiker som bor i innerstan numera!?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 18, 2012 @ 18:04:36

   Du har en poäng, men tydligen fungerar det inte att i hög utsträckning jobba från landet. Inflyttningen till storstäderna har pågått under många många år och lär bara fortsätta. Förutom flest arbetsplatser har vi även många universitet, gymnasier etc. Så verkligheten är att bostäderna behövs där jobben och människorna finns, dvs i storstäderna. Eftersom inget byggs återstår endast stopp på massinvandringen. Så länge den forsätter förvärras bara bostadsbristen.

   Svara

   • Sherlock
    Feb 18, 2012 @ 23:11:09

    Men det märkliga är ju att förorterna blivit smockfulla också, medan affärerna där går i konkurs. Även restaurangerna konkar. Det finns en massa människor fast ingen service! Och det s.k ”fria skolvalet” gör ju knappast situationen bättre för våra barn som bor i förorten men måste åka till stan för att gå i skola för att den närmaste skolan blivit så undermålig…

    Jag tror att det visst skulle gå att ordna på ngt vis detta med närhet. Allt går jua tt fixa med rätt styrmedel. Det här vet ju alla politiker. Samma sak sommed AMS resurser som ökat markant för att just få in invandrare i arbete. På andras bekostnad, det vet alla. Det behöver man inte vara någon detektiv för att inse. Om man verkligen ville få jämnare kvalitet på service och tillgänglighet är det fullt möjligt. Av miljöskäl om inte annat.

    Det är inte rimligt att folk ska behöva åka t-banan kors och tvärs bara för att uträtta ärenden eller gå i skolan. Jag minns när min bror flyttade till landet för 20 år sedan ungefär. Då tog det 45 minuter att åka dit från närmaste t-banestation. Bussarna gick som minst en gång i timman. Nu går de varannan timme och bussen tar dessutom en annan väg, vilket gör resan en halvtimme längre.

    Och så sitter politikerna och pratar om att alla borde låta bilen stå och åka kollektivt? Vi i stockholm bor trängre och trängre, SL drar in såmycket att vi nästan sitter i knät på varann på t-banan och bussar, samtidigt som vi hatar varann mer och mer för att vi inte vill tränga ihop oss. Om man verkligen ville lösa detta med jobb och bostad så kunde man förutom att stänga gränserna, också satsa på förorterna och landsbygden. Varför utgår egentligen politiker ifrån att alla bor i stan medan färre och färre andel faktiskt gör det? Flytta ut företagen utanför stan vore en bra första åtgärd. Och satsa på kollektivtrafiken i alla landsdelar.

    Svara

 3. profanum_vulgus
  Feb 16, 2012 @ 17:47:04

  Men det är väl inte intressant att jämföra antalet invandrare med antalet nya bostäder. Om det kommer in 15 invandrare och dessa behöver 3 bostäder och det under samma period dör 10 svenskar som har 5 bostäder så innebär ju en nybyggd lägenhet att underskottet minskat med 3 bostäder.

  Hur var det nu med din IQ?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 16, 2012 @ 19:10:29

   Vi måste tydligen förenkla matematiken för att du skall hänga med!
   Du glömmer att det även föds människor! Så kvitta döda mot födda.

   1) Trolla bort en miljon invandrade och du har trollat bort bostadsbristen, eller hur?
   2) Om invandringen vida överstiger bostadsbyggandet så ökar bostadsbristen, eller hur?

   Svara

   • Galmin Tireantvs
    Feb 16, 2012 @ 22:39:19

    ”Du glömmer att det även föds människor! Så kvitta döda mot födda.”

    Nu är det inte så många nyfödda som söker egen lägenhet. . .

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 17, 2012 @ 10:11:00

     Barn föds kontinuerligt, i en jämn ström. Varje år blir ett stort antal av dessa bostadssökande. Såklart!

     Svara

   • profanum_vulgus
    Feb 17, 2012 @ 13:12:58

    Nej det glömmer jag inte. Det är du som glömmer att invandring inte är lika med befolkningsökning och att befolkningsökning i personer inte är lika med behov av nya bostäder i antal bostäder.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 17, 2012 @ 14:55:23

     Vår befolkning ökar antingen genom födsel eller invandring. Ta bort massinvandringen och du har absolut ingen bostadsbrist! Har du så svårt att fatta? Invandringen har varit över 1 miljon de senaste 25 åren.

     Svara

     • profanum_vulgus
      Feb 18, 2012 @ 13:04:47

      Och 300 000 nya bostäder samt lägre födseltal än dödstal, det verkar gå ihop. Invandrarna har ju större barnaskaror så de borde snitta ca 5 pers per bostad minst.

     • KLARTEXTEN!
      Feb 18, 2012 @ 13:36:36

      Är du trögfattad? Stämmer det att bostadsbristen skulle försvinnna ifall vi trollade bort 1 miljon massinvandrade? Svara på den enkla frågan!

     • profanum_vulgus
      Feb 19, 2012 @ 00:53:24

      Vilken bostadsbrist?

     • KLARTEXTEN!
      Feb 19, 2012 @ 10:15:35

      Jag vet att du menar att vi har lediga lägenheter på landet, där jobben saknas. Bostadsbristen finns framförallt i storstäderna där jobb och utbildning finns! Sluta fjanta dig! Jag vill inte upprepa redan genomförda diskussioner!

     • profanum_vulgus
      Feb 19, 2012 @ 21:05:30

      Jag tror inte att det finns någon bostadsbrist där heller. Jag kollade efter lediga hyresrätter i stockholm och fick hur många träffar som helst.

     • KLARTEXTEN!
      Feb 20, 2012 @ 08:12:05

      På varje lägenhet har du 1000-tals sökande. Sök en lägenhet så får du se hur det går!

  • Sherlock
   Feb 16, 2012 @ 22:30:44

   Det finns med all säkerhet statistik att tillgå för att kunna beräkna behovet av lägenheter. Man brukar väl ta en sådär 5 år tillbaks i tiden och utgå ifrån att ”kurvan” fortsätter i samma takt tills nästa halvdecennium osv. Om det var ”IQ” som fattades när politikerna blir överrumplade av dagens behov av dagis, fick du sparka många kommunpolitiker… Särskilt som de faktiskt har ett år och ett halvt år på sig ungefär att beräkna behovet eftersom detta är den ungefärliga tiden som de blivande föräldrarna anmäler sitt kommande barn till förskolan. För att inte tala om SKOLAN som börjar vid 6 år… Det diffar enormt på efterfrågan och tillgång där. PUCKO!

   Svara

 4. Trackback: Bostadspriserna och invandringen « Gotiska Klubben
 5. Anonym
  Feb 14, 2012 @ 22:27:23

  Ibland har man tur 🙂

  Jag tog en rövare och googlade på ”1980 – 1989: Antal invandrare” och hittade en artikel direkt med länkhänvisning!!!

  Så nu kan jag lägga ut ett inlägg och ge svinen till politiker m fl en rejäl taskspark! 🙂

  Svara

 6. Anonym
  Feb 14, 2012 @ 22:22:09

  Mycket intressant statistik!!!

  Hittade du den här hos SCB eller någon annanstans?

  Jag frågar för det här vill jag lägga ut på min egen blogg!

  Samtidigt är det för viktig info för att inte ha källinfo, för då får jag alltid kommentarer om att siffrorna är påhittade och all sån skit…

  Så jag vore jätteglad om jag fick kopiera ditt inlägg plus var du hämtat informationen från… för då lägger jag ut det direkt! 🙂

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 15, 2012 @ 18:34:36

   Svara

   • Galmin Tireantvs
    Mar 15, 2012 @ 15:25:50

    ”statistik:

    1980 – 1989: Antalinvandrare: 211 472 Nya lägenheter: 122 496.

    1990 – 1999: Antal invandrare: 429 887. Nya lägenheter: 167 256.

    2000 – 2008: Antal invandrare: 516 661 Nya lägenheter: 53 971.”

    Riktig statistik från SCB:

    1980 – 1989: Nya lägenheter: 410 082
    1990 – 1999: Nya lägenheter: 301 311
    2000 – 2008: Nya lägenheter: 209 053

    http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/Visavar.asp?yp=tansss&xu=C9233001&huvudtabell=LghReHustypAr&deltabell=R1&deltabellnamn=F%E4rdigst%E4llda+l%E4genheter+och+rumsenheter+i+nybyggda+hus+i+riket+efter+hustyp%2E+%C5r&omradekod=BO&omradetext=Boende%2C+byggande+och+bebyggelse&preskat=O&innehall=AntLgh&starttid=1975&stopptid=2010&Prodid=BO0101&fromSok=&Fromwhere=S&lang=1&langdb=1

    Svara

    • Galmin Tireantvs
     Mar 15, 2012 @ 15:35:27

     Hur kommer det sig att Klartexten bara kommer upp i 37% av det korrekta värdet? Har det att göra med att han är:
     A) lat?
     B) sparsam med sanningen?
     C) ute för att missinformera?
     D) litar blint på alla källor som vill ge invandringen skulden för *insert problem here*?
     E) bara läser hälften av insändare, respektive bara återger hälften av de insändare han läser och passande nog glömmer viktig information på vägen för att uppnå sitt mål: att dupera pöbeln (sig själv inbegripet)?
     F) all of the above?

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Mar 17, 2012 @ 13:24:06

      Inlägget länkar till artikeln varifrån jag hämtat siffrorna! Klicka på länkarna bara!

      Återigen: Utan massinvandringen hade vi inte haft någon bostadsbrist alls! Det argumentet räcker och blir över! Eller hur?

     • Galmin Tireantvs
      Mar 17, 2012 @ 15:57:36

      Faktum kvarstår: din statistik är åt helvete.

      Du kan inte påstå A och så fort du stöter på patrull byta till B som du ideligen gör.

     • KLARTEXTEN!
      Mar 17, 2012 @ 16:38:17

      Nu vet jag var jag fick siffrorna ifrån! Inlägget länkar till en artikel i Kristianstadbladet! Fan att du inte kollar den uppenbara länken (samt första artikeln jag länkar till!), innan du börjar häva ur dig dumheter! Efter ”1980-1989” står det ”Antal”. Klicka på den länken! Tydligen är det nybyggda hyresrätter siffrorna anger. Jag har klargjort detta och länkar dit från ”statistik” också. Du verkar lite paranoid! Varför skulle jag ljuga och därmed på ett simpelt sätt undergräva min trovärdighet?

      Dina siffror är definitivt inte relevanta för storstädernas bostadsbrist! Och det är ju det saken handlar om! Hur som helst så ändrar det inte poängen! Massinvandringen har orsakat bostadsbristen och utan den, hade vi inte haft någon bostadsbrist!

     • Galmin Tireantvs
      Mar 17, 2012 @ 23:48:15

      ”Varför skulle jag ljuga och därmed på ett simpelt sätt undergräva min trovärdighet?”

      Inte vet jag. Lättja? Desinformationstörst?

      ”Fan att du inte kollar den uppenbara länken (samt första artikeln jag länkar till!), innan du börjar häva ur dig dumheter!”

      De dumheter som förekommit här är i ditt urpsungsinlägg.

      “statistik:

      1980 – 1989: Antalinvandrare: 211 472 Nya lägenheter: 122 496.

      1990 – 1999: Antal invandrare: 429 887. Nya lägenheter: 167 256.

      2000 – 2008: Antal invandrare: 516 661 Nya lägenheter: 53 971.”

      Det är klart jag undersökt länken.

     • KLARTEXTEN!
      Mar 18, 2012 @ 11:52:21

      Den som inte är helt jävla blåst inser att det var ett rent slarvfel att jag skrev ”nya lägenheter” istället för ”nya hyreslägenheter”. Jag länkade till originalartikeln och försökte alltså inte dölja skrivfelet!

      Varför skulle jag drabbas av ”desinformationstörst”? Det skulle ju förutsätta att jag har fel. Varför skulle jag hävda en felaktig tes? Vad vore poängen? Jag kommer att bli krossad om jag driver felaktiga teser. Fel i detaljer, ja kan hända ibland. Fel i grundteserna (t ex att invandringen orsakat bostadsbristen)? Aldrig!

     • Galmin Tireantvs
      Mar 18, 2012 @ 11:55:45

      Intressant att dina slarvfel alltid är till fördel för dina argument och aldrig tvärtom. Eller hur?

     • KLARTEXTEN!
      Mar 18, 2012 @ 14:48:44

      Skitsnack! Det är bara så att slarvfel som missgynnar mig, inte påpekas! Skrivfel går åt båda hållen! Dessutom har jag alltid rätt i grundfrågan!

    • KLARTEXTEN!
     Mar 17, 2012 @ 12:58:57

     Du bortser från alla bostadssökande barn och barnbarn, som invandrarna producerat! Du har räknat både nybyggda villor och lägenheter. Bara villor och lägenheter i storstadsområdena är relevanta, för det är i storstäderna vi har bostadsbrist! Inlägget länkar till artikeln varifrån jag hämtat siffrorna. Han i sin tur hänvisar till SCB och Migrationsverket! Det är nybyggda hyresrätter. Byggande i glesbygd är förstås helt ointressant! Jag har aldrig påstått att vi har bostadsbrist i glesbygden.

     Bostäderna behövs i storstäderna, där jobb och utbildning finns, så därför måste vi se på invandring och bostadsbyggande där, t ex i Stockholmsområdet, Malmö och Göteborg. Eller bara fokusera på StorStockholm eller Stockholms län. Kan du ta fram den statistiken? Och ange år för år, så är det lättare att kontrollera.

     Som bekant är det i storstäderna bostadsbristen har ökat kraftigt!

     Dessutom: trollar vi bort massinvandringen, så trollar vi bort bostadsbristen! Fortfarande! Så oavsett vilka siffror du skulle visa, så är detta fundamentala faktum det avgörande!

     Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 16, 2012 @ 10:38:58

   Självklart får du (och alla andra) kopiera vilket inlägg ni vill från min blogg! Jag vill bara att informationen skall spridas maximalt!

   Svara

 7. Stig Palm
  Feb 14, 2012 @ 21:12:55

  Kan det vara möjligt att de flesta svenskar inte har förstått detta?
  Det borde skrivas insändare om detta i dagstidningarna?
  Risk att dessa inte tages in med risk för Rasiststämpel.

  Svara

  • Rolle
   Feb 15, 2012 @ 11:17:33

   Många är nog lyckligt ovetande, tänk bara på alla som är medlemmar i ”jagvillhabostad.nu”. De som inser att bristen beror på invandring är säkert så naiva att de tror att alla som kommer hit är flyktingar.

   Man förstår att Reinfeldt har kallat oss ”Det sovande folket”.

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 15, 2012 @ 18:41:07

   Ju fler som skriver insändare och kommentarer desto snabbare sprids denna viktiga information!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: