Logiken bakom Breiviks terror!

Så vad triggade Breivik till dåden? Enligt videon ovan (för Guds skull, missa inte videon!) och Breivik själv så genomgick han flera utvecklingssteg mot terrorn:

1. Han såg med egna ögon hur muslimer misshandlade och våldtog norrmän och skapade andra problem i Oslo. Han insåg att massinvandringen orsakar samhällsproblem.

2. Han trodde fortfarande att islam var en fredlig religion, som kapats av dårar. Han börjar studera islam och inser att han haft fel om islam. Se t ex Koranen sura 9:29 (som predikar jihad mot de otrogna). Han drar slutsatsen att islam är problemet!

3. Han engagerar sig politiskt men märker att det inte är möjligt att sakligt kritisera islam eller massinvandringen, utan att stigmatiseras som rasist, islamofob eller högerextremist. Media har skapat ett ogenomträngligt pansar som hindrar verklig samhällsdebatt om islam och massinvandringen. Politiskt arbete är dömt att misslyckas pga medias stigmatisering av alla inandringskritiker!

4. Han ser hur effektivt islamistisk terror nått ut med deras budskap. Han drar slutsatsen att enda sättet att bryta igenom medias pansar är genom ett enormt spektakulärt terrordåd!

Jag är fortfarande i chock efter att ha tagit del av denna analys! Den är så skrämmande i sin logik! Får vi se någon självrannsakan från tidningarna? Redan år 2000 har han bestämt sig för att utföra ett terrordå! Långt innan vi bloggare engagerade oss! (Jag tackar MXp). Min gissning är att dom försöker öka censuren än mer! Det talas redan om förbud mot islam- och invandringskritik, givetvis förtäckt som förbud mot ”hatpropaganda” etc. Fienderna mot yttrandefrihet och faktiskt demokrati gnider just nu ”geniknölarna”. En fri debatt är däremot omöjlig för deras del, den är dom dömd att förlora. Enda alternativet är att försöka tysta oss. Breivik insåg detta.

Manifest

(Du behöver ha Acrobat Reader installerad)

polisen-visar-breivik-efter-dadet article14316792.ab article14317113.ab

brak-om-breiviks-psykiska-tillstand Åkesson om hur Norgeattentaten påverkat honom.  ”Ett långt försvarstal.”  Terrordåden har blottat ett djupt splittrat Norge” Så levde norske massmördaren tiden förre terrorattentaten  32 unga förda till sista vilan Så är Breiviks liv i cellen ”Hemliga koder i manifestet”  Breivik trodde han hade stöd för sina handlingar   De tror på vår tids undergångsvision Kristna vita lever mitt ibland oss ”Hur ska vi identifiera de ensamma farliga männen?” ”Vi måste hjälpas åt att tolka verkligheten på nytt” ”Ett öppet samhälle kräver ansvar för det egna ordet” ”Medierna bör avstå från Breiviks förskönande bilder” ”Det här ska vi göra för att förebygga extremismen” ”Vår nordiska gemenskap står upp mot extremismen” Hemliga budskap kan ha gömts.  Med te får hon norrmän att le attitydskifte Läs artikeln. ”Vit makt-våld lika stort hot som islamisk extremism”.   ”Kommer att gå under jorden”. Inspirerade Behring Breivik.  idningar med bilder bojkottas Mejlkampanj. Varnade redan 2006.   Jägare fick licens för Utøyavapnet. Breiviks omöjliga krav.   Tragedin i bilder. De dödades i terrordåden Hela listan.  Tårfyllt minnestal av Brundtland.

59 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Larsa
  Maj 11, 2014 @ 14:46:37

  Jag håller med dig fullständigt Klartexten!
  En nyttig sak man kan göra är att tänka tanken att man kanske själv har fel, och den andra kanske har rätt, och vad skulle det i så fall få för konsekvenser? Det borde alla göra och jag. misstänker att (du) Klartexten gjort så ett antal gånger. Jag har det och håller med dig men är beredd att ändra åsikt om ny fakta presenteras mig. ska tillägga att jag faktiskt vill ha fel…k

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 21, 2014 @ 18:42:34

   Tack! Jo man måste ha ett öppet sinne, så man kan leva med sig själv och sina åsikter. Jo jag har verkligen tänkt igenom det mesta vad gäller invandring och islam, ”to the bone”. Och testat åsikterna i debatt. Behåller de åsikter som klarat testen.

   Svara

 2. svensson
  Dec 21, 2011 @ 16:34:43

  Intressant inlägg. Inte många i Sverige vågar nämna dylikt. Jag är själv i denna gråzon. Googlar man ”Bloggade om Breivik fick sparken” dyker mitt så kallade fall upp.

  Nog om det. Men Breivik är intressant, han gjorde som du skriver en analys, den ledde till en hemsk slutsats och han var ju vrickad, men det var metod i galenskapen. Terrorister som han brukar bli isolerade fall, de får ingen effekt (Baader-Meinhof, Kaczynski). Men Breivik kan bli annorlunda, samhället han begick sitt dåd i är oelastiskt i sin ideologi (invandrings- och islamkritik förbjuds) samtidigt som vi står inför peak oil, depression, Occupy Wall Street, Jasminvåldsamheter i MENA, Eurons skakighet mm mm. Så rättegången mot Breivik i vår blir dramatisk, Norge och hela västvärlden bävar. Av EN mans dåd. Oy vey.

  http://lennart-svensson.blogspot.com/search/label/abb

  Här är en länk till några Breivikinlägg jag gjort. Jag ”fick sparken” för dem (förlorade en praktikplats). Bloggens makt…! Jag tror inte jag är något men märkligt är det när jag inte bara avpolletteras från ett universitet utan även blir föremål för ett TT-telegram, hamnar i TV som ”fara för demokratin” och allt. Man kan roas av det men det är också tecken på ett ångestridet, polariserat samhälle.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 21, 2011 @ 22:09:56

   Jag beslöt mig relativt snabbt för att vi måste ta till oss allt vettigt Breivik skrivit och ta avstånd från det dåliga. Men PK-folket kräver att vi tar avstånd även från det bra han skrivit, vilket givetvis inte kommer på fråga. Jag tror på att provocera idioterna i denna fråga, för dom klarar inte ens Breivik-debatten! Att en massmördare gör en bättre samhällsanalys än PK-folket måste vara väldigt demoraliserande för hönsen!

   Svara

  • Erik
   Jun 23, 2012 @ 23:34:28

   Kan någon av er ”counter jihad nissar flörklara logiken bakom ABB`s hot om att attackera svenska kärnkraftverk? Jag blev mäkta förbannad när jag hörde det! På vilket sätt kopplar ni kärnkraften till ”islamisering”?

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Jun 24, 2012 @ 14:57:19

    Nej! Jag kan inte förklara NÅGON av Breviks våldshandlingar. Heller inte detta hot! Har du inte förstått att vi tar avstånd från våld i våra demokratier? Märkligt att du ens tar Breviks hot på allvar!

    Svara

    • Erik
     Jun 25, 2012 @ 19:44:14

     Om man ser till kommentarsfälten så finns en hel del människor där ute som sympatiserar även med ABB`s dåd. Lennart Svensson som skriver här verkar höra till dem som beundrar hans våld och imponeras av hans agerande i rättegången.

     Även det manifest du håller så högt uppmanar till attacker på svensk och tysk kärnkraft. Om man tar avstånd från våld så måste man ta avstånd från det manifest som uppmanar till våld.

     Svara

     • Anonym
      Jun 26, 2012 @ 18:51:47

      LS = ”härnösandspraktikanten”
      Dvs en bidragsparasit som tillbringar sitt liv sittande på arslet framför datorn och vars reaktion på att bli avslöjad var att frossa i självömkan över att ha blivit snodd på sina ” five minuters of fame. ( Stackarn blev ju bortpixalad, buhuhuuu )
      Skulle inte förvåna mig om aspien själv outade sig för att få återgå till sin drönartillvaro.
      Och till att i datans trygga vrå tillägna sin hjälte sin homoerotiska panegyrik.
      Allt på oss skattebetalares bekostnad.

     • KLARTEXTEN!
      Jul 21, 2012 @ 22:33:25

      Varför måste man ta avstånd från hela manifestet bara för att man tar avstånd från våldet? Förklara!

    • Galmin Tireantvs
     Jun 27, 2012 @ 09:51:22

     ”KLARTEXTEN!
     Jun 24, 2012 @ 14:57:19

     Nej! Jag kan inte förklara NÅGON av Breviks våldshandlingar. Heller inte detta hot! Har du inte förstått att vi tar avstånd från våld i våra demokratier? Märkligt att du ens tar Breviks hot på allvar!

     Breivik har bevisat sin beredskap till extremt våld. Det finns all anledning till att ta Breiviks hot på största allvar, I synnerhet när hans manifest (som ivrigt distribueras här) inte är annat än en instruktionsbok för terrorister.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jul 21, 2012 @ 22:31:18

      Har du missat att Breivik är inlåst? Den med förstånd oroar sig för muslimsk terrorism, för dom är organiserade i terrornätverk. Inte några isolerade ensamvargar!

     • Galmin Tireantvs
      Sep 08, 2012 @ 21:19:52

      ”KLARTEXTEN!
      Jul 21, 2012 @ 22:31:18

      Har du missat att Breivik är inlåst? Den med förstånd oroar sig för muslimsk terrorism, för dom är organiserade i terrornätverk. Inte några isolerade ensamvargar!”

      Hur många lik har genererats i skandinavien av muslimsk terrorism? Vore det inte ide’ att oroa sig för terrorism i största allmänhet och även öppna ögonen för de som faktiskt bevisligen har mördat i terrorsyfte i skandinavien, samma kategori vars manifest och terroristinstruktion sprids på denna blogg?

      Suck, dags att lätta upp stämningen med lite Hopey McChange:

     • KLARTEXTEN!
      Sep 12, 2012 @ 00:41:45

      Det är väl oväsentligt hur många som dött i Sverige hittills! Det viktigaste vi säger om islam handlar om FRAMTIDEN! Med ett starkt islam här! DÅ blir det MÅNGA döda av islamistisk terrorism, precis som i många länder där islam är starkt!

     • KLARTEXTEN!
      Sep 12, 2012 @ 00:49:20

      Jag kanske råkade radera filmen av misstag. Lägg gärna upp den igen!

 3. koldioxidskatt
  Dec 13, 2011 @ 10:55:26

  Grattis Klartext, du tänker utanför den demokratiska lådan! Många, föreställer jag mig, skulle bli illa berörda av ditt oförblommerade försvar av en högerextremistisk massmördare. Tur då att det finns andra ”invandringskritiker”, som kan stödja dig i din kamp för en sämre värld!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 13, 2011 @ 10:57:45

   Visst kan jag hålla med en massmördare i hans samhällsanalys. Men samtidigt kan jag ta avstånd från hans illdåd! Din dumme fan! Klarar du av att argumentera för din sak? Förklara exakt vad som är fel i mitt resonemang och varför! Fast du är väl en vanlig PK-idiot utan tankeverksamhet! Inbillar du dig att Sverige blir bättre av massimport av arbeslösa muslimer, varav en majoritet sannolikt är islamister?

   Och på vilket sätt förmår vi skitländer att förändra mot demokrati och jämlikhet genom att ta hit deras befolkning?

   Svara

   • koldioxidskatt
    Dec 13, 2011 @ 14:25:54

    Du kan fördöma Breviks terrorbrott och försvara hans ”samhällsanalys”, på samma sätt som du kan fördöma förintelsen och försvara ”Mein Kampf”. Faktum kvarstår dock att islamofobi är en destruktiv kraft som inte hör hemma i ett civiliserat land. På medeltiden brukade islamofober organisera sig i korståg och döda oskyldiga muslimer, senare nöjde man sig med att kolonisera muslimernas länder, exploatera deras tillgångar och ta från dem deras självbestämmande. Trots detta var muslimerna ofta mer toleranta mot kristna än kristna var mot muslimer. Detta leder mig in på mitt första argument mot din omoraliska ståndpunkt. Eftersom kristna genom historien inte har behandlat muslimer väl är det RÄTTVIST att muslimer får invandra till ett kristet land som Sverige. Mitt nästa argument är att tillåtandet av muslimsk invandring är LIBERALT, vilket brukar anses önskvärt. När mer än en miljon svenskar utvandrade till USA på 1800-talet sågs i varje fall öppna gränser som något positivt. Mitt sista argument är att tillåtandet av muslimsk invandring till Sverige är SOLIDARISKT. Vårt land har hög BNP per capita och vi gör rätt i att dela med oss.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Dec 13, 2011 @ 20:18:49

     Du snackar skit! Muhammed själv lät halshugga över 800 judiska krigsfångar, så ljug inte om att kristna varit värre om muslimer.

     Hur som helst är du tydlig med att du vill gynna muslimerna på vår bekostnad. Envar inser att islam inte klarar av att skapa demokratiska välfärdssamhällen. Därför flyr muslimerna sina hemländer. Ju fler muslimer vi får här desto mer påverkar dom vårt samhälle så att det alltmer liknar deras egna skitsamhällen.

     Håll du på muslimernas bästa så håller jag på svenskarnas. Hårt arbetande demokratiska svenskar som utvandrar är bättre än arbetslösa muslimer som överlag är islamister. Islamism vill vi inte ha här! Är det liberalt att vara tolerant mot dom toleranta? Du är bara förjävla dum!

     Vi har ingen som helst anledning att betala pengar till folk som inte gör allt för att skapa sin egen välfärd! Dom måste sekulariseras för att kunna nå välfärd. Men dom är för dumma för att fatta det (liksom du).

     Det rättvisa är att dom som inför demokrati och sekularism får njuta frukterna av sitt kloka val. Medan idioter som prioriterar religion framför välfärd, får skylla sig själva!

     Svara

     • koldioxidskatt
      Dec 13, 2011 @ 23:23:35

      Den enskilda händelse som du beskriver är inte representativ för de muslimska rikenas historia. Under medeltiden förföljdes judarna intensivt i Europa (de anklagades bland annat för digerdödens spridning), medan de i Mellanöstern kunde leva ostört. Även kristna tolererades i muslimska länder, eftersom man ansåg att kristendomen stod nära islam.

     • KLARTEXTEN!
      Dec 14, 2011 @ 06:30:38

      Poängen med mitt exempel är att muslimernas främsta förebild genomförde avrättningarna. Men OK, min uppfattning är också att de kristna betett sig sämre under medeltiden. Men sen dess har vi gått om muslimerna humanitärt, teknologiskt, ekonomiskt, samhälleligt och i alla andra väsentliga avseenden. Varför flyr annars muslimerna till kristna länder???

      Hur som helst så bör vi nu se på dagens situation och hur dagens problem löses! Det bästa sättet att tvinga fram välfärd inom den muslimska världen är att stänga alla gränser så att dom får leva i sin egen skit! Då tvingas dom till förändringar!

      Idag är den muslimska världen i kris, alla vill till kristna länder, så muslimerna håller med mig! För välfärd krävs sekularism! I vart fall en religion som inte gör anspråk på politisk makt! Kristendomen har accepterat att hålla sig borta från den politiska makten och därför har vi välfärd. Samma sak måste islam göra, annars förblir dom fattiga och då får dom skylla sig själva!

      Väljer muslimerna (som nu i arabländerna) islamistiska regimer så låt dom leva i sin egen skit! Vi har inget ansvar för deras imbecilla val!

      En lösning bör vara långsiktigt och innefatta att skapa välfärd i deras hemländer, ta bort alla incitament för massinvandring till kristna länder. Det har ni ingen lösning på. Muslimerna har själva framtiden i sina händer, men föredrar dom islamism, så får dom faan skylla sig själva! Hur kan du inbilla dig att islam är bra för Sverige när det helt misslyckats med att skapa något demokratiskt välfärdssamhälle?

 4. G(r)ÖN
  Sep 27, 2011 @ 19:04:39

  Ha ha ha ha ha.
  Du är ju loss!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 28, 2011 @ 01:19:14

   Du saknar tankeförmåga! Det är ditt problem och du avslöjar det med din intetsägande kommentar. Löjligt av dig att porta mig för att du inte hänger med i mina intellektuella diskussioner om tidsresor. Ni invandringsförespråkare är så svaga!

   Svara

 5. Anonym
  Sep 19, 2011 @ 13:37:14

  Du verkar förenkla problemet. Att stoppa invandring är att sopa problement under mattan. Är det inte bättre att muslimer kommer till ett land som Sverige och ”vattnas ur” än att de samlas alla på en plats och påverkar varandra. Låt oss istället ställa krav på invandrare. Alla lever bara upp till vad omgivningen förväntar sig av en. Låt oss förvänta oss mer!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 19, 2011 @ 14:43:37

   Muslimerna har inte ”vattnats ur” i något land dit dom invandrat. Istället har mottagarlandets värderingar ”vattnas ur”! Det är precis vad som händer i form av ”hänsyn” mot muslimer, vårt samhälle anpassar sig efter islam. Det bästa är att islam stannar inom dom muslimska länderna, så vi kan behålla vår jämlikhet, yttrandefrihet etc.

   Om 50 år har vi 2-3 miljoner muslimer. Då har vi anpassat oss i hög grad, tro mig! Det är inget kul samhälle att leva i, för dina barn och barnbarn.

   Du kan aldrig tvinga muslimerna att anpassa sig efter oss. Det blir istället vi som anpassar oss.

   Muslimerna flyr till väst för att muslimska samhällen är skit! Men dom tar med sig problemet, islam! Så länge muslimerna inte sekulariserar sina samhällen får dom skylla sig själva och själv ta konsekvenserna av sina val!

   Svara

   • Logik?
    Dec 04, 2011 @ 20:17:38

    Det här tycker jag är mycket spännande. Såg att du skrev något i ditt blogginlägg om logik här (som handlade om Breiviks fruktansvärda handlingar och där iaf jag fick intrycket av att du på något sätt försvarade hans agerande)

    Men hur som helst, logik var vi inne på. Om 50 år gissar du att vi är 2-3 miljoner muslimer vilket kommer påverka alla väldigt negativt. Jag tolkar det som att du ser detta som ett hot mot vår jämlikhet och yttrandefrihet bland annat.

    Du verkar ju vara en person som lägger ner mycket tid på religionen islam och måste då veta en hel del om den. Jag antar då att du vet att islam, precis som kristendom (och säkerligen andra religioner) är splittrade mellan extremister och ”vanliga troende”. Då är säkert medveten om att islamistiska extremister också är en väldigt liten del av alla muslimer. Samtidigt påverkas människor av sin omgivning och den samhällsstruktur de lever i, därför finns det en större andel extremister i länder med Sharialagar på nationell nivå, exempelvis Saudiarabien, än länder utan, exempelvis Azerbajdzjan.

    Av den invandring som skett från länder med många muslimer är andelen islamister liten. För att klargöra anser jag att muslimer som är för sharialagar kan kallas extremister eftersom det är en extrem form av Islam. Att dessa extremister ska växa sig så starka i antal att de kan få igenom lagändringar i Sveriges riksdag måste därför ses som obefintlig, även om antalet muslimer är 20-30 miljoner istället för 2-3.

    Att det i många familjer är mannen som har en högre makt än andra familjemedlemmer är såklart ett problem, ett problem som alla länder världen över brottas med. Även om Sverige kommit längre än vissa andra länder finns det otroligt mycket kvar att göra för jämlikhet mellan män och kvinnor. Men i ditt resonemang är det inte vilken maktrelation muslimer har mellan sig som är problemet, utan att svenskar kommer anamma den så fort muslimerna är tillräckligt många. En mer logisk tanke skulle kunna vara att den minoritet som muslimerna är mer anpassar sig till de sekulariserade tankarna som många i Sverige har.

    Att yttrandefriheten skulle vara i farozonen är med samma logik helt befängt.

    Den inverkan som invandringen kan ge för de som redan bor i Sverige är som jag ser det mest kulturell. Det finns säkert många som ser det som ett riktigt hot också, att delen med halal-kyckling på ica växer något och att kanske ramadan kan bli en helgdag för de som vill det.

    För övrigt anser jag att religion mest för med sig dåliga sidor, såväl kristendom, buddism eller islam. Men om det finns människor som mår bra av att tro på dessa religioner kan de få göra det, jag har inget emot det.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Dec 04, 2011 @ 20:43:08

     Det skrämmande med hela din kommentar är att allt bygger på önsketänkande! Inte på fakta. Läs inlägget jag skrev idag. Tre arabländer har, efter den arabiska våren, nyligen haft val och i samtliga vann islamsisterna. Tunisier bosatta i Frankrike röstade till 30 på islamisterna i hemlandet! Så även i väst är stödet för islamisterna mycket stort! Och då skall vi minnas att tunisierna betraktas som ganska moderata. Hur är då inte stödet bland övriga, mindre moderata muslimer? Fundamentalismen inom islam har ökat, inte minskat de senaste 50 åren. För 50 år sen bar 10 % av kvinnliga studenter slöja, idag är siffran 90 %! Andra generationens muslimer i väst är mer radikala än sina föräldrar.

     Du tror på sagor! Ta del av verkligheten och döm efter den. Skärp dig! Pinsamt! All vetenskap bygger på analys av FAKTA! Inte konstigt att ni är PK med så grumligt tänkande!

     Svara

     • Logik?
      Dec 04, 2011 @ 21:05:15

      Ingen reflektion över riskerna för att vår yttrandefrihet och jämlikhet skulle hotas om fler muslimer kommer hit? Tråkigt, jag har länge velat förstå hur det skulle gå till.

      Angående Tunisien
      ”Ledaren för Ennadha-partiet, Ghannouchi, säger i en kommentar till valframgången att partiet är för kvinnors rättigheter och att också icke-religiösa ska ha samma skydd som andra tunisier, enligt partiets regler.”

      Låter enligt mig bättre än tidigare diktator. Men som jag tidigare skrev anser jag att religion i stort leder till dåliga följder, så det hade såklart varit att föredra en icke-religiös ledning. Detta är dock ingen utveckling som på något sätt kan anses hota Sverige, ett land där muslimer är i majoritet får en ledning som följer islam, istället för tidigare diktator.

      Intressant om att slöjbärandet ökat, det visste jag inte. Har du källan på den? skulle vara intressant att se vad det står där.

      hmm, skulle nog helst vilja ha en källa på påståendet att andra generationens invandrare är mer radikaliserade. Vad har du för källa?

     • KLARTEXTEN!
      Dec 04, 2011 @ 22:47:41

      Jag blir verkligt frustrerad när jag ser okunskap kombineras med dumhet! Inte förvånande att Pol Pot och Mao kunde driva miljoner idioter som er till illdåd.

      Det säger väl sig själv att ju fler muslimer vi får desto mindre jämlikhet och yttrandefrihet. Även demokratin riskeras om det faller dom på läppen. Det vore helt i enlighet med koranen att avskaffa demokratin. I vilket fall som helst kommer det svenska samhället att bli mycket mer muslimskt och därmed ett skitland som dagens muslimska länder. Klarar du inte av att dra enkla logiska slutsatser av valresultaten efter den ”arabiska våren”?

      Denna norska dokumentär (4 avsnitt tror jag) hävdar det jag säger om slöjorna hos egyptiska studenter. Mycket sevärd dokumentär:

      Här ett av många belägg för mitt påstående att 2a generationens muslimer är mer radikala än föräldrarna. Lätt att hitta om du googlar:
      http://www.hudson-ny.org/1703/uk-anti-semitism-muslim-schools

      Skillnaden mellan oss: jag baserar mina påståenden på fakta, men dina på önsketänkande.

      Du är en dum jävel om du inbillar dig att islamister skulle stå för kvinnans jämlikhet! Fattar du inte att han menar kvinnans rättigheter enligt koranen??? Hitler lät också bättre än en diktator innan han hade kopplat greppet!

      Du är mycket okunnig och känner uppenbarligen inte till islams grunder! Tror du att 2-3 miljoner muslimer här om 50 år, gynnar demokratin, jämlikheten och yttrandefriheten? Istället skapas en otrygg tillvaro för dina efterlevande. Inget muslimskt samhälle har yttrandefrihet, jämlikhet, demokrati och välfärd. Massinvandringen är oåterkallelig! Den välfärd vi ser idag lär vara ett minne blott om 50 år om massinvandringen forsätter. En förutsättning för demokrati och välfärd är sekularisering, något som omöjliggörs med ett starkt islam!

      Vet du vad som är problemet med er invandringsförespråkare? Ni är både okunniga och dumma! Och jag kan garantera dig. INGEN invandringsförespråkare slår mig på fingrarna!

     • Logik?
      Dec 05, 2011 @ 21:58:44

      Baserar dina källor på fakta säger du? Din dokumentär där visar inte mycket av intresse. Det muslimska brödraskapet vill ha en stat styrd på sharia-lagar. Jag hörde ett argument om att det skulle ske eftersom muslimer föder mer barn än andra. Att det finns ett statistiskt signifikant samband mellan länders inkomstnivå och barnafödande är tydligen inte uppmärksammat. Om människor har en högre inkomstnivå föds det färre barn, inget konstigt med det. Med andra ord, har människor som kommer hit en bra chans att slå sig in på arbetsmarknaden kommer sannolikt antalet födda barn per familj minska.

      Hur som helst handlar dokumentären om extremister vilket, hur mycket du än skulle vilja att det var så, inte är en stor andel av det totala antalet troende. Tror du på allvar att detta är en dröm för en majoritet av muslimerna i Sverige? Kanske följande länk kan ge dig en bild av att muslimer inte är en homogen grupp, men jag tvivlar
      http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/muslimleder-vi-vil-danne-en-samlet-islamsk-stat-3349772.html (det som är intressant är då din dokumentär kommenteras av andra muslimer i Norge)

      Den undersökning som fann på länken du skrev är intressant. Det ger en bild av vad muslimer i Storbritanien anser i en rad olika frågor. Det jag verkligen saknar är en diskussion varför dessa resultat förekommit. Att andelen som ser Sharialagar skiljer sig mellan London och södra England ganska kraftigt betyder rimligtvis att förutsättningarna på lokal nivå skiljer sig åt mellan platserna. Varför är muslimer i ett område mindre positiv till sharia än muslimer i andra? Personligen skulle jag gärna vilja ha en undersökning i hur det ser ut på platserna där muslimerna finns. Min gissning är att integrationen har fungerat väldigt dåligt här, som på många andra ställen. Men som sagt, då det inte finns någon mer fakta om resultaten kan jag bara gissa. Detsamma gäller dig, om du inte har någon undersökning som visar varför muslimer på en plats tänker annorlunda än muslimer på en annan.

      Det finns också en poäng i att England är något av en central plats för extrema islamister, det var hit sveriges självmordsbombare åkte bland annat. Detta visar sig också på resultaten tycker jag, en hög andel ser sharia som något positivt. Fortfarande en klar miniriotet, men förmodligen mycket större än andra platser. Viktigt är också att undersökningen enbart hade 1000 personer, jag hade gärna sett fler för ett mer statistiskt säkerställt resultat.

      Om du vill att folk ska ta dig på allvar måste du kunna argumentera på en normal nivå. Du måste också inse att muslimer inte är ett homogent folk med ett mål. Jag skulle också kolla upp mina källor mer ingående innan jag drar för stora slutsatser. Eftersom du tycker att jag är både okunnig och dum skulle det vara intressant att höra vad du är för utbildning? Du verkar ju lägga ner en stor del av ditt liv på denna kampanj och därför måste du lagt ner en del på att studera området på ett kritiskt sätt?

     • KLARTEXTEN!
      Dec 12, 2011 @ 14:33:29

      Du fattar helt enkelt inte vad folk skriver! Om Egyptierna till 60 % röstar på islamister och mönstret upprepas i land efter land, så är det väl tämligen uppenbart att en majoritet av muslimer i gemen stödjer islamisterna. Precis som du säger så finns det inget skäl att tro att det finns några stora geografiska skillnader i det avseendet.

      Så ett rimligt antagande är att även flertalet svenska muslimer stödjer islamisterna, dvs är emot yttrandefrihet, jämlikhet och demokrati. Att kalla 60% av muslimerna för extremister visar bara vilken idiot du är!

      Jag har två akademiska examina. Har även lagt ner mycket tid och energi att läsa på om islam och se på dokumentärer i ämnet. Nästan alla böcker jag läst om islam var pro-islamska och några neutrala. En enda kritisk bok har jag läst (Robert Spencer om Muhammed). Jag har debatterat med många muslimer men ingen har lyckats vederläga något. Och ingen censureras här! Dom får påstå vad dom vill, men jag kräver att dom försvarar sina åsikter! Klarar dom det, så har dom troligen rätt! Muslimerna är vana vid idioter som dig, som inte kan ämnet och därför kör dom lätt över er. Det kan dom inte göra med mig.

      Dina islam-kunskaper är praktiskt taget obefintliga och ditt tänkande är inte förankrat i verklighet utan i önsketänkande. Du är sorglig!

     • Galmin Tireantvs
      Dec 06, 2011 @ 14:40:08

      Käre Logik?. Ta en titt på denna länk för att överväga om det är värt besväret att vidareföra diskussionen i detta ämne med just Klartexten.

      https://klartexten.wordpress.com/2011/09/13/nathatet-och-censuren/

      Hur du än bestämmer dig önskar jag dig lycka till och ett osinligt tålamod.

 6. Anonym
  Aug 13, 2011 @ 20:40:23

  Varför förutsätter du att alla dina kritiker är ”invandrings förespråkare”? Det är en enorm skillnad på att vara emot den vansinniga massinvandringen och att motsätta sig konspirations teorier om att hela riksdagen minus 20 Sd ledarmöter jobbar åt arabregimer med målet att skapa förutsättningar för ett arabiskt maktövertagande och förslavande av svenska folket.

  Jag hoppades att ni skulle bli ett sansat seriöst invandringskritiskt alt när ni la ner nazisymbolerna och skinnskalle stilen på 90-talet. Jag hade fel. Ni har blivit än mer urspårade med ännu vildare konspirations teorier, denna gång om muslimer istället för judar.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Aug 13, 2011 @ 21:03:52

   Jag har aldrig påstått att riksdagen har som plan att islamisera landet. Var har du fått det ifrån? Vissa har det iofs, t ex Waberi och andra islamister där. Problemet är att ingen vågar tänka på hur Sverige ser ut om 50 år ifall massinvandringen fortsätter. Det behövs ingen konspiration, massinvandring räcker!

   Konspirationerna sitter mer i din skalle! Däremot tror jag vi måste räkna med att islamisterna vill islamisera landet. Resten är nyttiga idioter! Jag anklagar dom för ”nyttig idioti”!

   Tror du själv vi kan undvika att islam blir mycket starkare här om massinvandringen fortsätter som idag? Muslimska länder kommer inte att bli rikare! Så konflikterna lär inte försvinna och därmed inte heller flyktingarna!

   Svara

   • Anonym
    Aug 14, 2011 @ 11:27:28

    Jag trodde att de Eurabia teorier som ni har spridit bla på denna sida har som huvudinslag att ”förrädar politikerna” har avtal med arabledare för att få olja. Så du förnekar nu att svenska politiker medvetet är inblandade i att skapa ”Eurabia”?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Aug 14, 2011 @ 15:06:13

     Jag är mycket dåligt insatt i Eurabia-teorin. Jag har ingen säker uppfattning i frågan i nuläget. Jag har varit oerhört skeptisk till denna konspiration, för jag tror helt enkelt inte att stora konspirationer med många inblandade kan hållas hemlig. När Bat Yeór i videon hänvisade till specifika dokument blev jag förstås osäker. Nu känner jag att saken är värd att utredas för hon backar upp sina påståenden med väldigt många specifika omständigheter. Se videon innan du fördömer teorin!

     Nu ser jag det som fullt möjligt att hon har rätt! Varför har inte hennes motståndare bevisat att hon har fel? Det borde inte vara svårt med tanke på alla specifika fakta hon tar upp som stöd för teorin. Kritikerna saknar som vanligt sakargument. Man bara avfärdar det som galna konspirationer. Det kanske det är. Men varför kan dom inte motbevisa hennes påståenden. Det är inte trovärdigt!

     Vad är en konspiration förresten? Det är en överenskommelse mellan flera personer att bedriva en hemlig agenda till skada för någon. Jag tror att alla villkoren är uppfyllda, men att avsikten aldrig varit att skada Europa. Avsikten har alltid varit att värna Europas bästa. Men resultatet har blivit skadligt, negativt.

     Nyckeln är: är det rimligt att oljestaterna utövade utpressning mot Europa? Typ att oljeleveranser till rimliga priser inte kunde garanteras ifall Europa hade en arabfientlig hållning (varefter man presenterade sin ”önskelista”)? Hade Europa något val om de ville ha fortsatta oljeleveranser? Felet består att det europeiska folket aldrig tillfrågats. Istället har en självständig Eurabia-myndighet (EU) skapats, med makt att tvinga medlemsstaterna till att stifta lämpliga lagar. Politiker som samarbetar mot Eurabia-målet får mycket lukrativa karriärer inom EU. Det blir ett självändamål. Finns en konspiration så tror jag många politiker är nyttiga idioter, mer än konspiratörer!

     Det mest sannolika, som jag känner idag, är att Eurabia börjat som hon beskrev. Sedermera har några starka europeiska politiker varit drivande. Det betyder att svenska politiker kan vara medvetna om Eurabia (inte under det namnet förstås) men behöver inte vara det. Vad som är fullständigt säkert är att Europas och Sveriges politik bedrivs precis som om Eurabia-teorin var sann! Om du tänker efter så är oljan ett oerhört starkt påtrycksningsmedel mot Europa. Har Europa råd att säga nej till oljestaterna?

     Det viktigaste: Eurabia kommer att bli verklighet med eller utan konspiration, ifall massinvandringen fortsätter! Kan du förneka det?

     Svara

     • Anonym
      Aug 14, 2011 @ 18:30:22

      Att Europa lär sjunka ner i fattigdom och brottslighet om inte massinvandringen begränsas kan bara en dåre förneka. Men något ”Eurabia” lär vi inte få se, inte heller kommer Elvis att återvända till jorden i något rymdskepp.

      Jag tror att SD hade alla chanser i världen att få igenom ett stopp för massinvandringen. Tråkigt nog slog man in på en konspiratorisk och extremistisk knäppgökslinje istället för att bli det seriösa invandringskritiska alt som Sverige så desperat behöver.

      Svenska folket är inte som folken i bananrepubliker i Afrika och Asien, de är inte vidskepliga. Ni har skjutit er själva i foten med dessa stolligheter.

     • KLARTEXTEN!
      Aug 14, 2011 @ 22:49:39

      Vad exakt syftar du på med ”konspiratorisk och extremistisk knäppgökslinje”. Vilka ”stolligheter”?

    • KLARTEXTEN!
     Aug 15, 2011 @ 01:14:11

     ”Som ni har spridit”? Jag har aldrig engagerat mig i Eurabia överhuvudtaget, eftersom det lät helt knäppt i mina öron! Jag tror inte Sd har engagerat sig i det heller. Det är ju ingen viktig ide egentligen. Det enda teorin säger är att vad som händer är planlagt. Vi har aldrig trott att muslimsk majoritet här skulle vara planlagt, utan mest ett olyckligt förbiseende. Dvs ett resultat av att man inte tänkt längre än näsan räcker.

     Eurabia säger att muslimsk majoritet är planering!
     Vi säger att muslimsk majoritet är bristande planering! (fast jag utesluter inte planering).

     Eurabia är inte på något sätt nödvändigt, kanske inte ens sannolik (jag vet inte). Det hemska är att islamiseringen sker ändå, med eller utan planering!

     Svara

 7. Josefina Bergfast
  Aug 07, 2011 @ 15:45:43

  Fråga: Önskar sig VERKLIGEN KLARTEXTEN att FLER medborgare RÖSTAR PÅ SD?

  KLARTEXTEN dundrar på i vanlig ordning, men han verkar glömma den enorma prägling, undervisning, hjärntvätt och fy-ande och usch-ande inför FEL tänkande, som svensken utsatts för under långa tider, samt den ENORMA stämplingsiver som funnits, och finns, bland en mycket stor del av massmedia, samt en hel hoper andra personligheter i det svenska samhället, inte minst s.k. liberala politiker som tillsammans med vänsterpolitiker har sjungit i kör, samma ”sång” s.a.s., så att det svenska folket nästan är fullkomligt hjärntvättat och inte vet åt vilket håll det skall vända sig, samt inte heller vilka tankar som det har ”tillåtelse” att tänka, eller vilka känslor som det har ”tillåtelse” att känna, UTAN att de riskerar att bli stämplade som ”ONDA” och ”elaka” ”främlingsfientliga rasister”, samt naturligtvis också ”antisemiter” och ”islamofober” och ”homofober”, allt på en gång, om de över huvud taget yttrar några som helst tvivel på att invandringsPOLITIKEN behöver sansas, begränsas och bli mer förnuftig och harmoniserande.

  NEJ, och åter nej, skriks det då i kör. NU ÄR VI SNART VID RANDEN AV att ÅTER IGEN BYGGA koncentrationsläger och sorteringsläger och utrotningsläger. FY, fy, fy och åter igen fy. Ditt ”slemmiga lilla kryp”, vi VET NOG, vad du tänker och tycker, din otäcka, otäcka och elaka och ondskefulla, vita, nazistiska (?) fuling……(?)…

  Och svensken tänker ingenting, känner ingenting, tycker ingenting, säger ingenting, för SÄKERHETS SKULL? Så att INGEN kan tänkas bli SÅRAD?….

  Därför att svensken vill ju vara GOD, och vill vara GODKÄND, och vill vara SNÄLL, och vill vara SOLIDARISK och hjälpsam och tänka på alla lidande, och alla förföljda, alla som flyr från krigens fasor….och svensken vill inte vara ANTI alls…..svensken vill vara FÖR…..vill vara POSITIV…..vill vara GOD, HJÄLPSAM OCH SNÄLL……!

  Stackars svensk……så grundligen fostrad….. svensken kan inte varken känna, tänka, tycka, reagera, anse eller vilja någonting som GÅR EMOT vad massmediediktaturmakten säger, eller heller inte vad den etablerade politikerkåren säger…. Svensken vill vara en GOD MEDARBETARE, och inte någon revolterande, och besvärlig, MOTARBETARE….då riskerar svensken att anses vara EMOT att vara EN GOD DEMOKRAT….socialdemokrat, eller en GOD liberal, eller en GOD moderat, eller en GOD, och solidarisk socialist…….

  Ett sådan otroligt hjärntvättat folk, som har skruvats in i en RÄVSAX…? Antinationell och solidarisk, samt kamratlig och du med alla och envar, samt också inbillande sig som GOD, när DE GODA TANKARNA, som är de ICKE-FÖRBJUDNA tankarna, tänks?…….

  Oj, oj, oj, KLARTEXTEN kan hålla på och härja från sitt håll så mycket han orkar, men han kommer nog inte att kunna komma särskilt långt med att få FLER ANHÄNGARE till SD, OM han försöker att mobilisera HAT MOT, någon eller några, vilka det än vara må, varken muslimer, judar, araber eller ”multikultur”…… därför att svensken vill helt enkelt inte vara MOT NÅGON, och heller inte HATA någon?…

  Sverige och svenskarna är kanske därmed förlorade…. därför att EN MYCKET LITEN ANDEL vill rösta på NÅGOT ONT parti, och därmed (riskera?) att BLI ONDA……(och ”rasistiska, främlingsfientliga, antisemitiska, islamofobiska, homofobiska och elaka och auktoritativa, självständiga och därmed fascistoida” människor), hur mycket än KLARTEXTEN försöker att ELDA UNDER deras MOTSTÅND, (mot främst den muslimska invandringen),och varna och skrämma dem, eller göra dem arga, förbannade och hatiska, (främst mot islam)?…..

  VARFÖR KLARTEXTEN, som menar sig se KLART, INTE inser, ser och förstår detta, kan man undra över. Vad beror DET på? ….

  Så OM KLARTEXTEN VERKLIGEN vill att SD skall få FLERA RÖSTER, så behöver nog KLARTEXTEN försöka apellera till SVENSKENS GODA VILJA, och också till svenskens förmåga att vara FÖRNUFTIG, KLOK, FÖRSTÅNDIG, OMTÄNKSAM och VÄLVILLIG, och absolut inte försöka få svensken att HATA?….

  Den som röstar på SD är klok, förståndig, omtänksam, insiktsfull, vänskaplig och välvillig, inför Sverige och svenskarna och alla medborgare som finns i Sverige, ja, och också samhällsansvarig och positiv, samt också intelligent…..(!)….(Det borde väl göra susen!)… (Alla kommer att vilja rösta på SD?)…..

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Aug 07, 2011 @ 16:16:08

   En lång men bra kommentar! Det kan nog verka som att jag hatar. Men jag gör inte det! Vad vill vi invandringskritiker?
   Att samhället debatterar massinvandringen öppet och sakligt! Vi vill inte utmålas som onda för att vi på goda grunder kritiserar massinvandringen, som ju inte bedrivs för Sveriges, utan utlänningarnas bästa (dvs dom som bor utanför landet). Vi vill inte skrämmas till tystnad!

   Jag har i flera inlägg understrukit att muslimer inte är onda! Islam är heller inte ond, men ett problem, ett verkligt problem! Finns det något skäl att tro att vi inte drabbas av stora problem (om massinvandringen fortsätter) när alla muslimska länder gjort det? Vågar media ta den debatten? NEJ!

   Vem hatar jag? Inte muslimer och inte övriga invandrare! Och inte mina motståndare. Jag känner inget hat alls! Däremot är jag och många med mig, förbittrade över den bristande yttrandefriheten i detta land! Att viktiga frågor sopas under mattan! Massinvandringen är på väg att förändra vårt samhälle i grunden! Folk med demokratiska och sekulära värderingar byts ut mot dom med auktoritära och muslimska värderingar. Det är en alltför viktig fråga att sopas under mattan!

   Svara

 8. Anonym
  Aug 07, 2011 @ 15:39:53

  Är detta endast ett försvar av Brevik? Eller är detta ett hot? Ni har misslyckats med att genomföra era ideer med demokratiska medel. Nu säger ni att Brevik hade rätt och om inte era förslag genomförs så kommer det att bli mer våld. Ni borde väl veta, Brevik kommer från era led.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Aug 07, 2011 @ 16:06:57

   Är du korkad? Detta är Breiviks egen förklaring! Se videon! Skjut inte på budbäraren!
   Jag instämmer med Breivik när det gäller punkterna 1, 2, 3 (delvis. jag tror på politiskt arbete). Punkt 4 håller jag inte med om. Men hans logik oroar mig. Breivik pekar på ett verkligt problem. Problemet bör lösas, inte sopas under mattan! Så åtgärdas alla problem.

   Och det organiserade vänstervåldet och islamistisk terror kommer från era led!

   Svara

   • Anonym
    Aug 09, 2011 @ 20:41:12

    Så det är samma led? Tillsammans med nazister, socialdemokrater, moderater och alla andra som inte röstar SD?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Aug 09, 2011 @ 21:26:38

     Vad menar du?

     Svara

     • Anonym
      Aug 09, 2011 @ 23:18:33

      Du kastar ur dig att ”vänstervåldet och islamistisk terror kommer från era led!”. Är inte vänster och islam två radikalt olika led? Det verkar vara en ryggmärgs reflex hos dig att sätta alla som kritiserar SD i samma fack som div grupper.

      Har det aldrig slagit dig att det finns individer som tänker själv och skriver själv? Varför svarar du ”ni” och buntar ihop mig med dels en ateistisk och dels en religiös grupptillhörighet? Jag behöver varken Marx, Kenneth Ekroth eller någon mulla som ska säga till mig vad jag ska tänka eller skriva och det går bra att dua mig!

      Så fort någon säger något som inte faller dig på läppen så är personen antingen islamist, vänster, nazist, PK, kulturmarxist etc. Tillmälena haglar, bemöt argumenten istället!

     • KLARTEXTEN!
      Aug 10, 2011 @ 00:05:03

      Alla invandringsförespråkare står på islams sida, eftersom massinvandringen resulterar i en allt starkare muslimsk population. Varje år invandrar 30.000 muslimer. På 10 år har muslimerna alltså ökat från 500.000 till typ 900.000 (med födda barn). Vänstern jobbar stenhårt för att detta skall förverkligas! På 20 år är dom 1,3 miljoner! 3 gånger så många som idag!

      vare sig dom vill det eller ej, så jobbar alla invandringsförespråkare för att starkare islam!

 9. eSkmEn
  Aug 07, 2011 @ 15:05:45

  ”1. Han såg med egna ögon hur muslimer misshandlade och våldtog norrmän och skapade andra problem i Oslo. Han insåg att massinvandringen orsakar samhällsproblem.”

  Då var ju Breivik otroligt korkad som trodde att ALLA muslimer beter sig så. Han kunde lika gärna ha skjutit alla män eller alla kristna på grund av de brott de begått. Att generalisera är alltid sjukligt.

  ”2. Han trodde fortfarande att islam var en fredlig religion, som kapats av dårar. Han börjar studera islam, men studierna får honom att inse att han haft fel om islam. Se t ex Koranen sura 9:29 (som predikar jihad mot de otrogna). Islamstudierna får honom att dra slutsatsen att islam är problemet!”

  Att studera ”islam” genom att läsa Koranen och därmed tro att alla muslimer är bokstavstroende är makalöst löjligt. Det är bara en ursäkt för att kunna fortsätta vara islamofob. Det är inte många muslimer som läser Koranen på det sätt Breivik gjorde det. Och det borde alla förstå med tanke på hur stor del av världens befolkning som muslimer utgör.

  ”3. Han engagerar sig politiskt men märker att det inte är möjligt att sakligt kritisera islam eller massinvandringen, utan att stigmatiseras som rasist, islamofob eller högerextremist. Media har skapat ett ogenomträngligt pansar som hindrar verklig samhällsdebatt om islam och massinvandringen. Politiskt arbete är dömt att misslyckas pga medias stigmatisering av alla inandringskritiker!”

  Men han ÄR ju islamofob. Varför ska han då inte sägas vara det? Han är faktiskt rasist också, iallafall enligt den definition av ordet som man använder idag (slå upp det själv).

  Man får väldigt gärna kritisera islam och invandring. Men använder man retorik som ”massinvandring” eller påstår att muslimer är si eller så på grund av att det står i Koranen – då blir man inte tagen på allvar.

  ”4. Han ser hur effektiv islamistisk terror varit för att nå ut med islamisternas budskap. Han drar slutsatsen att enda sättet att bryta igenom medias pansar är genom ett enormt spektakulärt terrordåd!”

  För det första har islamistisk terror har varit mycket ineffektiv. De flesta islamistiska terrorgrupper som fanns innan 11:e september är idag helt sönderslagna. De islamistiska extremisterna har inte fört ut något annat budskap än att de är dumma i huvet och skapat en ännu värre vardag för de fattiga i de länder där de verkat.

  Breivik är med andra ord en korkad dåre som uppenbarligen inte förstår hur världen fungerar. Man får hoppas att andra liknande dårar tar lärdom av idiotierna och förstår hur vilsen Breivik var.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Aug 07, 2011 @ 15:19:04

   1. Han konstaterade att massinvandringen orsakar samhällsproblem. Vi vet att han har rätt!

   2. Hans poäng är att islam som religion är ett problem! Dvs religionen har ett inneboende problem (se sura 9:29 särskilt). En annan sak hur många muslimer som tillämpar det. Men vi ser hur det funkar i dom muslimska länderna. Fullständigt skit! Muslimerna flyr till väst! Muslimska länders våld och usla ekonomi är allt knutet till islam! Vi tar hit problemet.

   3. Du stämplar alla islamkritiker som islamofober! Du är ett kvitto på att han haft rätt i sin analys!

   4. Skitsnack! Dom har ökat medvetenheten om att USA ”bör” lämna Irak och Afghanistan! För varje bombdåd gapas det om att vi bör lämna! Dom har lyckats!

   Brevik har dessvärre förstått detta betydligt bättre än dig.

   En annan sak. För vems skull skall vi ha muslimsk massinvandring? För sveriges eller utlänningarnas skull?

   Svara

   • barkbåt 90
    Aug 07, 2011 @ 21:59:56

    1. Nej. Vi vet inte alls att han har rätt. Att du tycker att han har rätt är något helt annat.

    2. Jag vet att det är hans poäng – och din.
    Saken är bara den att det är idiotiskt att tro detta eftersom islam inte är en homogen religion. Det finns inte EN utövningsform av islam, det vet du lika väl som alla andra. Breivik kanske inte fattade det dock, men det är en annan sak.
    Hur saker och ting fungerar i ”de muslimska länderna” är bisarrt att ta upp. De flesta sådana länder är diktaturer där diktatorerna utnyttjar religionen som en del i sin maktutövning. Om du tror att muslimer som bor i de länderna tycker om det så bör du ju fråga dig varför de flyr från de länderna. Du talar emot dig själv.

    3. Nej, det gör jag ju inte alls. Jag stämplar gärna Breivik som islamofob, för det är han. Och dig kan jag stämpla som det också medans vi ändå är igång.

    Men som sagt: man kan gärna kritisera islam, men använd då inte korkade uttryck som ”massinvandring”. Vi har inte någon ”massinvandring”. Av de 90,000 som kommer hit varje år (ungefärliga tal, du har själv kikat på Migrationsverkets statistik så du vet vad jag menar) så är ju 45,000 EU/EES-medborgare som ofta reser tillbaka till sina länder eller, enligt dig och Breivik, inte utgör några problem alls. Ca 4000-10000 är flyktingar. Det är inte säkert att alla dessa får stanna. Med rätt SFI så får dessutom väldigt många jobb – de flesta till och med i vissa kommuner. Ett par 30,000 ungefär (om jag minns rätt) är anhöriginvandrare – dessa kan ju knappast påstås utgöra ett problem. De flesta får jobb ganska snart – kinesiska anhöriga är ett bra exempel.

    ”Massinvandring” är ett korkat ord eftersom det helt enkelt inte är sant. Använder man inte en så överdriven retorik så kan man kanske bli tagen på allvar, och då blir kritiken legitim. Det är därför det är skillnad på dig och en ledare i SvD.

    4. Så du menar på fullt allvar att den islamistiska terrorismen är lika stark idag som för 10 år sedan? Du bör kanske – för att använda ett av nationalisternas uttryck – VAKNA! 😀

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Aug 07, 2011 @ 23:06:09

     Vi får ha vilka åsikter vi vill vad gäller invandring och islam. Min poäng är att dessa åsikter skall få FRAMFÖRAS utan censur! Även i tidningar! Om media gaddar ihop sig mot invandringskritikerna och lägger locket på. Då kan vi trigga nästa Breivik. Jag skulle inte råda till det. Det lär bli någon som gett upp hoppet om politikens möjligheter (precis som Breivik) som inte längre är engagerad politiskt.

     Att vår yttrandefrihet är under all kritik är en realitet det vet även utlandet. Man frågar inte hur man skall kunna lägga locket på. Man frågar : varför lyfter vi inte på locket?

     Har du ett problem så försöker du lösa det, inte få tyst på kritikerna (oss)! Du får ha din åsikt och jag min.
     Men INGEN POLITISK CENSUR! SD:s motståndare äger alla tunga media TV och tidningar och missbrukar den makten, missbrukar demokratin!

     Svara

     • Lövet
      Aug 08, 2011 @ 10:22:31

      ”On 07 augusti 2011 at 23:06 KLARTEXTEN! said:
      …Då kan vi trigga nästa Breivik. Jag skulle inte råda till det.”

      Översättning: ”Vi ska ge efter för terrorism”

     • KLARTEXTEN!
      Aug 08, 2011 @ 13:09:11

      Om terroristerna har rätt så skall vi ge efter för dom! Är inte det självklart? Oavsett vem som har rätt så skall vi ge dom rätt!

      Om vi har ett problem så löser vi det! Vi försöker inte tysta kritikerna! Om det är en eftergift åt terrorism, ”be it so”! Breivik har uppmärksammat ett problem. På ett fruktansvärt sätt, ja! Men faktum kvarstår: han har uppmärksammat ett verkligt och allvarligt problem!

      I detta fall uppmanar Breivik samhället att sluta hyckla! Tillämpa den yttrandefrihet ni säger er stå för! Sluta använda er totala makt över TV och tidningar för att tysta seriös samhällskritik! Sluta ljuga, demonisera, och misshandla era politiska motståndare! Försök inte manipulera valresultatet och ändra spelreglerna i efterhand! Mörka krafter tycker att vi skall skita i dessa krav.

      Han vill bara att vi tillämpar våra principer!

     • Lövet
      Aug 08, 2011 @ 18:00:24

      ”On 08 augusti 2011 at 13:09 KLARTEXTEN! said:
      Om terroristerna har rätt så skall vi ge efter för dom!”

      Det var inte det du sa, du målade istället upp en hotbild om att alla tänkbara synsät inte får komma till tals i Sverige och att detta kunde trigga en knäppgök att utföra terrordåd (och att det inte var något du rekommenderade, med andra ord: ”ge efter för terrorn”!).

      Alltså måste tidningarna ge utrymme för storsjöodjurs-forskare, UFOmaner, Bigfoot-specialister och diverse andra knäppgökar i rasistfacket som kan tänkas utföra terrordåd för att de inte får sin röst hörd.

      Nu har vi ett politiskt parti i riksdagen som representerar ditt och terroristen och massmördarens synsätt på invandringen. Ändå framhärdar du att invandringskritiker inte får komma till tals.

     • KLARTEXTEN!
      Aug 08, 2011 @ 18:31:39

      Du verkar inte ha läst om Breiviks syn på Sverige. Läs det en gång till och kommentera helst resp. punkt, så kan vi jobba systematiskt.

      Man åtgärdar stora samhällsproblem, med eller utan terror! Det borde vara självklart!

      Ingen har hävdat att storsjöodjurs-forskare, UFOmaner, Bigfoot-specialister m fl säger saker av stor betydelse för samhällets framtid. Den debatten kan jag ta när som helst. Däremot har vi aldrig fört en ordentlig samhällsdebatt om massinvandringen! Än mindre om islam (som är tätt kopplad med massinvandringen). Förnekar du att massinvandringen har stor betydelse för Sveriges framtid?

      SD sitter i riksdagen, men partierna har på allvar diskuterat olika förslag att neutralisera deras inflytande, helst till noll! Man har diskuterat att ändra regler i efterhand osv. TV och tidningar ägs av SD:s motståndare och dom missbrukar sin massmediala makt. En makt som framförallt är tänkt att användas för att granska makthavarna och föra fram sanningen. Dom gör precis tvärtom!

  • Anonym
   Aug 07, 2011 @ 19:32:39

   Mycket bra, eSkmen, en tankeställare.

   Svara

  • koldioxidskatt
   Dec 13, 2011 @ 11:09:02

   Bra inlägg, eSkmEn! Verklighetsfrämmande svar, Klartexten!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: