Stoppa genus-talibanerna!

Att ge en korrekt verklighetsbeskrivning, utan att förneka något, är rimligen en god väg mot en sund personlighetsutveckling.

Jag tror inte ”ens” på att förneka kön. All verklighetsförnekelse är censur. Och censur är intolerans!

Ett normalt barn vill bli erkänt,  även som pojke eller flicka. Dumma föräldrar som utsätter barnen för ovetenskapliga sociala experiment borde myndigheterna titta närmare på!

En bättre utgångspunkt är, att tvärtom öka informationen till barnet, utan några pekpinnar! Barn är ofta mycket klokare än vuxna, framförallt mindre fördomsfulla. Föräldrar som upplever problem med sin sexuella identitet, bör istället söka hjälp!

Läs följande artikel:

vi-sager-inte-barnens-kon

bok-om-hen-gav-medialt-genomslag mp-alla-forskolor-ska-ha-en-genuspedagog elin-och-per-var-forsta-kullen-pa- jamstalldhetsdagis hen-gor-barn-forvirrade article14382507.ab era-korkade-brudar-sluta-sup-som-karlar/

Advertisements

38 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Origenes
  Mar 18, 2012 @ 17:08:22

  Det som förvånar mig mest är att dagens argument är så lika dem som användes på 1960-talet. Vi trodde då på fullt allvar att könsroller bara var inlärda och att en lyckligare värld skulle skapas om rollerna krossades. Nu har det gått 50 år och dagens kvinnor är mer likställda männen, men de mår mycket sämre än för femtio år sedan. Ännu värre är att de sakta men säkert tar över högskolorna, snart är bara 20 % av de studerande män. Vad gör det då? Jo vi har i Sverige en extremt hög andel män som slår sina kvinnor och den andelen ökar. Vi kommer snart även där ha en 80/20 relation. 80 % av kvinnorna kommer att fysiskt misshandlas av sina män om vi inte tänker om och funderar på verkligheten istället för kartan

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Mar 19, 2012 @ 11:16:01

   Du kan inte bara bunta ihop alla män! Inom vissa grupper är våldet religiöst sanktionerat, som bland muslimerna. Där finns ett enormt mörkertal, pga att dom flesta kvinnor aldrig anmäler misshandeln, då den ju är OK enligt Koranen. Sen måste du identifiera vilka övriga män som misshandlar. Det är förmodligen en kraftig övervikt av missbrukare och psykfall. Hur många övriga män misshandlar? Ytterst få tror jag!

   Män är även i övervikt när det gäller brottslighet. Innebär det att alla män skall betraktas som kriminella? Naturligtvis inte! Samma sak som med misshandel: inom vissa kategorier (missbrukare, psykfall och muslimer) sker nästan all misshandel. Du måste nyansera dig!

   Och många kvinnor utövar psykisk misshandel! Dom psykar männen. Är det OK? Vad gör då män som psykiskt trakasseras av kvinnor? Ofta krävs det två för att dansa! Och vad är det för idioter som inte har vett att lämna en misshandlande man? Jag spyr på såna kvinnor!

   Männen diskrimineras enormt vid vårdnadstvister. Vad gör då en maktlös man när kvinnan ljugit om honom för att få ensam vårdnad och underhåll? Såna kvinnor får skylla sig själva när dom råkar illa ut!

   Psykisk misshandel kan vara mycket värre än fysisk!

   Svara

 2. jempa
  Feb 19, 2012 @ 16:17:07

  anonym: kommentaren var riktad till signaturen sherlock. dock verkar kommentarerna hamna lite varstans här.
  men iaf…nej, jag vet inte allt eller har funderat på allt bara för att jag råkar vara lagd åt det hållet. teorin som du kom med har jag aldrig hört talas om förut och stämmer förmodligen inte heller. jag vet inte varför vi människor får den läggning vi får, men att det skulle ha med ett överskott av hormoner att göra tror jag inte och inte heller att det skulle ha något att göra med ”våra” beteenden. som jag nämnde tidigare finns det ju flator som är hur feminina som helst, ja alltså som de flesta skulle definiera ordet feminin, så där spricker teorin.

  Svara

 3. Sherlock
  Feb 19, 2012 @ 00:41:17

  Ursäkta MIG Klartext, men hur kan det komma sig att en kommentar är inskriven i förtid?

  Kolla detta: Posted on 19 februari 2012 kl. 0:08

  Och REALtid är???

  Svara

  • Sherlock
   Feb 19, 2012 @ 00:43:01

   Har det blivit sommartid redan? Nä, då hade det ju blivit tvärtom, dvs klockan hade varit 22.48… Jaja, spelar väl ingen roll om hundra år. Men konstigt -DET är det ju..

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 19, 2012 @ 10:18:19

   Jag tror klockan är fel inställd i bloggen. Skall fixa det så snart jag hinner.

   Svara

 4. Uppochner
  Feb 17, 2012 @ 15:49:07

  Klädsel ändrar sig över tid men vad som är manligt och kvinnligt etablerar sig ändå inom varje samhällsgrupp. De flesta signalerar vilket kön de är. Vill vi hellre vara så osäkra att vi måste fråga om det är en han eller hon eller hen?

  Svara

 5. Uppochner
  Feb 17, 2012 @ 15:41:43

  Jag tror att barnen blir osäkrare av att göra könsrollerna mer diffusa. Är det inte bättre att förmedla till barnen att de är lika mycket värda och att de har samma möjligheter i samhället Kanske personer som sökts sig till genusstudier och som uttalar sig som experter omfattar en större procent med problem med sin
  genusidentifikation. Heterosexualitet är faktiskt norm, även om media ger intryck att veta det. I allmänhet mår barn bättre av att veta gränser.

  Svara

  • jempa
   Feb 17, 2012 @ 16:35:28

   heterosexualitet är norm, ja, och det kommer alltid vara så hur man än vrider och vänder på det men bara för att majoriteten är heterosexuella så betyder det inte att normerna inte kan ändras, det som vi kallas för könsnormer alltså.
   normer finns för övrigt även inom den homosexuella gruppen, där förväntas bögarna vara fjolliga, snygga och välklädda. vi flator förväntas vara killaktiga,med rutiga skjortor, kort hår och allt vad det innebär. är en lesbisk kvinna typiskt kvinnlig ifrågasätts hennes läggning typ ”nej hon är nog bisexuell”.

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Feb 17, 2012 @ 19:46:24

    Vad menar Du med könsnorm? Vad är könsnormerna idag enligt dig? Ifall du tror att heterosexualitet kanske inte kommer att vara normen i framtiden, så säger du också att mänskligheten kommer att dö ut! Så det lär aldrig hända.

    Ifall du menar att det råder ett socialt tryck att leva upp till normen, så lär trycket bara upplevas av den som inte uppfyller normen. Dom som uppfyller normen har inget skäl att känna något tryck. Jag har aldrig känt något sådant i varje fall.

    Svara

    • jempa
     Feb 18, 2012 @ 21:45:37

     läs min kommentar igen så ser du att jag inte alls skrev så. jag snackar om könsroller, d.v.s. att killar och tjejer ska vara på ett visst sätt, detta har inget med läggning att göra. dock drabbas killar mest av denna norm tror jag. killar ska ju vara så jävla macho hela tiden och hävda sin manlighet. de får inte gråta för då är de fjollor, och inte heller får de visa känslor på annat sätt. även om man lever upp till en norm betyder det inte att man vill göra det. vi som går emot normerna gör det för att vi faktiskt vågar göra det, men alla gör tyvärr inte det.

     Svara

   • Sherlock
    Feb 18, 2012 @ 14:49:44

    Normer förändras genom politiska beslut. Utan att de flesta ens en gång blir medvetna om det. Vips så sitter den före detta unga frun och 2-barnsmamman med noll i SGI (sjukpenninggrundande inkomst) och a-kassa eftersom hon med glatt sinne varit hemma med barnen i mannens 10-rumsvilla i djursholm. Mannen, som var den enda försörjaren i familjen, har gett henne foten till förmån för en yngre och sexigare variant av sin fru.

    Det är därför som staten behövs, därför som lagar stiftas. För att exempelvis motarbeta att kvinnor, som faktiskt är de som fortfarande går med barn i sin mage i sådär 9 månader och de som ammar osv- inte sätts i beroendeställning till mannen. Men detta fattar inte unga tjejer i dag. Förrän det är för sent. De som garvade åt ”kommunisterna” och dessa galna feminister, är samma människor som gärna använder det system som inte länge finns, i morgon…

    Svara

    • Sherlock
     Feb 18, 2012 @ 14:51:51

     ”Vårdnadsbidraget” skulle varit med där. Det är sånt som vårdnadsbidraget som drar tillbaks klockan till 50-talets standard och återställer patriarkatets makt.

     Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 17, 2012 @ 19:43:42

   Såvitt jag vet är genustramset inte ens någon vetenskap. Dvs deras teorier har aldrig bekräftats vetenskapligt. Deras professor blev anklagad för vetenskapligt fusk. Dom har börjat med slutsatsen . Sen bygger dom en teori för att bygga upp den slutsatsen.

   Svara

 6. jempa
  Feb 16, 2012 @ 18:40:00

  det kommer alltid finnas biologiska skillnader mellan pojkar och flickor, det kan vi inte komma ifrån, så därför kan vi inte ta bort könsbenämningarna, MEN, det är samhället som har bestämt vad som är typiskt flickigt och typiskt pojkigt, och det är det många som vill ändra på. jag tänker liksom inte klä mej, bete mig, eller ha mitt hår på ett speciellt sätt bara för att samhället har bestämt ”att det är så man ska se ut när man är kvinna”.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 16, 2012 @ 19:17:44

   Jag tror att könsbilderna är resultatet av samverkan mellan kön och samhälle! Inget blir bättre av förljugenhet och censur!

   Svara

  • betsy
   Feb 16, 2012 @ 22:03:46

   Alla dessa människor överallt som talar om ”samhället” som tydligen styr och ställer hur man får ser ut och vad man får göra. Vem är detta ”samhälle”? Nån gubbe med pekpinne som sitter och säger vad du ska göra. Lägg av! Vakna och förändra, men tänk på att vi tillhör världen. Jobba för att kvinnor respekteras som kvinnor och män som män, på samma villkor, överallt, i hela världen! Att tioåriga pojkar springer i kjol kanske kan tolereras av oss svenskar men ger inte killen särskilt mycket respekt när han är ute och tågluffar som tonåring. Stackars barn, de har inget eget val! Så är det bara, no matter vad de flummiga föräldrarna tycker. Har pappan klänning på jobbet? Inte? varför inte det?

   Svara

   • jempa
    Feb 16, 2012 @ 22:55:50

    samhället har inte sett likadant ut hela tiden,normerna ser ut på ett sätt idag och på ett annat sätt imorgon. ja, idag skrattar man åt män i kjol, men vad tror du händer om fler män skulle ha kjol på sej, ja då skulle det bli mer accepterat och till slut skulle man inte tycka att det var kul längre. det är ändå vi människor som formar samhället, det är vi som skapar normerna!

    Svara

  • Anonym
   Feb 18, 2012 @ 16:05:43

   Du ska vara den du är eftersom du verkar vara en häftig personlighet ( vad jag kunnat bedöma hittills iaf ) men hur ställer du dig till teorin om att ”pojkflickors” beteende kan förklaras utifrån ett tillskott på testeteron, alltså att en biologisk förklaringsmodell.
   Fast vill ändå tillägga, vad som än orsakar homosexualitet ; vive la difference ( grejade inte accenten ) ni berikar.

   Svara

   • jempa
    Feb 18, 2012 @ 21:54:04

    jag har en vän som har ett tillskott på det manliga könshormonet, hon är 100% hetero och även 100% kvinna så din teori stämmer nog inte.

    Svara

    • Sherlock
     Feb 18, 2012 @ 22:48:04

     Hehe- tjejer behöver extra testo. vissa mer än andra. Jag har aldrig varit så sugen på sex som när jag tog extra ”tillskott” och tränade hårt. Och jag mådde riktigt bra också. Inte blev jag dragen åt andra hållet bara för att jag hade extra testo i kroppen. Tvärtom! Det där med sexuell läggning handlar om andra saker. Det tråkiga var att det motsatta könet trodde jag var lagd åt det ”dominanta” hållet, vilket jag absolut inte var eller är.

     Svara

     • Anonym
      Feb 19, 2012 @ 00:08:07

      Syftade mer på beteenden varhelst de dyker upp, hos heteron eller gays.
      Och visst handlar läggning om så mycket mer än om hormoner och sexdrift:-)

     • jempa
      Feb 19, 2012 @ 14:50:41

      det får stå för dej, jag tycker inte att man ska hålla på och mixa med olika preparat sådär, såvida man inte behöver manliga könshormoner för att bli man.

     • Anonym
      Feb 19, 2012 @ 15:04:41

      Nu förstår jag dig inte även om det kanske beror på mig.
      Vaför skulle man mixtra med preparat eller övh försöka ändra på sig, vare sig man är gay eller hetero.
      Intetdera är ju ett problem.
      Ville bara testa en teori på dig därför att jag ( ok kanske omvänd fördomsfullhet,) antog att du visste/ hade funderat mer på sådana frågor än jag.

 7. elina
  Feb 16, 2012 @ 18:25:29

  Men – om föräldrarna var könsneutrala då blev det ju inga barn, eller… För mig låter det snarare som psykisk misshandel. Frågade barnbarnens dagis vad de tyckte om ideerna. Skrattanfall från alla. Känns tryggt.

  Svara

 8. pelle d.ä.
  Feb 16, 2012 @ 18:18:20

  det är bara mode. det är en sak att uppfostra barn till att tänka runt onödiga könsroller, men det är en annan att uppfostra dom till at bli mentala enucker med rakade huvuden klädda i grå unisexoveraller.

  vad de föräldrarna gör i sitt experiment har jag sett många gånger. nån förälder tror att de har en revolutionerande ide om hur barn ska fostras för att bli supermänniskor, vare sig det gäller idrott, vetenskap, språk, showbiz, eller religion. men barnen blir ändå individer som rättar sig efter sin genetiska kod och samhällets normer.

  Svara

  • Sherlock
   Feb 16, 2012 @ 22:46:34

   Precis min tanke: Det är bara MODE! När jag växte upp på 70-talet skulle alla hångla med alla, helt normalt… Och de som växte upp på 80-talet tycker annat. Och så nu denna 2000-tals generation som måste hävda sitt egna existentiella berättigande hela tiden, på 5 olika språk! Inte undra på att 2000-talisterna är kluvna i sin identitet både pga kraven på ”mångkultur” och att vara lagom neutrala killiga eller tjejiga. Jag förstår dagens ungdomars behov av att droga ner sig. På min tid knarkade man för att ha kul. I dag gör man det för att stå ut med vardagen.

   Svara

 9. Sherlock
  Feb 16, 2012 @ 17:33:27

  Jag har inte pluggat på vad genuspedagogik ínnebär, men jag anar att man måste gräva lite djupare för att kunna få en klarare bild av det. Jag tror inte det innebär att lära barnen vara könsneutrala, utan att de ska få växa upp utan stereotypiska könsmönster vilket jag tycker verkar vettigt. När jag själv stått i lekparken och hört mammor säga till sina barn att ”neej, jag orkar inte snurra dig, sånt kan du leka med din pappa” så blir jag väldigt sorgsen och tänker att det är då faan att unga tjejer lär sina barn att mammor är till för att gosa med medan papporna busar. Men å andra sidan så är det förkastligt att försöka styra flickor att välja bilar och killarna att välja dockor. Då är det ju uppstyrt just EFTER barnens kön. Jag har hört både bra historier och mindre bra om det här…

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 16, 2012 @ 18:20:22

   Jag skrev inlägget med anledning av den första artikeln jag länkar till.

   Svara

   • Sherlock
    Feb 16, 2012 @ 22:15:51

    Aha- ja du börjar lära känna mig vid det här laget, märker jag! Jag är inte så nogsam med att läsa innan jag reagerar… Nu har jag läst-tack för påpekandet! Min spontana reaktion (finns det ngn tanke som är ospontan så är det väl snarare en reflektion…? Ja,skitsamma) är att man som barn söker efter svar och att få veta omvärldens syn på sin egna person. Vi som vuxna vet ju vilka vi är redan. Barn vänder sig till vuxna för att kunna förstå var de passar in sin någonstans- vem är min pappa och vem är min mamma. Varför finns jag? I alla barns värld finns en fantasivärld där även den mest udda världen de lever i, görs om till en helt vanlig värld. Därför att barn vill inget hellre än att bara passa in. Mitt barn är bara uppvuxen med mig. Det har alltid bara varit jag hemma hos oss. Trots detta är alla familjer bestående av mamma, pappa, barn. Och de 2 har skaffat barn för att de älskar varandra.

    Så är det bara. Jag hade aldrig kunnat beröva honom från att ge honom sin könsidentitet dessutom. Han vet att han har en snopp och att han blir upphetsad av att se nakna tjejer på teve. Så? Jag har inte uppmuntrat detta. Jag hade uppmuntrat honom om han hade sagt att hans snopp blir stor av att se nakna killar. Det hade jag faktiskt. Men samtidigt blivit lite ledsen för att jag skulle förstå att jag inte skulle få barnbarn.

    Att inte veta om man är flicka eller pojke måste ju vara väldigt jobbigt. Det skulle ta några år tills man slutligen skulle ge igen på sina jävla skitföräldrar som inte kläcka ur sig att man var antingen pojke eller flicka! Och jag skulle bli väldigt misstänksam. Varför i helskotta försöker mina föräldrar mörka att jag är kille, eller tjej? Nej, det här tror jag inte på alls. Hellre då att man först vet att man är tjej eller kille och att man sen långt efter det, vet att det är okej att man ärlagd åt det egna könet elller åt det motsatta.

    DET är något jag alltid påpekat för min kille- att det är okej att gilla andra killar, eller att gilla tjejer. Att jag kommer att älska honom precis lika mycket hur han än gör!

    Svara

 10. Pelle the Lover
  Feb 16, 2012 @ 17:21:45

  Ja knäppisar finns ju överallt, letar man riktigt noga så hittar man nog några som vill uppfostra sina barn som Elviskopior, oavsett kön, för det finns ju inte (eller jo det gör det ty naturen har faktiskt skapat oss olika) inte som han eller hon Elvisar, utan som hen Elvisar. Och Pelle önskar dem och deras barn lycka till här i världen!
  Även om Pelle tycker lite synd om barnen som inte får välja själva att vara det dom fötts till dvs en lite pojke med snopp och en liten flicka med snippa eller vad det nu heter nuförtiden, kanske kallas alla kön numera för ett och samma namn snoppelisnippa. Nåja naturen har skapat oss och oavsett vad vi lyckas komma på för puckade ideer och sociala normer så är vi hårdkodade att skaffa avkomma ( genom att kombinera k-k och f-tta) för annars skulle vi alla dö inom 100år, och med det menas inte bara de tråkiga hetrosexuella, utan alla människor, homo som hetro, okönade som tvåkönade.
  Så tack folk för att ni k-llar där ute i stugorna, ni för livet vidare oavsett om ni vill eller inte, sen kan man ju passa på att ha roligt samtidigt som man gör något så viktigt och ansvarsfullt.

  Svara

 11. MaleChauvinistSwine
  Feb 16, 2012 @ 17:06:56

  Hur kan folk skaffa barn om de skall vara könsneutrala. Då blir det ju inga barn…
  Själv vill jag ha mina barn på en socialkonservativ förskola där de lär sig svenska folkvisor och seder. De skall få läsa om TinTin i Kongo om de vill, likaså skall de få leka med både dockor och bilar.
  Våra förskolor är överbefolkade med femitrister som ser indoktrinering av unga som sin uppgift här i livet. Nu har de sett att få har nytta av sina universitetsstudier till genuspedagoger, många utbildningar ger inte lärarlegitimationer (som tur är) och då drar den här debatten igång. Plötsligen slog det mig att få klagade på Hitlerhjugends när dessa uppfostrade vårt uppväxande släkte och därför kommer troligen få att ifrågasätta våra dagistanters strävan till en pk-profilerad genusuppfostran idag. Kom bara ihåg att barnen inte själva väljer hur de skall bli indoktrinerade och det har inte varit helt ovanligt att makthavare blivit kritiserade för att de varit på Hitlerjugend som barn. Men hade de egentligen något val?
  Vad skall dagens unga i framtiden svara en rekryterare som frågar dem om deras tid på dagis? Jag skulle aldrig rekrytera någon som gått på genusdagis, hen skulle troligen bara skapa problem bland kollegorna.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: