Dödsskjutningen i Husby

Nu åtalas polismannen som sköt 69-åringen som viftade med ett svärd. Enligt min mening är åtalet bara fejk. Med mycket hög sannolikhet frias polismannen.

Först och främst har händelseförloppet och situationen aldrig klarlagts. Vi vet bara att svärdmannen befann sig i en lägenhet tillsammans med en kvinna. Det framgår inte om kvinnan var gisslan, om hon var vän med mannen, eller om hon kände sig trygg med honom. Hade polisen ens försökt förmå kvinnan att lämna lägenheten innan de tog sig in?

Ifall kvinnan var vän med mannen och kände sig trygg med honom, så fanns det knappast skäl för polisen att ta sig in med våld i lägenheten. För när dom väl tagit sig in och han konfronteras med skjutvapen, måste man räkna med att han angriper polisen. Så problemet var att polisen alls bröt sig in i lägenheten DÅ. Inte att polismannen sköt när han attackerades!

Kunde man inte lika gärna avvaktat, tröttat ut honom, gett honom sömnmedel via födan, kastat in tårgas etc? Dom uteblivna svaren pekar på att det saknades starka motiv att ta sig in i lägenheten såsom skedde!

När polisen väl attackeras kan polisen knappast lastas för skottet. Så åtalet syftar kanske bara till att leda bort uppmärksamheten från det verkliga felet polisen (eventuellt) gjorde: att bryta sig in i lägenheten DÅ! Syftet är sannolikt redan från början att fria polismannen. Att föra allmänheten bakom ljuset.

Såvitt jag förstår, har polismannen inte agerat felaktigt. Däremot har hela aktionen hanterats idiotiskt!

uppdatering: Läste nyligen att kvinnan i lägenheten var svärdmannens hustru! Då framstår beslutet om att bryta sig in som rent vansinne!

Advertisements

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nancy Richard
  Jul 02, 2013 @ 03:12:49

  Kvinnan som befann sig i lägenheten ska inte ha fått några fysiska skador enligt polisen. Det är inte känt vilken relation hon hade till den döde mannen.

  Svara

 2. Billie M. Preston
  Jun 30, 2013 @ 08:54:57

  – Mannen högg flera gånger mot kvinnans hals med kniv. Det har poliser vittnat om, säger Lennart Wennblom vid polisen i Jönköping till TT. Han leder förundersökningen kring fallet. Han berättar att den nationella insatsstyrkan gick in i lägenheten klockan 10.20. Då hade kvinnan varit i mannens våld under natten. Polisen fick larm 03.29 från flera grannar i flerfamiljshuset. Mannen, som är i 20-årsåldern, hade totalt slagit sönder lägenheten.

  Svara

 3. ladycobra
  Jun 01, 2013 @ 22:56:29

  Kravallerna beror inte alls på att polisen skjöt i självförsvar machetemannen som kanske skulle dödat någon om inte polisen ingripit.. Och det är inte alls ilska mot polisen som dessa killar gör som de gör utan de hittar bara på ursäkter för sitt hatiska handlande,Och enligt killen i nedanstående videointervju så har dessa upplop inget med arbetslösheten att göra. Invandrarkillen menade att polisen var för snäll.

  Och varför ifrågasätter man inte varför ungdomarna skrek stridsrop som Ahlahu Akbar som de ropar vid strider i de muslimska länder där kriget härjar..Alltså kan det ha att göra med en radikalisering av islam i förorten.. en invandrarkvinna berättade att några ungdomar ropade dessa ord då de kastade sten och brände bilar..m.m.

  Lyssna på intervjun med några invandrarkillar i nedanstående video som berättar vad de tycker..

  Läs också nedan om vad en smygfilmad iman predikat om europas bidragssystem, som är skrämmande åsikter.

  http://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/

  Läs om DN-journalisten som erkänner att de ljugit om kravallerna, alltså sanningen kommer inte fram som vanligt i svensk media, för att oj oj om SD skulle få en röst till om de berättar sanningen.

  http://ladycobra.wordpress.com/2013/05/24/dn-journalist-darfor-ljuger-vi-om-invandrarkravallerna/

  Stackars poliser, de får bara skulden för allt,, man fokuserar mer på vad polisen gör för fel än på vad brottslingarna gör, det är väl naturligtvis polisens fel att brottsligheten ökar hm hm .. Och fattigdom i dessa förorter kan ju inte existera då de skattefria bidragen är generöst tilltagna..läs fakta om skattefria bidrag för invandrare samt kostnader för invandringen i nedanstående inlägg.

  http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

  En kvinnlig journalist från somalia tröttnade på att arbeta som journalist i sverige när hon inte fick berätta sanningen om radikaliseringen i Rinkeby och inte heller om rekryteringar till terrororganisationer därför media ansåg att det var för känsligt att ta upp för då skulle kanske SD få fler röster…man tror knappt det är sant men hon sade så i TV.

  Läs nedan om detta.

  http://ladycobra.wordpress.com/2013/05/22/journalisten-amun-abdullahi-jag-trodde-pa-journalistiken/

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 02, 2013 @ 13:03:05

   Jag har heller inte påstått att kravallerna beror på dödsskjutningen. Även om vissa av vandalerna nog kände så. Hur som helst är dödsskjutningen inget skäl att bränna upp grannens bil. Dags att invandrarna från mellanöstern lär sig hur demokrati bedrivs!

   Svara

 4. Lövet
  Jun 01, 2013 @ 12:47:22

  Vad är det med dig Klartexten, är du sjuk?

  Vad menar du med att författa en någorlunda nyanserad analys miss i alla anti-islam-bidrag? Folk kann ju börja att dra paralleller med Rodney King – upploppen eller kravallerna efter mordet på Benno Ohnesorg!

  Det värsta av allt är att ditt följe inte vet hur de ska tänka! 🙂

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 01, 2013 @ 21:14:26

   He he. Jag som trodde att jag alltid var nyanserad! Polisen måste lägga korten på bordet. Sen anser jag inte det är rätt att bränna upp grannens bil om polisen agerat fel.

   Svara

   • Erik
    Jun 06, 2013 @ 23:34:03

    Bra skrivet Klartexten, tur att vi är överens ibland också. Att man gick in i lägenheten kan ha varit en taktisk missbedömning. Det kan även vara så att polisen inte visste om kvinnan i lägenheten var hotad eller ej. Går man till attack mot polisen med kniv får man räkna med att bli skjuten. Detta är en politisk rättegång och jag lider med den polisman som blir utsatt för detta.

    Sen förstår jag inte vad denne halvpsykotiska ”ladycobra” gör när hon helt utanför ämnet slänger in bisarra eurabia konspirations teorier?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jun 07, 2013 @ 16:37:22

     Läste dessutom nyligen att kvinnan i lägenheten var mannens hustru! Det gör inbrytningen till en vansinnesaktion. Och visst, en polisman som angrips av en svärdsman, har rätt att skjuta. Men polismannen borde aldrig försatts i den situationen!

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: