Kan Sverigedemokrater vara vänster?

Vi bör väl börja med att definiera vänster och höger.

Först och främst har det INGENTING med invandring att göra! Höger/vänster syftar på dels det ekonomiska systemet, dels fördelningspolitiken.

Att produktionsmedlena (företag, fabriker etc) ägs av samhället är uppenbarligen vänster. Att dom ägs privat är höger. Kommunism är  vänster medan kapitalism är höger. Konsensus får anses råda om att kapitalismen är det enda fungerande ekonomiska systemet, och att vi bör ha en blandekonomi, så detta bör då varken ses som höger eller vänster.

Ett stort samhälleligt ägande kräver högre skatter, så höga skatter är vänster, medan låga skatter är höger.

Oavsett samhällskick och ekonomiskt system är tanken att systemet skall gynna landets medborgare. Inte utlänningar. Så invandring har inget med höger vänster att göra. Att kalla invandringskritiker för höger är bara ett försök att demonisera dessa.

Hur står jag då i dessa frågor? Jag står upp för vårt svenska system, med ett stort samhälleligt ägande av för medborgarna viktiga institutioner: sjukvård, skolor etc. Men företag skall väsentligen ägas privat.

Det ekonomiska systemet handlar om hur våra pengar växer. Där bör det effektivaste systemet gälla, dvs kapitalism. Då är det oerhört viktigt att vi verkligen har en fungerande konkurrens inom alla områden! Så är INTE fallet i Sverige.

Vi bör ha ett skattetrycks som är nödvändigt för välfärdsstaten.

Det avgörande för höger/vänster är fördelningspolitiken och därmed det samhälleliga ägandet och skattetrycket. Och där står jag till vänster. Förmodligen till vänster om Socialdemokraterna.

Men jag är emot massinvandring från skitländer pga att det minskar välfärdsstaten och skadar därmed landets invånare. Vi kan inte upprätthålla samma välfärd ifall miljoner fler skall dela på kakan. Invandrare från muslimska länder kostar mer än dom smakar. Så en hög invandring står i konflikt med välfärdsstaten, dvs med mina vänsterideal. Till sist kan välfärdsstaten inte längre upprätthållas! Hur vänster är det?

Alliansen har svikit Sverige

Olof Palme var inte pk

Advertisements

85 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gino L. Sparks
  Jul 31, 2013 @ 08:19:30

  Libertarianism är en politisk ideologi som av vissa ses som en radikalisering av den klassiska liberalismen, även om andra väljer att betrakta det som en helt fristående ideologi. Enligt libertarianismen har alla människor absolut äganderätt över både sig själva och sin egendom. Den mest kända företrädaren för libertarianism i modern tid är filosofen Robert Nozick som 1974 publicerade sitt huvudverk Anarki, stat och utopi. Nozick menade att en rättfärdig fördelning av resurser helt enkelt är vilken som helst som uppstår ur frivilliga avtal. Centralt för denna uppfattning är begreppet självägarskap som innebär att man menar att varje individ har en absolut och okränkbar rätt till den egna kroppen och därmed även alla förmågor och produkter skapade av denna kropp eller förmåga. Detta är gemensamt för både högerlibertarianismen och vänsterlibertarianismen.

  Svara

 2. p
  Jul 10, 2013 @ 10:55:25

  Klartext vet som vanligt INGENTING om vad han skriver han anger.
  ”Inga länkar i världen kan sudda ut faktumet att utomeuropeiska invandrare kostar mycket mer än dom tillför”

  ”Företagandet skiljer sig åt mellan olika grupper av personer med utländsk bakgrund. Forskarna bakom kartläggningen från 2010 har beräknat oddsen för olika urpsrungsgrupper att vara företagare jämfört med personer med svensk bakgrund. En oddskvot över 1 betyder att man har högre sannolikhet att vara företagare än en person med svensk bakgrund. En oddskvot lägre än 1 betyder följaktligen är sannolikheten är lägre än för en person med svensk bakgrund. Framförallt personer med bakgrund i Libanon, Syrien och Turkiet utmärker sig för att ha väldigt höga odds för att bli företagare – 5 till 6 gånger högre bland män och 3 till 4 gånger högre odds bland kvinnorna.” Källa: Migrationsinfo.

  Vad jag fick lära mig i skolan var att – Libanon, Syrien och Turkiet INTE låg i Europa. Men klartexten som gått i SD-skolan fick kanske inte lära sig att Libanon, Syrien och Turkiet INTE låg i Europa.

  Samt att man en betydligt högre grad av att vilja arbeta, starta företag än klartext någonsin kan tänka sig, ovan visar hur fel klartext har. Då måste man dessutom ha en bra utbildning, man kan således inte var analfabet. Men det fick KLARTEXT inte lära sig i SD-skolan på dagarna.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jul 10, 2013 @ 12:37:42

   Som jag skrev så är utomeuropeiska invandrare mer benägna än svenskar att driva lågkvalificerade pizzerior, tobaksaffärer, godisaffärer etc. Men så pass många är arbetslösa och tärande att nettot blir mycket negativt ändå!

   Svara

   • Lövet
    Jul 10, 2013 @ 14:34:23

    Uppenbarligen är utomeuropeiska invandrare mer benägna än svenskar att starta upp och driva företag. PUNKT.

    Svara

    • p
     Jul 11, 2013 @ 17:14:40

     Klartext menar på fullt allvar att människor som löper stor risk att våldtas, utnyttjas sexuellt, slaktas, löper risk att straffas med döden, löper risk att utsättas för kroppsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning inte ska få asyl? Ja den mannen, den mannen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jul 24, 2013 @ 12:33:42

      Självklart skall dom som BEVISLIGEN har asylskäl får asyl, OM dom uppvisar pass. Ut med alla bluffmakare o låt resten stanna, tills det blir tryggt i hemländerna. INTE permanent uppehållstillstånd, bara tillfälligt!

     • p
      Jul 24, 2013 @ 12:58:23

      klartext anger, ”Självklart skall dom som BEVISLIGEN har asylskäl får asyl, OM dom uppvisar pass. Ut med alla bluffmakare o låt resten stanna, tills det blir tryggt i hemländerna. INTE permanent uppehållstillstånd, bara tillfälligt!”

      Då klartext vill jag och hela världen veta. Hur får man pass i Somalia?

      Samt om det är krig i tio eller tjugo år i ett land vad ska hända då???

      Nu ska vi se vad du kan om världen klatetx!

     • KLARTEXTEN!
      Jul 24, 2013 @ 19:11:16

      Kan man inte få pass, måste dom uppvisa andra handlingar som styrker vem dom är. Man kan inte bara okritiskt svälja alla lögner! Vidare måste dom styrka att dom är från ett visst farligt område.

      Sen är det inte vår sak att ta hand om alla flyktingar. Vi skall hjälpa i proportion till vår befolkning. INGEN anhöriginvandring. Flyktingar JA, anhöriga NEJ! Är det krig i 10-20 år så flyttar dom hem när kriget är slut. Capice? Flyktingmottagande skall INTE bli immigration! Annars får vi jättemånga ekonomiska flyktingar

     • p
      Jul 25, 2013 @ 21:25:32

      Som vanligt kan inte klartext svara på några enkla frågor. Vilka dokument ska man visa upp som du drillar om???? Ange detta.

      Du vet inte ett smack hur asyl fungerar, du TROR men vet inte ett dugg. Klartext anger, ”Sen är det inte vår sak att ta hand om alla flyktingar.” som vanligt är du totalt okunnig. Vilka länder tar emot de flesta flyktingarna???? Världens fattigaste länder tar emot åttio procent av världens flyktingar. Samtidigt frodas antiflyktingpolitiken i västvärlden. Som klartext och SD:are allmänt.

      Vilka länder är då det klartext som tar emot flest? Jo Pakistan, och Irak. Sverige LIGGER LÅNGT NED PÅ DENNA LISTA. ”TA HAND OM ALLA FLYKTINGAR” Ja du okunniga man, läs på och visa att du kan göra annat än ljuga.

    • KLARTEXTEN!
     Jul 24, 2013 @ 12:27:10

     Jo och det är bra. Men också oerhört mer benägna att vara arbetslösa. Nettot är negativt, mycket negativt, rent ekonomiskt. Räknar vi även med försämringar i yttrandefrihet, pressfrihet, jämlikhet, trygghet (våld, upplopp, våldtäkter, terrorism etc) så blir notan oacceptabelt hög. Och våra efterlevande får leva med skiten.

     Svara

 3. Lövet
  Jul 09, 2013 @ 20:14:26

  Högerextremism är ett samlingsbegrepp för ideologier vilkas gemensamma kärna är en övervärdering av den egna etniska tillhörigheten, ifrågasättande av människans lika värde liksom en antipluralistisk och auktoritär pläglad samhällsåskådning.
  Implementering av konspirationsteorier ersätter ofta rationella analyser av samhälleliga missförhållanden.
  Till högerextremismens strukturella kännetecken hör dogmatism, missionsövertygelse (sendungsbewusstsein) samt ett utpräglat svart – vit –tänkande (Vi – Dom). Däri ligger en latent vålds-tendens och -acceptans, som har sitt uttryck i verbala angrepp på politiska motståndare och oliktänkande.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jul 09, 2013 @ 21:47:15

   Allt du säger stämmer mycket bättre in på muslimer! Du fabulerar fritt när det gäller högerextremism! SD värnar våra VÄRDERINGAR, inte etniciteten. Därför accepterar vi kristna araber, men inte muslimska! Varför gör vi det om etnicitet är viktigt för oss? Du tänker på nazisterna. Att vi skulle tänka i termer av etnicitet är ren inbillning från din sida. Däremot anser jag (och kanske fler) att varje folk har ansvar för att bygga sin egen välfärd. Det är INTE svenskars sak att bygga välfärd åt andra misslyckade folk, folk som inte tar sitt ansvar! Det kan förväxlas med etniskt tänkande, men är det uppenbarligen INTE!

   Svara

   • Lövet
    Jul 10, 2013 @ 18:38:51

    In den letzten Jahren gewinnt das Aktionsfeld Islamfeindlichkeit als moderne Form der Fremdenfeindlichkeit im Rechtsextremismus – insbesondere im legalistischen Bereich zunehmend an Bedeutung. Die Protagonisten verfassungsschutzrelevanter Islamfeindlichkeit versuchen, Überfremdungsängste oder Vorurteile der Bevölkerung gegenüber Muslimen und dem Islam zu erzeugen oder vorhandene Ressentiments zu schüren, um die öffentliche Meinung in ihrem Sinne zu beeinflussen.

    Källa: Verfassungsschutz
    http://www.verfassungsschutz.de/de/arbeitsfelder/af-rechtsextremismus/was-ist-rechtsextremismus

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jul 24, 2013 @ 12:31:59

     Kan du översätta? Jag är inte så bra på tyska, och även för läsarnas skull.

     Svara

     • Lövet
      Jul 27, 2013 @ 21:30:50

      På senare tid har en modern form av främlingsfientlighet, verksamhetsområdet islamfientlighet – speciellt i området legalistiska , vuxit i betydelse. Gärningsmännen (ur författningsskyddsrelevant synpunkt) försöker att skapa xenofobi eller fördomar mot muslimer och islam i befolkningen, eller underblåsa tillgänglig förbittring för att påverka den allmänna opinionen i deras favör.

      Varsågod: en gratisöversättning som normalt går på ett par hundra spänn.

     • KLARTEXTEN!
      Aug 01, 2013 @ 14:45:00

      Texten är helt sanningsenlig. Vi är islamkritiska och ser gärna att dessa ideer sprids. Vad är problemet?

     • Lövet
      Aug 01, 2013 @ 22:39:12

      Inget problem, utan ett citat från Verfassungsschutz ur deras skrivelse ”Vad är högerextremism?” rörande nya högerextrema rörelser i författningsskyddsrelevant hänseende.

      Jag ”glömde” att översätta ”im Rechtsextremismus –”… 😉

      Den korrigerade texten ser ut så här:

      ”På senare tid har verksamhetsområdet islamfientlighet, som en modern form av främlingsfientlighet inom högerextremismen – speciellt i området legalistik, vuxit i betydelse. Gärningsmännen (i författningsskyddsrelevant hänseende) försöker att skapa xenofobi eller fördomar mot muslimer och islam i befolkningen, eller underblåsa tillgänglig förbittring för att påverka den allmänna opinionen i deras favör.”

     • KLARTEXTEN!
      Aug 02, 2013 @ 22:11:58

      Självklart finns främlingsfientlighet inom högerextremismen. Däremot inte inom SD.

   • Erik
    Jul 23, 2013 @ 11:57:12

    Så du påstår att de kristna araberna inte hotar välfärds staten? Deras närvaro har gjort att Södertälje är sämst i klassen på nästan allt. Sämst skolor, mest brottslighet, omöjligt för kvinnliga poliser att jobba i områden med hög andel kristna araber etc. Du är förblindad av ideologi, vakna upp och se verkligheten! Tror du för en sekund att Södertälje hade varit i detta miserabla tillstånd utan kristna araber?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jul 24, 2013 @ 12:47:45

     Nej jag menar inte det! Men kristna araber är ett MINDRE hot mot välfärdsstaten är muslimska araber. Och framförallt utgör kristna INGET hot mot vårt samhällskick (i motsats till muslimerna).

     Svara

  • Bergfast
   Jul 10, 2013 @ 15:12:54

   Lövet skriver:…” Högerextremism är ett samlingsbegrepp för ideologier vilkas gemensamma kärna är en övervärdering av den egna etniska tillhörigheten, ifrågasättande av människans lika värde liksom en antipluralistisk och auktoritärt präglad samhällsåskådning.”…(m.m….)

   Att vilja kalla någonting som nog kanske egentligen till stora delar är konservatism och som är så pass världsvitt förekommande hos de absolut flesta befolkningar runt jordklotet, och kanske särskilt utpräglat i södra halvklotet, samt även i Amerika och Asien, inklusive Indien och Kina, för att inte nämna Afrika och dess olika stammar, för att vara en extremism, är lite märkligt ändå.

   Det är någonting som istället skulle kunna kallas för det normala för de flesta människor, folk och samhälllen.

   Det som för de flesta folkstammar och folk, inklusive deras religioner, ideologier och övriga kulturella präglingar och därmed identifieringar till någonting som betyder hemma, och därmed någonting identifierbart och bekräftelsebart, det som alltså är normalt för de flesta människor, det kan inte kallas för extremism. Konservatism är inte extremism. Det är det naturligaste och det vanligast förekommande och därmed det mest normala för de flesta folk.

   Ordet högerextremism är nog i sig ett ord som är uppfunnet av den vänsterideologiska, dvs. den kommunistiska och socialistiska sidan i politiken.

   Det är en politisk sida som vill försöka framhäva sina kvalitéer genom att försöka racka ned på allt som verkar vara dess motsats. Dvs. de naturliga tendenserna hos de flesta människor att vilja bevara och hylla sina familjer, sina släkter, sina förfäder, sina nationer och sina etniska särdrag och också de kulturellt präglade olikheterna och traditionerna, som alltså finns på ett naturligt vis hos de flesta olika folk och samhällen på jorden.

   Det kommunistiska lyckoriket önskar utplåna allt sådant som egentligen har betydelse för de flesta olika folk, familjer, släkter, klaner, ätter och nationer.

   Detta vill denna ideologi göra till förmån för en identitetslöshet, en nationslöshet, en familjelöshet och också en historielöshet och till förmån för en identitet som endast arbetare och löntagare och ingenting därutöver.

   En arbetare som då solidariskt i en flock med andra arbetare och löntagare skall gå i lydnad under en arbetarnas diktatur och förneka alla olikheter mellan både män och kvinnor, barn och vuxna, folk och nationer, ja, i princip ha som ideal att göra sig av med alla identifieringar och samhörigheter som går utanför arbetarklassidentiteten och dess diktatur. En diktatur där alltså först när alla andra identifieringar är bortskalade kan anses vara en fullkomligt likställd och jämställd diktatur, i det s.k. klasslösa lyckoriket.

   Att detta inbillade lyckorike är ett fullkomligt och komplett människofientligt rike där just det får stå åt sidan, till förmån för denna fanatiska ideologi, som för de flesta människor är faktorer och variabler som människor behöver för att någorlunda kunna bli förmänskligade och mänskliga, nämligen just familj, släkt, ätt, klan, språk, nation, etnicitet, kultur osv., det är egentligen någonting djupt tragiskt. Där kan man då verkligen tala om en extremism som är ond, men som vill framställa sig själv och också inbilla sig själv som varande god.

   I denna ideologi ingår att vilja beskriva alla former av auktoritet som någonting ont i sig, vare sig det är en auktoritet som utövas med omdöme, vett och sans eller inte. Där är det endast den diktatoriska diktaturens ledare som får lov att vara auktoritet. Alla andra former och slag av auktoriteter såsom t ex föräldrar och lärare, journalister, kulturarbetare, präster eller andra, måste då fråntas sin auktoritet. Därför måste man beskriva det som någonting negativt att vara myndig och därmed auktoritativ t ex i sin föräldraroll eller i sin lärarroll eller annan samhällskulturbärande funktioner.
   Detta därför att det i sig själv antas undergräva den totalitära likställdheten i samhället, där alla medborgarna inte får uppvisa några skillnader sinsemellan, vilket då medför att alla förhållanden där skillnader mellan människor som kan uppstå och växa, anses behöva utsuddas och utplånas till förmån för den kollektiva likriktningen.

   Det är med andra ord en fullkomligt människofientlig ideolog som går fullständigt på tvärs med naturen själv.

   Svara

  • Peter
   Jul 13, 2013 @ 07:33:42

   Muslimer är några av de mest etnocentriska människor som finns. Många av dem anser att deras religion och kultur är överlägsen. Islam och nazism har ofta passat som handen i handsken. Ett par undersökningar har för övrigt visat att västerlänningar är minst rasistiska.

   Och som Klartexten skrivit: det är en väldig skillnad på ”invandring” och ”invandring”. Hade Sverige tagit emot 700000-800000 människor från Sydost- och Ostasien i stället för människor från Mellanöstern och Nordafrika så hade vi inte haft 20 procent av problemen. Man måste fråga sig varför män från Sydost- och Ostasien inte våldtar (det finns givetvis undantag), medan män från Mellanöstern och Nordafrika är överrepresenterade minst tio gånger när det gäller våldtäkter.

   Jag antar att signaturen Lövet antingen är:

   1. Ett troll

   2. Oerhört okunnig. I så fall ett av många offer för den svenska flumskolan. Ju mindre folk lär sig, desto lättare blir de att styra.

   3. Dessutom är det fel att använda benämningen ”högerextrem”. Ett parti som SD ligger snarare till vänster om sossarna; de kritiserar EU och globalismen (vilket inte ens sossarna gör längre). ”Högerextrema” samhällen är samhällen där staten bara fyller funktionen att ge skydd, så kallade nattväktarstater.

   4. När det gäller ”människans lika värde” (en medveten felöversättning av ordet ”dignity” i FN:s förklaring om mänskliga rättigheter) så har jag för länge sedan dragit slutsatsen att de vänsterextrema betonar västerlänningars mindre värde. Det har inget med att de vill ha hit en massa ”flyktingar”, utan invandringen används bara som ett medel för att krossa det kapitalistiska systemet. När det väl är gjort (Gud förbjude) så kan det gå som i Iran: islamisterna dödar kommunisterna och tar själva över. Men det fattar inte de nyttiga idioterna på vänsterkanten …

   Svara

   • Lövet
    Jul 14, 2013 @ 19:52:11

    Jag antar att signaturen Lövet antingen är:

    1. Ett troll – FEL

    2. Oerhört okunnig – FEL

    3. Dessutom är det fel att använda benämningen ”högerextrem”. – FEL

    4. När det gäller ”människans lika värde” (en medveten felöversättning av ordet ”dignity” i FN:s förklaring om mänskliga rättigheter) – FEL

    Noll poäng av fyra. Jag är inte ett av dina fyra listade alternativ, ej heller är dina påståenden korrekta i sak. 😉
    Nu är väl kanske inte filologi är ditt bästa ämne, bättre lycka nästa gång.

    Svara

   • KLARTEXTEN!
    Jul 24, 2013 @ 12:37:34

    Välskrivet, spot on!

    Svara

 4. p
  Jul 09, 2013 @ 16:12:44

  Klartext anger, ” Det skulle inte behöva upprepas om ni inte var så trögfattade.” Åter ser vi dumhetens ande sväva över klartext. VEM är trögfattad om man upprepar en sak i tjugo år????
  Ny demokrati försökte, Sverigedemokraterna försöker att sprida rykten och med lögner att övertyga människor att andra människors än så mycket sämre än han själv. Några tokstollar har gått på även klartexts lögner. Men en enormt liten del. Det visar vem och vilka som tänker innan de pratar och skriver. Som sagt över tjugo års lögner har inte hjälpt, och kommer aldrig att hjälpa. Människorna är klokare än så.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jul 09, 2013 @ 16:31:29

   Hade muslimerna varit lika bra som oss, så vore deras samhällen lika bra. Men nu är deras samhällen SKIT!

   Dessutom är det ytterst få av oss som varit invandringskritiker i 20 år! Bör vi döma ut dom som förespråkat massinvandring i 20 år också? Socialdemokratin har väl funnits sen kanske i 80 år. Då är väl det ännu mer skit, med din logik! Du var nog full trots allt! Erkänn!

   Svara

   • p
    Jul 10, 2013 @ 10:37:41

    Klartext anger, ” Hade muslimerna varit lika bra som oss, så vore deras samhällen lika bra. Men nu är deras samhällen SKIT!
    Dessutom är det ytterst få av oss som varit invandringskritiker i 20 år! Bör vi döma ut dom som förespråkat massinvandring i 20 år också? Socialdemokratin har väl funnits sen kanske i 80 år. Då är väl det ännu mer skit, med din logik! Du var nog full trots allt! Erkänn!”

    ”Lika bra som oss” Du anser således att en muslim är sämre än dig, på grund av att man är muslim, detta kallas för grov rasism, men det är dina ord. Jag ska ställa två frågor som borde vara enkla att svara på, vi får se om du klarar detta. 1, varför flyr/flydde man från Irak, 2, varför flyr/flydde man från Afghanistan? Ska vi intressant att se om du klarar dessa frågor.

    Svara

  • Peter
   Jul 13, 2013 @ 07:35:03

   ”Svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”
   [Tage Erlander, samband med raskravallerna i USA, 1965]

   ”I fråga om allmän avspänning i politik och offentligt liv över huvud har utan tvivel de skandinaviska staterna kommit längst. De allmänna orsakerna är uppenbara. En hög levnadsstandard kombineras med en nästan enastående homogenitet i fråga om nationalitet, språk och religion. Några etniska eller språkliga skiljelinjer, verkliga eller föreställda, finns inte. Därmed bortfaller konflikter eller problem, som i flertalet välfärdsdemokratier stör enhetligheten och i några medför betydande svårigheter.”
   [Herbert Tingsten, legendarisk chefredaktör på Dagens Nyheter och författare]

   ”Det vore roligt om detta land (Sverige) med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement.”
   [Ulla Lindström, konsultativt statsråd och tillförordnad statsminister för Socialdemokraterna under femtio- och sextiotalet]

   Svara

   • p
    Jul 13, 2013 @ 23:19:15

    Du är ganska märklig Peter, du hänvisar till tre personer som är döda. Som inte kan försvara sig, men är man SD:are så är man. Sen en fråga vad menar du med det dessa människor skrev som du hänvisar. Kan du förklara dig vad din syftning var? Det kanske blir får svårt men jag väntar med glädje på svaret.

    Sen ett litet tips angående Tingsten. Han avskydde allt som hade med ideér om sin överlägset mot andra människor, bara så du vet Peter.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jul 24, 2013 @ 12:41:49

     Har någon påstått att vi är överlägsna som MÄNNISKOR? Vår kultur o våra värderingar däremot är uppenbarligen överlägsna!

     Svara

     • p
      Jul 24, 2013 @ 12:54:26

      DU anger klartext. ”Lika bra som oss” Du anser således att en muslim är sämre än dig, på grund av att man är muslim, detta kallas för grov rasism, men det är dina ord. Jag ska ställa två frågor som borde vara enkla att svara på, vi får se om du klarar detta. 1, varför flyr/flydde man från Irak, 2, varför flyr/flydde man från Afghanistan? Ska vi intressant att se om du klarar dessa frågor.

      Klarar du att svara på dessa två mycket enkla frågor klartext?????

     • KLARTEXTEN!
      Jul 24, 2013 @ 19:04:15

      ”Lika bra som oss” är inte ens en fullständig mening. Kan du åtminstone citera en sådan, innan du drar slutsatser?
      1) Du förutsätter att alla flyr från Irak! Det finns lugna, trygga områden i Irak. Många flyr till ett rikt land, där dom slipper jobba för att få pengar. En del flyr våldet
      2) Samma som föregående svar

     • p
      Jul 25, 2013 @ 21:08:40

      Varsgod klartext, Detta anger DU. ”Hade muslimerna varit lika bra som oss,”

      Rasism kallas ddetta klaretx.

     • KLARTEXTEN!
      Jul 25, 2013 @ 21:44:02

      Muslimerna är INTE lika bra som oss på att bygga fina samhällen. Det är ett FAKTUM! Därmed inte rasistiskt. Eller menar du det är rasism att påpeka sanningen?

      Hur tar grannländerna emot flyktingar? Dom får typ 1/10.000 del mot vad vi ger dom. Dvs nästan ingenting av dessa länder! Allt av betydelse delas ut av väst, i vanlig ordning. ”Hjälpen” muslimska grannländer ger kan inte jämföras med vår hjälp!

     • p
      Jul 25, 2013 @ 22:07:01

      En rasist menar att personer som kommer från ett annat land eller har en annan etnisk eller religös bakgrund har ett annat människovärde som personen själv. Du anger MUSLIMER, DU ÄR RASIST!!!

     • KLARTEXTEN!
      Jul 26, 2013 @ 11:51:15

      En rasist anser att människor är sämre pga RAS! Dvs av genetiska skäl. Jag hävdar att muslimer är sämre av kulturella (religiösa) skäl. Men du är för dum för att fatta.

     • p
      Jul 27, 2013 @ 18:02:21

      klartext, en sak tycker jag är bra med idg, du tillåter att man kan svara på alla dina åsikter och alla andras. Det tillåter som exempel inte avpixlat som tar bort kommentarer.

      Sedan så anser ju du att muslimer är sämre människor än dig, det är rasim utan tvekan.

     • KLARTEXTEN!
      Aug 01, 2013 @ 14:39:56

      Jo jag tillåter alla sakliga kommentarer. Skälet är att jag vill ändra mig om det skulle visa sig att jag har fel (vilket händer). Vidare övertygar jag mer om ingen kan överbevisa mig. Jag anser INTE att muslimer är sämre människor än mig. Kan du citera mig? Dvs citera hela stycket så sammanhanget framgår.

      Däremot anser jag muslimernas åsikter (ideologi) är sämre än vår. Den är destruktiv för ALLA samhällen. Därför flyr dom hit, till våra överlägsna samhällen.

     • p
      Aug 01, 2013 @ 16:51:04

      1Klartext anger, ” Hade muslimerna varit lika bra som oss, så vore deras samhällen lika bra. Men nu är deras samhällen SKIT! Dessutom är det ytterst få av oss som varit invandringskritiker i 20 år! Bör vi döma ut dom som förespråkat massinvandring i 20 år också? Socialdemokratin har väl funnits sen kanske i 80 år. Då är väl det ännu mer skit, med din logik! Du var nog full trots allt! Erkänn!”
      ”Dessutom är det misslyckade människor som skadar de länder dom bor i. Dom förstörde hemländerna och nu förstör dom Sverige. Kort sagt, den muslimska massinvandringen skadar Sverige o bör därför stoppas!”

      ” Slöddret från muslimska länder har vi ingen nytta av.”

      ” Muslimerna är misslyckade i hemlandet och det blir samma sak här.”

      Tydligen kallar klartext sina vänner, nära och kära för ” misslyckade människor, slödder, misslyckade”

      Sedan klartext, jag har följt dig och dina inlägg LÄNGE, innan denna ”nya” sida kom till. Jag kan ta fram några uttryck som DU haft. ”ensamkommande barn som ”skägg” då ska man veta att det finns de som är yngre än ett år som kommer till Sverige med anhöriga där övriga i familjen utlånats.

      Sedan finns godbitar från gamla sidan som klartext hade. Ska vi kalla dem för ”klartextdummies” Var så god. Det kommer mera senare.
      ”Vi bör heller inte blanda oss i muslimska länders inre angelägenheter. Det är arabvärldens sak, inte vår! Vi bör endast agera militärt i självförsvar (som i Afghanistan).”
      Detta står på ”Därför måste muslimsk invandring stoppas!”
      En rättelse till DIG klartext, Afghanistan tillhör INTE Arabvärden som du tycks tro. Samt att Afghanistan INTE har angripit USA som DU också tycks tro.

      Du påstod att 60 % av de muslimer som finns i Sverige är ”ISLAMISTER” när man frågade dig vart har du de uppgifterna? Svarar du att man kan ”ANTA” att det är så.

      ”Ingen frisk människa tycker verkligen att alla människor är lika mycket värda.”

      Till sist kan vi titta på vad som definieras som rasist enligt de som kan området. Den amerikanska rasismhistorikern George M Fredrickson har formulerat en likartad definition i boken Rasism – en historisk översikt (2002): ”Rasism existerar när en etnisk grupp eller ett historiskt kollektiv härskar över, utestänger eller strävar efter att utplåna en annan grupp på grundval av skillnader som anses medfödda och oföränderliga.”
      Var finns du klartext??????

     • KLARTEXTEN!
      Aug 01, 2013 @ 21:38:49

      Jo jag har uttryckt mig onödigt vanvördigt om muslimer, vilket ÄR DÅLIGT! Jag erkänner! I stridens heta kan sådant hända. Men jag har också i inlägg klartgjort att muslimer sannolikt är lika intelligenta som oss (bortsett från inavlade, kusinäktenskap etc), att dom inte är onda etc. Jag har skrivit otaliga gånger att det är KULTUREN (religionen) som gör att dom inte kan bygga demokratiska och jämlika välfärdsstater. Det är ideologiskt betingat. Du borde veta detta! Sen uttrycker jag mig klumpigt emellanåt.

      Afghanistan är inget arabiskt land, nej. Men ibland uttrycker jag mig faktiskt medvetet felaktigt för att texten skall flyta bättre. Vet att jag har gjort det i såna här sammanhang, minns ej om jag tänkte så i just detta fall. Jo dom Afghanska makthavarna inhyste Al Qaida som angrep USA 911. USA krävde dessa utlämnade vilken Talibanerna vägrade. Så USA angrep såklart. Angreppet var logiskt och motiverat. Däremot är det idioti att väst skall försöka pracka på muslimerna vårt samhällskick. Dessutom är talibanernas folkliga stöd mycket stort, varför USA aldrig kan vinna detta krig! Dom borde lämnat Afghanistan för MÅNGA år sen, istället för att försöka styra dom. Vad man än tycker om muslimerna, så bör dom få styra sig själva! Däremot skall vi självklart inte ta emot flyktingarna som blir det självklara resultatet av självstyret.

      Jag har säkert uttryckt mig som att 60 % av immigranterna från muslimska länder är islamister. Det grundas på att ungefär så många som röstar på islamisterna i deras hemländer, vilket fria val har visat! Det är en välgrundad bedömning.

     • p
      Aug 02, 2013 @ 11:23:41

      Klartext, jag ska ge dig ett gott råd. Ljug aldrig om det som går att kontrollera. Som att du påstår att man röstar på islamistiska partier till 60 % i hemländerna. Det är lögn.

      I Tunisien tycks islamisterna i partiet Ennahda vara de stora segrarna i landets första fria val i går. Enligt preliminära rapporter i radion ser det ut som att de har vunnit omkring 30 till 35 procent av rösterna och blir det parti som tar ledningen när de 217 representanterna ska skriva Tunisiens nya författning. Källa SVT
      I valet stod Muhammad Mursi, som var Muslimska brödraskapets kandidat, mot förre premiärministern Ahmed Shafiq. Enligt valkommissionen fick Muhammad Mursi 51,73 procent av rösterna. Valdeltagandet i den andra omgången i presidentvalet i Egypten var omkring 51 procent, uppger kommissionen. Källa: SvD
      Nationella styrkealliansen fick 39 av 200 mandat i Libyen, plus att ett annat parti med islamistisk syn fick 17 mandat. Källa:Wikipedia

      Så inte ett land land kommer upp i de siffror du TROR dig veta. Samma sak gäller på Avpixlat, där publicerar de en insändare som säger att 110 000 människor fick PUT 2012. Alltså ren dårskap att skriva något som går att kontrollera. Samma sak gäller att man påstår ÄFS är till för invadrare, dårskap. Men tyvärr är detta signum för just avpixlat och SD, ljug tills någon avslöjar dig, se sedan till att få bort den personen så avpixlat inte blir avslöjat.

     • KLARTEXTEN!
      Aug 02, 2013 @ 22:19:00

      Så jag ljuger för att jag inte kan förutspå Tunisiska valutgången? Kände inte ens till att dom hade val nu. Muslimska Brödraskapet fick 51 %, men dessutom fick extrema Salafisterna 25 %! Så totalt 75 % till islamisterna i Egypten! Min uppfattning är att efter arabiska våren har islamisterna fått c:a 60 % av rösterna. Det gäller givetvis inte ALLA länderna, vissa fick mer, andra mindre. Men hur som helst, så vann dom valen, liksom i Libyen tydligen.

      Min poäng från början var att muslimerna i allmänhet röstar islamistiskt. Dvs majoriteten. Därför ställer dom inte upp på våra grundvärderingar. Dvs muslimerna utgör ett hot mot allt vi byggt upp senaste århundradet i form av kvinnors jämställdhet, HBT-rättigheter, yttrandefrihet etc.

     • Lövet
      Jul 27, 2013 @ 21:32:40

      Lika bra som vi. 😉

     • KLARTEXTEN!
      Aug 01, 2013 @ 14:45:37

      Måste erkänna att du är jävligt skicklig på grammatik!

 5. p
  Jul 09, 2013 @ 16:01:55

  Klartext undrar om man är full när man lägger fram fakta, tala om inteligensbefrielse. Fakta igen klartext. ”Andelen företagare bland förvärvsarbetande är något högre bland utrikes än inrikes födda. År 2011 drevs vart åttonde eller 13% av småföretagen (0-49 anställda) av en person med utländsk bakgrund. Företag drivna av personer med utländsk bakgrund hade större personalomsättning och sysselsatte fler per år än inrikes födda företagare. Omsättningen och lönerna bland företag som drivs av personer med utländsk bakgrund är något lägre än för de som drivs av personer med svensk bakgrund.”

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jul 09, 2013 @ 16:28:15

   Om utlänningar i högre grad driver pizzerior, tobaksaffärer, grönsaksstånd osv må vara hänt. Men en oproportionerligt stor andel är bidragstagare. Låååångt fler än svenskarna. Så invandrarna kostar mycket mer än dom drar in. Som du antydde så kostar invandringen MINST 50 miljarder årligen. Så det kvittar vad du kommer dragandes med: en enorm belastning är det!

   Återigen. Du kan inte bunta ihop europeiska o nordiska invandrare med somalier etc! Det är en HIMMELSVID skillnad! Somalier o liknande är definitivt en stor belastning för samhället, medan våra europeiska bröder är en tillgång. Så var det inte för våra europeiska bröders flit, kostade väl invandringen det dubbla.

   Och nu har vi ändå bara begränsat oss till den rent ekonomiska belastningen. Ser vi på deras skadliga inverkan på jämlikheten, yttrandefriheten, HBT-rättigheter, antisemitism, så inser alla att muslimsk massinvandring är en ren katastrof!

   Svara

   • p
    Jul 10, 2013 @ 10:47:35

    Klartext vet som vanligt INGENTING om vad han skriver han anger.
    ”Om utlänningar i högre grad driver pizzerior, tobaksaffärer, grönsaksstånd osv må vara hänt. Återigen. Du kan inte bunta ihop europeiska o nordiska invandrare med somalier etc! Det är en HIMMELSVID skillnad! Somalier o liknande är definitivt en stor belastning för samhället, medan våra europeiska bröder är en tillgång. Så var det inte för våra europeiska bröders flit, kostade väl invandringen det dubbla.”

    ”Företagandet skiljer sig åt mellan olika grupper av personer med utländsk bakgrund. Forskarna bakom kartläggningen från 2010 har beräknat oddsen för olika urpsrungsgrupper att vara företagare jämfört med personer med svensk bakgrund. En oddskvot över 1 betyder att man har högre sannolikhet att vara företagare än en person med svensk bakgrund. En oddskvot lägre än 1 betyder följaktligen är sannolikheten är lägre än för en person med svensk bakgrund. Framförallt personer med bakgrund i Libanon, Syrien och Turkiet utmärker sig för att ha väldigt höga odds för att bli företagare – 5 till 6 gånger högre bland män och 3 till 4 gånger högre odds bland kvinnorna.” Källa: Migrationsinfo.

    Vad jag fick lära mig i skolan var att – Libanon, Syrien och Turkiet INTE låg i Europa. Men klartexten som gått i SD-skolan fick kanske inte lära sig att Libanon, Syrien och Turkiet INTE låg i Europa.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jul 10, 2013 @ 12:34:49

     Återigen, det är okvalificerade småföretag dom driver, som i hemländerna! Inte innovativ produktion som driver landet framåt. Visst är det positivt, men arbetslösheten i gruppen är så stor att dom ändå utgör en stor nettokostnad!

     Svara

     • p
      Jul 11, 2013 @ 17:45:13

      Klartexts spekulationer eller om man till och med ska dra till med fantasier är ganska givande om man läser vad som motsäger honom. I de studier som gjorts vad gäller vilka som startar mest nya företag i landet Sverige är det otvetydigt att det är inte vi svenskar utan utomeuroper. Samma sak vad gället tillväxttakten, där ligger man också högre. Så vad är ditt problem klartext när företag startas och drivs av ickesvenskar????

      Sen påstår klartext följande ” Återigen, det är okvalificerade småföretag dom driver, som i hemländerna! Inte innovativ produktion som driver landet framåt. Visst är det positivt, men arbetslösheten i gruppen är så stor att dom ändå utgör en stor nettokostnad!”
      Vi kan ta ett exempel. Föreställ er en by där klartexten är kommunalråd för Sverigedemokraterna med tvåhundra invånare, 100 av dem är “svenskar” och 100 är invandrare. Tänk er att det i byn finns 10 företag. 5 som drivs av svenskar och fem som drivs av invandrare. Hel plötsligt flyttar 100 “svenskar” och hundra invandrare in i byn. Då borde det bli intressant för kommunalrådet klartext. För nu ökar företagsamheten i byn. En svensk startar nytt företag, och fem invandare startar nya företag. Vad är problemet med detta klartext????

     • KLARTEXTEN!
      Jul 24, 2013 @ 12:35:19

      Som jag skrev till Lövet. Det är POSITIVT med utlänningars småföretagande. Självklart! MEN utomeuropeiska invandrare är likväl en mycket stor belastning för samhället, totalt sett.

     • p
      Jul 24, 2013 @ 13:02:43

      Klartext anger, ”Som jag skrev till Lövet. Det är POSITIVT med utlänningars småföretagande. Självklart! MEN utomeuropeiska invandrare är likväl en mycket stor belastning för samhället, totalt sett”

      Men vilka är det som starta flest företag av invandrare, kan du svaret klartext och om du kan svaret, från vilka länder kommer dessa människor, kommer de från Europa eller något annat land?????

     • KLARTEXTEN!
      Jul 24, 2013 @ 19:16:41

      Jag skrev att det nog mest är utomeuropeiska invandrare. Vad har det för betydelse om dom ändå är en stor nettobelastning?

     • p
      Jul 25, 2013 @ 21:28:49

      Klartext anger, Jag skrev att det nog mest är utomeuropeiska invandrare. ”Vad har det för betydelse om dom ändå är en stor nettobelastning?”

      Hur hög är då nettobelastningen, ange källor och inte SD svammle?

     • KLARTEXTEN!
      Jul 25, 2013 @ 21:47:57

      Kolla Nationalekonomen Jan Ekbergs siffror. Googla! Det handlar om en nettokostnad på över 100 miljarder årligen!

     • p
      Jul 25, 2013 @ 22:42:27

      Man kan inte räkna som Ekberg gör. Man kan inte räkna specifika år, man måste räkna hela tiden man bor och verkar i Sverige. Resultatet visar bara kostnaderna för ett enskilt år och inte för en invandrares hela liv i Sverige.

      I genomgången konstateras att effekterna på ekonomisk tillväxt kan gå i olika riktningar, men att det behövs mer forskning på området. ”Frågan är emellertid komplicerad och än så länge finns mest hypoteser på området”, skriver Ekberg

     • KLARTEXTEN!
      Jul 26, 2013 @ 11:53:32

      Tror du inte Ekberg fattar det? Men han tittar väl inte bara på EN invandrare under ett år! Han tittar på ALLA invandrare under ett år, där du har en blandning av nyanlända, invandrade i många år, dvs hela spektrat. Då är det helt rätt som han räknar. Fattar du?

      Sen finns det andra faktorer som stärker hans slutsatser, t ex att det tar 7 år innan nyanlända ens har sitt första DELTIDS-jobb. Vidare att invandrare är de största socialhjälpstagarna. Att arbetslösheten är extremt hög bland utomeuropeiska invandrare. Att dom är oproportionerligt stor andel av fångar och våldtäktsmän etc. Att det är dom som bränner bilar och kastar sten mot brandmän och poliser etc. Kort sagt, allmänt misslyckade! Precis som i hemlandet! Allt bekräftar bilden av en grupp som utgör en stor belastning på samhället. Sluta dröm!

    • Peter
     Jul 13, 2013 @ 07:38:50

     Det svarta marknaden i Malmö omsätter flera miljarder årligen. Vem tror du står för merparten av den summan? Ta en tur kring Möllevången och kolla hur många frisörer det finns som klipper för en väldigt billig penning. Ställ dig frågan varför skattemyndigheten inte kontrollerar dessa mer noggrant (det kan väl inte bero på att risken för repressalier är större än nyttan …) Dessutom så kan du ställa dig frågan hur många ungdomar och barn som tvingas jobba i familjeföretaget på obekväm arbetstid.

     Svara

     • p
      Jul 13, 2013 @ 22:52:52

      Kan du BEVISA ett enda av dina påstående om svarta makrnader, frisörer, ungdomar som TVINGAS jobba, eller är det bara vanligt SD svammel. Du har tydligen heller inte svarat på min fråga tidigare. Men det är klart, kan man inte kan man inte, urtyoiskt SD.

     • KLARTEXTEN!
      Jul 24, 2013 @ 12:40:38

      Det är ett välkänt faktum. Läs en tidning, se ett nyhetsprogram emellanåt.

     • p
      Jul 24, 2013 @ 13:05:12

      Då klartext om det är så enkelt visa källor på dina påståenden, nu blir det intresant om det bara är SD fjoskel eller om lögner som vanligt???

 6. Tiger khan
  Jul 08, 2013 @ 14:40:01

  Nu är ut bara ute och cycklar som inte vet vart man ska igentilgen.
  Vet du hur mycket invandring kostar för Sverige? Sen ska du tabort all skatt och moms som de betalar så får du se hur mycket öre det komma blir över.
  Andra fördelar i arbetsmarknaden är att var trejde läkare, lärare och busschaufför är invandra o.s.v.
  En sak ska man vara helt säkert på att Sverige hade aldrig varit så rik som de är idag om det inte fanns invandra i landet.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jul 08, 2013 @ 14:45:37

   Det är skillnad på invandrare och invandrare. Invandrare från Europeiska o anglosaxiska länder är inget problem. Det är invandrare från muslimska och afrikanska länder som skapar problem. Det är tyvärr så. Den bästa uträkningen om invandringens kostnader har gjorts av nationalekonomen Jan Ekberg (googla). Ungefär 100 miljarder årligen, har jag för mig.

   Svara

   • p
    Jul 08, 2013 @ 21:29:53

    Vad anger Ekberg.

    ”Jan Ekberg konstaterar att kostnaden inte huvudsakligen beror på storleken på invandringen (i så fall hade procenttalet varit högre nu jämfört med 1990-talet), utan på hur stor andel av invandrarna som arbetar. Avgörande blir alltså inte att öka eller minska invandringen, utan att göra det lättare för invandrare att komma in på arbetsmarknaden, står det i rapporten.”

    Samt att klartext som vanlogt inte har en hum vad han pratar om vad som gäller kostande, han anger nästan dubbelt upp som vanligt.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jul 09, 2013 @ 07:59:54

     Vill vi att invandrarna skall jobba, så bör vi ta in såna yrkeskategorier vi lider brist på, inte analfabeter! Slöddret från muslimska länder har vi ingen nytta av. Dom förblir arbetslösa i hög utsträckning. Vi har ingen brist på outbildad arbetskraft, så dom blir bara en belastning. Vill vi att folk skall jobba tar vi in utbildat folk från Europa, anglosaxiska länder eller Ostasien. Muslimerna är misslyckade i hemlandet och det blir samma sak här.

     Jaså är invandringens kostnader ”bara” 50 miljarder årligen? Lönsamt då? Ren idioti förstås!

     Svara

     • p
      Jul 09, 2013 @ 08:24:30

      Som vanligt förstår inte klartext hela kontentan. Finns det utgifter finns det inkomster. Samma sak som ett barn som växer upp. De första 20-25 åren kostar man. Sedan kommer inkomster. Men då måste man ju tänka efter som Martin Ljung sade. Och tänka efter före är inte klartexts starka sida tvärtom. Men som sagt invandringen är inget problem enligt professorn som klartext hänvisar till, utan andra orsaker.

     • KLARTEXTEN!
      Jul 09, 2013 @ 11:14:28

      Så funkar muslimerna inte i hemländerna. Där är ekonomin skit (såvida inte vita män hittat olja). ”Finns det utgifter, så finns det inkomster”. Då är socialbidrag en vinstmaskin va? Är du full eller?

     • Lövet
      Jul 09, 2013 @ 20:26:48

      ”KLARTEXTEN! skriver:

      09 juli 2013 kl. 7:59

      Vill vi att invandrarna skall jobba, så bör vi ta in såna yrkeskategorier vi lider brist på, inte analfabeter! Slöddret från muslimska länder har vi ingen nytta av. Dom förblir arbetslösa i hög utsträckning. ”

      http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5124116

     • KLARTEXTEN!
      Jul 09, 2013 @ 21:49:08

      Inga länkar i världen kan sudda ut faktumet att utomeuropeiska invandrare kostar mycket mer än dom tillför. Politrukernas tanke är att dom så småningom skall bli nyttiga. Lika nyttiga som i sina sketna hemländer, som dom inte ens vill bo i? Om deras hemländer vore fina välfärdsstater, skulle jag gärna ta emot dom, som en tillgång. Men nu vet vi att dom är ovilliga och oförmögna att bygga fina välfärdsstater! Förtryck, våld och terror är dom dock duktiga på!

     • Lövet
      Jul 09, 2013 @ 22:17:36

      1) Så en flykting ska belastas för att det land han flyr från inte är en välfärdsstat? Låter som den logik vi har blivit vana att höra här.

      2) Påståendet att utomeuropeiska invandrare kostar mycket mer än dom tillför har du inget belägg för.

      3) Utomeuropeiska invandrare är emellertid bättre utbildade och bättre kvalificerade till det arbeite de utför än svensken i gemen. Faktum. (Den lägst utbildade gruppen är de som kommer från EU och de rika länderna)
      http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5124116

     • KLARTEXTEN!
      Jul 10, 2013 @ 12:29:53

      1) Först och främst har max 10 % av ”flyktingarna” asylskäl. 90 % har inget här att göra! Vi har INGET ansvar för att muslimerna bygger skitländer. Det är inte vår sak att åtgärda, utan deras! Dessutom är det misslyckade människor som skadar de länder dom bor i. Dom förstörde hemländerna och nu förstör dom Sverige. Kort sagt, den muslimska massinvandringen skadar Sverige o bör därför stoppas!

      2) Invandrarna får socialbidrag i långt större utsträckning än svenskar. Tar minst 7 år innan dom får sitt första (deltidsjobb). Ekonomen Tino Sanandaji skriver ”När OECD inkluderar alla offentliga kostnader och intäkter så kommer de som sagt fram till att invandrare betalar in mindre till staten än kostnaden.” (5 stycket nerifrån). Separerar vi sen alla outbildade utomeuropeiska invandrare så blir nettot förstås än mer negativt!

      3) ”Till det arbete dom utför”. Du menar bättre ”utbildade” för skitjobb? Det är möjligt att dom är bättre utbildade att driva pizzerior, små butiker, städjobb etc. Men när vi kommer till undersköterskor, vårdpersonal tror jag svenskarna har en bättre utbildning! Och framförallt är invandrarna bättre anpassade till arbetslöshet! Dom har nog rätt stor erfarenhet från hemländerna.

      Men Sveriges BEHOV är inte outbildad/lågutbildad arbetskraft. Det moderna samhället behöver främst välutbildad arbetskraft och där har utomeuropeiska invandrare mycket lite att komma med! Vi behöver dom inte! Dessutom förtjänar våra åldringar och sjuka vårdpersonal som är villiga att kramas och skaka hand enligt våra traditioner, inte vägra detta pga en sjuk ideologi!

    • Peter
     Jul 13, 2013 @ 07:40:41

     Professor Jan Tullbergs senaste undersökning säger 110 miljarder netto. Invandrarbrottsligheten i Norge kostar 29 miljarder årligen. Vi kan nog dubbla den summan – minst – när det gäller Sverige. Det innebär till exempel att Sveriges 1.7 miljoner ålderspensionärer hade kunnat få 2834 kronor mer i månaden, netto, om vi inte haft någon invandrarbrottslighet.

     Svara

     • p
      Jul 13, 2013 @ 22:46:08

      ”Här har ni länken till en artikel skriven 2001 av Lars Jonsson, Universitetslektor i Företagsekonomi, skrev att invandringen kostar 267 miljarder årligen!” sKRIVER KLARTEX

      Några tokar inom SD påstod att det kostade 500 Miljarder. VEM AV DESSA HAR RÄTT?????? ALLA KAN INTE HA RÄTT SÅ VEM HAR RÄTT??????

     • KLARTEXTEN!
      Jul 24, 2013 @ 12:39:36

      Du bör nog inte bry dig om ”några tokar” från något läger. Behöver jag ens påpeka det?

 7. Martin
  Jul 08, 2013 @ 08:23:49

  Men snälla du, välfärdsstaten är helt omöjlig efter den invandring som redan skett till sverige. Per nödvändighet blir välfärd en utsugningsmekanism som plundrar ursprungsbefolkningen och berikar invandrarna, rena rama kolonialismen. Vidare, mer allmänmänskligt, människor grupperar sig mot varandra, det är en naturlig del av människans natur. Dylika grupper är mycket dåliga på att hantera gemensamt ägande och kommer i längden inte gå med på att överföra resurser mellan varandra.

  De som ville ha kvar välfärdsstaten skulle engagerat sig mot invandringen på 80-talet?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jul 08, 2013 @ 08:46:17

   Helt rätt! Men bryr vi oss om landet, så måste vi fortsätta agera. Det kan faktiskt bli ännu värre!

   Svara

  • p
   Jul 08, 2013 @ 22:03:19

   Sverige har tagit emot alltför många invandrare på för kort tid, och endast en bråkdel av dessa har haft något egentligt skyddsbehov. Massinvandringen, tillsammans med den höga nativiteten hos vissa invandrargrupper och frånvaron av en assimileringspolitik, innebär att svenskarna inom några decennier riskerar att bli en minoritet i det egna landet. Denna utveckling kommer att påverka alla aspekter av samhällslivet och förvandla vårt land till oigenkännlighet.
   Massinvandringen har också medfört enorma kostnader. Följden har blivit minskat utrymme för välbehövliga välfärdssatsningar och försämrade möjligheter att förbättra stödet till de verkligt nödställda människorna i världen. Denna oansvariga politik har skapat svåra sociala, etniska, religiösa och kulturella motsättningar, tillika segregation, rotlöshet och kriminalitet. Den mångkulturella samhällsordningen är i dag ett allvarligt hot mot den inre sammanhållning och stabilitet som utgör grunden för hela den solidariska svenska välfärdsmodellen.
   Asylsökande skall, vid ankomst, noggrant informeras om svenska lagar och samhällsregler. Den som trots detta begår någon form av kriminell handling under sin handläggningsperiod skall utvisas utan vidare prövning av ansökan. Undantag från denna regel skall kunna göras om personen i fråga är minderårig och det rör sig om ett mindre allvarligt brott. Lagakraftvunnet avvisnings- och utvisningsbeslut skall inte kunna förhalas genom inlämningar av nya ansökningar utan skall verkställas utan dröjsmål.
   Massinvandringen till Sverige, och frånvaron av en assimileringsprocess, har skapat stora motsättningar och en mängd andra problem i det svenska samhället. För att motverka denna problematik skall invandringen av personer från kulturellt avlägsna länder begränsas till ett minimum. Om dagens massinvandring får fortsätta kan det dock bli nödvändig med ett tillfälligt totalstopp för icke- västlig invandring, till dess att situationen i landet har blivit så stabil att en restriktiv sverigedemokratisk invandringspolitik kan börja implementeras.

   Gissa när detta skrevs???

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Jul 09, 2013 @ 08:01:12

    Igår?

    Svara

    • p
     Jul 09, 2013 @ 08:26:40

     Nej, detta är taget ur Ny Demokratis partiprogram för mer än tjugo år sedan. Samma visa som klartext och Sd upprepar om och om än idag. Tänk att upprepa samma sak i mer än tjugo år, år ut och år in att man inte försöker förnya sig. Tänk att ha samma agenda i mer än tjugo år. Ja vad ska man säga??? Kanske klartext har en lysande bild av dagsläget????

     Svara

 8. Peter
  Jul 08, 2013 @ 07:49:18

  Hämtat från Svenskarnas partis hemsida. Låter inte ”högerextremistiskt” precis:

  ”Eftersom LO aldrig fört någon kamp mot vare sig storfinansens EU eller mot den globala spekulationsekonomin utan endast hängt med i hasorna bakom den liberala, nationslösa roffarkapitalismen som fått härja fritt både i och utanför Sveriges numera symboliska gränser så står nu den svenska arbetaren med mössan i hand inför fullbordat faktum. Med en minskad, till stora delar utflyttad, industri och med en import av hundratusentals arbetslösa utlänningar de senaste åren blir sanningen brutal. Sveriges uppköpta EU-administratörer har verkligen fört en folkfientlig politik och satt en fotboja på den svenska arbetskraften. Nu återstår lönedumpning vilket indirekt erkänns av ett LO som ändå försöker hålla färgen i det längsta. Med 8 procents arbetslöshet och en minskad industriproduktion lär det bli omöjligt att i längden stå emot kraftiga lönesänkningar.”

  För mig innebär i stället benämningen ”högerextrem” en stat där folk får fixa välfärden på egen hand. Man brukar tala om Nattväktarstat, där statens uppgift är begränsad till att upprätthålla inre och yttre säkerhet. En tänkt nattväktarstat skulle således ansvara för rättsväsende och försvar, medan övrig verksamhet i landet – utbildning, räddningstjänst, socialtjänst, sjukvård, infrastruktur och så vidare – ombesörjs av medborgarna själva i privat regi. Ronald Reagans (1981–1989) och George Bushs (2001–2009) USA är väl det närmaste man kommit en Nattväktarstat.

  Anledningen till varför politiker och media använder ordet ”högerextrem” är för att få ett sorts ”motord” mot vänsterextrem. Eftersom Hitler hatade kommunister, så blev det lämpligt att kalla homom högerextrem – och eftersom namnet Hitler skrämmer vem som helst så har man lyckats. Nationalsocialismen var heller ingen högerrörelse utan mer en Socialdemokratisk rörelse med (extrem)nationella förtecken.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jul 08, 2013 @ 08:18:49

   Helt klart vettiga formuleringar av SVP. Nazismen var inte var högerextrem i ekonomisk bemärkelse. Räcker ju inte med att vara antikommunist. Antidemokratisk är ett bättre ord.

   Svara

  • p
   Jul 08, 2013 @ 22:26:09

   Peter, vet du vad ordet ”egalitarism” betyder? Försök åtminstone att lära dig om historien innan du skriver. Eller som en berömd politiker sade för många år sedan. ”det är bättre att hålla tyst om man inte kan historien”

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: