Antisemiter bakom morden i Frankrike!

Två araber och en västindier sköts ner framför en bankomat och fyra judar mördas kallblodigt. En Colt 45 användes vid båda tillfällena, så man misstänker att samma mördare låg bakom båda attentaten.

Mordet på judarna är inte svårtolkat: antisemitism! Nazister och muslimer är dom värsta antismiterna. Idag förföljs och mördas judar framförallt av muslimer! Se bara på judeförföljelserna i Malmö!

Soldaterna kan kan ha mördats av olika skäl: likvidering av muslimska förrädare eller likvidering av främmande raser.  Med dessa motiv utkristalliseras två tänkbara grupper: islamister resp. nazister.

En sak är säker; antisemiter ligger bakom de senaste morden i Frankrike på soldater och judar.

Sverigedemokraterna och deras systerorganisationer runtom i Europa tillhör alla de judevänligaste partierna i Europa, så anhängare av dessa organisationer kan utelutas!

Hur som helst: morden är vedervärdiga!

Uppdatering:

Muslimsk invandrare bakom morden

nazistiska-ex-soldater-misstanks flera-doda-i-skottdrama-pa-skola eldstrid-vid-fransk-razzia dataspar-ledde-polisen-ratt flera-doda-i-skottdrama-pa-skola 14-aring-misstankte-sin-granne tva-soldater-ihjalskjutna-i-sydfrankrike manga-doda-i-bombdad-i-irak svensk-politiker-flydde-i-kurdistan article14555122.ab article14555727.ab folj-polisens-mordarjakt belagring-i-jakten-pa-fransk-skolmordare/ grannar-till-misstankte-skytten-skrammande misstankte-garningsmannen-mohammed-24 mordoffer-flogs-till-israel dodsskjutningen-gynnar-sarkozy

Advertisements

52 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anonym
  Mar 23, 2012 @ 20:21:09

  Att det som skett där både judiska vuxna, barn och muslimer dödats är avskyvärt. Självklart ska man ta avstånd från varje aktion där människor dödas. Men det är??? Märkligt att klartexten som enligt han själv ska vara sanningens profet inte har en rubrik som anger, ” U.S. Soldier Kills 16 Afghan Civilians” varav det var 9 barn. Varför har ”sanningens profet” klartexten inget om detta som hände bara någon vecka innan detta avskyvärda dåd??? Är dessa 9 barn i Afganistan inget värda enligt klartext???

  Det finns fullständigt obegripliga händelser där vuxna och barn dödas av västerlänningar som klartext anser vara ”normalt” som ovan. En annan av de alla är bland annat ”Haditha killings” där 24 barn och vuxna mördades av amerikanska mördarpartruller. Detta var några år sedan men i Afghanistan var det som hände i mars månad. Men inte någon tagg hos klartext inte. Om ”sanningens profet” klartext ska anse sig seriös måste man belysa även andra saker som händer i världen. Eller som en berömd hjärnkirurg skrev, ”om den ena av hjärnhalvorna inte fungerar kan det destruktiva hos människan få oanade konsekvenser”. Självklart är det så, men hos vissa människor tycks objektiviteten vara viktigare än sanningen. Vi måste alla ta avstånd från alla vansinnesdåd

  http://en.wikipedia.org/wiki/Haditha_killings

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Mar 24, 2012 @ 04:38:53

   Jag tycker morden var förjävliga. Men varje dag mördar muslimer fler Afghaner än vad soldaten mördade vid det tillfället! Jag skriver hellre om 1000 mord än 16! Försök se saker i perspektiv. Och vem skulle inte kunna få en knäpp av att leva bland sådana galningar?

   Svara

   • Anonym
    Mar 25, 2012 @ 10:14:58

    Nu får du väl skärpa dig i alla fall. Menar du att de nio barn som soldaten sköt i huvudet var ”galningar” den yngsta var inte ens ett år, vad för galet hade denna unge gjort???

    Och var har det begåtts ”1000” mord som du anger? Det här var ju bland de värsta massmorden som skett.

    Svara

 2. Sanity
  Mar 21, 2012 @ 15:06:10

  Kämpar SD emot anti-ziganismen lika hårt som mot anti-semitismen eller finns det något bakomliggande som förenar just judendomen och SD-anhängare?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Mar 21, 2012 @ 15:22:28

   Vad är ziganism?? Kan du skriva på svenska? Jag har aldrig skrivit ett negativt ord om zigenare, av den enkla anledningen att jag gillar zigenare! Varför? Jag älskar deras sorglöshet och dom utgör inte minsta hot mot vårt samhälle.

   Svara

   • Juha
    Mar 23, 2012 @ 12:47:15

    Det ar bara att slå upp ordet hos google.se om du inte förstår ordet.

    Min fråga handlar inte om din inställning till romer/zigenare – Min fråga är om SD slåss lika hårt emot anti-ziganismen som mot anti-semitismen?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Mar 23, 2012 @ 14:03:35

     Ärligt talat vet jag inte SD:s inställning till zigenare. Du får själv kolla upp. Jag fokuserar på det viktigaste samhällsproblemet, islam!

     Muslimerna utgör ett allvarligt hot både mot judar, homosexuella och kvinnor. Vidare utgör muslimerna i förlängningen ett hot mot yttrandefriheten och demokratin! Således en fråga av en helt annan dignitet än zigenarfrågan.

     Svara

  • -45
   Mar 21, 2012 @ 15:45:40

   Utsätt nu inte KLARTEXT för huvudbry.Ett svenskt nationalistiskt parti som omedelbart tar ställning i utrikesfrågor, som de inte öppet verkar få credit för, bör man allt förhålla sig misstänksamma emot o ifrågasätta vilka som sponsrar.Så småningom kommer talgdanken gå upp även för gräsrötterna inom partiet att de är lurade.

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Mar 21, 2012 @ 15:53:02

    Istället för att svamla som en idiot. Skriv klart och tydligt vad du menar, om du vågar, jävla rasist!

    Svara

  • Galmin Tireantvs
   Mar 21, 2012 @ 20:46:47

   Ett vedervärdigt terroristdåd. Sätt fanskapet på fästning. Låt han och Breivik dela cell.

   Cynikern i mig kan ändå inte annat än att konstatera att Frankrikes Presidentval är om en månad.

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Mar 21, 2012 @ 22:52:06

    Islamisterna är dock sällan ensamma. Knappast någon tillfällighet att man gripit mamman, brodern och systrarna. Han ingår med största säkerhet i ett nätverk. Breivik är en ensam galning. En ytterst betydande skillnad! Sätt gärna Mohammed och Breivik i samma cell dock.

    Svara

 3. proleten
  Mar 21, 2012 @ 10:52:58

  Nedanstående länkning blev helt åt skogen.
  Här kommer den rätta.

  Svara

 4. proleten
  Mar 21, 2012 @ 04:22:31

  Gallimitias vid det här stadiet.
  Vi vet inte allt än men att rent reflexmässigt framlägga en konspiratorisk förklaringsmodell ( ”the Jews did it themselves ) till tragedin, där två förtjusande telningar föll offer, som en skadeglad hyena visar tyvärr ännu en gång att ni nassar ( din signatur är inte obekant för mig)
  saknar inte bara respekt och empati för judar utan även för oss tillhörande resten av mänskligheten.
  Tarvligt!!!

  Svara

  • Josefina Bergfast
   Mar 21, 2012 @ 10:30:28

   Att vilja poängtera: ”Ta ingenting för givet”, är förmodligen att vilja just poängtera att just inte ”ta saker och ting för givet”?

   Kanske inte nödvändigtvis, med någon slags självklarhet, att vilja vara någon som är varken skadeglad, eftersom vedervärdigheten är uttalad, och eller inte nödvändigtvis någon som har någon ”dold agenda”, (att i hemlighet och och ”egentligen” vilja utrota allt judiskt, all judendom inklusive alla judar, och då också judisk nationalism och också då Israel?)

   Det kan kanske istället vara just att vilja påtala att ”inte ta någonting för givet”, vilket nog kan vara bra att göra, med tanke på ”den mänskliga historien”?

   Hur full är inte den mänskliga historien av desperata självförsvarsbeteenden i olika former, grader och stadier? Inklusive ”låtsasattacker” mot ”den egna nationen”, av just ”den egna nationen” själv, för att därmed just kunna gå till just ”attack mot fiendenationen”, som är det större, och viktigare, målet?

   Finns det någon nation, eller något folk, eller någon människa, som är totalt oskyldig?

   DET är verkligen tragiskt, inklusive alla de personer, och alla de barn, som förlorat sina liv i alla vansinniga krig av olika slag.

   Men viljorna att anklaga ”de andra” tar förmodligen kanske heller aldrig slut?

   Det är kanske också någonting som är ”inbäddat” i ”den mänskliga naturen”….

   Vem vet….

   ”Vi” är de ”goda” och ”ni” är de ”onda”….

   Jasså….

   Nej, som ”vi” ser det, är det ”ni” som är de ”onda”, och ”vi” som är de ”goda”….

   Jasså….

   Jaha……

   Svara

   • -45
    Mar 21, 2012 @ 11:32:57

    Som alltid en ren fröjd att läsa dina kommentarer Josefina, du penetrerar sakfrågan o finner blottorna o visst är det så att människan består av två komponenter god eller ond och att de flesta (de vanliga små) besitter förmågan att hålla kontroll på detta, eller att inte slå mynt av en situation, men som vi vet så är inget nytt under solen och vissa utmärkande saker upprepar sig ständigt och då är enskilda människoliv av föga värde.Utan andra världskriget inget Israel o numer är det ingen hemlighet vem som finansierade detta, vilka alla inblandade var o även det bakomliggande syftet, även där på bekostnad av så många oskyldiga människoliv.Människor berusade av makt o egenintresse offrar saklöst för att följa en egen agenda och i vår tid, särskilt nu med internet är det enkelt att analysera/separera de goda från de verkligt onda.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Mar 21, 2012 @ 12:43:46

     Så här är det: muslimerna utgör ett problem i väst och en enorm kostnad! Judarna utgör en tillgång för oss. Muslimerna bör stanna kvar i sina skitländer och inte parasitera på kristna länder!

     Svara

    • KLARTEXTEN!
     Mar 21, 2012 @ 12:43:55

     Så här är det: muslimerna utgör ett problem i väst och en enorm kostnad! Judarna utgör en tillgång för oss. Muslimerna bör stanna kvar i sina skitländer och inte parasitera på kristna länders demokrati och välfärd!

     Svara

   • KLARTEXTEN!
    Mar 21, 2012 @ 12:32:32

    Jag fokuserade på det självklara: att mördaren logiskt sett är antisemit. Kommentaren från -45 är oerhört långsökt och slår tillbaks oerhört hårt om gärningsmännen grips!

    Svara

  • -45
   Mar 21, 2012 @ 11:01:48

   Jag bör alltså hysa respekt och empati för judar över lag, då bör du också motivera varför! Något otal med enskilda judar har jag aldrig haft, tvärt om men förbehåller mig rätten att inte blanda samman sionister o ortodoxa i Israel med övriga sekulariserade judar.Säg mig vem Du umgås med så ska jag säga vem Du är, ett talesätt som äger befogenhet utifrån dessa krigsmakares samarbete med Al Quaida o wahhabister/saudier i mellanöstern.Det enda världen skådat är att de tidigare offren nu agerar som dagens bödlar något som är uppenbart för alla och att inget är för lågt för att uppnå önskat mål.Detta kommer att följas upp av fler liknande vidriga utspel så det är enbart att avvakta.Skrattretande detta med SD en av sionisterna kontrollerad opposition som jag röstat på innan täckelsen föll o hela vidden av detta parti stod klart för mig.Öppna ögonen o inse sanningen, något som måste vara svårt om man är historiskt okunnig o därtill
   hjärntvättad.

   Svara

   • Josefina Bergfast
    Mar 21, 2012 @ 12:02:51

    -45 sa: ” Jag bör alltså hysa respekt och empati för judar över lag, då bör du också motivera varför!”

    Självklart skall man hysa respekt och empati för alla olika folk, folkslag, kulturer och deras ambitioner till självbevarande, över lag.

    Alla har sin specifika specifikhet att tillföra till mångfalden, och berikar därmed just mångfalden i det mänskliga språkliga, musikaliska, kulturella, etniska mänskliga spektrumet.

    Mångfalden är berikande och glädjande i sin tur, för just hela mänskligheten, alltså att över huvud taget denna mångfald finns. Det är en rikedom.

    Att det sedan genom historien har skett, och dagligen och stundligen sker, på en mängd olika nivåer, stadier och grader, mycket hemska saker i de flesta olika nationer, och bland många olika människor, är någonting som inte går att förneka.

    Det är en sorg för alla när det sker.

    Vem är ”den skyldige”?

    Vems är ”felet”?

    Vem är ”oskyldig”?

    Det är svårt att verkligen kunna ”peka ut”, och att ”bergsäkert”, ”självklart” och ”o-omtvistligen” och ”utan tvekan” kunna ”veta” den saken i alla lägen egentligen?

    Kanske går det egentligen inte riktigt i några ”lägen” att göra det? Varken i ”storpolitiska”, eller i ”småpolitiska” lägen? De flesta människor försöker förstå. Och försöker då förstå utifrån just sitt eget ”perspektiv”, som ju är olika för alla.

    Det finns alltid egentligen ett antal, (en ofantlig och oräknelig mängd, ett o-tal?), olika faktorer som påverkar händelseutvecklingar av olika slag?

    De som då ändå vill ”peka ut”, har oftast i sin tur ”ett motiv”, en ”agenda”, en ”vilja” med själva ”utpekandet”?

    Det är ”kommunismens fel”…

    Det är ”sionismens fel”…

    Det är ”kapitalismens fel”…..

    Det är ”liberalismens fel”…

    Det är ”islams fel”…

    Det är ”kristendomens fel”…

    Det är ”judendomens fel”…

    Det är ”hinduismens fel”…

    Kanske är det ”Arten Människas fel”……….?

    Svara

   • KLARTEXTEN!
    Mar 21, 2012 @ 12:39:30

    Jag skall motivera varför vi bör respektera judarna:

    Först och främst utgör dom inget problem i våra västerländska demokratier och dom respekterar yttrandefriheten. Dom hotar oss inte, mördar oss inte, mördar inte sina barn för att dom väljer ”fel” partner. Judarna har varit och är en grundpelare i vår civilisation, med extremt många Nobelpristagare, vetenskapsmän etc. Utan judarna hade vår civilisation inte nått vår höga position.

    Jämför med de primitiva muslimerna, som mest utmärkt sig genom hot, våld och terror! Deras bidrag till vetenskap är praktiskt taget noll, trots att dom är otroligt många fler än judarna! Parasiter i väst! Muslimer passar i muslimska länder, inte i våra västerländska demokratier!

    Svara

    • -45
     Mar 21, 2012 @ 13:22:01

     Var då vänlig och gör ett inlägg om rörelsen Paideia och Barbara Lerner Spectre vars uttalande ingen människa kan sväva i okunnighet om då yttrandet är solklart.Jag hyser respekt för enskilda judar utifrån deras egen personliga kapacitet o agerande, men vid minsta tecken på arrogans o självförhärligande tar jag direkt avstånd som jag för övrigt gör med alla oavsett etniskt tillhörighet.Struntprat detta med att vi potentiellt skulle stått oss slätt utan dessa judar som snarare gnagt sönder västvärlden o skapat splittring.Djävulen jublar när kaos uppstår, därmed uppnås tilltänkt kontroll.Glöm inte att judar är icke kristna, mao är vi kristna av lika lite betydelse som muslimer.

     Vill minnas att Josefina på Cavatus blogg påpekade att dessa satans muslimer inte hamnat i Europa av en slump, man måste förstå de bakomliggande orsakerna/motiven om man nu verkligen vill se hela bilden och detta med att inte utgöra ett hot då all media o bankväsendet samt politisk infiltration vilar i dessa händer bör du nog ta dig en funderare på!

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Mar 21, 2012 @ 13:28:45

      Jag bryr mig faktiskt inte om vilken religion folk har så länge religionen inte är fascistisk! Islam är en fascistisk religion! Det ser vi också av intoleransen ochallt våld och elände som följer i islams spår!

      Du är löjlig som försöker problematiseras judarna! Det är muslimerna som hotar och försöker mörda oss, inte judarna! Muslimernas nettobidrag till väst är minus! Judarnas är ett stort plus!

      Muslimerna flyttar till kristna länder, därför att muslimska länder är skitländer! Inget muslimskt land har demokrati, välfärd, yttrandefrihet och jämlikhet!

  • KLARTEXTEN!
   Mar 21, 2012 @ 12:29:02

   Skall väl tilläggas att du svarar på kommentaren från -45.

   Svara

 5. -45
  Mar 21, 2012 @ 02:20:36

  ”ANTISEMITER LIGGER BAKOM”,? Vedervärdigt är det, men ta inget för givet och visst har man offrat egna spelare tidigare om man tror sig ernå något större.Falsh flag lurar allt färre, blivit så vanliga numer och den röda tråden alltför synbar.Utifrån rådande läge i mellanöstern har man nog gått och förväntat sig något liknande o befarar att det skördar ännu fler inom kort för att motivera anfallskrig.De sionistiska stridstupparna blir allt galnare o landet är splittrat, många lämnar det av just den anledningen.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Mar 21, 2012 @ 12:30:17

   Låt oss säga så här: din föklaring är oerhört långsökt!

   Svara

   • -45
    Mar 21, 2012 @ 12:49:55

    Vad avser historiens fula agerande genom tiderna är jag väl bevandrad.Vår egen Gustav lll sökte ju under falsh flag starta ett anfallskrig mot ryssarna folket ovetande, intet är som sagt något nytt under solen.Att normala judar i Israel inte på något sätt önskar dessa stridigheter som kommer att bli förödande o dom själva offer inser nog alla men som vanligt är de enbart brickor i ett spel utifrån samma människor som nu håller på att förslava mänskligheten, en maktelit som kontrollerar oss alla med medias hjälp, något normala människor borde avhålla sig ifrån då alternativ numer finnes.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Mar 21, 2012 @ 15:46:27

     Irans kärnvapenanläggningar bör bombas! Idioter finns även i Israel (t ex i videon du lagt upp). Hans naivitet påminner om judarna som snällt gick in i gaskamrarna. En dålig strategi! Judar som inte vill uppleva en ny förintelse bör försvara sig själva med alla medel!

     Svara

     • Josefina Bergfast
      Mar 21, 2012 @ 18:07:07

      KLARTEXTEN sa: ” Irans kärnvapenanläggningar bör bombas!”

      Irans KÄRNENERGIANLÄGGNINGAR bör inte alls bombas.

      Det löser inte alls några problem. Tvärtom skapar det än värre problem.

      Är det än värre problem som KLARTEXTEN önskar sig själv? Önskar han även än värre problem för hela Israel? Önskar han sig än värre problem för hela Mellanöstern? Önskar han än värre problem för hela världen?

      Vad önskar sig KLARTEXTEN egentligen?

      Skydd för Israel?

      Lyssna då på mer sansade, dvs. mindre aggressiva, lösningsförslag, som också finns.

      Bombningar löser ingenting. Skapar endast än mer lidanden, än mer fattigdom och än mer död.

      Är det vad KLARTEXTEN önskar sig?

      Bomba, bomba, bomba, döda, döda, döda, verkar vara lösningar som dyker upp som amen i kyrkan hos besinningslösa, omdömeslösa, manliga hjärnor med jämna mellanrum i den mänskliga historien?

      Manliga hjärnor som i ilska, i hat, i rädsla, i förtvivlan och i raseri fullkomligt vill försöka knocka ned eller tillintetgöra sina föreställda fiender? Och som verkligen försöka utplåna dessa föreställda fienders möjligheter till sina egna civilisationer?

      Krigshundar vill verkligen uppamma till hat och vill verkligen, som ett upprepande mantra, beskriva sina fiender i så negativa ordalag som möjligt? Det är en nödvändighet?

     • KLARTEXTEN!
      Mar 21, 2012 @ 18:35:56

      Vad gör du med en galen hund? Du måste skjuta den! Så bör Iran hanteras! Antingen bombar Israel Iran, eller så bombar Iran Israel!

     • Josefina Bergfast
      Mar 21, 2012 @ 18:09:29

      Forts. på föregående kommentar, en del av texten föll bort…

      Det är ett återkommande fenomen i mänsklighetens historia, som är styrd av än den ena, än den andra krigsherren? Som alla varit krigsivriga män?

      ”För övrig anser jag att Kartago skall förstöras”…..

     • -45
      Mar 21, 2012 @ 18:28:22

      Du är visst lika skoningslös som de amerikanska pro- israeliska sionisterna som själva sitter i trygghet liksom även du på behörigt avstånd från de stackare som får ta smällen.Du verkar vara för ung för att inse konsekvenserna av dina ord som blir ett utraderande av siste juden i Israel.Naiva människor tänker utifrån hjärtat till skillnad från gaphalsar/fegisar typ Ekeroth, de profithungriga med egen agenda.Det finns inget juridiskt berättigande för staten Israel, enbart en överenskommelse av några krigspotentater som delade ut redan ockuperat land.Du minns väl Irak med de påstådda massförstöringsvapnen man aldrig fann, detta är enbart en upprepning av samma mordgalna maktelit.Res nu ner till stormens öga och rapportera därifrån om du törs!

      http://www.haaretz.com/blogs/a-special-place-in-hell/when-pro-israel-means-comparing-israel-to-the-nazis-1.419769#.T2nmz2d_M8s.facebook

     • KLARTEXTEN!
      Mar 21, 2012 @ 18:33:10

      Israel är den enda verkliga demokratin i mellanöstern. Det är skäl nog för Israel att existera. Ett ljus mitt i det muslimska mörkret. Länge leve Israel och bomba Iran!

      Muslimerna utgör ett samhällsproblem! Judarna utgör en fantastisk tillgång!

     • Josefina Bergfast
      Mar 21, 2012 @ 19:12:40

      KLARTEXTEN säger: ”Antingen bombar Israel Iran, eller så bombar Iran Israel!”

      Varifrån får KLARTEXTEN den föreställningen?

      Paranoia, alltså överdriven fruktan, som kommer ur överdrivet hat, kan faktiskt byggas upp på rena inbillningar ibland? Och också övergå i hysteri? Krigshysteri?

      Att Iran skaffar sig KÄRNENERIGIANLÄGGNINGAR görs nog inte i första hand för att kunna bomba Israel?

      Varför skulle inte Iran vilja ha sådan energi, när hela västvärlden har den, och när olja anses sina i framtiden?

      Tror faktiskt inte att Iran och iranier vill bomba Israel, även om de är kritiska till Israels politik.

      Iran är nog tillräckligt medvetna om det enorma militära övertag som både Israel och USA har och som skulle kanske skulle vilja bomba dem själva sönder och samman, om de över huvud taget försökte sig på att bomba Israel.

      Presidenten i Iran har ju också uttalat att kärnvapnet är ett fullständigt oanvändbart vapen i praktiken, och att det därför är ointressant att införskaffa ett sådant vapen.

      Kloka ord.

     • KLARTEXTEN!
      Mar 21, 2012 @ 20:34:37

      Jag har fått den ”föreställningen” från Iran, som ju sagt att Israel bör förintas. Så vad bör man förvänta av ett Iran med kärnvapen? I bästa fall vill Iran ”bara” hota och utöva utpressning mot omvärlden med sina kärnvapen! Kan vi acceptera det?

      För fredlig kärnkraft behövs bara 5 % anrikning av uran. Men Iran är uppe i 20 % anrikning, vilket endast kan motiveras av kärnvapentillverkning (som behöver 90 % anrikning). Varför anrika till 20 % om 5 % räcker? Och varför hindra inspektion? Anrikning kräver ju stora och dyra investeringar i centrifuger och förbannat dyra anläggningar, som man dessutom gömmer långt under jord.

      Ville man ha fredlig kärnkraft skulle man nöja sig med 5 % anrikning och låta inspektörerna kolla allt. Då är det ju inga problem!

     • Josefina Bergfast
      Mar 21, 2012 @ 19:50:15

      -45 sa: ”Det finns inget juridiskt berättigande för staten Israel, enbart en överenskommelse av några krigspotentater som delade ut redan ockuperat land.”

      Det går dock inte att förneka att FN´s generalförsamling röstade för bildandet av ett Israeliskt Nationalhem?

      Att Israel sedan har anfallits, (delvis kanske p.g.a. övertramp och dåligt uppförande mot den palestinska urbefolkningen, och stridigheter mot dem, varav vissa kanske t.o.m. är/var ursprungliga ”semiter”, dvs. ursprungliga judar, som övergått till islam, och som alltså därmed egentligen också ”Abrahams barn”, och delägare av löften som utlovats till dessa ”barn”, genom löftet till Jakob/Israel?), och också vunnit dessa krigskonfrontationer mot omgivande arabiska nationer, det är svårt att kunna förneka?

      Israel finns, och bör också få finnas eftersom ju FN har godkänt Israels existens, liksom en mängd andra nationer har gjort.

      Att vilja förneka det, eller vilja försöka riva upp det beslutet som fattats i generalförsamlingen, mot väldigt många människors vilja, både i USA och i Europa, och naturligtvis i Israel, är nog kanske ändå inte så lyckat.

      Bättre att Israel finns.

      Kanske Israel, (Judéen?) kan bli till glädje, om trygghet kan upplevas.

      Då kanske generositet kan utvecklas, istället för aggressivitet.

     • KLARTEXTEN!
      Mar 21, 2012 @ 20:39:25

      Bra talat! Du har en viktig styrka: du är ärlig!
      Självklart kan Israels existens inte ifrågasättas. Hellre då ifrågasätta alla skitländers existens, länder som förtrycker sitt folk och sprider terror över världen!

     • Josefina Bergfast
      Mar 22, 2012 @ 01:42:44

      KLARTEXTEN sa: ” Jag har fått den “föreställningen” från Iran, som ju sagt att Israel bör förintas. Så vad bör man förvänta av ett Iran med kärnvapen? I bästa fall vill Iran “bara” hota och utöva utpressning mot omvärlden med sina kärnvapen! Kan vi acceptera det?”

      De länder som har bombats och den senaste tiden är ju inte några västerländska länder, egentligen.

      Det är Irak, det är Afghanistan, det är Libyen osv., som ju alla är muslimska länder, som har bombats av väst? USA står i spetsen för detta, och även europeiska länder, men där finns också israeliska lobbygrupper som har haft sina åsikter, viljor och synpunkter tydligt deklarerade i dessa sammanhang. Det har gjorts uttalanden från Israel om att bombningarna av World Trade Center ”var bra för Israel”.

      Otroligt att kunna göra ett sådant uttalande, vid en sådan tragisk händelse.

      Det som Irans ledare sägs ha sagt om Israel som nation, handlade väl om hur Israel fungerar idag? Att man ansett att Israel som nation behöver ”upplösas”, därför att hon anses vara en dåligt fungerande nation med mycket dåliga beteenden mot dem som förmodligen Israel då ser som ”potentiella fiender” av olika slag?

      Att då inte kunna tåla kritiska kommentarer om Israel, utan att bli förnärmad så man närapå spricker av vrede och kränkthet, kan då tyda på en arrogans, eller t.o.m. ett högmod, som kanske inte är så nyttigt för Israel som nation?

      Det skapar kanske inte hos omgivningen en ökad acceptans, ökad respekt eller välvillighet mot Israel? Eller heller inte ett ”gott omdöme” om Israel, utan riskerar väl snarare ett misstroende, eller kanske också ett förakt, med än värre kritiska uttalanden och synpunkter kring Israels berättigande som judisk nation?

      Och det tjänar väl inte Israel, och alla judar som verkligen vill älska sin nation, någonting på?

      Att därför som Israelisk nation ”sträcka på nacken”, och göra sig ”stolt och oåtkomlig” mot alla former av kritiska uttalanden och vilja benämna alla former av kritik, som ”antisemitism”, dvs. ”ett ogrundat och obefogat hat mot allt som är judiskt, all judendom och alla som är av judisk härkomst”, och därför också mot Israel som judisk nation”, som man naturligtvis också då automatiskt vill ”tillintetgöra”, är kanske inte så konstruktivt?

      (Jämför KLARTEXTENS egna uttalanden om andra länder: ”Hellre då ifrågasätta alla skitländers existens, länder som förtrycker sitt folk och sprider terror över världen!”)

      I jämförelse med USA och Israel så har ju inte andra länder alls någon vapenarsenal att över huvud taget kunna angripa andra länder med i så särskilt stor utsträckning, och särskilt då inte USA eller Israel?

      Att kunna kriga mot andra länder, eller kunna hota med krig, med hjälp av en jättestor ”armada”, som då får resten av världen att vilja anpassa sig, för annars blir den betraktad som en ”potentiell fiende”, eller en ”potentiell terrorist”, är kanske inte heller ett helt och hållet ”terrorlöst beteende”, eller ”förtryckarlöst” beteende?

      Om den störste, muskulösaste och starkaste ”busen” på en skola skulle betrakta alla som vågade sätta sig upp emot honom som ”uppstudsiga terroristslynglar”, så är frågan den om det enbart verkligen skulle vara ”de uppstudsiga terroristslynglarna” som vore skyldiga och ”the bad guys” om bråk av olika slag uppstod? Kanske det också i själva verket skulle unna vara den störste och starkaste ”busen” själv, som också kunnat bära sig ”illa åt”? Som kanske helt enkelt inte tålt att någon ”stack upp” mot honom för då har han sett sin makt hotad och därför då kanske velat försöka lägga all skuld på ”terroristslynglarna”?

      Kanske han då, när han försökt försvara sig själv, skulle ha sagt: -”Om de bara hade hållit sig på sin plats, så skulle jag inte ha behövt klippa till dem”?

      Vad brukar då i allmänhet en omgivning tycka och anse om en sådan ”buse”?

      Kanske många pojkar och män faktiskt ser upp till en sådan buse och rentav hyser en skräckblandad beundran och förtjusning för honom? Och respekterar honom för hans makt?

      Vem vet….

      Men de flesta flickor och kvinnor tycker oftast inte om ”busar” med överstöddiga beteenden, vare sig små eller stora.

      Beundran, respekt och också makt bör tillkomma dem som gör sig förtjänta av det, och som visar sig vara värdiga dem.

      Men, men det är kanske lättare sagt än gjort i pojkarnas och männens världar?

      Där är kriget och krigandet i alla former, nivåer, stadier och grader, det som kanske är det som är det mest verkliga?

      Kanske mer verkligt än någonting annat.

      Det är verkligen svårt att förstå krigarhjärnors logik.

      Den följer förmodligen egna obönhörliga lagar, som endast krigarhjärnor själva förstår .…

     • KLARTEXTEN!
      Mar 22, 2012 @ 12:20:24

      Är det så svårt att lägga ihop följande fakta till en logisk slutsats?

      1. Irans har uttalat att dom vill förinta Israel
      2. För fredlig kärnenergi räcker 5 % anrikning, men Iran är redan uppe i 20 % (dvs på väg mot 90 %, som krävs för kärnvapen)
      3. Varför får inte IAEA inspektera deras kärn-anläggningar? Varför riskera angrepp om man bara tillverkar fredlig kärnenergi?
      4. Irans ledarskap har sen 1979 förhärligat att dö för islam (så varför skall dom vara rädda för repressalier?)

      Är inte detta tydligt nog? Det enda som saknas är de färdiga kärnvapnena, som är på väg att tillverkas! Antingen ger du bra förklaringar till ovanstående, eller så får du inse att dom sannolikt är på väg att tillverka kärnvapen! Allt annat du skriver i ämnet är oväsentligt!

      Dessutom gynnar pacifism endast den våldsamme! Borde vi inte bekämpat Hitler?

     • Galmin Tireantvs
      Mar 22, 2012 @ 16:46:21

      ”KLARTEXTEN! skriver:
      Är det så svårt att lägga ihop följande fakta till en logisk slutsats?

      1. Irans har uttalat att dom vill förinta Israel”

      Fel.
      http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2006/jun/14/post155

      ”2. För fredlig kärnenergi räcker 5 % anrikning, men Iran är redan uppe i 20 % (dvs på väg mot 90 %, som krävs för kärnvapen)”

      Fel.
      För kommersiella kärnkraftverk behövs en anrikning på 0,7%, 2% eller 5%. För FORSKNINGSREAKTORER behövs en anrikning på 20%
      http://en.wikipedia.org/wiki/Research_reactor

      ”3. Varför får inte IAEA inspektera deras kärn-anläggningar? Varför riskera angrepp om man bara tillverkar fredlig kärnenergi?”

      Iran är under inspektion enligt NPT

     • KLARTEXTEN!
      Mar 22, 2012 @ 19:45:53

      1. i din länk hittar jag citatet: ”the regime occupying Jerusalem must vanish from the page of time”. Va va de ja sa?
      2. Och vilken typ av reaktor hävdar Iran att dom avser att bygga? (ange källa)
      3. Varför tillåter dom inte IAEA att inspektera? Det är IAEA som gäller!

      Antingen släpper Iran in IAEA närhelst dom vill inspektera, eller så bör anläggningarna bombas. Simple! Vi måste sätta vår säkerhet före Irans intresse att dölja sina förehavanden!

     • Galmin Tireantvs
      Mar 23, 2012 @ 11:03:44

      ”1. i din länk hittar jag citatet: “the regime occupying Jerusalem must vanish from the page of time”. Va va de ja sa?”

      Ja, ”vad va de du sa”? Jo: ”1. Irans har uttalat att dom vill förinta Israel”

      När man läser kontextuellt, är det glasklart att citatet i Farsi handlar om en önskan om regimskifte i Israel (till skillnad från en intention att ”förinta Israel”).

      Jag föreslr att du läser Jonathan Steeles artikel ”Lost in translation” i sin helhet, istället för att leta upp citat i den för att stödja din felaktiga tes.
      http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2006/jun/14/post155

      ”2. Och vilken typ av reaktor hävdar Iran att dom avser att bygga? (ange källa)”

      ?? Det var ditt inlindade påstående om att fredligt användande at uran bara behöver anrikas till 5% som jag reagerade på, eftersom fredligt användande i forskningsreaktorer kräver 20% anrikning.

      ”3. Varför tillåter dom inte IAEA att inspektera? Det är IAEA som gäller!”

      Det är IAEA som inspekterar enligt Non-Proliferation-Treaty.

     • KLARTEXTEN!
      Mar 23, 2012 @ 14:11:29

      1. Uttalandet säger klart och tydligt att varje regim som ockuperar Jerusalem skall försvinna. Och Israel kommer aldrig att lämna Jerusalem. Så slutsatsen blir att varje israelisk regim skall försvinna. Eller hur?
      2. Tänker du besvara min fråga? Om Iran inte har hävdat forskningsändamål, så är ditt påstående helt irrelevant!
      3. Du vet mycket väl att Iran inte tillåter IAEA att utföra dom inspektioner dom vill!

      Varför är du så jävla oärlig?

     • Galmin Tireantvs
      Mar 28, 2012 @ 18:18:03

      ”KLARTEXTEN! skriver:
      1. Uttalandet säger klart och tydligt att varje regim som ockuperar Jerusalem skall försvinna. Och Israel kommer aldrig att lämna Jerusalem. Så slutsatsen blir att varje israelisk regim skall försvinna. Eller hur?”

      Fel. Tänk om, eller bara tänk, det räcker.

      ”2. Tänker du besvara min fråga? Om Iran inte har hävdat forskningsändamål, så är ditt påstående helt irrelevant!”

      Klartexten!, sinnebilden av enfald. När jag påvisar dina felaktiga och vilseledande påstenden är jag på något sätt skyldig att svara på dina sidospårsfrågor? Försök igen.

      ”3. Du vet mycket väl att Iran inte tillåter IAEA att utföra dom inspektioner dom vill!”

      Dom? Du menar de inspektioner ett par vetomakter i UN Sec Council vill? Iran tillåter IAEA inspektioner enligt NPT.

      ”Varför är du så jävla oärlig?”

      Ta och uppför dig, annars kan du ruttna här ensam på din djävla blogg.

     • KLARTEXTEN!
      Mar 30, 2012 @ 14:56:33

      1. Många med mig har gjort den tolkningen.
      2. Där har jag helt rätt.
      3. Du får definiera FN hur du vill. Poängen är att Iran förbjuder IAEA att utföra sitt uppdrag.

      Kanske du inte är oärlig. Kanske du bara inte förstår bättre. Vad du ägnar dig åt är att sila mygg och svälja elefanter! Borde du inte göra tvärtom?

     • Galmin Tireantvs
      Mar 30, 2012 @ 16:33:43

      ”2. Där har jag helt rätt.”

      Iranian officials earlier said the Fordo plant, deep inside the mountains near the central Iranian city of Qom, was build to produce 20-percent uranium needed for a research reactor in Tehran, which produces medical isotopes to treat cancer patients.

      The head of the Atomic Energy Organization of Iran (AEOI) Fereydoon Abbasi said last August that Iranian authorities planned to transfer all enrichment facilities from a plant in Natanz to Fordo, citing insufficient security.

      He also said Iran had no plans to enrich uranium to higher than 20 percent.

      http://en.rian.ru/world/20120110/170686808.html

     • KLARTEXTEN!
      Mar 31, 2012 @ 12:42:21

      Då återstår att bedöma sannolikheten för att det är sant att Iran verkligen bedriver seriös forskning inom området och att deras anläggningar är rimliga för detta. Sen återstår frågan: hur säkert kan vi upptäcka om Iran anrikar till högre %? Iran måste tillåta IAEA regelbundna oannonserade inspektioner.

    • Galmin Tireantvs
     Mar 30, 2012 @ 17:06:00

     ”1. Många med mig har gjort den tolkningen.”

     De flesta i den gruppen, inklusive du själv, är Farsi-analfabeter som undgår att använda sig av kontext och som lämpligt nog har intresse av misstolkningen i fråga.

     Som du nu vet har Iran specifikt hävdat forskningsändamål.

     Med andra ord: din övertygelse om att ”Irans kärnvapenanläggningar bör bombas!” baserar du på:
     1) ett omstritt citat där experter säger att du är ute och cyklar.
     2) huruvida Iran har sagt att de har forskningsändamål.
     3) om inspektioner kan utföras.

     Betyder det att om Iran plötsligt ger IAEA oinskränkt tillgång till Parchin så kommer du att ändra uppfattning om bombandet?

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Mar 31, 2012 @ 12:37:18

      Ifall IAEA får utföra alla inspektioner dom vill, på alla deras anläggningar, ja! Förutsatt att Iran inte börjar strula igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: