Aftonbladet applåderade Hitler!

En ledare som publicerades av Aftonbladet samma dag som invasionen, den 22 juni 1941:

Europas frihetskrig

”Det av västmakterna inringade Tyskland har sprängt sina bojor och går nu med fri och ökad styrka till sin europeiska, sin världshistoriska mission att krossa den röda regimen som utgjort ett ständigt hot mot själva frihetens princip.”  (Jag har lagt upp flera foton på sidan. Förstoras när ni klickar på bilderna).

Hitler och Stalin hade slutit en fredsöverenskommelse ”Molotov-Ribbentrop pakten”, så ryssarna var helt oförberedda. Hitlers anfallskrig mot Sovjet ”operation Barbarossa” startade kl 03:15 den 22 juni 1941 när över 3 miljoner tungt bepansrade soldater bröt igenom gränsen och påbörjade ett flerårigt utrotningskrig, mot dom ryska ”undermänniskorna”. Detta var alltså ”Europas frihetskrig” enligt Aftonbladet.

Längre ner i artikeln fortsätter Aftonbladet:

”Nu har Tyskland tvingats att först göra rent hus på den servilt styrda kontinenten…”

Vad innebar rent hus då?

som Hitler ”tvingades” till före operation Barbarossa? Jo:

Anslutningen Österrike och annekteringen av Tjeckien

utrotningskriget i Polen

Invasionen av Danmark och Norge

invasionen av Nederländerna, Belgien, Luxenburg och Frankrike

”blitzen” bombningen av England

Kan Aftonbladet förklara varför invasionerna av Polen, Danmark, Norge, Nederländerna, Belgien, Luxenburg och Frankrike var nödvändiga?

Det var knappast möjligt att vara mer tyskvänlig! Så uppenbart är att

Aftonbladet har rötterna i nazismen!

Ränderna går aldrig ur antisemitiska Aftonbladet! Något Aftonbladet försöker tiga ihjäl!

Nationell.nu har plagierat det viktigaste i detta inlägg.  Det får dom och alla andra gärna göra (för maximal spridning). Men det vore trevligt om dom angav källan. Jag har citerat Nationell.nu, men då alltid angivit källa. http://www.nationell.nu/2012/11/22/aftonbladet-hyllade-adolf-hitler/

hitler son agg-motte-vilks-vid-mote-i-karlstad lars-vilks-attackerad-i-karlstad unik-tavla-fran-auschwitz-aterfunnen fler-utvandrare-an-pa-1800-talet fakta-hit-utvandrar-vi-fran-sverige vanstern-vagrar-att-tala-om-hela-verkligheten hatet-och-politiken usa-bas-i-afghanistan-attackerad han-sags-vara-hitlers-son exclusif-le-fils-francais-cache-d-adolf-hitler Hitler-had-geen-joods-bloed-en-geen-Franse-zoon gauck-ny-president-i-tyskland tyska-myndigheter-skogspojken-hittade-pa-sin-historia aktivisten-kan-bli-ny-tysk-president darfor-ska-vi-akta-oss-for-att-argumentera-med-kanslorna dilsa-demirbag-sten-vanstern-maste-formulera-principer-for-en-gemensam-framtid mansfragorna-har-forsvunnit-till-forman-for-kvinnorna bo-rothstein-vanstern-maste-rannsaka-sig-sjalv feministerna-har-inte-kunnat-hantera-sin-framgang hatet-som-gor-mig-politiskt-deprimerad svenska-soldater-anordnade-slagsmalstavling-i-afghanistan andra-barnboken-med-hen-pa-vag bok-om-hen-gav-medialt-genomslag

Advertisements

105 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Trackback: Aftonbladet dessinformerar Judesituationen - dissidenter.com
 2. Trackback: AB-journalist med bruna rötter kastar sten på Grand Hotell. | Varjager's Weblog
 3. Trackback: Pinocchiopressens Stalingrad och rebellmedias genombrott « Avpixlat
 4. Trackback: Mod og mod « Snaphanen.dk
 5. Trackback: Aftonbladet hyllar Hitler och "Europas frihetskrig" | Nordfront.se
 6. Trackback: #Polis @martinmarmgren näthatar och kränker Athena Farrokhzad & alla andra som kritiserar pedofilspäckade #polisen m.m. – REVEALING THE NAZI GOVERNMENT OF SWEDEN – FINANCINF WARS POISONOUS VACCINE AND AFGHAN HEROINE
 7. Annen Bertelin Lindgren
  Maj 15, 2016 @ 00:53:02

  ”Ränderna går aldrig ur”? Jag antar att samma sak gäller Sverigedemokraterna, som ju grundades av nazister? Det var dessutom mycket senare än 75 år sedan, så vi kan alltså lugnt konstatera att de är nazister.

  Är så fruktansvärt less på alla hycklade smygrasister som inte ens vågar stå för sina åsikter, utan kallar sig ”Sverigevänner” och ”realister”. Nazister och rasister är vad ni är. Ränderna går som sagt aldrig ur.,.

  Svara

 8. Trackback: Leder migrationshaveriet till strukturell emigration? « Avpixlat
 9. Trackback: Veckan som förgick, v.26
 10. Wolfgang Lewitzki
  Jan 01, 2015 @ 02:30:43

  Ja Ja Ja…Jag är ingen nazist eller kommunist..,.Jag konstaterar bara att när Hitler kom till makten år 1933. Så hade Stalin hållit på med att utrota nära tio miljoner människor i Ukraina genom att svälta ihjäl dem. Kan ju vara bra att känna till detta förhållande, då det enligt min mening inte finns med i historieskrivningen, annat än på en mycket undanskymd plats. Jag föddes i Ost Preussen 1943 och var med om den stora fördrivningen och flykten 1945. Mor har berättat hur det var, men det ryms inte här. Den största fördrivningen av folk från sina tusen åriga boplatser i hela världshistorien. Finns knappast något att läsa om detta i den Sionist ägda pressen såsom Aftonbladet. Personligen anser jag att Khazar Juden Stalin mycket väl kan mäta sig med Hitler…Om han inte till och med var mycket värre. Men det läser vi heller aldrig om. Historien skrivs alltid av segrarna i ett krig. Så är det och så kommer det att förbli. Man får själv leta bakom dimridåerna för att hamna lite mera rätt. Att angripa ett land som Polen är förkastligt och kriminellt. Men samma gäller när man angriper Vietnam eller Irak. Den som tycker annorlunda kan dra dit pepparn växer i mina ögon. Kolla först vilka som verkligen ligger bakom alla krig.

  Svara

 11. Trackback: Viktig information till dig som ska rösta i nyvalet
 12. Trackback: Enbart rasister bör rösta på Sverigedemokraterna | Petterssons gör skillnad
 13. Trackback: Expressen – Dess kusliga likhet med den våldsbejakande politiska extremismen i Sverige. | Peter Harold – Skrivarens blogg
 14. Trackback: Aftonbladet har rötterna i nazismen – Helin är alltså nazist
 15. Trackback: Apropå att döma ut medier | Kent Ekeroth
  • Lövet
   Jun 29, 2013 @ 22:36:59

   Sedär! SD och AB har något gemensamt: ett förflutet i nazism.
   Nu är det emellertid länge sedan Torsten Kreuger ägde AB och länge sedan LO, som 1942 hade startat Aftontidningen som en motvikt till Aftonbladet, tog över ägandet…

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Jun 29, 2013 @ 23:07:47

    Vem har pratar om ägare? Jag säger att Aftonbladet haft rötterna i nazismen och varit pronazistisk! Det har SD aldrig varit! Att enskilda anhängare var det är en annan sak. Men partiet har aldrig varit pronazistiskt. Däremot har 7-klövern ägnat sig åt grov rasism, genom att inrätta Rasbiologiska Institutet, genom att portförbjuda judar under kriget, genom att judiska pass skulle stämplas med ett stort J etc!

    Aftonbladet har fortfarande kvar mycket av sin antisemitism medan SD insett judarnas stora betydelse för vårt samhälle. Aftonbladet har fortfarande en förkärlek för totalitära ideologier.

    Hur blir det? Kan du inte visa att Avpixlat är rasistiskt?

    Svara

   • KLARTEXTEN!
    Okt 24, 2013 @ 19:12:24

    Har SD någonsin varit nazistvänligt? I så fall länka till bevis. Eller tänker du på enskilda fd medlemmar?

    Svara

    • Lövet
     Okt 24, 2013 @ 21:46:16

     Såhär sa Sverigedemokraternas tidigare ordförande Anders Klarström i ett telefonsamtal till tv-profilen ­Hagge Geigert: ”Du ska passa dig jävligt noga. Du kommer inte att leva så många dagar till […] vi ska bränna dig, ditt jävla judesvin.. Fy fan ditt äckliga lilla judesvin. Passa dig, Hagge! Vi vet att du heter … och var du bor också. Vi ska komma och döda dig.”
     -Förundersökningsprotokoll, Göteborgs PD, Dnr K 12585/84, bilaga 3, sid 1.

     Nääää, SD har inte rötterna i Nazismen inte. 😉

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Okt 25, 2013 @ 00:10:39

      Självklart var Klarströms uttalande vidrigt! Du vet att SD idag är Sveriges mest judevänliga parti? Anders Klarström blev utsparkad ur SD. Muslimer och många andra använder sig av uttryck som ”judesvin”. Är dom också nazister? Håller inte käre Lövet. Idag är Klarström Socialdemokrat och ”antirasist”, dvs judehatare.

      Frågan är om partiet någonsin varit nazistiskt! Kan du visa det? Har du gamla partiprogram som visar att dom någonsin var nazister, eller är det bara förtal?

     • Lövet
      Okt 25, 2013 @ 07:46:46

      Frågan var om SD har rötterna i nazismen. När en ansenlig del av partigrundarna, medlemmar i partiledningen och Partiledaren 1989-1995 var nazister och kommit in från NRP, eller varit ursprungsnazister med frivilligtjänst i WaffenSS – Wiking, kan man med hävd påstå att SD har rötterna i Nazismen, eller hur?

     • KLARTEXTEN!
      Okt 25, 2013 @ 14:29:07

      Beror på vad du menar med ”ansenlig andel”. Menar du 20%, 30 %, 50 %, 60 %, eller vad? Det självklara är förstås att det är partiprogrammet som definierar partiets politik! Inte vad en minoritet tycker! Eller hur?

      Rimligen måste nazismen, eller i vart fall klar nazistisk politik, vara inskriven i partiprogrammet! Saknade SD nazistisk politik, ja då är det självklart inte nazistiskt heller! Att partiledaren Klarström gör ett övertramp, som inte accepteras av partiet, gör självklart inte partiet nazistiskt!

 16. P
  Dec 25, 2012 @ 14:55:17

  Vilka rötter härstammar då Sverigedemokraterna från?

  Sverigedemokraterna bildades lördagen den 6 februari 1988. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes till viss del av personer tidigare verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt, däribland Leif Ericsson En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska Rikspartiet.Partiet kännetecknades inledningsvis av högerextremism och aktivism.

  Vilka personer var då med?

  Leif Ericsson, tidigare Zeilon var en svensk politiker, känd för sitt engagemang för främlingsfientliga och nazistiska organisationer på 1980-talet. På slutet av 1980-talet var han med och grundade Sverigedemokraterna.

  Anders Klarström, var som tonåring aktiv i det nynazistiska Nordiska rikspartiet. Sverigedemokraterna menar att partiet inte kände till detta när Klarström valdes till talesman på partiets riksårsmöte i Stockholm i juni 1989 och att Klarström tog avstånd ifrån sin gamla partitillhörighet under sin tid i Sverigedemokraterna. År 1986 dömdes Klarström till dagsböter för mordhot mot Hagge Geigert och för trakasserier mot antirasister.

  Det du klartext, det finns således massor av nazister hos SD också. Vad tycker du om det?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 25, 2012 @ 15:43:51

   Du kan INTE nämna EN enda nazist som finns i SD! Lögnare! Aftonbladet var nazist-vänliga under kriget, när det verkligen betydde något! Vidare skapade 7-klövern Rasbiologiska Institutet, vars forskning senare överlämnades till Hitler. Och Socialdemokratiska regeringen såg att att judepassen stämplades med ett stort J!

   Svara

   • P
    Dec 26, 2012 @ 01:25:14

    Klartext anger som rubrik ”Aftonbladet har rötterna i nazismen!”

    Här kommer några tips till klartext, kalla mig lögnare efter detta om DU kan.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Klarstr%C3%B6m

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Leif_Ericsson

    Det har fullkomligt VIMLAT av nazister och nynazister som var med och har rötter i nazismen och grundare av SD.

    Sen klartext vem hade sanktionerat att Wallenberg kunde rädda tusentals judar undan Eichmann? Var det SD månne?????

    Till sist. vilka muslimer med pass vill klartext släppa in i Sverige?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Dec 26, 2012 @ 01:44:37

     Jag vill helst inte släppa in några muslimer alls! Du skrev: ”det finns således massor av nazister hos SD också.” Sverigedemokraterna var dåligt förr ja! Men idag är alla nazister utsparkade! Nu är vi judevänliga! Först när krigslyckan vände för Hitler, blev man orolig och började fjäska för judarna. Men Aftonbladet har kvar sin antisemitism och sin vurm för totalitära ideologier. Fast för syns skull är nazismen utbytt mot islam!

     Svara

     • P
      Dec 28, 2012 @ 01:17:29

      Som vanligt vet inte denna klartext vad som är bak och fram, upp eller ner, höger eller vänster. Läs detta, jag slog upp detta på två minuter.

      http://www.expressen.se/gt/nazist-tar-sd-stolen-i-lidkoping/

      http://expo.se/2012/sd-politiker-ansluter-sig-till-nazistparti_5321.html

      http://www.expressen.se/nyheter/sd-kraver-att-ehn-sparkas-ut/

     • KLARTEXTEN!
      Feb 09, 2014 @ 00:27:20

      I första exemplet har en nazist olovligen skrivits upp på SD:s valsedel.
      I andra exemplet lämnar nazister SD, vilket är utmärkt!
      I 3:e exemplet har SD sparkat Ehn, enligt media för att han uttryckt sig på ett sätt som kan tolkas som nazistvänligt.

      Vad är problemet med att nazister sparkas?

     • P
      Feb 09, 2014 @ 01:51:53

      PROBLEMET för sd är att man lockar till sig nazister på löpande band, kan du gissa varför????

     • KLARTEXTEN!
      Feb 09, 2014 @ 13:00:59

      För att media pekar ut oss som nazistsympatisörer så är det ofrånkomligt att en del tror det är sant och lockas till SD. Men dom åker ut så snart vi upptäcker deras sympatier.

      Kan du verifiera ”på löpande band”? Vilka är de senaste nazisterna som lockats till SD?

     • P
      Feb 10, 2014 @ 11:56:55

     • KLARTEXTEN!
      Feb 11, 2014 @ 11:36:43

      I första exemplet har en nazist olovligen skrivits upp på SD:s valsedel.
      I andra exemplet lämnar nazister SD, vilket är utmärkt!
      I 3:e exemplet har SD sparkat Ehn, enligt media för att han uttryckt sig på ett sätt som kan tolkas som nazistvänligt.

      Vad är problemet med att nazister sparkas?

     • P
      Feb 11, 2014 @ 16:14:41

      Problemet är Sverigedemokraterna som inte vågar stå sina åsikter. Att Sverigedemokraterna har sina rötter i Bevara Sverige Svenskt kan väl ändå inte vara något att försvara.

      Martin Björkert sitter med i Sverigedemokraternas styrelse i Norrköping. Han har ett förflutet inom den nazistiska organisationen Nationalsocialistisk front.

      Staffan Gising gick med i Sverigedemokraterna i slutet av 2009. Inför valet hoppade han av, varför kan man fråga sig? ”De använder farlig retorik, som i Tyskland under andra världskriget” Ansåg han när han förstått Sverigedemokraternas obegripliga retorik.

      Leif Ericsson, tidigare Zeilon, var en svensk politiker, känd för sitt engagemangi folkkampanjen Bevara Sverige svenskt (BSS) på 1980-talet. 1988 var han med och grundade Sverigedemokraterna.

      Ralph Carl Anders Klarström, född 17 december 1965 i Göteborg, är en svensk före detta politiker och musiker (pianist). Han var bland annat tidigare aktiv i nazistiska Nordiska Rikspartiet.

      Med i den första styrelsen fanns också Reine Wikström (NRP/RAG), Sven Davidsson (Nysvenska Rörelsen) och Tord Hagström som grundade det nazistiska skivbolag som är ansvariga för utgivningen av låten ”Blattesvin” och andra av samma karaktär.

      DET VIMLAR AV NAZISTER I SVERIGEDEMOKRATERNAS HISTORIA, vilket annat parti har denna bakgrund??????

      LÄR DIG ATT VARA SJÄLVKRITISK FÖRE DU UTTALAR DIG OM ANDRAS HISTORIA.

     • KLARTEXTEN!
      Mar 30, 2014 @ 15:29:37

      Det ”vimlar” INTE av nazister i SD:s historia! Men nazister fanns med ja, men det är en annan sak än att det ”vimlade” av dom! Jag nämnde Aftonbladets nazistiska förflutna pga att dessa ofta hänvisat till SD:s förflutna. SD är nu ett helt annat parti och visar sig någon vara nazist, åker dom ut med huvudet före! Vi är idag Sveriges judevänligaste parti! Så långt från nazism man kan komma! Ville bara visa att dom inte bör kasta sten i glashus! Dom var pro-nazister när det verkligen gällde, under WW2!

  • Mikael Hirviniemi
   Feb 25, 2015 @ 09:35:59

   Din förbannade jävla idiot! Det kvittar om SD grundades från nazisympatitsörer. Ingen av dessa finns kvar och nuvarande ledning har flertalet gånger tagit avstånd från dessa. Har aftonbladet gjort det? Nej det har dom inte. Idiotjävel! Gå och lägg dig för fan.

   Svara

 17. Anonym
  Nov 22, 2012 @ 02:45:08

  ”Kan Aftonbladet förklara varför invasionerna av Polen, Danmark, Norge, Nederländerna, Belgien, Luxenburg och Frankrike var nödvändiga?”

  Sett ur en strategisk synpunkt hade nazisterna anledning att invadera dessa länder. Polen vägrade ge Tyskland åtkomst till Ostpreussen (detta är orsaken till kriget), och tyskarna ville också ta tillbaka områden tilldelade Polen i första världskriget. Norge invaderades samtidigt av England och Tyskland, kampen gällde fortsatt åtkomst till den svenska malmen. Danmark låg som ”språngbräda” på vägen dit så de ockuperades också. Invasionen av Frankrike skedde eftersom England och Frankrike förklarat krig sedan Tyskland invaderat Polen. Ska man vara petig hade Hitler faktiskt bett dem om fred sedan Polen besegrats och erbjöd till och med att låta den delen av Polen som ockuperats av Tyskland bli fritt igen så länge Tyskland fick åtkomst till Ostpreussen. Mellan detta och invasionen av Frankrike dröjde ett år som kallades låtsaskriget. Beneluxländerna invaderades i samband med Frankrikeanfallet för att inte låta England få fotfäste och hota Tyskland, då de ligger mycket nära landet.

  Sen är det väl knappast rimligt att med facit i hand anklaga aftonbladet för att tycka att tyskarnas krigsförbrytelser är ett frihetskrig. Vilka kände till dessa förbrytelser under perioden? Aftonbladet skrev väl utifrån hur läget såg ut då. Ändå är det förstås omdömeslöst att tycka att ett sånt gigantiskt angrepp är något positivt. Men för att spela djävulens advokat så att säga tänkte man ju lite annorlunda då.

  Svara

  • Anders Andersson
   Nov 22, 2012 @ 13:56:01

   Det handlar inte om rimlighet ur något perspektiv. Aftonbladet m.fl använder konsekvent ”nedsmetnings”-taktiken, att associera motståndare med negativa företeelser (oavsett hur länge sedan eller om personen på något rimligt sätt kunnat handla annorlunda). Ta t.ex. Kamprad, Drottning Siliva, hela SD, .. kort och gott alla som inte tycker som AB.
   Här svaras med samma mynt. Onekligen har AB haft nazistiska sympatier. Vad säger det om AB? (för att ta en journalistisk favorit-ledande-fråga).

   Svara

   • Anonym
    Dec 06, 2012 @ 20:46:51

    Läs på om ABs historia. Detta kommer från en SD-sympatisör. Sjunk inte till en nivå du avskyr.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Dec 06, 2012 @ 22:42:58

     Förklara varför du försvarar denna skitblaska med näbbar och klor. INGEN kommer ifrån att Aftonbladet HAR rötterna i nazismen! Dessutom har dom under lång tid hävdat att SD har rötterna i nazismen, vilket är LÅNGT ifrån lika sant! Ställ dig frågan: Om SD hade hyllat Hitler under världskriget; hur hade Aftonbladets retorik varit tror du? Aftonbladet hyllade Hitler. Inget trixande ändrar detta faktum!

     Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 05, 2012 @ 03:58:28

   Du ”glömde” nämna att ett viktigt skäl till invasionerna var att Tyskland ville lägge hela Europa och Sovjetunionen under nazistisk välde!
   Jag anklagar Aftonbladet för att ha stött en nazistisk regim! Och dom visste att judar förföljdes och sannolikt avrättades.

   Svara

   • Anonym
    Dec 06, 2012 @ 20:39:59

    Det är en myt att Tyskland ville lägga hela Europa under sig. Anledningarna jag skrev ovan är dem som gällde för respektive land. Lite nyansering får vi ändå ha. Det ”enda” landet nazisterna ville lägga under sig var ”österlandet”, med förevändningen livsrum. Det är illa nog, men kom inte med osanningar. Hitler älskade England och ville i Mein Kampf ha en allians med Frankrike, England och Italien. Av praktiska skäl blev det endast Italien. Jag blir trött på folk som i sin okunskap uttalar sig självsäkert om saker de inte vet.

    Hur vet du att AB visste att judar förföljdes? Är du ens medveten om att AB bytte ägare efter kriget? En konkurrerande tidning startades då AB ansågs för tyskvänliga och ägarna av denna tog senare över AB, så någon nazistisk historia har de inte. Jag förstår ditt retoriska knep och varför du vill använda det men det är helt enkelt lögn.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Dec 06, 2012 @ 22:38:50

     Jag vet att Hitler älskade England, men om England är fientligt sinnade, så har Hitler inget alternativ. Det du säger är säkert sant, inititalt. Sen är ju faktum att Hitler LADE många europeiska länder under sig (mot sin vilja får man förmoda). I något skede ville Hitler lägga länderna under sig, eller hur? Om Hitler inte ville lägga många Europeiska länder under sig, varför gjorde man det? Så sanningen är väl att initialt ville Hitler inte lägga dessa länder under sig, men senare ändrade hans sig, pga att dom vägrade alliera sig med nazismen. Eller hur? Och när artikeln skrevs var detta ett fullbordat faktum.
     Judarna förföljdes redan på 30-talet, vilket Aftonbladet säkert visste. Dom kände väl till nazismens antisemitism o judehat. Resten vet jag inget om. Aftonbladet HAR rötterna i nazismen! Oavsett ägarbyte!

     Svara

 18. tommy
  Nov 21, 2012 @ 19:47:33

  vad underbara ni är som kommer ut med sanningen bra jobbat

  Svara

  • Alldenstund
   Nov 21, 2012 @ 22:27:13

   Vilket också framgår av Wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Aftonbladet#Historik). Inte direkt någon hemlighet att Aftonbladet och Kruger stöttade Hitler under WW2. Inte är det någon hemlighet att ”LO, som 1942 hade startat Aftontidningen som en motvikt till Aftonbladet, tog över ägandet av Aftonbladet den 8 oktober 1956.”.
   Är absolut ingen fan av AB men rätt ska vara rätt. Vill du verkligen använda samma metoder för att svartmåla dina motståndare som dina motståndare använder gentemot SD? Lite värdighet, tack och ta det som en man.

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Nov 22, 2012 @ 00:40:31

    Skärp dig! Så Aftonbladet har rötterna i nazismen eller hur? Något dom ofta anklagat SD för, trots att ingen av dom som åsyftas finns kvar längre.

    Aftonbladet är FORTFARANDE en antisemitisk tidning, med förkärlek för fascistiska ideologier som islam! Men är svuren fiende till Sveriges judevänligaste parti. Ingen tillfällighet!

    Svara

 19. Trackback: Europas frihetskrig – Aftonbladet den 22 juni 1941 « Petterssons gör skillnad
  • Gustavsson
   Nov 01, 2012 @ 09:14:39

   Aftonbladt ar den mest nynazistiska tidskriften i europa. Praktexemplet ar deras ledande skribent jan guillou som forsokt morda judar i nazi praktik med palestinska terrorister. Det gjorde att aftonbladet ville ha honom. De ville ha kvar honom trots att han avslojades som KGB-agent, guillou ar en viktig person pa aftonbladet, kanske den enda som faktiskt mordat judar, nagot aftobladets gammel sozialister ser upp till.

   Svara

 20. Juha
  Feb 24, 2012 @ 00:57:49

  Du förstår alltså inte vilken historie-förfalskning du håller på med genom att påstå att AB är nazister i grunden? Det AB du känner till idag har endast namnet som enda referens till det AB som fanns under nazist tiden. Om man hade använt det gamla namnet Aftontidningen så hade du inte kunnat göra en sådan koppling överhuvudtaget. Det fanns inget i den tidning som LO startade som har något med nazism att göra utan du refererar endast till Här ska det endast heta att AB är nazister i grunden. Det är bara du som är idiotisk och vill svartmåla allt annat än sverigedemokraterna till denna nazism.

  Försök vara lite mer korrekt om du ska kalla dig Klartexten. Förfalska inte historien. Det vinner ingen på.

  Svara

  • Juha
   Feb 24, 2012 @ 00:59:43

   OCH. Jag läser inte ens aftonbladet så jag står inte för vad den tidningen vill.

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 24, 2012 @ 11:34:19

   Förnekar du att Aftonbladet har rötterna i nazismen? Tidningen hette Aftonbladet redan under kriget! Och Aftonbladet är fortfarande en mycket antisemitisk tidning! Dom vill ha hit miljoner med judehatande muslimer!

   Är dagens SD nazistiskt? AB har rötterna i nazismen i långt högre grad än SD!

   Svara

   • Juha
    Feb 24, 2012 @ 15:03:53

    Läser du inte på? Ja, det fanns en tidning som hette Aftonbladet under kriget och likväl fanns det en tidning som hette Aftontidningen. Efter kriget så förlorade d.v Aftonbladet mycket ställning i samhället och deras konkurrent Aftontidningen tog över kontrollen över Aftonbladet och de behöll namnet som samlingsnamn över den nya företag som bildades av de två – men tog knappast åt de nazistiska åsikterna. Dte blev bortglömd likt Krugers inflytande.

    Hur svårt ska det vara att förstå?

    Att ta hit muslimer är inte judehatande. Att påstå att alla muslimer är judahatade är däremot antimuslismkt.

    Om resten av samhället kommer att tjata tillbaka och historien (återigen) ger de främlingsfientliga fel så kommer sådana som du återigen att byta sida och sedan kommer ni att skrika att det vad tidningar som DN, SVD osv som stod för muslimhatet. Så har främlingsfientliga alltid gjort och du återupprepar endast denna historia. Genomskådat var det någon som skrev.

    Resten av samhället läser historia och har lärt sig vad historien är och står för. Ja, vi vet också att ”vinnaren skriver historian” men tar iaf ut en åsikt baserat på vad andra tyckte och tänkte och vad som hände. Vi hittar inte på, som du.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 24, 2012 @ 19:19:46

     Du är främlingsfientlig inte jag! Du är antisemit och ser gärna att fler judehatande muslimer kommer hit! I dagens samhälle är muslimerna dom största judehatarna! Dom förföljer judar i Malmö som tvingas flytta därifrån!

     Varför vill jag inte ta hit miljoner muslimer? För att dom inte delar våra värderingar om yttrandefrihet och jämlikhet! Du är en fascist som vill undergräva yttrandefriheten och jämlikheten!

     Du vrider dig som en mask på kroken! Aftonbladet har rötterna i nazismen, när skall du fatta det?

     Svara

     • Juha
      Feb 24, 2012 @ 19:52:30

      Då har jag några frågor. Va???? Vad pratar du om? Varifrån får du dina uppgifter? Du hittar på eller hur?

     • Anonym
      Dec 06, 2012 @ 20:43:38

      För helvete ”klartexten”. Jag är SD-sympatisör som du men detta blir bara löjligt. Är du på riktigt?

  • KLARTEXTEN!
   Apr 28, 2012 @ 00:18:13

   Menar du typ som SD? Att dom liksom SD bara har namnet gemensamt?

   Sanningen är att Aftonbladet var nazistvänligt, något som tonades ner i takt med Hitlers motgångar. Tror du AB hade ändrat sig om det gått bra för Hitler? Fundera lite. Så sluta förneka det uppenbara, att AB var nazivänligt så länge det gick bra för Hitler. Antisemitismen lever och frodas dock fortfarande.

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Aug 09, 2012 @ 15:52:47

   Aftonbladet är fortfarande antisemitiskt och värnar fortfarande totalitära ideologier som islam! I Nazistisk tradition censureras, förföljs och smutskastas politiskt oliktänkande! Man hetsar mot judar o politiskt oliktänkade precis som Der Sturmer under Hitler.

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 22, 2012 @ 00:42:39

   I så fall har väl SD vara namnet gemensamt med gamla SD? Eller hur? Skillnaden är att SD idag är Sveriges judevänligaste parti och därför smutskastas som inget annat parti av antisemitiska Aftonbladet!

   Svara

 21. sven
  Feb 21, 2012 @ 12:32:40

  Aftonbladet var inte en socialdemokratisk tidning på den tiden Det var först 1956 som den blev det då LO tog över den.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 21, 2012 @ 13:35:35

   Aftonbladet har rötterna i nazismen!

   Svara

   • Sanity
    Feb 21, 2012 @ 14:19:23

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Aftonbladet

    ”LO, som 1942 hade startat Aftontidningen som en motvikt till Aftonbladet, tog över ägandet av Aftonbladet den 8 oktober 1956.”

    Det var socialdemokraterna och LO som förhindrade den utvecklingen av nazismen i Sverige – SÅ dagens Aftonbladet har ingen skuld i detta.

    Svara

   • Galmin Tireantvs
    Feb 21, 2012 @ 17:08:26

    Nu fanns ju AB 1830, dvs långt innan Torsten Kreuger köpte tidningen 1927… däremot kan man med hävd säga att AB var nazistvänligt under Kreuger. Man kan även med hävd säga att Krueger använde sina tidningar i sin kamp mot LO, socialdemokratin, familjen Bonnier och svenska Handelsbanken.

    Man lär sig ett och annat varje gång du försöker tvätta bort SDs bruna tint. 😉

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 21, 2012 @ 17:32:55

     Och man kan lugnt säga att Aftonbladet har rötterna i nazismen, eller hur? Aftonbladet har ett mycket brunt förflutet!

     Svara

     • SlightlyBatty
      Feb 21, 2012 @ 19:09:08

      Men dagens aftonbladet har inte rötter i denna nazism. Men du kan väl istället skriva om hur SD har rötter i nazismen. Partiet startades av en ny-nazist. Välj det ämnet istället. Det vill nog folk höra om.

     • KLARTEXTEN!
      Feb 21, 2012 @ 20:37:16

      Dagens Aftonbladet har rötterna i nazismen, hur mycket du än vänder och vrider på det! Och naturligtvis har dagens SD inte rötterna i nazismen! Dessutom är SD sveriges judevändligaste parti, medan Aftonbladet är fortfarande en antisemtisk tidning!

     • SlightlyBatty
      Feb 21, 2012 @ 21:00:34

      Då glömmer du bort alla knasiga uttalanden från SD-medlemmar

      Ta t.ex Erik T Johansson
      ”Tyskarna vidtog tillbörliga åtgärder mot judarna.”
      och
      ”Ingen rök utan eld” och ”Vi vet också att det är segrarna som skriver historien därför måste också den officiella sanningen och påståenden tas med en stor nypa salt”. – Detta är uttalanden av SD-medlemmar idag.

      Vem inom AB säger något sådant?

      Eller Isak Nygren. De fick t.o.m göra sig av med grabben för att han inte kunde hålla borta sina rasistiska uttalanden.
      ”Det största problemet är att det kan bli ett slags identitetsproblem. Det vore bra för barnet om föräldrarna är lika till utseendet”

      Men du håller med om varenda ord, egentligen. Du borde skriva en självbiografi inom ämnet ”rasism och okunskap” istället för dessa idiotiska saker. Det är ingen som tror på det du skriver iaf.

      Du vrider på historien för att få rätt att hata andra. Dags att lägga av?

     • KLARTEXTEN!
      Feb 21, 2012 @ 22:58:33

      Dårar kan tyvärr hittas överallt. Vilka åtgärder syftade Johansson på? Om det var judeutrotningen så förutsätter jag att han är utesluten ur Sveriges judevänligaste parti!

      Tyvärr är du inte den ende, som tror att SD är rasistiskt. Så rasister kan söka sig dit, men åker ut med huvudet före! Det är bra att SD gör sig av med rasisterna. Att ni har problem med att rasister åker ut visar hur pervererade ni är era jävla antisemiter!

      kloka uttalanden: “Ingen rök utan eld” och “Vi vet också att det är segrarna som skriver historien därför måste också den officiella sanningen och påståenden tas med en stor nypa salt”.

      Dårarna du nämnde stod inte för SD:s officiella linje! Denna artikel visade Aftonbladets officiella Nazist-vänliga linje!
      Nå vad tycker du om Aftonbladets skriverier om Hitler. Håller du med ditt nazistiska husorgan? Aftonbladet är och förblir en antisemitisk tidning. Ränderna går aldrig ur!

     • SlightlyBatty
      Feb 21, 2012 @ 23:22:31

      Det värsta som SD-anhängarna gör är att använda sig av den gamla tidens nazistiska propaganda, men man har bytt ut ordet jude mot muslim. Det finns inget om att vara för judar i programmet. Det är att man är har hittat en ny fiende, islam och använder judarna som medel för att driva detta hat. Det har aldrig handlat om att gilla judar. Det handlar om att hata någon.

      Genomskinligt är det dock. Det är inte många som går på det. Inte ens SD-anhängare själva men det väljer att gå med sin ström; mot islam med vilka medel som helst.

     • KLARTEXTEN!
      Feb 22, 2012 @ 12:01:01

      Och vad har du för belägg att Sverigedemokraterna inte ser upp till judarnas fantastiska bidrag till vår civilisation? Kenth Ekroth, som sitter i SD:s ledning är jude!

      Islam är en antidemokratisk, homofob och kvinnofientlig ideologi som fascister som du gillar! Det finns all anledning att vara kritisk mot islam! Dårarna blir skogstokiga av att en koran brännt och mordhotar och attackerar Lars Vilks. Jävla fascist!

     • Galmin Tireantvs
      Feb 22, 2012 @ 12:52:32

      Aftonbladets Chefredaktörer:

      1830–1851 – Lars Johan Hierta
      1852–1855 – Carl Bergstedt
      1856–1857 – Per Erik Svedbom
      1857–1874 – August Sohlman
      1869–1870 – Wilhelm Dufva
      1874–1874 – Carl-Erik Ekgren
      1874–1876 – Adolf Hedin
      1876–1879 – Peter August Gödecke
      1879–1884 – Johan Spilhammar
      1884–1887 – Gustaf Retzius
      1887–1890 – Ernst Beckman
      1890–1921 – Harald Sohlman
      1921–1923 – Verner Söderberg
      1923–1924 – Elof Lindström
      1924–1932 – Teodor Telander
      1933–1956 – Per-Gustaf Peterson

      1952–1956 – Sigvard Malmberg
      1956–1961 – Allan Fagerström
      1961–1965 – Kurt Samuelsson (politisk chefredaktör)
      1961–1962 – Sven Sörmark
      1966–1980 – Gunnar Fredriksson (politisk chefredaktör)
      1966–1969 – Sven Sörmark
      1969–1970 – Gunnar Arvidson
      1971–1981 – Gösta Sandberg
      1980–1982 – Carl Johan Åberg (politisk chefredaktör)
      1982–1987 – Yrsa Stenius (politisk chefredaktör)
      1981–1985 – Gary Engman
      1985–2001 – Rolf Alsing (politisk chefredaktör)
      1987–1997 – Thorbjörn Larsson
      1997–2007 – Anders Gerdin
      2000–2009 – Kalle Jungkvist (chefredaktör och ansvarig utgivare för aftonbladet.se)
      2001–2010 – Helle Klein (politisk chefredaktör)
      2008– – Jan Helin

      Under Telander blev tidningen pronazistisk och förblev pronazistisk under PGP tills slutet av andra världskriget.

     • KLARTEXTEN!
      Feb 22, 2012 @ 13:45:40

      Tack! Vad PK-folket än säger så återstår faktum: Aftonbladet har rötterna i nazismen!

     • Galmin Tireantvs
      Feb 22, 2012 @ 15:54:05

      Njae, snarare är det så att AB har haft en relativt kort pronazistisk period, ungefär mitt i sitt CV.

      SD, däremot, grundades av…ja, du vet resten. 😉

     • KLARTEXTEN!
      Feb 22, 2012 @ 16:16:34

      Dom var pronazister när det verkligen betydde något! Dvs under andra världskriget! Och enda skälet till att dom ändrade sig efter kriget, var att Hitler förlorade! Så utan tvekan har dom rötterna i nazismen!

   • SlightlyBatty
    Feb 21, 2012 @ 23:10:16

    Men du förnekar hela tiden historien bakom aftonbladet genom ditt påhopp. Visst, det var nazistiskt under en tid men sedan köptes de upp av sin främste politiska motståndare; Socialisterna som ändrade om tidningen totalt till att gå emot Nazismen istället för att lyda under den. Du måste ju ta med detta också i sammanhanget. Inte bara hänvisa att de var nazister under en tid.

    SD kommer att locka till sig främligsfientliga, rasister och nazister under en längre tid. Vilket inte andra partier någonsin kommer att vilja ha i sitt parti.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 21, 2012 @ 23:23:36

     Aftonbladet har nazistiska rötter eller hur?

     Och SD är sveriges judevänligaste parti och tar helt avstånd från nazister! Jag tror även nazister är väl medvetna om SD:s judevänliga policy! Däremot finns det uppenbarligen fortfarande folk som tror Sd är rasister (du är ett exempel). Aftonbladet är dock fortfarande antisemiter, med nazistiska rötter!! Och dom vill ha muslimsk massinvandring, väl medvetna om att muslimer hatar judar. En fortsättning på Aftonbladets judehat!

     Svara

     • SlightlyBatty
      Feb 21, 2012 @ 23:47:11

      Ja, det kvittar vad jag skriver utan du kommer ju vända på historien och påstå att jag skrivit något annat än vad som är sanningen iaf. Men alla de som ens orkat läsa ner hit, de som kommer in från länkarna på ger på nyhetssidorna, kommer att märka att du är nog bara en dåre som driver något idiotiskt. Det är bara bra för sverige att du kallar dig för SD-anhängare. För då kan folk läsa sig till vad de egentligen står för.

     • KLARTEXTEN!
      Feb 22, 2012 @ 11:57:06

      För en PK-idiot som dig är det förstås smärtsamt att erkänna att Aftonbladet har rötterna i nazismen! Snacka om en tidning som kastar sten i glashus!

 22. Thore Hult
  Feb 21, 2012 @ 01:05:06

  Sovjet var förberädda på anfall. Pakten med Tyskarna var en fint, för att hinna moblisera så mycket det gick innan det ounvikliga. Stalin var förutseende att läsa Hitlers Mein Kamf. Läs den själv vill jag uppmana dem som är intresserade. Den är inte så ohygglig som Koranen. Men nog jäklig ändå.
  Jo Hitler skulle utöka sitt teritorium Österut, fram för allt för att få tag i Oljekällorna vid Baku.
  Förvanskning av 2 Världskriget har pågått länge. Strax efter kriget utkom det böcker 7 band om Värdskriget i bild. Och då var historien färsk och var svårare att ändra på då. Och i de böckerna var det 22000 bilder och förklaringar om kriget dag för dag. Men efter det, så har historien skrivits på 1000 och 1 olika sätt.
  Många idag vet inte om att det var Islamiska trupper på Hitler och Tyskarnas sida. Pilkorsfazisterna i Ungern och de Estniska, Lettiska, Litauensk nazister, samt Finland och delvis Sverige var också med på Hitlertyskarnas sida. Så klart Italien och Japan också. All mat i Sverige sändes till Tyskland, Kanoner och malm transporterades till Tyskland. Och det fanns många nassar i Sverige då. Göring var många gåner över till Sverige.
  Jag fick själv svälta som ung skolpojke under kriget för vi hade mycket dåligt med mat hemma. Vi fick i veckan mat i skolan.
  Jag skidade till skolan när det var minus 42-43 grader kallt.
  Efteråt har jag tagit i boforskanoner ute vid Bretagne där Tyskarna skulle försvara sig. Det står fortfarande kvar där ute i Bretagne som en skam för Sverige.

  Svara

 23. Sanity
  Feb 20, 2012 @ 12:05:55

  Och den allmänna uppfattningen bland människor var att svart-hudade var mer släkt med apor än med vit-hudade så vad de hade för sig är väl knappast vad dagens folk ska behöva stå för.

  Däremot hörde jag något om att SD gärna vill ha det som det var på 30-talet.

  Svara

  • Anonym
   Feb 20, 2012 @ 12:42:59

   Sensmoralen sammanfattad. Afonbladet har gjort upp med sitt pro-nazistiska förflutna ( knappast en kioskvältare som vi sade fr.IT)
   och det viktigaste är vad vi kan lära oss av den tidens människors misstag.
   Se parallellerna mellan retorik och populism
   mellan gårdagens och dagens mörkermän?

   Svara

 24. Anonym
  Feb 20, 2012 @ 11:21:07

  Det här är vad en googling kan ge:
  http://home7.swipnet.se/~w-78137/bilder/bild_16_jan.html

  Svara

 25. profanum_vulgus
  Feb 20, 2012 @ 09:59:52

  Är inte det där en insändare?
  Aftonbladet var ju aldrig tyskvänliga. Av naturliga skäl, de var ju socialdemokrater.

  Sovjet var inte oförberedda. Sovjet hade hela tiden räknat med ett krig mot Tyskland men ville ha kriget när Tyskland försvagats av att slåss mot britterna m.fl. så att Sovjet kunde ta mer. Det pågick hela tiden brittisk spionverksamhet som försökte övertyga både Tyskland och Sovjet om att den andra parten tänkte anfalla. Det var Tyskland som inte kunde hålla nerverna i styr till sist.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 20, 2012 @ 10:32:42

   Det ser väl fan att det är en artikel! Svensk media i allmänhet var uttalat tyskvänlig, inkl det politiska etablissemanget!

   Svara

   • Galmin Tireantvs
    Feb 20, 2012 @ 11:12:09

    Det är möjligt att det handlar om en artikel i aftonbladet. En stor del av icke ockuperade Europa och USA var tyskvänligt innan Pearl Harbour. Hursomhelst finns det detaljer som gör att min misstänksamhet höjs.
    Varför är inte hela ”artikeln” synlig? Vad som gör mig misstänksam (förutom att Demokratbloggen hävdar att det är en Ledar-artikel. 😉 ) är:

    1) Man har inte ”orkat” skanna in hela artikeln. Varför inte? Det fattas minst en halv spalt!

    2) Hade Aftonbladet plötsligt två ledare den 22 juni 1941, där den andra ledaren handlar om landsbygdens kvinnors hårda arbete?

    Det luktar lite ”Påven gör Hitlerhälsning” om det hela. Du har lurats av bilder förr, Klartexten. Människor utvecklar normalt sett en viss skepsis när de en gång gått på en bildmanipulation.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 20, 2012 @ 11:29:24

     Hävdar du att bilden är felaktig? Du tycks helt sakna belägg för ditt påstående. Du ägnar dig bara åt gissningar! Jag lär lägga in hela artikeln senare, men har inte den just nu. Den som har hela kan maila den!

     Svara

    • Galmin Tireantvs
     Feb 20, 2012 @ 11:31:51

     Den som skrivit artikeln använde signaturen: Observator. Det kan ha varit en insändare (Op. Piece), eller en Ledarartikel. Men varför skulle en Ledarartikel skrivas under signatur?

     Kan någon vänlig själ ta sig till Kungliga och läsa respektive skriva ut lite microfilm?

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Feb 20, 2012 @ 17:53:07

      Jag har nu tillgång till ett antal andra bilder på den aktuella sidan. Definitivt ingen insändare! Tycks vara en ledare. Saknar signatur. Ledare med samma signaturbild (mannen på staty) återkommer dagligen i tidningen på den tiden.

     • Galmin Tireantvs
      Feb 21, 2012 @ 08:44:12

      ”Jag har nu tillgång till ett antal andra bilder på den aktuella sidan.”

      Utmärkt. Kan du länka till dom så jag kan se hela sidan vid tillfälle?

     • KLARTEXTEN!
      Feb 21, 2012 @ 14:34:57

      Nu har jag lagt upp ytterligare en bild, som ger dig så gott som hela sidan. Den bästa täckningen jag har. Vad söker du för info? Någon signatur finns i vart fall inte. Du kan alltid ringa och kolla med Aftonbladet, även om du inte kan lita på deras uppgifter. Dom försöker sannolikt mörka allt negativt för dom!

      Och visst är det Lars Johan Hierta med 100 % säkerhet!

     • Galmin Tireantvs
      Feb 21, 2012 @ 08:53:18

      ”Ledare med samma signaturbild (mannen på staty) återkommer dagligen i tidningen på den tiden.”

      Jag misstänker att teckningan föreställande statyn av Lars Johan Hierta på goda grunder förekom på varje sida i Aftonbladet på den tiden. Det ser ut som en logotype. Hierta startade tidningen.

     • KLARTEXTEN!
      Feb 21, 2012 @ 13:39:18

      Jo jag tror också det, men kunde inte få det bekräftat.

     • Galmin Tireantvs
      Feb 21, 2012 @ 16:30:50

      Helt rätt KT. Det är säkerligen en Ledar-artikel vi har här. Intressant läsning!

  • Anonym
   Feb 20, 2012 @ 11:14:31

   Om du är ” for real ”; LO övertog Aftonbladet först 1956.
   http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Aftonbladet

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: