Omskärelse strider mot barns mänskliga rättigheter!

Vi har länge hävdat det självklara, att omskärelse strider mot barns mänskliga rättigheter! Var och en bör själv, i vuxen ålder, avgöra om han vill stympas eller ej. Det är inget som skall utföras med tvång!

Till sist har nu även Barnombudsmannen vaknat ur sin dvala och påtalar denna självklarhet. Han har äntligen fattat att FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna även gäller barn.

PK-drägget saknar förstås vettiga motargument och kommer att försöka tiga ihjäl detta. Ingen kvällstidning tar heller upp denna nyhet. För då skulle dom tvingas in i ett svårt dilemma: skall dom ta ställning för barnens rätt och därmed ta ställning emot muslimers (o judars) rätt att med våld omskära barn eller skall dom ta ställning emot barnen? Dom kommer att så långt det öht är möjligt förhala ett ställningstagande.

Tveklöst lär dock vår linje vinna så småningom och barnmisshandeln förbjuds, eftersom det är ett så uppenbart brott mot mänskliga rättigheterna!

Omskärelse strider mot barns mänskliga rättigheter

Russel Crowe: ”Cirkumsicion is barbaric & stupid!”

Advertisements

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Bengt Lundström
  Okt 10, 2013 @ 06:16:46

  Fick en gång höra att orsaken till omskärelse av pojkar skulle bero på hygieniska skäl. Men nu borde det finnas vatten och tvål att tillgå för ökenfolken för att sköta hygienen?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Okt 13, 2013 @ 14:54:35

   Jo, det där med ”hygieniska skäl” saknar relevans! Har alltid bara varit ett svepskäl

   Svara

   • Ingmar
    Dec 01, 2014 @ 04:13:09

    ”Hygien” ur ett religiöst perspektiv är väldigt olik betydelsen av ”hygien” från en bakteriologs perspektiv! ”Slampor” som pussar många män anses ”orena” samma gäller homosexuella. Svepskälen äro oändliga, men att skära bort & leva med ett ärr ökar chansen för smuts än tvärtom

    Svara

 2. Lövet
  Sep 30, 2013 @ 09:48:00

  Helt rätt, könsstympning och omskärelse av barn är ett direkt övergrepp, fy fan!
  2010 omskars hela 54,7 procent av de nyfödda pojkarna i USA!
  Upp på barrikaderna, Klartexten!!!

  I de trettio afrikanska länder där kvinnlig könstympning förekommer utförs dessa på muslimer, kristna och judar! Det är med andra ord lika mycket ett kristet som ett muslimskt eller judiskt problem. En majoritet av världens muslimer och kristna utövar inte denna ”sed” som fanns där innan den monoteistiska religionen lanserades.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Okt 05, 2013 @ 19:48:34

   Jag fokuserar på Sverige! Sen borde religiös omskärelse förbjudas i hela världen, men det är upp till resp. befolkning att avgöra. Jag vet att även judar omskär, men 97 % av alla omskärelser utförs av muslimer. Oavsett vem som misshandlar barn i Sverige, bör det förbjudas!

   Och alla vet ändå att jag är judevän. Många fler judevänner har samma syn. Vissa seder måste upphöra av humanitära skäl. Vi kan inte principiellt vara emot misshandel i olika former, men göra undantag för judar (och muslimer) av religiösa skäl. Principen handlar om att mänskliga rättigheter skall accepteras, oavsett religion.

   Svara

   • Lövet
    Okt 06, 2013 @ 18:37:44

    ”KLARTEXTEN! skriver:

    05 oktober 2013 kl. 19:48

    Jag fokuserar på Sverige!”

    Säger du det? Den där bilden du ”lånat” från avpixlat (den enda bilden i ditt bloggbidrag) som visar ett barn som utsätts för kvinnlig könstsympning är alltså tagen i Sverige?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Okt 06, 2013 @ 19:12:04

     Jag googlade när jag letade efter bilder bara. Får väl byta ut den.
     Sen undrar jag: är du FÖR denna form av barnmisshandel? Varför i så fall? Om du är humanist: varför motsätter du dig att pojkarna själva ska få bestämma i vuxen ålder?

     Svara

     • Lövet
      Okt 07, 2013 @ 07:36:17

      ”KLARTEXTEN! skriver:

      06 oktober 2013 kl. 19:12

      …..
      Sen undrar jag: är du FÖR denna form av barnmisshandel?”

      Om du undrar kan du ju läsa första raden i min första kommentar till detta bloggbidrag. Det är inte konstigt att människor tröttnar på att debattera med dig när du glömmer vad de skrivit i kommentarer du redan svarat på, det är nästan lika illa som när du glömmer vad du själv tyckte dagen innan.

     • KLARTEXTEN!
      Okt 07, 2013 @ 19:32:04

      Ha ha! Jo du gjorde verkligen ett klart ställningstagande! Förmodligen förträngde jag vad du skrev, eftersom det inte stämde med min uppfattning om dig. Bra att du intar en humanistisk hållning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: