Rör inte våra traditioner!

Muslimerna skall anpassa sig till våra traditioner och inte tvärtom! Gillar dom inte våra kristna traditioner i kyrka och skola borde dom flyttat till ett muslimskt land istället. Men dom tänkte väl snylta på vårt fina samhälle och chansa. Sen har vi PK-drägget som gjort sig till talesmän för muslimerna. Dom kan också dra om dom har svårt för vår kultur. Och dom korkade Humanisterna sen, som enbart går islams ärenden genom att förinta vår kristna kultur. Processen går ju via kristendom-sekularisering-islamisering.

Detta är priset för vår vansinniga massinvandring från muslimska länder. Först nedmonteras vår kultur, sen är det lagarnas och grundlagarnas tur. Stoppa skiten en gång för alla!

Så muslimer, klaga inte på vår kristna kultur. Då har ni INGET här att göra!

gud-far-inte-vara-med-nar-skolan-samlas-i-kyrkan

Advertisements

13 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lövet
  Dec 03, 2012 @ 19:45:05

  Det midvinterblotas för lite nu för tiden..

  Svara

 2. sven
  Dec 03, 2012 @ 19:21:44

  Nu har jag inga belägg men troligen var det först på 60-70-talet som det blev luciatåg i kyrkan.

  Svara

 3. sven
  Dec 03, 2012 @ 19:14:09

  Luciatågsfirandet är på utdöende i Sverige och det INTE beroende på muslimerna.
  Tjejerna i Sverige vill inte längre ställa upp på luciatåg.
  Jag kommer ihåg på 1960-70-talet då var det luciatävlingar och luciatåg överallt

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 04, 2012 @ 15:47:20

   Många PK-idioter gör sig till talesmän för muslimerna. Hur som helst så bör vi hävda våra traditioner. Islam har inte ett skit att erbjuda oss i traditionsväg!

   Svara

 4. thores
  Dec 01, 2012 @ 18:42:17

  Våra kära trsditioner är VÅRA, ingen annans. Att traditionerna kommer från den tråkiga och lika våldsamma kristendomen skall inte blandas samman. Tyvärr kommer det troligen att göras nu. Och exemplet har vi redan. Tradition är en sak och kristendom är en annan. Jag är ateist men jag går in i alla kyrkor för att se vad vi JOBBARE har gjort. För det är ju vi jobbare mina kompisar som byggt kyrkan det är vi som gjort alla vägar. Det är vi som har transporterat allt så alla människor kan leva. Blanda inte samman det med någon jäkla religion. De kristna religionen är lika hemsk som den Islamska. Jag noterade 516 hot mot oss i Koranen. Och jag återkommer med vad som står i den hemska bibeln också. KRAM på er alla
  Thore

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 01, 2012 @ 19:09:50

   Jag är också ateist. Kristendomen har varit dålig, men visat sig kunna utvecklas, i motsats till islam. Kram!

   Svara

   • Erik
    Dec 03, 2012 @ 11:16:36

    ännu ett konstigt ex att försöka koppla någonting som inte har med islam att göra till islam. Jag har sett många av dessa humanister på TV som kräver ökad sekularisering, dvs bort med kyrkobesök och dyl. Jag har aldrig sett muslimer sitta i TV och argumentera för sådant.

    Både du och Thores är ju också ateister så detta låter i mina öron som en diskussion mellan ateister om hurvida man ska ha kvar kristna symboler och högtider av kulturella själ. Massinvandringen medför förvisso väldigt många problem, men det här är inte ett sådant. Detta är en diskussion mellan oss svenskar om hur man ska hantera arvet efter den kyrka som hållit landet i ett järngrepp i tusen år.

    Svara

    • Bergfast
     Dec 03, 2012 @ 12:39:17

     KLARTEXTEN skriver:….” Så muslimer, klaga inte på vår kristna kultur. Då har ni INGET här att göra!”…

     Och Erik säger:…” Både du, (KLARTEXTEN) och Thore är ju också ateister, så detta låter i mina öron som en diskussion mellan ateister om huruvida man ska ha kvar kristna symboler och högtider av kulturella själ.(=skäl), eller inte”…

     Ja, avkristningen av Europa, och Sverige, har nog pågått ganska så länge och av helt andra intressesfärer än just islam och muslimer. Det är många ateister (socialdemokrater, socialister, kommunister och även folkpartister, miljöpartister och moderater, samt även de s.k. humanisterna osv. osv.), som verkligen inte alls är så särskilt intresserade av varken ”Guds-tro”, eller något som helst ”religiöst språkbruk”, religiösa berättelser eller av s.k. religiös kultivering, och heller därmed inte heller egentligen av några religiösa symboler, eller traditioner med religiöst innehåll. Och kanske egentligen heller ens så mycket av historia över huvud taget.

     Religion i form av ”Gudstro”, och en ”icke-materialistisk människosyn” anses nog av dessa ateister vara någonting både som just ”Opium för folk”, samt enbart rena och skära inbillningar för människor som har behov av ”tröst” inför livets svårigheter eller som besvärjelser mot rädslor för död, osv. De anser kanske att religiös kultur endast i princip är för ”svaga fegisar”, och att det är i princip detsamma som att tro på ”tomtar och troll”…

     Dessa ateister anser då kanske inte att människans alla olika kulturer och religiösa berättelser och kulturella aktiviteter i relation till dessa religioner, t ex i form av sånger, danser och ritualer, har något som helst egentligt identitetsskapande värde.

     Detta trots då kanske att hela mänskligheten i alla tider, och även nutid, ser och upplever och berikas av det teologiska språket och berättelserna, beskrivningarna, tolkningarna och ritualerna, sångerna, danserna osv., kring den mänskliga existensens identitetsproblematik, inte har haft någon större betydelse eller kunnat ge svar på frågor som människan ställer sig, t ex: ”Vem är människan, vem är du och jag, vad är gott och ont, vad är bra och dåligt, vad är rätt och fel, vad är villkoren för att våra egna och våra familjers, samt våra släkters och våra folks liv skall utvecklas åt rätt håll? Vems ord skall gälla, vems ord skall inte gälla? Vilka sitter på de goda råden, och vilka sitter på de dåliga råden? Osv. osv.

     Kritikerna, ateisterna, ser då endast på teologi, och på ”Gudsbekräftelse” och på religion som någonting som endast dumbommar, fega fånar och halvgalningar kan vara intresserade av och som de själva då, som förståndiga och upplysta, samt intelligenta och kloka människor, absolut inte vill ägna någon som helst bekräftelse eller lyssnande öra.

     Visserligen säger både Thore och KLARTEXTEN att de kristna traditionerna och den kristna ”kulturella präglingen” är förhållandevis ofarlig och ”avväpnad” i det västerländska ”upplysta” samhället idag. Dvs. att kristendom har visat sig förmögen att ”anpassa sig till moderniteten”, (vilket då ses som någonting ”gott”).

     Men ”Guds-troende” ortodoxa kristna människor, som då kanske inte är, eller förespråkar en anpassning till ”moderniteten”, är nog varken Thore eller KLARTEXTEN så särskilt intresserade av. Deras ointresse gäller nog också då t ex ortodox judendom.

     Men deras fokus för kritik av kritiska synpunkter är då inriktad på islam för dess samhällsvisioner och drömmar om ett samhällsideal som är präglat kanske av allt annat är modernism. Att även kristendom och judendom har samhällsvisioner och önskningar som kan beskrivas vara i kontrast med modernism, dvs. att hela mänskligheten, skall ”komma till tro”, det ser man inte riktigt på samma sätt på.

     Så, nej, att det skulle vara enbart islam som skulle vilja angripa kristendom, kristna traditioner eller kristna symboler, eller judendom, osv,, det stämmer nog inte med verkligheten.

     Alla religioner och religionsutövningar anses nog av ateister, och modernister, godtagbart att kritisera?

     Alla ”religioner”, utom just då ”religionen modernism”?

     Med alla modernismens trosuppfattningar och hårda krav på ”anpassning” och ”konformitet”, och med sin dyrkan av pengar, sex, tävling och krigande? (Dock inte andligt existentiellt ”krigande” och kultiverande, utan fysiskt krigande, ”för den goda sakens skull”? Där drömmen om förverkligandet av det kommunistiska och materialistiska, jämlika och jämställda samhället, och det s.k. klasslösa, fria och liberala lyckoriket skall tillåtas att ”bombas fram”? Trots att människan kanske på den vägen förlorar både sin – själ – och därmed också sitt – mänskliga ansikte -, och sin mänskliga identitet?..)

     I praktiken blir då kanske människan mer jämställd med att vara ett djur bland alla andra djur?

     ”Ty, är det inte förödande för människan att vinna hela världen, men förlora sin – själ –”? …..

     Vem vet……

     Svara

     • Bergfast
      Dec 03, 2012 @ 13:02:38

      Korrigering av text (igen!):

      ….”Detta trots då kanske att hela mänskligheten i alla tider, och även nutid, ser och upplever och berikas av det teologiska språket och berättelserna, beskrivningarna, tolkningarna och ritualerna, sångerna, danserna osv., kring den mänskliga existensens identitetsproblematik. Dessa ateister anser då inte att religionerna har haft någon större betydelse eller kunnat ge svar på frågor som människan ställer sig, t ex: ”Vem är människan, vem är du och jag, vad är gott och ont, vad är bra och dåligt….et cetara:”…..

  • Anonym
   Dec 19, 2012 @ 21:26:26

   Kristendomen är fredlig, kärleksfull och förlåtande. Det har jag själv upplevt i denna hårda värld.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: