Maud Olofsson smiter ifrån ansvaret och KU!

Under Maud Olofssons tid som näringsminister ansvarade hon för Vattenfalls köp av Nuon, till ett enormt överpris! Hon varnades av sina rådgivare för att priset var på tok för högt, men godkände ändå köpet för 90 miljarder. Idag har företaget skrivits ner med 30 miljarder och  kan komma att skrivas ner med lika mycket till. Företaget är alltså värt 30-60 miljarder bara!

Maud Olofsson vägrar nu att inställa sig hos KU för att svara på berättigade frågor kring affären! Varför betalade hon medvetet minst 30 miljarder för mycket. Förlusten f skattebetalarna lär landa på 30-60 miljarder kronor! Historiens sämsta affär!

Både Reinfeldt och papegojan Annie Lööf tycker det är OK att Maud smiter undan sitt ansvar! Vilken jävla skitregering vi har! Men dom är väck september 2014!

Advertisements

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Bergfast
  Apr 04, 2014 @ 21:32:49

  Klartexten skrev:….” Hon varnades av sina rådgivare….”

  Vilka var dessa rådgivare i så fall?

  Andra rådgivare måste nog ändå ha pratat sig varma för affären ändå? Som hon då valde att hellre lyssna till?….

  Tycker att Maud Olofsson gav intryck av att vara en lättpåverkad, och lättledd, person, som gärna ville bli – omtyckt – ? Kanske omtyckt just hos inflytelserika sfärer inom näringslivet? Hon verkade själv ibland som om hon var mer eller mindre hjärntvättad med mängder av floskler och ordramsor som flödade ur henne? Nästan så man skulle kunna tro att hon på något sätt hade blivit utsatt för någon form av hypnos av något slag…?

  Nej, Maud Olofsson kändes mer eller mindre som ett spektakel till politiker i mina ögon. Hon verkade vara alldeles för aggressiv och fladdrig och gåpåig, samt verkade vara i avsaknad av integritet, dvs. av självständighet. För att kunna vara en förtroendeingivande politiker behövs egentligen mer av just självständighet, och när hon nu vägrar att komma till KU, och låta sig utfrågas, så visar hon mer av sina svagheter?….

  Men, tydligen och uppenbarligen föll ändå en ganska så stor del av svenska folket för hennes pladder…

  Samtidigt övertog hon en del förtroende just inom centerrörelsen från hennes faders tidigare engagemang där? Det som i sin tur medförde att hon i princip var uppväxt just inom densamma? Det bidrog förmodligen till att hon just inom partiet hade stöd, och därför lyftes fram till en ledarposition? Hon stöddes nog av bl a Torbjörn Fälldin, (som tydligen var god vän med Maud Olofssons far), samt av Olof Johansson, och andra lite tyngre namn med inflytande och trovärdighet, just inom Centern…

  Ack, ack, för Sveriges del…..

  (Och med all säkerhet i alla fall i denna dyra och därmed skandalösa Nuonaffär ! Maud Olofsson borde nog ställa upp för utfrågningar i KU, om hon vill anse sig för att vara en god demokrat? Att så nonchalant strunta i en sådan kallelse, kan anses för att vara en s.k. – dålig (politisk) stil,..)

  Men, men, vad vet man vad som sker bakom kulisserna….

  Svara

  • Bergfast
   Apr 05, 2014 @ 11:00:02

   Idag finns också nyheter om att ett ”Hemligt avtal säkrade Nuonaffären”….

   ??

   När Vattenfall köpte nederländska Nuon, (till ett ALLDELES FÖR HÖGT PRIS från början!), så LOVADE Vattenfall DESSUTOM, (Varför???!!!), i HEMLIGHET att investera närmare 80 miljarder, (80 MILJARDER!!?), i Nederländerna, under en femårsperiod!??

   Varför??

   Varför skulle Vattenfall behöva – muta – (?) Nederländerna för att få köpa ett nederländskt företag till ÖVERPRIS??

   Mycket MÄRKLIGT!

   Det är en s.k. – källa – , som uppger detta till tidningen FOKUS.

   Källan säger: -” Bland annat lovade vi att bygga block i gaskraftverket Magnum, bara det kostade 20 miljarder.”

   …..??!!

   Detta verkar ju helt enkelt inte riktigt klokt!

   Det verkar helt vansinnigt.

   DÄRFÖR skulle man som medborgare och skattebetalare, VERKLIGEN vilja veta HUR någonting sådant kunde gå till, genom en grundlig genomgång, steg för steg, mening för mening, person för person, beslutsfattare för beslutsfattare osv.

   Maud Olofsson borde verkligen BEORDRAS, eller i alla fall sättas under MYCKET STOR PRESS att verkligen infinna sig hos KU, så att en gedigen genomgång av denna mycket märkliga, ja, häpnadsväckande, affär, kan förklaras för medborgarna, skattebetalarna.

   Svara

 2. Blodsven
  Mar 31, 2014 @ 16:45:18

  …och var fan är våra ”journalister” som ska vara samhällets ”oberoende” observatörer? Visst fan, dom kan ju inte äventyra presstödet (eller den korrekta benämningen socialbidraget…. )

  Svara

 3. Shawn
  Mar 30, 2014 @ 18:45:21

  En rolig detalj om Maud:
  Hon har hemlig adress. Officiellt bor hon 4 mil utanför Umeå.
  Men hennes hemliga adress är en lägenhet på Östermalm.

  Detta är en klassisk grej folk i riksdagen gör. Traktamente från hem kommun men har hemlig lägenhet mitt i STHLM. Skatteverket kan inte kontrollera pga hemlig identitet.

  Samtidigt är 30-60 miljarder inte mycket i sammanhanget vad våra politiker leker med.
  1500 miljarder i skatter de leker med.
  Tex: Varje arbetare betalar en dold 10% skatt till EU. (1/3 av arbetsgivare avgiften). Detta är 100 miljarder. Samtidigt så är avgiften ”bara” 37 miljarder. 60+ som politikerna lurar oss på.

  Invandringen kostar lågt räknat netto 300 miljarder/år och ökar med 20+miljarder varje år. (idag arbetar bara 65% av befolkningen. Varje år måste man gömma 100000 till i systemet. Allt för att lura idioter att vi har 9% arbetslöshet samtidigt som antalet som inte arbetar blir fler o fler)

  Svara

 4. Stig Palm
  Mar 30, 2014 @ 18:08:36

  Tragiskt, jag som röstade för denna Regering för 4 år sedan i tron att det skulle bli bättre från Sossekommunismen? Inte blev det så och nu värre, kanske, en ny Sossekommunism med Miljöpartiet!! Sverige går utför…suck!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: