Egypten visar att islam är oförenligt med demokrati!

Madeleine Sultán Sjöqvist och Magnus Norell

I Svenska Dagbladet igår skrev forskarna Magnus Norell och Madeleine  Sultán  Sjöqvist, att politisk islam inte kan förenas med demokrati. För den som förstår islam är detta en självklarhet! Men jag vill gå ännu längre och hävda att ISLAM är oförenligt med demokrati. Därför att islam ÄR politisk islam! Varhelst muslimerna fått välja fritt, har man valt islamism och alltså tagit avstånd från demokrati!

Magnus Norell har aldrig varit rädd att uttrycka kärva sanningar, så honom har jag stor respekt för! Madeleine känner jag inte till sen tidigare.

Otäckt nog stod förloppet i Egypten skrivet på väggen! För alla som ville läsa! Men PK-idioterna VILL inte läsa, eller fattar inte vad dom ser. Gallup visade före arabiska våren att stödet för islamism är överväldigande i Egypten så valutgången var given. Och islamisterna vann. Likaså ligger religiös diktatur i islams ”DNA”. Det är en no-brainer att staten bör styras i enlighet med Koranen och där har demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet INGEN plats!

Men PK och svenska journalister brister allvarligt i analytisk förmåga och ägnar sig uteslutande åt önsketänkande! Så vad händer i Sverige om muslimerna sedermera får majoritet? För mig är det självklart. Är det önsketänkande som gäller för dig eller nykter analys?

Är Egypten en sharia diktatur?

Egypten är på väg mot religiöst styre

Advertisements

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Mats Olsson
  Dec 11, 2012 @ 19:30:55

  iranjer är olika som dom som älsar profeten och dom som hatar honom så dom är bättre än andra muslimska länder och alla som älsar såna som slavägare och pedofiler är inte från iran det finns bra iranier. Det som tror att profeten är bra ska —– censur—–

  Svara

 2. Erika
  Dec 10, 2012 @ 23:44:14

  Sen finns det en skillnad och det har jag upplevt på plats, folk vågar prata politik, folk vågar ha en åsikt, det är skillnad. Sen är det rätt så självklart att du vänder inte en diktatur på en handvänning. Du kan få många bakslag på vägen, osv. När du öppnar upp för ett friare samhälle så öppnar du också upp för extrema åsikter. Men du ser också alla dessa människor som försöker göra saker till det bättre. Ingen av oss vet vad som kommer hända när det gäller styret i t ex egypten men en sak vet jag , dom försöker göra en förändring , det är i sig en strimma hopp, Men en sak vet jag av personlig erfarenhet, att ingen av dom jag känner stämmer överens på den stereotyp bild en del har en benägenhet sätta på ett helt folk, utan bara behandlat mig med respekt och då har jag även varit i byar.

  Svara

 3. Erika
  Dec 10, 2012 @ 23:27:51

  Politisk islam är en sak, islam i vardagslivet för varje enskild person är nåt annat. Det finns olika inriktningar inom islam som det finns inom andra religoner med. Så du kan dvs vara muslim men ändå vara emot politisk islam. Viktig hålla isär dom två begreppen. Så därför är islam förenligt med demokrati. dvs en som är muslim kan lika mycke som någon annan förena sin tro med ett demokratiskt tänkande (där personlig frihet och en känsla att kunna styra sitt eget liv är grundläggande). Är dom vi ser protestera på tahirtorget. Det är muslimer men som anser att religionen inte ska diktera staten.

  Politisk islam är de personer som vill föra in islam på statsnivå på samma samma sätt vi i sverige historiskt har haft kristendom som dikterat staten. Så i så fall är inte heller kristendom förenligt med en demokrati om man ska diskutera på det sättet.

  Så går inte köra enkla beskrivningar där man lägger svart och vitt.

  Sen när det gäller president val utgången i egypten
  1. Mursi fick kring 27 % av rösterna, ps en del av dessa röster var för att man var rädd att rösta på shafiq för man ville inte få en ny mubarak (vilket inte betyder att man hade samma värderingar som det man röstade på.)
  2. Av dom som röstade i president valet utgjorde det häften av egyptiska befolkningen , närmare bestämt 50 %. Andra hälften gick inte och röstade för dom ansåg inte att nåt av valen var bra för egypten. Så tycker det är väldigt fel dra dessa över samma kam.

  Sen en annan sak, Väldigt många (i byar) i egypten är analfabeter , vi vet att kan man inte läsa och skriva är man mycke mer sårbar att bli påverkad av det man hör i statstv som är t ex kanske censurerad eller det man hör via vad andra säger. Dvs du har svårare att ta till dig egen kunskap och därmed ge dig själv möjlighet att kunna reflektera.

  Så sluta lägg bilden att egypten i sin helhet skulle vara islamist tänkande för det stämmer inte, Dels av det jag nyss skrev. plus att jag kan även lägga in personliga erfarenheter.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 11, 2012 @ 05:08:26

   En saklig kommentar! Det verkar dock som att du inte läst detta inlägg jag nyligen skrev om islam. Där framgår tydligt att jag är väl medveten om att muslimer är olika, att vissa är moderata och andra fundamentalister. Men det ändrar inget! För faktum kvarstår: muslimsk majoriteten (och vanliga muslimer) röstar likförbannat på islamisterna. Dina resonemang och bortförklaringar ändrar inte detta avgörande faktum! Så vi måste räkna med att muslimer i allmänhet, även i Sverige röstar islamistiskt, när dom får chansen!

   Gallup har gjort opinionsundersökningar i olika muslimska länder, inkl. Egypten och kom fram till att stödet för islamism där är oerhört starkt! Så valutgången var väntad! Och glöm inte att salafisterna som stödjer Al Qaida fick 25 % av rösterna! Nästan som sossarna i Sverige! Så dina påståenden håller inte. Även om du säkert har vissa poänger, så håller det inte. Istället gissar du om varför muslimerna gjorde si och så.

   Att många egyptier inte röstade beror säkert också på bristande respekt för demokrati! Sen har USA heller inte högt valdeltagande. Jag tror det ligger runt 60 % dvs i klass med Egypten. Så det är inget unikt!

   Svara

 4. ericr45
  Dec 08, 2012 @ 12:04:12

  Redan när den sk ”arabiska våren” för länge sedan började så läste jag någonstans (i fulmedia faktiskt, men har glömt var) att detta kommer att gå åt h-e och att de enda som i slutändan kommer att vinna på röran är fanatiska islamister.
  Våra vanligaste vänsterjournalister blev saliga av lycka och ropade överallt ut att nu kommer demokratin till MENA.!
  Och hur blev det?
  Av vad vi sett så blev det inte så mycket av demokrati, inte ens i närheten..
  Man byter en diktatur mot en annan, en förmodligen värre..
  Libyen är väl i närheten av rätt riktning, men med ett mycket rangligt styre som troligen snart faller och sen är även Libyen kört och blir islamskt..
  Och allt återgår till så som det alltid varit i dessa länder, men nu under religiös överhöghet..
  Och i Sverige? Ingen vill veta, ingen vill förstå, ingen vill göra något – utom att skyffla hit mer analfabeter ”som ju tillför så mycket”…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: