SD vågar inte utnyttja sin vågmästarställning!

På papperet är det väldigt bra med Sverigedemokraterna i vågmästarställning. Men vad skall man med den till om man inte utnyttjar den? Idag är SD mest ett stödparti till Alliansen. Oavsett hur mycket Reinfeldt spottar och fräser på SD, så röstar vi snällt med honom, för det mesta.

Ponera att SD får vågmästarställning igen efter nästa val. Vad skall man med den till???? Eller är tanken att SD SKALL vara ett stödparti åt alliansen och istället bara motarbeta vänsterregeringar? Korten på bordet i så fall!

Det inger ingen respekt att bli spottad på och sen ändå stödja denne! Den rätta strategin måste vara att straffa denne, men det sker inte. Så varför skulle Reinfeldt sluta behandla SD som skit?

Det är ju ganska desillusionerande för SD-väljarna att partiet är maktlöst med eller utan vågmästarställning! Folk kan ju tycka att det är lika bra att rösta på Reinfeldt direkt, istället för att gå via SD!  En lose-lose situation! Det är INTE effektivt att i allt väsentligt stötta regeringspartiet utan att få något igen! Känns bara svagt, ynkligt.

Alliansen har visat sig vara en extremt invandringsvänlig regering, vilket gör det än mer svekfullt att rösta med dom!

SD bör bara stötta ETT regeringsparti – det som stöttar OSS!

Reinfeldt träder fram som vinnaren: Vi har låtit oss snöpas.

Vad talar för att jag ändå har fel? SD stiger som en raket – 14,6 %! Det kan nog finnas ett stort värde i att bete sig sansat och ansvarsfullt.

Advertisements

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. MetalHeadViking
  Sep 08, 2013 @ 12:58:02

  Sorry. Men här är du helt fel ute. Om SD skulle rösta med de rödgröna i de flesta frågor så skulle Sverige gå under.

  SD tar ansvar genom att hindra det kommunistiska blocket. Sen så retar dom Reinfeldt så klart genom att fälla honom lite då och då.

  SD har sin egen syn och sin egen politik. Och faktumet är att SD står närmare M i de flesta frågorna. Om SD kommer att få till någon form av samarbete i framtiden så kommer det att vara med M och ingen annan.

  SD skulle göra mycket oklokt om de började agera ansvarslöst och störa regeringen, även i de frågor då de var överens med dem. Då kan jag säga att de förlorar min röst.

  Som tur är, så lyssnar SD inte på dig. Så det blir en röst på SD nästa år.

  Sen glömmer du att SD egentligen inte har en vågmästarställning. MP är vågmästaren i Riksdagen. SD är inte ens med i spelet. SD är endast vågmästare när 7-klövern inte riktigt kan komma överens. Oftast är det helt ointressanta frågor.

  I de viktiga frågorna är SD det enda oppositionspartiet.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 10, 2013 @ 23:01:30

   Först vill jag säga att jag tänker högt helt enkelt! En hel del talar för att SD agerar rätt! Man ökar ju ständigt! Men vad är poängen med att öka om man inte vågar utnyttja sin makt???

   Man måste analysera vad dom håller på med. Poängen är inte att SD skall samarbeta med ena eller andra blocket! Poängen är att SD alltid bör STRAFFA den regering som vägrar samarbeta! Oavsett block. Straffa Alliansen när dom vägrar samarbeta, och vänsterblocker när DOM vägrar samarbeta (i regeringsställning).

   ”Om SD kommer att få till någon form av samarbete i framtiden så kommer det att vara med M och ingen annan.” Med tanke på att M behandlat SD sämre än skit, så innebär ditt uttalande att SD aldrig kommer att samarbeta med NÅGON! Dvs är och förblir maktlöst!

   Känns som att SD
   dels signalerar till väljarna att ”det kvittar om vi får vågmästarställning, vi utnyttjar den ändå inte”
   dels att SD ÄR ett stödparti till Alliansen och tappar väljare från sossar och vänsterpartiet som annars kan vilja rösta på dom (man begränsar sin väljarbas). Om SD efter vänsterseger plötsligt börjar fälla sossarnas förslag, så inser väljarna att SD verkligen ÄR ett högerparti och därmed förlorar man många väljare.

   Besvara följande frågor:
   1) Vad skall SD med vågmästarställningen till, om man inte vågar utnyttja den???
   2) Varför skulle Alliansen samarbeta med SD om SD är dumma nog att ÄNDÅ rösta med dom???

   Svara

 2. Holger
  Aug 25, 2013 @ 19:39:31

  Ovana att sitta i riksdagen, interna strider, vill bli respekterade som ett parti att lita på. Åkesson kanske räknar med ett bättre debattklimat när Reinfeldt hoppar av.

  Svara

 3. Ceasar Andersson (@CeasarAndersson)
  Aug 25, 2013 @ 19:39:16

  Kanske kan det vara så enkelt att man röstar med de förslag man tycker är bäst oavsett avsändare.

  Du verkar förespråka en hårdare linje där medhåll i omröstningar bör göras mer taktiskt och med inriktningen. Ge oss gehör för våra profilfrågor annars röstar vi mot er.
  Har respekt för den åsikten men tror det är bäst som regel att rösta för det man tror på oavsett baktanke.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Aug 25, 2013 @ 20:00:03

   Då vet Reinfeldt att han har oss där han vill och behöver inte ändra sig. Han har effektivt neutraliserat SD. Vi har fallit på eget grepp. Ifall Reinfeldt kan samarbeta med sina motståndare för att jävlas med SD, så kan vi väl samarbeta med våra motståndare för att jävlas med regeringen!

   Om SD intar en tuffare attityd så vet alla SD:s väljare varför och förstår. Man begriper att det viktigaste är att vi kämpar för INFLYTANDE. Det tjänar SVERIGE på! Sverige FÖRLORAR på att vi stöttar destruktiva Alliansen! Ingen vinnande strategi att vända andra kinden till. Det betyder att SD är maktlösa med eller utan vågmästarställning. Mycket desillusionerande!

   Den ENDA strategin som sätter press på regeringen är att motarbeta dom till dom samarbetar med oss.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: